דיון על מתנדבים והתנדבות בישוב

../images/Emo20.gif ט"ו בשבט ביישוב!! ../images/Emo20.gif

אירוע ט"ו בשבט ביישוב - יתקיים ביום שישי, 28/1/05, החל מהשעה 11:30 בוקר. בתוכנית:
11:30 - יציאה לנטיעות (ילדי הגן יחד עם ההורים - הודעות על כך בגנים, וילדי ביה"ס בסיום הלימודים נטיעות לפי כיתות).
13:00 - התכנסות בבמה הממוקמת מול ביה"ס לטקס ט"ו בשבט ותחנות הפעלה עם הקומונרים והנוער. פרטים נוספים על האירוע, תחרויות ועוד הפתעות בהמשך....

אשירית

New member
דחיית ההתכנסות בשעה

האם ניתן לבדוק את דחיית הפעילות בשעה כדי שגם ההורים שעובדים יוכלו להיות נוכחים? עד כמה שידוע לי יום עבודה מקוצר ביום שישי הוא עד אחת (למעט חריגים שעובדים במשמרות.)

aya55

New member
האם אפשר לדחות?

אני מפסידה באופן קבוע את הפעילויות המתקיימות ביום שישי עקב עבודה. דחייה בשעה תעזור מאוד. תודה אילה

michalig

New member
כבר דשנו בנושא הזה של יום שישי

בבקשה, תעשו את זה יותר מאוחר שכולנו סוף סוף נוכל להשתתף בפעילויות שנקבעות ליום שישי. חבל שאני ורבים אחרים לא נוכל להגיע לחגוג את ט"ו בשבט.

ניתנה הנחייה על ידי לא לעשות שינוי

צריך להבין שכל נושא הפעילויות (הרבות!) בישוב נופל על כתפי אדם אחד (עינת). יש לנו שתי אפשרויות: להגדיל באופן משמעותי את ההוצאות על השכר בישוב (מנהל מתנ"ס, וזה, כמובן, יקרה במוקדם או במאוחר) כדי שהדרישות הרבות ירצו את כולם וכדי שהמתנ"ס החדש שפתחנו יתן מענה מושלם, או, לחילופין, להעזר במתנדבים. אי אפשר מצד אחד רק לדרוש ולדרוש ומצד שני אף אחד שפונים אליו לא מוכן להתנדב ולקחת על עצמו נושאים הנופלים על כתפי עינת (בשכר) ואסנת (ב ה ת נ ד ב ו ת !!!). בקשה "פעוטה" כמו שינוי בלוח זמנים דורשת בדיקה לעומק של האפשרויות ואח"כ ים של תאומים. לצוות המצומצם הכורע תחת הנטל אין זמן פנוי לכך, ולכן ניתנה הנחייה על ידי שלא להענות הפעם לבקשות לשינוי המועד. אין זה אומר שלא לקחנו את ההערות בחשבון ושלא נחשוב על כך בעתיד, אלא שכרגע אין מי שיטפל בכך. כל מי שפונה בבקשה לעשות משהו צריך לשאול את עצמו אם הוא מוכן לקחת אחריות במידה וידרש לכך, ולבצע את המטלה שהוא מבקש מאחרים לעשות עבורו. חישבו על כך.

ט"ו בשבט

תודה למושי על ההסבר והתמיכה. רציתי להוסיף עוד עניין - הגננות אשר באו אלי והביעו רצון לשיתוף הגנים בפעילויות ביישוב, הביאו להחלטה שאת אירוע ט"ו שבט נקיים, בחלקו, יחד איתם. מאחר והגננות עובדות רק עד השעה 12:45 ולא לאחר מכן קבענו את השעה 11:30 לתחילת הנטיעות. סיבה נוספת היא סיום הלימודים בביה"ס בשעה 11:45 ושם דרושים מספר הורים כנציגים מכל כיתה ובכיתות הנמוכות עוד פחות מזה. עיקר התוכן של ט"ו בשבט הוא לא בזריעת הזרעים המתוכננים אלא בפעילות בתחנות ההפעלה שתחל בסביבות השעה 13:45, לאחר הטקס על הבמה. בשעה זו אני מאמינה שרובכם הגדול נמצא כבר ביישוב. מעבר לכך, שלא ניתן לקיים את הטקס באמצע השבוע משום שמחשיך מוקדם מאד ולצורך הפעילות נדרש אור יום, כך שמהבחינה הזו יום שישי הוא המוצא היחיד. ולהוסיף משהו לדברי מושי - אנא נסו להבין כי ההחלטות המתקבלות פה בנושאים שונים הם החלטות לטובת התושבים ולא לרעתם. פעילות התרבות המפוארת של היישוב באה בכדי להוסיף תוכן, מהות והנאה לתושבים ולא מסיבות אחרות. כל ההחלטות המתקבלות נעשות משיקולים עניינים ורחבים, שכאשר לא רואים את התמונה כולה קשה לפעמיים להבין מהיכן הם נובעים. ואם כבר הוזכר נושא המתנדבים - על הודעתי בעלון הקודם לגבי גיוס מתנדבים קיבלתי בחזרה שתי שיחות טלפון בלבד ואני שואלת את עצמי - איפה כולכם?, אם תבואו, תתנדבו, תתנו יד אני בטוחה שתצליחו לראות דברים קצת אחרת. תודה על "ההקשבה"
עינת

