דיון פילוסופי חביב

• פותח הנושא ygeva
  • פורסם בתאריך

ygeva

New member
דיון פילוסופי חביב

למי שיש כוח להתעסק עם האנגלית שלי ומעוניין לעסוק בכמה סוגיות שקשורות למב"כ - הרי דיון שהתחלתי בפורום משחק תפקידים שאני משתתף בו בנוגע לתפקידי פיקוד בצי הכוכבים. קריאה מהנה A small issue on my mind. Everyone remember for sure the the episode from DS9 from the end of the 3rd season when the crew was chasing a shape-shifter on the Defiant who sabotaged it. Also, if you remember, it was when Sisko was promoted to Captain, and later he and Edington were having a short conversation at the mess hall. Edington mentioned, that the most desirable post in starfleet is the Captain's chair, and you don't become a captain of a Starship by wearing gold (i.e engineering, security. Ops is appeared to be some kind of specialization in the engineering field, but not its own corps). Sisko then replied that he could always ask transfer to Command. From that, it appears to be that there is also a special corps in Starfleet that specialize in command, and its members take key positions on board a starship, while other commission officers can also advance in their field, but will probably won't command a starship (set difference startship from a medical ship or a some kind of engineering ships for towing other vessels or constructions and maintenance of large facilities at deep space). From here I raise two major questions: 1. What will be the course of development for a junior officer in the Command field? What will be the keys he will attend to? Will he major in administration (Like Battalion's Adjutant in the British Army?) do the red wearing uniforms (i.e pilots, strategic operations officers) belong to that corps? 2. In the Operations department I have created on the Relly, I referred to the position of 'shift supervisor' (the person during the shift that mans regularly the ops office and in charge to monitor the on going activities on board - i.e power levels, maintenance, keeping on track of crew rosters, reports from other departments, the different logs, seeing for the other daily routines activities - much like a ops-center officer). Because this is a small ship and it's a small department, they are not commissioned officers, rather Warrant officers and NCO's (3 at total - one for each shift). Will they be considered as Command officers or rather Ops officers? Can we say the Ops officer is a mixed from all different departments, leaded by an engineering officer who specialized in the field of administration or some other sub-field? 3. If we know that the Chief Conn officer (the Head Helmsman) on board is also operating as some kind of CAG (leader of the support craft wing) and actually in charge of the other pilots on board (their Commanding Officer) - can we say that his position belong to the Command Corps? Can we see evidence for other positions on board that are consider Command position (set difference from professional personnel leading their own department - engineering, science and ect'). 4. We know Janeway is specialized in Quantum Science, Picard in Archaeologically and Kirk in women. Can we say that during their service at the junior ranks officer are specialized in their own field and later transfer to command upon finishing Command School? All of those are valid questions. If you are bored enough and wish to use a little bit of your imagination - feel free to do so.

n i v1

New member
האמת שקראתי ונהניתי

אבל אני לא יודע איפה להתחיל :)

voyager2005

New member
צ'קוב

צ'קוב לא אמור להיות ב - command track? היה פרק שבו Q הראה לפיקארד מה היה יכול לקרות אם דברים היו קורים אחרת ופיקארד מצא את עצמו כקצין מדעי בלי שום סיכוי לעבור לפיקוד. זה לא אומר שכל קצין מדעי (science officer?) לא עובר לפיקוד, כי עובדה שג'נווי עשתה את זה. באיזשהו שלב היא עברה מתפקיד מדעי לתפקיד פיקודי, ואני חושבת שזה מה שסיסקו התכוון.

n i v1

New member
מבחינת קציני מדעים

יש גם את ספוק... תראו לאן הוא הגיע יש גם את ג'ורדי שהתחיל כצ'יף בסדרה שלנו, לא הוא בכלל התחיל בתור אדום צעיר על ההגה... בפרק האחרון כמדומני מתייחסים אליו כקפטן

טוב, תשמע...

