דיון על משהו שאמא שלי אמרה

yaelia

New member
בדיוק היום מישהי אמרה לי משהו יפה

שמאז שיש לה משפחה, זה לא שהיא לא במרכז, פשוט הגדרת המרכז שלה התרחבה לעוד שלושה אנשים. אני בטוחה שילד נוסף לא מפריע אלא משנה תפיסות, כל ילד ומקומו ומה שהוא מביא איתו.

daldan

New member
בסופו של דבר ילד נוסף זה רווח לכולם

אולי בהתחלה יש קושי ותהליך הסתגלות (כמו עם הילד הראשון) אבל אין לי ספק שגם הבכור מרוויח מהאח או האחות הקטנה, גם אם זה "עולה" לו בפחות תשומת לב בתקופה הראשונה. כמי שגדלה למשפחה עם הרבה אחים ואחיות אני רק יודעת להוקיר את המתנה הזו שקיבלתי מההורים שלי. (טוב אני גם סנדביץ, ככה שאם הם לא היו חושבים על הרבה ילדים אולי גם אני לא הייתי בתמונה).

השאלה איך זה מבחינת האמא?

ברור שבטווח הארוך והארוך מאוד אחים ועוד ילדים זה דבר מעולה, בזה אין לי ספק! אבל בתור אמא שיש לה ילד אחד והיא וראה אותו גדל ומתפתח ויש להם עולם שלהם ביחד (ניסוח לא משהו אבל אני מקווה שאתן מבינות את הכוונה) - האם ילד נוסף לא פוגע בזה? אולי יש שלב בעצם שהילד הבכור נהיה קצת יותר עצמאי (ע"ע גיל 30) ואז זה זמן יותר טוב להביא ילד נוסף? למשל, יש לי חברה שיש לה ילדה בת שנה וחצי ולמרות שהיה לה נורא קשה בהתחלה עכשיו היא נורא נהנית עם הילדה (נראה לי הדדי). במקרה כזה ילד נוסף היה "מפריע" לה, לא? אגב, אני אשכרה שואלת בתיאוריה לחלוטין, הנסיון לתזמן את הילד הראשון לימד אותי היטב שתכנונים זה דבר אחד ומציאות זה דבר אחר.

daldan

New member
מכוון שאני רק בדרך לילד השני

אני מאמינה שזה עניין של גישה. ואם אני מראש יראה בלידת ילד נוסף כדבר חיובי כל התחושות סביב זה יהיו חיוביות. מאד כיף לי עכשיו עם יואב ואולי אף מוזר לי לחשוב איך יכנס לכל זה עוד תינוק, אבל ככה הרגשתי עם לידתו של יואב, הוא הרי לא נולד לתוך ריק שהוא מילא, אלא לתוך חיים מלאים. אז בהתחלה יש זעזוע, אבל הוא רגעי ואחד הדברים שלמדתי מהתקופה הראשונה עם יואב זה שהכל כל כך דינמי וגם הקושי הזה יחלוף (ויגיעו קשיים אחרים אחריו - ככה זה לא?)

מאז

New member
האמת שאני מאוד מפחדת

בימים האחרונים אני עושה כל מיני דברים עם הפשוש, ופתאום חושבת: איך אעשה זאת כשהפספוס שבבטן יצא? או חושבת מה יקרה לאהבה שלי, וכד'

g a n i

New member
גמני מאוד חששתי לקראת סוף ההריון

פתאום חוסר היכולת הפיזית להשתולל איתה כמו פעם הפילה לי אסימון והלחץ נהיה מוחשי. מאוד עזר לי החצי שהקפיד לאמר לי פעמיים ביום איזה דבר נפלא אנחנו עושים *עבור* הגדולה: אנחנו יוצרים לה משפחה
אין לי אלא "לנחם" אותך במילות קודמותי ולאמר לך שהלב באמת-באמת מתרחב, והאהבה לגדול/ה אפילו מקבלת עומק ומימד אחר. גם לי בזמנו זה נשמע מופרך לחלוטין, זה שתינוק לא מפריע וזה שאפשר בכלל לאהוב יותר
, אז אני יודעת שאת לא מאמינה לי. תאמיני.

למעלה