nushi12

New member
../images/Emo101.gifהוסיפי אותי כמתנדבת שלישית

וקבלי את עזרתי אימתי שתצטרכי. אני מבטיחה להיות זמינה ככל שאפשר לבקשותייך. אני מודעת לעומס הרובץ עלייך . שלך, ענת.

טלכספי

New member
../images/Emo35.gifעינת, האם זה אומר

שתחילת הפעילות היא עם הגננות ובמסגרת הגן? אם כך הרי שהתמונה כולה משתנה, ורוב ההורים העובדים יוכלו להגיע כרגיל בימי שישי, עד השעה 12:45. ולגבי ההערה בנושא ההתנדבות - עד כמה שאוכל להעיד, הרי שדוקא תושבי הישוב מרבים להתנדב ולתרום מזמנם, מרצם וכשרונם (ראו דוגמאות כמו פירוק הקרוואנים בשנה שעברה, הקמת ופירוק במות המופעים שיפור פני הישוב, נקיון לאחר הארועים ועוד ארוכה ומפוארת הרשימה), כל אחד/אחת כמובן במסגרת הזמן הפנוי שיש לו/לה, יותר מאשר בהרבה מקומות אחרים. בטוחה אני שהחוסר במתנדבים לפעילות שהזכרת נבע ממניעים טהורים, שהרי כולם אנשי משפחה עמלים וחרוצים, וכנראה המועד היה לא נוח. אל יאוש, מנסיון העבר אימתי שנדרש היו מתנדבים רבים לביצוע משימות. ותודה על העבודה הרבה.

donaldak

New member
../images/Emo10.gifתשובתך מאכזבת

אנו זוג הורים העובדים בשישי ולכן גם ילדנו וגם אנו מפסידים באופן קבוע את הפעילויות של ימי שישי. הבעיה אינה חדשה, גם בנטיעות של שנה שעברה היתה אותה בעיה,ילדינו לא זכו לנוכוחתנו המלאה ונאלצנו להעזר בגננות ובחברים. איננו רואים מי יפגע מדחיית ארועים אלו לשעות הצהריים, מלבד הגננות. העובדה שחסרים מתנדבים לארועים אינה אשמת העובדים בימי שישי! אנו זוג שלקח על עצמו מטלות לא מעטות בארועי הישוב, ונמשיך לעשות כן בעתיד. ברשימת "הנפגעים" העולה בפורום אנו מזהים עוד מתנדבים התורמים רבות. אי היכולת להשתתף בארועים אלו, מורידה את המוטיבציה שלנו לקחת חלק פעיל בארועים המעטים שיש לנו לבלות עם ילדנו. (אין זה איום כמובן אלא הבעת תחושה).