די ברור שההתנהלות שמראים לנו בכל סדרות מב"כ, בעצם, לא יכולה להתרחש במציאות. הרי מעולם לא ראינו איך קוראים לוורף בדחיפות, והוא עוזב את העמדה שלו והיא נשארת ריקה, נכון? מישהו תמיד בא להחליף אותו, אבל אף אחד לא צריך להגיד לקצין המחליף להגיע, הוא פשוט שם. וזה, כמובן, ממש לא הגיוני. כדי שמישהו כשיר לתפקיד יהיה תמיד שם בסטנד ביי, הם בעצם צריכים לקבוע כל הזמן משמרות כפולות - אחד עובד, בעוד המחליף שלו יושב על הגשר לקישוט ולא עושה כלום, אלא אם הראשון נקרא בדחיפות למקום אחר. בתנאי מציאות, זה הרי ביזבוז כוח אדם משווע. אבל בתנאי סדרה אי אפשר לבזבז עוד 10 שניות שידור על רייקר מצפצף בקומיוניקייטר ומקפיץ קצין תורן. קצין המבצעים הראשי של כל סדרות סטאר טרק הוא בחור שיודע הכל. הוא יודע הכל וכולם עושים בדיוק מה שהוא רוצה בלי שהוא אפילו צריך להגיד את זה בקול. הוא רואה הכל, אבל אנחנו אף פעם לא ראינו אותו. רוצים לדעת מי זה הממזר הזה? הוא נקרא במאי.
בכלל, זה הרי לחלוטין מטופש שכל הדמויות הראשיות בסדרה, ורוב הדמויות המשניות, עונדות דרגות קצונה. יש איזה 90% קצינים בצוותים האלה, וזה יוצר "אינפלציה" של דרגות. כשכל נודניק הוא קצין, ואין בעצם חפ"שים לפקד עליהם - מה שוות הדרגות? לא הרבה. סג"מ בצבאות אמיתיים נושא באחריות רבה יותר מדמויות בעלות דרגה זו בסטאר טרק. באשר לחילות פיקודיים וחילות מקצועיים - זו אכן שאלה טובה. אבל כל קשר בינה לפילוסופיה הוא מקרי למדי... זה ניטפיקינג מושקע ואיכותי, והניטפיקינג כבודו במקומו מונח, אבל פילוסופיה אני לא מוצאת בשאלות האלה. אין לי תשובה טובה לזה, מלבד הצפויה והידועה - "חור". חור גדול שטוייח על ידי במאים ותסריטאים בצורה חפיפניקית. אני חושבת שאני לא אגזים אם אומר שמעריצי הסדרה הקדישו יותר זמן להפיכת הסדרה לעגולה, שלמה והגיונית מאשר יוצריה. אם נחשוב רגע על הסוגייה שהעלית בתנאי מציאות, הרי שקצין שבסופו של דבר מגיע לעמדת פיקוד חייב גם לדעת את העבודה, הוא חייב איכשהו להתחיל מלמטה, ולא להיות אדמיניסטרטור שלמד רק איך לפקד. הם היו יכולים לפתור את העיין בצורה טובה למדיי עם סמל נוסף שהיו לובשים הקצינים שעברו הכשרה פיקודית. משהו בדומה לשרוכים ירוקים או סיכות מ"מ של ימינו... רק מה לעשות, אני חוששת שכותבי הסדרה לא היו בצבא מעולם, וגם לא ממש טרחו לשאול את מי שכן. בפרק האחרון של TNG אנחנו רואים את בברלי ה"עתידית" מפקדת על ה"פסטר" - ספינה שממלאת שליחויות רפואיות. אז מה? ההכשרה שלה כרופאה בוודאי לא מספיקה! היא הייתה חייבת איכשהו להשלים את החוסרים האלה, ולו כדי לדעת איך מתמודדים עם בעיות בסיסיות שתיתקל בהן. סביר להניח שהיא גם באמת עשתה את זה, רק שזה כמובן ביזבוז זמן טלוויזיוני ולכן משאירים את זה לדימיוננו. ונזכרתי עכשיו גם איך טרוי ניסתה באחד הפרקים לעבור איזה מבחן הולוגרפי, שיאפשר לה למלא משמרת כאחראית על הגשר. בסימולציה היא שיחקה תפקיד של קצינה אחראית במצב חירום, ונכשלה במבחן שוב ושוב - עד שהבינה שכדי להציל את הספינה ההולוגרפית מן המשבר היא תצטרך לשלוח קצין אחר אל מותו. אחרי שהיא עשתה את זה היא עברה את המבחן והייתה כשירה לתפקד כאחראית על הגשר. (שכחתי איך קוראים לפרק.... אבל רק המחשבות על טרוי מיד מתנגשות בצורה אבסורדית עם כל מחשבה על צבא סדיר כלשהו. ממה נתחיל?? מההופעה הלא תקנית שלה? מזה ששרשרת הפיקוד בכלל לא קיימת מבחינתה? אההההח, לא חשוב, זה דיון אחר לגמרי) בקיצור, אני הנחתי תמיד שלתפקידי פיקוד נבחרו מצטיינים ממחלקות שונות וקודמו לתפקידים אלה. אני לא חושבת שיש מישהו שיכול לתת לך איזו תשובה מוסמכת או נכונה, כי אני לא חושבת שהנושאים האלה זכו לכיסוי במי מן הסדרות. מה שכן, כל היופי במשחק תפקידים זה להמציא ולחדש, ולכן בעצם אין חשיבות למהי התשובה הנכונה. קבל ח"ח על "ניטפוק" מעניין במיוחד.

