דיון על הפסקת המירוץ לילד נוסף

דיון על הפסקת המירוץ לילד נוסף

הי,
היה פה דיון מעניין, לפני כחודשיים-שלושה לדעתי, שדיבר גם על הצדדים החיוביים שבהפסקת המירוץ לילד נוסף. השתתפה בו מישהי שהעידה על תחושותיה לאחר הכרזת הפסקת הנסיונות.
אני מחפשת אותו ולא מצליחה למצוא. מישהי יכולה לסייע?
תודה!

חפשי את מיק ניק

שהחליטה לעצור את המרוץ לילד השלישי. בעבר הרחוק היתה פה חובטת שטיחים, שגם פרשה אחרי 2 ילדים ודי הרבה הפלות, ומספרת דברים טובים על החיים שאחרי.

כן, אליו התכוונתי. הרבה תודה לשתיכן!

מי קרא לי

אני אכתוב לך בתור אחת שאחרי 2 ילדים (שנולדו לאחר הריונות רגילים לגמרי) ו-8 הריונות שלא צלחו - עצרתי. זה היה אחד הרגעים הקשים שעברתי, זה היה כמו הלוויה של מישהו אהוב. איבדתי את החלום שלי. הייתי צריכה להחליט להיפרד ממנו ולקבור אותו. המחשבה שאצטרך לעשות את זה מתישהו כבר קיננה בי 2-3 הריונות קודם (משהו כמו שנה לפני). ככה שבמקום מסויים הפרידה מהחלום התחילה עוד קודם. אבל רגע ההחלטה היה שעת המוות וזה לא היה קל.
אבל במקביל אני חייבת להגיד שהיתה בזה הקלה גדולה. הידיעה שלעולם לא אצטרך לראות עוד מסך מוניטור עם עובר מת, שלא אצטרך להגיע לרופאי נשים שיחטטו בי (חוץ מבדיקה שגרתית שנתית ופאפ...) ויגידו שהם לא ממש יודעים איך לעזור לי אבל אפשר לנסות X,Y או Z... שלא אצטרך לראות שני פסים על המקלון ולהיכנס לחרדה, שלא אצטרך לשים שוב ושוב ושוב את החיים ב-HOLD ולחכות לראות אם אולי אולי הפעם... להעיז לחלום ושוב להתאכזב. והכי גרוע להגיע למצב שאני אדישה להריון ומשתדלת להתעלם ממנו ולא לחשוב עליו ובטח שלא להיקשר לעובר...
ובכדי להרגיש שמה שיש לי שווה לחיות עבורו לא פחות ממשפחה של 3 ילדים, פתחתי תכנית חיסכון וקניתי לארבעתנו כרטיסי טיסה לחו"ל (זה בכל זאת יותר זול מלגדל עוד ילד... ) ונהניתי עם המשפחה הקטנה שלי כמו שהרבה זמן לא העזתי להינות (וגם בכיתי הרבה, כי בכל זאת...) וחזרתי עם המון תוכניות וילדתי המון דברים שמילאו אותי בסיפוק ובאושר, פשוט כי מרגע שהחלטתי שאני לא חיה בשביל הילד השלישי, אני פנויה להינות מהם בכל ליבי.
3 שנים אחרי, הילד השלישי קצת חסר וצובט לפעמים, אבל לא מפריע לי להינות מחיי כמו שהם, משני המתבגרים הצעירים שיש לי בבית, מהאחיינים שנולדו בנתיים (ואני מטפלת בהם בשמחה, בהנאה ובאהבה של דודה) ומהאשה שהפכתי להיות בזכות אותו ילד שלישי שלא נמצא כאן איתי אבל לימד אותי דבר או שניים בחיים.

וואו, חובטת

איזה פוסט מרגש, אמיתי ומורכב על החיים שאחרי. זה קול שחסר כאן לפעמים (הקול של החיים שאחרי הויתור על הילד הנוסף). תודה שבאת אלינו ממרחק 3 שנים לספר על כל הצדדים.

שירהד1

Member
מנהל
ואו! חובטת השטיחים-

למרות שאני מכירה את סיפורך, כל פעם שאני קוראת את תגובותייך, אני מתרגשת מחדש. בעיקר התרגשתי הפעם מהמשפט האחרון שכתבת.
תודה

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

תודה חובטת על שאת חוזרת לכאן עם התובנות שלך ברגעים הנכונים

תודה על המראה שאת מציבה. גם על פקיחת העיניים - שייתכן והדרך לא תסתיים ביעד הנכסף, וגם על החשיפה שגם בדרך האחרת יש הרבה רגעים של אושר.