צר לי שתשובתי איכזבה אותך, אבל

אני מבינה את הבעייתיות שיש לחלק מהאנשים עם ימי שישי ולכן קבענו שעיקר הפעילות תתחיל רק בסביבות השעה 13:45, שעה המתאימה לרוב המוחלט. כמו שהבינה טל כספי נכון, הנטיעות הם בשיתוף עם הגננות ומהוות חלק מפעילות הגן, כך שהילדים מסיימים את הגן בשעה הרגילה, כמו בכל יום שישי אחר ועד אז הם תחת אחריותן המלאה של הגננות. הורים שיכולים להצטרף, מה טוב והורים שהשעה מוקדמת להם מידי יאספו את הילדים מהגן כרגיל ויגיעו יחד איתם להשתתף בעיקר הפעילות של ט"ו בשבט, בתחנות ההפעלה. צר לי שלא ניתן לרצות את כולם, אבל נראה לי ששעות האירוע מתוכננות כך שבסה"כ כולם יכולים בסופו של דבר להגיע לעיקר. דונלדק, אשמח להכיר אתכם גם לא וירטואלית ולראות אתכם ממשיכים לקחת חלק פעיל בכל הנושאים שבהם הייתם פעילים עד עכשיו. טל, אני מודעת היטב לסוג האוכלוסייה שגרה ביישוב. כולם אנשים עובדים, עובדים קשה והרבה מכם - כפי שניתן לראות על גבי הפורום, מעורבים ואכפת לכם מהנעשה פה. הניסיון הקצרצר שלי ביישוב לגייס חבר'ה מתנדבים לא צלח היטב, לדוגמא: עזרה בפירוק אירוע חנוכה לאחר מצעד הלפידים שביקשנו פעמיים מאנשים להשאר ולתת יד ובסוף נשארה רק אוסנת ליפשיץ (כמו תמיד...) ולכן הבמה עומדת על תילה עד היום...מצד שני ברור לי מי הקים אותה....אני לא מתכוונת להתייאש בעניין גיוס כוחות חדשים, גם בכדי לשחוק את הקבועים וגם משום שזה צורך של פעילות התרבות ביישוב(לא צורך אישי שלי) ואני מאמינה שיהיה לי יותר קל ככל שאני יכיר אתכם מקרוב יותר וגם אתם תכירו אותי...אני אמשיך לפרסם קריאת "לעזרה" ולהאמין שיהיה מי שיענה להן. תודה ל nushi12 על הבעת התמיכה, אני אזכור את מלותייך. דברי לא נכתבו חלילה מתוך "התבכיינות" על העומס שאני נמצאת בו, זוהי העבודה שלי והגעתי איליה מתוך בחירה אישית, אלא מתוך צורך אמיתי שיש לנו בכדי להמשיך ולהרים את הפעילויות היפות שהרימו פה עד עכשיו ומתוך רצון לשתף בהם אנשים חדשים ולא ליצור שחיקה אצל המתנדבים הוותיקים וכמובן מתוך ידיעה שיש פה מצבור של אנשים מצויינים שבעזרת הידע והכישורים שלהם אפשר להגיע לגדולות. לילה טוב, עינת

ועוד הערה קטנה...

בחודשי האביב והקיץ כל הפעילות היישובית מתבצעת אחרי הצהריים! גם כי מחשיך יותר מאוחר וגם כי חם בשעות הבוקר. לפי החישוב שלי יש משהו כמו 3 חודשי חורף בישראל ומחציתם כבר מאחורינו.אנא התעזרו בסבלנות ונסו להבין שקשה מאד להרים ארוע בחורף אחרי הצהריים. הארוע הבא והאחרון שיערך השנה ביום שישי יהיה הפורימון. אך הוא יערך ביום שישי בו אין לימודים בגנים ובבתי הספר כך שבכל מקרה יש למצוא סידור לילדים (25.3). מעבר לארוע זה לא מתוכננים ארועים ישוביים בימי שישי בבוקר. בנוסף, גם בביה"ס שמעו את זעקת ההורים והחליטו להוריד את כמות הארועים בימי שישי בבוקר. חג שמח, ואנא תנו לנו את הקרדיט שאנחנו עושות ככל יכולתינו לראות את התמונה הכוללת והמערכתית, ואין לנו רצון לקפח קבוצה כזאת או אחרת של ילדים (או הורים). להתראות בארוע ט"ו בשבט, ונשמח תמיד למתנדבים נוספים אסנת