נ.ב....

אם מישהו יעז בכלל לומר את המילה "ספויילר" בקשר לדוגמאות שנתתי מ TNG - הוא יקבל מכות. מכות!
ברור?

DDN

New member
../images/Emo58.gif לעתיד שלי מעליי

וספויילרים מהפרק האחרון ועוד כמה של ST:TNG בהודעה שלה עם הכותרת "טוב תשמע"

EBow

New member
--->

"...מעולם לא ראינו איך קוראים לוורף בדחיפות, והוא עוזב את העמדה שלו והיא נשארת ריקה, נכון? מישהו תמיד בא להחליף אותו, אבל אף אחד לא צריך להגיד לקצין המחליף להגיע, הוא פשוט שם." מדוע שאי אפשר שזה יתקיים במציאות? מדוע זה לא נשמע לך סביר שיש גיבוי בכוננות לכל אחד מקציני המפתח על הגשר, שבינתיים, כל עוד הקצין הקבוע כשיר ופנוי לפעולה, מבצע איזושהי מטלה פחותת ערך, כגון ניתוח דו"חות או נתונים? אמנם לא שירתתי בחיל הים, אבל אני משוכנע שדברים מתנהלים באופן דומה בהיבט הזה גם שם וכנראה שגם ב-Navy האמריקאי. "קצין המבצעים הראשי של כל סדרות סטאר טרק הוא בחור שיודע הכל. הוא יודע הכל וכולם עושים בדיוק מה שהוא רוצה בלי שהוא אפילו צריך להגיד את זה בקול. הוא רואה הכל, אבל אנחנו אף פעם לא ראינו אותו. רוצים לדעת מי זה הממזר הזה? הוא נקרא במאי." קצין המבצעים ב-TNG הוא דאטה וב-DS9 נכנסת קירה לנעליים האלו. בוויאג'ר זהו צ'קוטיי ובאנטרפרייז אני חושב שארצ'ר וט'פול היו מתחלקים במטלה הזו, למרות שזה לא נאמר במפורש. לגבי הסדרה המקורית אני ממש לא בטוח, אבל הפואנטה היא שזה לא משנה. יוצרי הסדרה רוצים שנשלים חלק מהמידע הלא-חשוב הזה בעצמנו ואני חושב שאנו עומדים במשימה לא רע. עד עכשיו, לא הועלה כאן שום טיעון שיסביר מדוע לא הגיוני שיהיה קצין מבצעים על כל אחת מהספינות בסדרות, גם אם הוא לא מוצג כדמות ראשית או אפילו משנית בסדרה עצמה. "יש איזה 90% קצינים בצוותים האלה, וזה יוצר "אינפלציה" של דרגות." מאיפה הסטטיסטיקה הזו? זה שמתמקדים על הקצינים בסדרה, לא אומר שאין על הספינות בעלי דרגות מסדרים אחרים. להפך, המון פעמים מראים אנשי צוות חסרי דרגות צווארון (או כל סמל דרגה אחר) עוברים במסדרונות האנטרפרייז. על האנטרפרייז D משרתים בערך 1000 איש בכל זמן נתון (זה נאמר אאל"ט ע"י רייקר באחד הפרקים). ההשערה שלי היא שבערך 10% מהם קצינים וכל השאר חוגרים, נגדים (דוגמת או'ברייאן), בעלי משפחות ואזרחים אחרים. אין שום טעם, לדעתי, להתמקד בסדרה על בעלי הדרגות הנמוכות. הם לא קובעים דבר ולרוב לא אמורים לקחת אחריות על אנשי צוות אחרים, יחסית לקצינים לפחות. ובכלל, מי אמר שכל קצין הוא מפקד? למעשה, אני משוכנע שזה בכלל לא ככה. לדעתי, רוב הקצינים הם אנשי מחקר באופן זה או אחר ורובם למדו באקדמיה במסלול שהוא כנראה מקביל לעתודה צה"לית אצלנו. זה נכון שהם אולי עברו איזושהי הכשרה פיקודית מתישהו בדרך, אבל אני משוכנע שהתפקוד המעשי שלהם הוא משהו דומה ל"מנהלי פרוייקט" בחברות היי-טק, כלומר, לא מישהו שהיית שמה לפקד על הגשר בעת קרב עם הבורג. "הם היו יכולים לפתור את העיין בצורה טובה למדיי עם סמל נוסף שהיו לובשים הקצינים שעברו הכשרה פיקודית. משהו בדומה לשרוכים ירוקים או סיכות מ"מ של ימינו..." איך זה משנה משהו? כל קצין שהוא מפקד בפועל יודע על מי הוא מפקד ומן הסתם שהאנשים שלו מכירים אותו. מדוע שיהיה זקוק לסמלים כדי להוכיח את זה? כנראה שהאנשים במאה ה-24 (או 23, או 22) לא מייחסים חשיבות רבה כל כך לסמלים שאותם עונד האדם כמו שהם מייחסים לאדם שעומד מאחוריהם. "מזה ששרשרת הפיקוד בכלל לא קיימת מבחינתה?" מדוע שרשרת הפיקוד לא קיימת מבחינתה? סתם, מעניין לדעת.