בונה 365

New member
תודה רבה על השיתוף

אני אחרי 4 הפלות ברצף (ולפני 3 ילדים בריאים ובינהם עוד 2 הפלות)
אני צעירה. מאוד. 30.5 ליתר דיוק.
כולם אומרים לי- "את כ"כ צעירה, בטוח תספיקי לפחות עוד אחד... בטוח *מתישהו* זה יסתדר"
וזה בדיוק מה שמפחיד אותי.
יש לפני עוד כ12 שנות פוריות לפחות. האם אני רוצה להעביר אותם בלהיות בהריון ולהפיל? האם אני רוצה לעבור עוד עשרות הפלות כי *מתישהו* זה אמור להסתדר? (גם הרופאים טוענים ככה)
לא. אני לא רוצה לחיות חיים כאלה.
אבל זה אומר שמתישהו, אם לא יקרה הנס, אני אצטרך לחתוך בעצמי.
מפחדת שלא אדע מתי. שאחליט מוקדם מדי או מאוחר מדי. שאצליח להשלים עם מה שאין ואז אתחרט פתאום ואעשה "רק עוד נסיון אחד ודי" וגם ממנו כנראה שלא תבוא הישועה. זה מפתה...
אז בנתיים אני עוד לא שם. כנראה שאנסה לפחות עוד פעמיים עד שנחשוב ברצינות להפסיק. למרות שהמחשבות האלה כבר לגמרי בתוכנו...

דווקא בגלל שאת כל כך צעירה, את לא "חייבת" להחליט כרגע

את בהחלט יכולה להחליט על שנה-שנתיים שאת לא מתעסקת בזה. שמה התקן ושוכחת מרופאים ובדיקות. הזמן הזה עושה פלאים! במהלכו מתפנה לך זמן ומקום למשפחה, לזוגיות ולעצמך וזה ממש לא פשע... אחרי שנה-שנתיים, עם תובנות חדשות תוכלו להחליט אם באמת באמת מתאים לכם לנסות שוב. לדעתי הרבה פעמים נכנסים ממש למירוץ ושקועים בו כל כך ששוכחים בכלל שיש אופציות אחרות בעולם... (כמו משפחה מאושרת עם ילד אחד או שניים) ובישראל, ארץ הילודה והפריון עוד יותר קשה לראות את זה כי כולם כל כך בתוך זה.

mick nik

New member
גם אני עודני כאן...

זוכרת היטב את השרשור ההוא.
בסופו מרעישה וויקטור כתבו שישמחו לשמוע עוד על החיים שאחרי ההחלטה לוותר.
כתבתי אז פוסט ארוך שעדיין שמור אצלי בנייד ולא שלחתי אותו כי משהו בי לא רצה לקחת חלק בלשכנע אותן לוותר על החלום. באופן שהוא אולי לא רציונלי כל כך רציתי אז ועודני מתפללת עבורן שהמסע שלהן יסתיים אחרת.
ברור לי שהסיפור שלי שונה וזכיתי בכך שיש לי שתי בנות. אילו לבתי לא היתה אחות אולי הייתי ממשיכה ומנסה עוד.
אבל כן... יש חיים אחרי, ומרגע שנפלה ההחלטה האנרגיות שלי אינן מושקעות עוד בהתלבטויות, בדשדוש ובספק אלא במשפחתי הקיימת והרבה הרבה יותר -בעצמי.
אני מברכת על התהליך שאני עוברת, עם כל זה שחווית האבדן וההחמצה עודנה שם.
גיליתי שברגע שהחלטתי לצעוד קדימה , השביל נסלל עבורי ונפתחות לי הזדמנויות רבות בדרך.
שירה, כמדומני כתבה כאן לא פעם על כך שבמקביל לניסיונות להרות אישה צריכה להשקיע בעצמה ובקריירה שלה כיוון שאיננה רק רחם. כשאני הייתי שם , לא מצאתי כוחות לכך ובפירוש חייתי בעמדת המתנה.

לא זכור לי שהשיר הזה של נועה דרומי עלה כאן, למרות שסביר שכן.
בכל זאת אניח כאן עבורכן. אותי המילים הללו ליוו במשך תקופה ארוכה, עד שהחלטתי שהגיעה העת ללדת את דמותי החדשה...

שירהד1

Member
מנהל
ל-mick nik-

תודה על השיתוף.
צדקת לגבי הציטוט באשר לדברים שכתבתי, ותודה על כך שציינת זאת שוב.
בהזדמנות, אם תהיי מעוניינת, פרסמי פה את הפוסט ששמור לך בנייד. לא כי את מנסה בזה לשכנע מישהי, אלא כי את בוחרת לשתף במחשבות שלך לגבי עצמך.
אנחנו פה בשביל לקרוא הכל מהכל.
בכל אופן, הדברים שכתבת בפוסט הנוכחי חשובים, מעניינים ומרגשים.