אשירית

New member
על התנדבות וטו בשבט

במסגרת עבודתי אני עסוקה רבות בנושא ההתנדבות. לא אלאה את קוראי הפורום בתכני הפסיכולוגיה של ההתנדבות. ( כן,כן, יש כזו. ) על שני דברים כן אכתוב. א. מאגר המתנדבים נשאר פחות או יותר קבוע כי התנדבות היא צורך נפשי שלא קיים אצל כולם אלא רק אצל אנשים מסויימים. סביר להניח שבישוב יש מאגר מתנדבים מסויים שגדל או קטן במספרים בודדים של אנשים. המתנדב תורם אך גם מקבל הרבה. במחקרים שנעשו גילו כי המתנדבים מרגישים מאושרים יותר מאנשים שאינם מתנדבים. ב. המתנדב בא בחינם אך ההתנדבות מאוד יקרה. מקום הקולט מתנדבים ואינו מטפח את מתנדביו ישאר בלעדיהם.לא מדובר על שכר כספי. מדובר על הענקת תחושה שהמתנדבים יקרים למקום. שהמתנדבים שייכים ליחידה מובחרת. במידה ולא התפתחה תחושה כזו המתנדב יחפש מקום אחר להועיל בו. בישוב שלנו התפתחה מסורת של פיקניק המיועד רק למתנדבי אירוע יום העצמאות. זו דוגמא מקסימה . לצערי היא דוגמא יחידה. ועכשיו לקשר ( שלא אני יצרתי ) לאירועי טו בשבט: אני הבנתי את ההיגיון של פעילות טו בשבט ביום שישי דווקא בשעה אחת.לא מתתי על זה, אבל הבנתי. לדעתי לא היה צורך ל"תבל" את הסיפור בתלונות על מספר המתנדבים האפסי . אני ודאי אמשיך להתנדב ( ראה סעיף א ). אני מקווה ששאר המתנדבים לא נפגעו עד כדי כך שירגישו שזה לא משתלם. ( ראה סעיף ב ).

ogni

New member
לא תשובתך אכזבה אותנו

אלא תגובתו של מושי שערבב חוסר גמישות והתחשבות בהתנדבות הדלה. מצוקתך בארוע חנוכה האחרון מוכרת לנו מארועים קודמים, לאור זאת כדאי לשקול הקמת צוות פירוק לכל ארוע בדיוק כמו שמוקם צוות לאירגון ארוע מסויים. לאור בקשתך להכירנו שיננו את שם המשתמש, למרות שגם לחיצה קלה על דונלדק חושפת אותך לפרטי המשתמש. בברכה חגית ואורי עגני.

צר לי על האכזבה...

אך גם לי מותר מידי פעם לאכזב
ולא, אינני חושב שדברי היו שלא במקום. הם נבעו ממספר דיונים מעמיקים שערכנו בעת האחרונה, אשר מטרתם היתה לנסות למצוא פתרונות לעומסים הגדלים והולכים על הצוות הקיים, על יצירת סדרי עדיפויות, על הדרכים להתמודד עם העומסים בלי "לברוח" באופן אוטומטי לפתרון המתבקש - תוספת כח אדם בשכר ובהן האצלת סמכויות על וועדות ומתנדבים, לדוגמא. נדמה לי שזה מה שהיית מצפה שנעשה, וכשסוגיית הרצונות הסותרים עלתה בפורום מצאתי לנכון, בעיצומם של הדיונים הנ"ל, להעלות בהזדמנות זו את נושא ההתנדבות. אני מסכים, כמובן, ואפילו אברך אם כל נושא ההתנדבות בישוב ימצא לעצמו שרשור נפרד. דעתה של שירית אהרוני יכולה לכבד שרשור זה כפתיח (לארי? שירית? מי ירים את הכפפה?).

שלום משפחת עגני ונעים מאד להכיר!

הצעה מצויינת, להקים צוות פרוק והרכבה לכל אירוע. אני יודעת שצוות כזה היה קיים בעבר אבל שוב יש צורך ברענון וביידים עובדות חדשות. אתם מרימים את הכפפה ועוזרים לי לארגן צוות כזה? ולשירית - את בהחלט מוזמנת לתרום לנו מידיעותייך ומנסיונך ולעזור לנו לפנות לאנשים ולהקים ועדות וצוותי משימה - הולך?. יום טוב, עינת

ogni

New member
אשמח לעזור

בהקמת צוות לארוע הקרוב. לדעתי יש להקים לכל ארוע צוות חדש, בתקווה שתיהייה תחלופה בין המתנדבים.

humus666

New member
מורים יקרים מה קרה????

זהו החג היחידי שנעשת פעילות ביום שישי וכבר יש כזו התרעמות. וזה גם החג היחידי שאין חופשה במערכת החינוך. בד"כ אנחנו כלל האוכלוסיה מתמרנים בין העבודה לחופשות למסיבות לארועים .... ועושים זאת ללא ציוץ. להזכירכם מורים יקרים שיש הרבה אנשים ששעות העבודה שלהם הם עד לשמונה בערב כל יום, ולכן גם הארועים אחה"צ לא מתאימים להם נו אז..... כן, פעם מתחשבים באלו ופעם באלו . ככה זה כשחיים ביחד. ודרך אגב.... דו"ח דוברת מנסה להתאים את שעות מערכת החינוך לכלל האוכלוסיה וגם על זה קמה צעקה גדולה מצד אירגוני המורים.

למעלה