אוי נו. למה להרוס?

אני אומרת את דעתי. לא התווכחנו פה על פוליטיקה ואני לא רואה צורך להתקטנן על שטויות. בסך הכל סתרת את כל מה שאמרתי, בלי לנסות להבין בכלל מה אתה סותר. במה שאמרתי על הבמאי, למשל, התכוונתי בדיוק למה שאתה אמרת - זו סדרה, ועל הצופים להשלים את הפערים שהסיפור לא מכסה. כל שהתכוונתי להגיד ליואב, זה שממילא ההתנהלות של צוותי הצי היא לא שלמה, לא מציאותית. היא חלקה מידי, משומנת מידי ולא ככה דברים עובדים בחיים, אבל זו סדרה, ולכן זה נהדר שהמציאות הבידיונית שלהם שונה. זה בדיוק מה שמעניין, זה בדיוק מה שמאפשר להם להתעלות מעל לשטויות היומיומית (שאף אחד לא רוצה לראות בטלוויזיה, הרי זה קורה לנו בעבודה מידי יום) ולהגיע לסיפור עם פואנטה או אקשן או ווטאבר. צר לי, אבל אני עומדת מאחורי כל מה שכתבתי בהודעה הקודמת, ואם מטרתך הייתה לשכנע אותי במשהו אחר - זה לא עבד. ובקשר לטרוי - חוששתני שפיספסת את נימת ההומור הציני, שכן השוויתי אותה ואת ההתנהגות שלה למה שקורה בצבא כפי שאנחנו מכירים אותו, וזה הוליד התנגשות מוחלטת.. טרוי עושה מה שבא לה, ואומרת מה שבא לה למי שבא לה. כמובן, היא דמות מרוסנת ולא איזו פסיכית, ולכן זה לא מגיע לרמות מטורפות, אבל אם יהיה לה משהו לומר לקפטן - היא לא תרגיש צורך מסויים לשמור על לשון רשמית, ולא זכורות לי הרבה פעמים שהיא פנתה למישהו כ"sir", בניגוד לקצינים אחרים. לזה התכוונתי, למשל.