תודה

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

כשתרגישי שאת מוכנה לפרסם את הפוסט, אני אשמח לקרוא

מבטיחה שההחלטה שלי להמשיך או לעצור לא תושפע ממנו.

ביני לבין עצמי אני מנסה להגדיר דדליין. כרגע ההגדרה שלי היא תל"מ סביב יום ההולדת ה-42 שלי, כלומר לנסות עוד כ-4 חודשים ואז לעצור.
אבל כשאני חושבת על דדליין כל כך קרוב, אני מקבלת רגליים קרות. אז יש לי בראש מעין הארכה לדדליין לתל"מ יוני 2019 שזה אומר נסיונות עד ספטמבר 2018.

הדבר היחיד שברור לי כרגע זה שאם אצליח להיכנס להריון, זה יהיה ההריון האחרון שלי.

גם אני יותר מאשמח לקרוא, אם תרצי לשתף

קודם כל פשוט כי מעניינת אותי זוית הראייה של אחרות.

mick nik

New member
נועם דרומי/ זוהי לידתך הבאה

בטני,
שידעה במצטבר
עשרים ושבעה חדשי
תינוקות בועטים
בתוכה,
כעת דוממה
רפויה.
לאיטה אולי תתישר
אך עודנה קפולה.
תבכי, אהובה
תבכי.
שכל העולם ישמע.
כי רק מתוך הדמעות
לבך יתאחה
ויהיה מוכן ללידה הבאה.
שיכולה להיות כל דבר.
תינוק?
תובנה?
או אפילו-
דמותך מחדש במראה.
היי פתוחה,
הגמישי ליבך
ובכי נהרות.
תבכי יובלים.
אך היכוני!
לנשימה הרכה שבך,
זוהי לידתך הבאה
והיא קוראת לך בשמך
ממרחקים.

אכן מתעניינת מאד בדיון בנושא

פשוט משום שגם אני כעת בצומת הזו....
ילדון קטנטן ומתוק בן שנתיים, שכ"כ רצינו לו אח/ות וכרגע נראה שאנחנו לקראת סוף הילודה, אפילו יותר ממה שהגיל פשוט מכתיב והאופציה שאולי ישאר כבן יחיד, מאד באויר.
מעניין אותי מאד איך מחליטים יחסית בלב שלם, כשההחלטה היא שלכם.
ואיך נראה היום שאחרי והשנה שאחרי והחיים בכלל... מודה שמאד קיויתי לקרוא שמתישהו, הרגשת ההחמצה והחוסר נפסקים וממשיכים הלאה בהשלמה עם מה שכן יש. קשה קצת ההבנה שההחמצה תמיד נשארת שם, כי לי היא קצת מחרבת את ההנאה ממה שכן יש ויש המון.

אם מותר לי להוסיף לדיון

אני שאלתי על ההחמצה נשים מבוגרות יותר. שהן היום כבר סבתות.
הן אמרו על עצמן שאין יותר את תחושת ההחמצה, החיים המשיכו, נולדו נכדים, והחיים לקחו אותן כבר למקומות אחרים. לדעתי כל עוד את בגיל שיש מסביבך נשים שממשיכות עוד ללדת, את יותר בתוך זה ויותר חושבת וחיה את הנושא. כשכולן סביבך ככה או אחרת עוזבות את העיסוק בילודה זה נעשה כנראה קל יותר להמשיך גם.

בתחושה האישית שלי, אני לא יודעת מתי אני ארגיש שדי לי, שידי מלאות מספיק. יש לי הרגשה לגבי עצמי שבסוף הביולוגיה תכתיב לי את מספר הילדים וסיכוי גבוה שאני אצטרך לעשות איזשהו תהליך של השלמה.
כי אין לי מספר ילדים כרגע בראש שהייתי אומרת שזה מה שרציתי... ( וכולן סביבי יולדות המון המון ונראה שהן בהריון מתמיד) ואני אגב מניחה שבעלי מרגיש אחרת ממני ( וגם לו יש אמירה בנושא). אז לא תמיד בכלל אפשר להגיע לאיזה נקודה סופית שאומרת דיינו. לפעמים כנראה צריך להגיד זה מה שיש ולהסתגל לרעיון ולשמוח בקיים. לא בטוחה שהעברתי את רחשי ליבי למילים ברורות.

ולהוסיף עוד משהו קטן

שיש לי את התחושה הזאת עוד לפני האובדן הנורא.
כי לא ילדתי עוד ילדים לא רק בגלל אובדן. היו כל מיני נסיבות שלא אפשרו לי להמשיך וללדת רצוף. ואני מניחה שאני כבר רואה את קצה היכולת הביולוגית ללדת מתקרב....

למעלה