דיון: עד כמה הפרסונה הוירטואלית כפי

poseidon111

Active member
דיון: עד כמה הפרסונה הוירטואלית כפי

שמשתקפת בפורומים, משקפת את הפרסונה האמיתית של הכותבים.
לדעתי יש קורולציה ברורה בין השניים.
המשפט "מי שאני פה ומי שאני בחיי היום יום הם שני אנשים שונים לגמרי", הוא משפט לא תקף לדעתי.

purehoney

New member
אין לי פרסונה וירטואלית שונה מהמציאות

לצערי מה שאתם רואים/קוראים ממני זה מה שיש

purehoney

New member
והאמת?חבל...

אני חושבת כמוך

אדם עצוּר בפורומים הוא גם עצוּר בחיים הפרטיים. אם צריך לדובב מישהו בפורום, מן הסתם צריך לדובב אותו גם בחיים האמיתיים.
מי שאין לו הרבה מה להגיד בפורום, בדרך כלל לא יגיד הרבה גם בחייו הפרטיים. מוחצן בפורום הוא גם מוחצן בחיים. חושף בפורום, חושף גם בחיים. כמובן שפה ושם ישנן מגבלות ועיצורים, אבל אני לא מפרידה בין שתי הזהויות.
המעניין הוא, לדעתי, שהכתיבה בפורום משחררת אנשים ממגבלות מסויימות ולאחר שהם מצליחים להשתחרר בפורום מאותן מגבלות, אני מאמינה שהוא משחרר אותן גם בחייו האישיים.

ozi33

New member
המציאות עולה על כל דימיון

אני נוטה בהחלט להסכים. מעניינים הם המקרים של "פיצול אישיות" כאשר אדם
כותב בשני ניקים שונים . בניק אחד הוא דואג להצטייר כתרבותי ונעים הליכות. ובניק
השני הוא כותב בגסות ובנימה אלימה. האם זה אומר שאותו אדם בחייו האמיתיים
סובל מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית ? האם באמת מדובר בד"ר ג'קיל ומיסטר הייד?

אלטר אגו

הקישור לא עובד

אבל לעניינינו, אני לא חושבת שהשימוש בשני ניקים או יותר, מעיד על איזו שהיא הפרעת אישיות.
בדרך כלל, השימוש בניק נוסף אשר בו הוא מצטייר אחרת, נועד כדי לבלבל את אנשי הפורום וכדי למנוע זיהוי. זה בכלל לא מעיד על כך שגם בחיים הוא סובל מפיצול אישיות. אני לא שוכחת שאנשים נמצאים בפורום למטרות שונות ומשונות ולא רק כי משעמם לו לאותו אחד והוא גולש להנאתו כמו שהוא

יש לי חברה שכותבת בפורום מסויים בלשון זכר כדי שיתייחסו אליה אחרת ויקחו את דבריה ברצינות כי היחס בוירטואליה הוא שונה כאשר הדובר הוא גבר. מניסוי שערכתי בעצמי, הסתבר שזה בהחלט נכון.
אבל כן. יש נטיה במובנים מסויימים לפרוק כעסים בפורומים כי בחיים האמיתיים אתה לא יכול להוציא את העצבים שלך על הממשלה או על עוולות העולם הזה בפני הקרובים אליך או החברים. הדרך הקלה היא להוציא את זה ברשת.

ozi33

New member
הוספתי שוב את הקישור

נשאלת השאלה כיצד מתיישבים דברייך אלה עם דברייך הקודמים
שאינך מפרידה בין שתי הזהויות. (האמיתית והוירטואלית) אם יש מי
שמופיע בשתי זהויות הפכיות, איזו מהן היא האמיתית? או
שהוא סובל כפי שמוגדר בשפה המקצועית מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית ומדובר באלטר אגו.

טוב

את הולכת על מקרים קיצוניים.
מצד אחד יש ניק שכותב בצורה מעודנת ומתורבתת, חביבה מאין כמותה, ומצד שני לאותו אחד יש ניק נוסף שבו הוא בוטה בצורה מחרידה ואגרסיבית. במקרה כזה באמת יכול להיות שהוא סובל מפיצול אישיות. אני לא מוסמכת לקבוע דבר כזה. אבל בדרך כלל זה כמעט ולא קורה שיש שוני כל כך קיצוני בין שני ניקים שונים.
לדוגמא, יש גולש שמוכר כאן לכולם עוד מהאח הגדול, והוא כותב בפורומים אחרים בניק שונה. "עליתי עליו" אחרי שתיים שלוש הודעות, למרות שניסה לשנות טיפה את סגנונו. מאוד מאוד קשה להתמיד לאורך זמן בשתי זהויות שונות לגמרי אלא אם כן באמת אתה סובל מפיצול אישיות קשה.

ozi33

New member
מסכימה איתך מאוד

גם אני מכירה מישהו כזה...אינני יודעת אם אנחנו מדברות על אותו גולש,
אך אותן אגרסיות וגסות שהוא נותן להן דרור בניק אחד, בהחלט ניכרות
לעין גם כאשר הן מודחקות ועטופות בצלופן בניק השני בו הוא משתדל
להצטייר כתרבותי יותר.
והמסקנה היא כפי שאמרת, שלאורך זמן לא ניתן להסתיר לחלוטין את
האישיות האמיתית.

Ofra le

New member
בנות יקרות, מזכירה לכן שלפי חוקי

אין לחשוף זהויות של כותב גם אם הוא משתמש במספר ניקים.
אאוטינג מכל סוג שהוא וגם ניסיון לאאוטינג אסור בהחלט!
מצאתי לנכון לתרום את חלקי

אם חשבתן במקרה לספק את סקרנותם של הקוראים ...

עפרה'לה

אין מצב שאחשוף את הגולש הזה בחיים כי אני מחבבת אותו והוא 'מיוחד' בעיני. ולא, אני לא חושבת שאני ואוזי מדברות על אותו אחד, אבל יש מלא דוגמאות כאלה. לא חסר 'קוּקוּאים' ברשת ואני דווקא אוהבת לקרוא אותם כי אינם מזיקים גם אם הם כותבים בניקים שונים. הבעיה היא עם הבוטים במיוחד כמו שיש בפורום השכן שלנו. כל כך בוטים ואגרסיביים עד שג'ייק ידידינו נשמע לעומתם כמו סבא ג'פטו.

Ofra le

New member

הכל יחסי בחיים מסתבר ...
וחוץ מזה יחפה, אני בטוחה שלא תחשפי איש,
ועל אף שאני סקרנית לדעת למי התכוונת,
לא אתפתה ולא אגרור אותך לדבר עבירה

ומיקל'ה, שאלה ביני לבינך

את באמת מפיקה הנאה כזו גדולה להגיע הנה
אך ורק כדי לקחת חלק בלגלוג כלשהו?
אני תמהה.

poseidon111

Active member
דבר אחד לפחות יצא מזה. הנושא למחר יהיה

"מה המטרה של גולש שמשתמש ביותר מניק אחד, והאם זה נחוץ"?

למעלה