EBow

New member
ראשית, אני מתנצל אם הרסתי לך

או למישהו אחר משהו. לא הייתי מודע לכך שאני עושה את זה. כל החוכמה בדיון על ניטפיקים היא לא רק להצביע עליהם אלא גם להציע להם פתרונות על-סמך פרשנויות והשערות שונות. זהו, לדעתי, אחד מסוגי הדיונים המעניינים ביותר בפורומי מסע בין-כוכבים. וכדי להפוך אותו לפורה, צריך להתייחס לנושא ברצינות, גם אם בחיי היומיום היינו מתעלמים ממנו לטובת הנאה מצפייה בפרקים. אני מניח שאת כל זה הבנת ע"פ אמירתך בפסקה האחרונה של ההודעה הראשונה שלך. לכן מתמיה אותי שאת מבטאת בהודעתך שתי גישות בתור הדעה שלך - אחת שמנסה למצוא פתרונות הגיוניים לשאלות או לפחות לחלקן והשנייה שמבטלת כלל את הצורך במציאת הפתרונות הללו בטענה ש"ההתנהלות לא מציאותית". לא ניסיתי לשכנע אותך בדבר ובמידה וזה עלה בדעתך, גם לא ניסיתי לסתור את דברייך לשם הסתירה בלבד. כשאנשים כותבים דברים בפורום, מן הראוי שיהיו מוכנים לתגובה המכילה תיקונים או דעות מנוגדות. אני לא מבין מדוע נכנסת למגננה מהנושא. במקרה זה בחרתי להגיב על מה שהיה נראה לטעמי לא מדויק. יכול להיות שהייתי צריך לכלול בהודעה גם הזדהות עם אותם חלקים בדעותייך שאני מזדהה עמם, והיו כאלה. אבל הנימה הכללית של מה שרשמת מנוגדת למה שאני חושב ובחרתי להביע את זה. כשאת כותבת בכותרת של ההודעה שלך משהו כמו "אוי נו. למה להרוס?" אני חושב שאת בעצם מבטלת את החשיבות שבתגובה נגדית למה שרשמת, כאילו סתירה של דברייך מבטאת הרס כלשהו. מה אני אמור לעשות אם אני לא מסכים למה שכתבת? לשתוק? להתייעץ איתך במסרים לגבי הנוסח טרם פרסום ההודעה? עניתי באופן ענייני על חלק ממה שרשמת (ולא כולו, דרך אגב). אני חושב שאת הקוראים בפורום שאותם מעניין נושא הניטפוק והטיפול בו זה מספק והם מצפים לקרוא תגובות מסוג זה. לגבי טרוי - אולי פספסתי את נימת ההומור הציני שלך, אבל נראה שהנושא מספיק נוגע לך כדי להשיב לי על הפספוס הזה, אז אשיב לך על התשובה, אבל בשרשור אחר כי זה כבר יצא די ארוך גם ככה.

../images/Emo112.gif

תראה, אין פה ניסיון לסתום לך או למישהו את הפה. (עד שסופסוף מדברים אצלנו בפורום...) מה שכן, כשאתה מדגיש ציטטות שלי (או של מישהו, לא משנה כרגע) ואומר על כל אחד מהדברים "זה לא, וזה לא, וזה גם כן לא" זה מרגיש כאילו אתה קוטל. אז מילא אם הייתי מפרסמת איזה מאמר מלא טעויות, אבל גם אני הבעתי דעה. ולכן לבוא ולהגיד לא באופן גורף - לא נראית לי הגישה המתאימה. כמו שאמרתי, לכולם יש זכות לומר (כמעט) הכל ע"ג כל הפורום. פשוט שלטעמי היה נכון יותר במקרה הזה שתגיב להודעה המקורית ותענה לygeva, במקום 'להוכיח אותי על טעויותיי'. הדעות שלנו לא היו בשני קטבים מנוגדים בכלל. לא הייתה סיבה שלא תפרסם את דעתך במקביל לשלי, במקום להציג אותה כקונטרה. זה הכל. אני מתנצלת אם הרגשת שאני מבטלת את חשיבות ההודעה שלך, פשוט התבאסתי אחרי שקראתי מה שכתבת, ולכן הגבתי כמו שהגבתי.

