דיון על מתנדבים והתנדבות בישוב../images/Emo140.gif
בעקבות העלאת הנושא בהקשר הספציפי של טו בשבט, אני מעלה את נושא ההתנדבות כדיון ראשי (|תודה מושי
). מה דעתכם בנדון: -האם אתם חושבים שהישוב עבר את עידן "חומה ומגדל" של הקמת כל הפרוייקטים ע"י המתנדבים ונמצא כעת בתפיסה של "מקצוענות" :קרי כל נושא יטופל ע"י צוות מקצועי בשכר, החל מהפורימון וכלה ביריד סוף הקייץ, או שנשאיר את הבמה למתנדבים
מה המינון לדעתכם
-מהו המנגנון שבו הישוב ותושביו
יכולים להביע את הערכתם לאותם מתנדבים קבועים באירועים
-כיצד ניתן לשמר ברמה הישובית הפרקטית, בצורה הטובה ביותר את מאגר המתנדבים ולהיעזר בשירותיו בצורה מיטבית עבור צרכי הישוב כך שאף אחד לא ירגיש שאין תמורה (לא חומרית כמובן) עבור התנדבותו
הדיון פתוח לתגובותיכם ולהערותיכם בנושא
שרשור מעניין בנושא ההתנדבות נפתח בזמנו בנושא ההתנדבות של אייל תמיר
ומעלה רובד נוסף בנושא. מצרף את תגובותה של שירית שמסתתרת לה בדיון טו בשבט: _____________________________________________________________ " במסגרת עבודתי אני עסוקה רבות בנושא ההתנדבות. לא אלאה את קוראי הפורום בתכני הפסיכולוגיה של ההתנדבות. ( כן,כן, יש כזו. ) על שני דברים כן אכתוב. א. מאגר המתנדבים נשאר פחות או יותר קבוע כי התנדבות היא צורך נפשי שלא קיים אצל כולם אלא רק אצל אנשים מסויימים. סביר להניח שבישוב יש מאגר מתנדבים מסויים שגדל או קטן במספרים בודדים של אנשים. המתנדב תורם אך גם מקבל הרבה. במחקרים שנעשו גילו כי המתנדבים מרגישים מאושרים יותר מאנשים שאינם מתנדבים. ב. המתנדב בא בחינם אך ההתנדבות מאוד יקרה. מקום הקולט מתנדבים ואינו מטפח את מתנדביו ישאר בלעדיהם.לא מדובר על שכר כספי. מדובר על הענקת תחושה שהמתנדבים יקרים למקום. שהמתנדבים שייכים ליחידה מובחרת. במידה ולא התפתחה תחושה כזו המתנדב יחפש מקום אחר להועיל בו. בישוב שלנו התפתחה מסורת של פיקניק המיועד רק למתנדבי אירוע יום העצמאות. זו דוגמא מקסימה . לצערי היא דוגמא יחידה. ועכשיו לקשר ( שלא אני יצרתי ) לאירועי טו בשבט: אני הבנתי את ההיגיון של פעילות טו בשבט ביום שישי דווקא בשעה אחת.לא מתתי על זה, אבל הבנתי. לדעתי לא היה צורך ל"תבל" את הסיפור בתלונות על מספר המתנדבים האפסי . אני ודאי אמשיך להתנדב ( ראה סעיף א ). אני מקווה ששאר המתנדבים לא נפגעו עד כדי כך שירגישו שזה לא משתלם. ( ראה סעיף ב ). __________________________________________________________________