EBow

New member
קיבלתי

ובואי נלחץ ידיים ונעשן מקטרת שלום
(אבל רק עם חומרים סטנדרטים, שלא נאכל סרטים רעים אחרי זה)

EBow

New member
טרוי

הייתי מחלק את השונות של טרוי משאר הצוות לכמה גורמים: - התלבושת שלה - הפנייה לאנשי צוות אחרים - טון הדיבור כלפי אנשי צוות אחרים וכלפי המפקדים בפרט לנושא הראשון יש לי שתי השערות (למרות שבטח אפשר למצוא עוד): 1. קיים אולי חופש בחירה מסוים לנשים בצי כיצד להתלבש (כמו שבצה"ל חיילת יכולה לבחור לבוא עם חצאית ויכולה לבחור ללבוש מכנסיים); 2.קיימות מסורות לבוש בטאזואידיות שאנחנו לא מכירים שצי הכוכבים מכבד ולפיכך מאפשר לנשות הגזע לבחור את תלבושתן, עד רמה מסוימת. לגבי הנושא השני - צריך לזכור שטרוי מתחילה את הסדרה בדרגת Lt. Commander ולכן כבר מאז היא שנייה בשרשרת הפיקוד רק לרייקר. היא קוראת לו בד"כ "וויל", אבל אין בכך שום דבר מוזר, בהתחשב בעובדה שהם הכירו והיה להם רומן עוד לפני שהמשימה הראשונה החלה. נכון, היא גם שנייה בדרגתה לבברלי, שהתחילה וסיימה את הסדרה עם דרגת Commander, אבל מכיוון שזו האחרונה רופאה וגם אינה המפקדת הישירה שלה, היא פשוט מכנה אותה "דוקטור", כמו כל השאר. זאת לפחות עד שהן נעשות לחברות ואז היא מתחילה לקרוא לה "בברלי" (הרי אי אפשר לצפות לדיסטנס בין חברות, אחרי הכל). לגבי הקפטן - לא זכור לי שהיא כינתה אותו אי פעם בכינוי אחר מאשר "קפטן" או "Sir". לגבי כל השאר - כנראה שיש איזשהו כלל בלתי כתוב שלפיו אנשי צוות בכירים יותר רשאים לקרוא לאנשי צוות נמוכים מהם בדרגה בשמם הפרטי, או שאנשי צוות באותה דרגה רשאים לקרוא כך אחד לשני, שכן מדי פעם גם ג'ורדי ודאטה מכנים אותה "דיאנה". הנושא השלישי - צריך לזכור שמתוקף תפקידה של דיאנה כיועצת וכנראה גם כפסיכולוגית של הצוות, מן הראוי שתפתח יחסים אישיים יותר עם הצוות מאשר שאר הקצינים הבכירים, אחרת, יהיה להם קצת קשה להיפתח אליה. לגבי טון הדיבור שלה אל המפקדים - זה קורה מסיבה דומה לזאת שנוגעת לשאר הצוות וגם משום שהיא עובדת באופן הרבה יותר קרוב עם פיקארד מאשר עם כל אחד אחר ולכן כנראה שהדיסטנס ביניהם רופף יחסית. בכל מקרה, כל המקרים לעיל אינם הפרה של שרשרת הפיקוד ובטח לא עדות לכך שטרוי "עושה מה שבא לה". יש לה מעמד שונה מזה של שאר הצוות וכנראה שזה מתבקש ומגובה הן ע"י המפקדים שלה והן ע"י מפקדת הצי שהציבה אותה בתפקיד הזה. לא זכור לי מקרה שהיא סרבה לבצע פקודה ישירה או עקיפה או ביצעה איזשהו מעשה זדוני שמנוגד לכללים (חוץ מלרסק את הצלחת של ה-D על פני כוכב לכת... (-;).

ygeva

New member
ובחזרה לדיון המקורי...

יש לך כוח לקרוא ולהגיב? ואגב, דאטה הוא הקצין השני בשרשרת הפיקוד, חשוב לציין.

EBow

New member
קראתי

והנה תגובה: 1. בגדול, אני חושב בנושא זה כמו טאשה, כלומר, שקצינים מכל המחלקות מקודמים למסלול Command. כנראה שקיים גם מסלול Command בפני עצמו, שאליו משתייכים כברירת מחדל מי ששירתו בתפקידים מאלה שציינת, כלומר, טייסים/הגאים, קציני מבצעים אסטרטגיים וכו'. 2. אני לא רואה סיבה מדוע בעלי תפקיד כגון Shift Supervisor כפי שהגדרת אותו יצטרכו להיות במסלול Command. התפקיד הזה נשמע לי די אדמינסטרטיבי וסביר שמישהו במדי זהב יבצע אותו. 3. אם הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לכך שההגאי הראשי של הספינה אחראי על טייסים אחרים שעשויים להיות עליה. אני לא זוכר איפה יש עדות לכך שאי פעם התרחש דבר כזה. מתי זה קרה? נשמע לי בלתי-אפשרי שיתנו לקצין (צעיר בד"כ) בדרגת Ensign לפקד על כנף של חלליות קרב. תאר לך מה היה קורה אם היו מטילים על רו לארן המסכנה או חלילה, על ווסלי קראשר, להיות בעמדה שכזו עם הניסיון המינימלי שצברו. או בסיכום, אני לא יכול להגיב על הסעיף הזה משום שאני לא זוכר מתי נתנו לאיזשהו Helmsman לעשות משהו מלבד לנווט את הספינה, בטח שלא לאחד בדרגת Ensign. 4. כן, כנראה שאנחנו יכולים לומר את זה. אולי הדרישה היחידה למעבר למסלול Command היא לעבור איזשהו קורס פיקודי כלשהו. לגבי דאטה - מעולם לא טענתי שהוא לא הקצין השני בשרשרת הפיקוד. אבל אם אתה מתייחס לכך שאמרתי שטרוי שנייה רק לרייקר בשרשרת הפיקוד, התכוונתי בדיוק לכך. היא לא מחויבת לתת לדאטה דין וחשבון על פעולותיה, היא רוחבית ביחס אליו, לא תחתיו. היא אמורה לענות רק לרייקר ומעלה, כפי שאני מבין. אני מניח שבמקרה קצה שבו היא ודאטה נמצאים לבד והוא מחלק הוראות, היא תצטרך לציית, אבל במצב תקין כאשר רייקר או פיקארד נמצאים וכשרים לביצוע תפקידם, היא איננה פקודה שלו.

ygeva

New member
הגדרה יפה לתפקיד סגן המפקד

היא "לממש את אחריות המפקד". גם רייקר איננו המפקד של אף אחד על הספינה, אלא תפקידו היא להוציא לפועל את המדיניות של הקפטן - ועם האחריות באה הסמכות. אבל במקרים כאלה בדרך כלל מפקדים מגבים באופן מלא את הסגנים שלהם, מה שמשמש כלי נגד כל אלו שרוצים לשמוע את הבוס הגדול נותן את ההנחיה ולא בא כוחו, סגנו. מישהו זוכר את קומנדר שלי? :) התפקיד של הקצין השני איננו ממש מוגדר, ותפקידו בדרך כלל הוא לסייע לקצין הראשון במקרה ורצים מספר תהליכים במקביל (שני צוותי משימה במקביל למשל, או פיקוד על שתיים-שלוש כוחות במקביל), או לתפוס את מקומו בשרשרת הפיקוד במקרה והקפטן או הקצין הראשון נעדרים מסיבה כזאת או אחרת. בנוגע לתפקידו של ההגאי הראשי - מעולם לא הוגדר מפקד קבוצה אווירית במסע בין כוכבים. המעבורות שימשו ככלי עזר לכל היותר, עת הופעת המשגרים (TNG 6x26: Decent: "Have the shuttle crafts conduct low orbit reconansence). אבל ידוע מראש שהתקנים השתנו בין הסדרות - התקן להגאי הראשי בוויג'ר הוא לוטננט שלם (Voy 1x02: The Caretaker: "Including the lieutenant at the helm"), ובגלל שאינטרפריד זוהי ספינה קטנה, אזי אפשר להסיק בבירור שתפקידו הוא גם מפקד הקבוצה האווירית. באנטרפרייז אנו מודעים שישנם טייסים נוספים על הסיפון - בפרק The Cutwalk ארצ'ר מורה למייווטר לקחת הפסקה ולבקש שסג"מ אנונימי אחר יחליפו על ההגה. וגזר זה דבר טעים...

למעלה