וואו, זה נשמע כאילו ניהלתי איתך דיון בנדון
אני דיי מסכימה עם העובדה ה``מטאפורית`` שחרדים מהווים נטל, עיניי ריצדו על פני כותרות התגובות קלות לפני שפתחתי את ההודעה הזו, וראיתי ``היטלר וואנאבי``. ככה קראו לי כשאני אמרתי מה אני חושבת שצריך לעשות לדתיים. לא יודעת, אולי זה נכון, כמו שהיטלר ראה את היהודים כנטל, אז אני רואה את החרדים כנטל. כמובן, יש את הליברלים, החביבים, אלה שמבינים ושאפשר להבין, אבל הרוב... אני לא מחבבת את הרוב. הרי מחר הם יקחו אקדחים ויבצעו רצח עם כי הם שמעו את קול ה` או משהו כזה שאמר להם שככה וככה חטא על ככה וככה, והם יראו את זה כדבר לגיטימי מאד ויחשבו שהם צודקים, בגלל שזה רצח עם על פי עשרת הדיברות, אז זה מותר להבליג על הדיברה ``אל תרצח``. כמו שאמר ארכדי, הם כן מהווים נטל כלכלי על המדינה, לדעתי לפחות. עוד דבר שמציק לי זה שבינתיים שבמשפחה חילונית ישראלית ממוצעת ישנם 2-4 ילדים בערך, לעומת משפחה חרדית שמספר הילדים בה הוא בערך 7 ומעלה (אני לא בדיוק יודעת סטטיסטיקות, אני רק מניחה), ראיתי כתבה לפני כמה ימים בערוץ אחד שפשוט גרמה לי לחשוב על זה במילה אחת: קונספירציה אני יודעת, אתם בטח חושבים שזה נשמע מוגזם, אבל אולי זו דרך שלהם להשתלט לנו על המדינה? אני לא יודעת, אני גם מדברת כאילו לא כולנו יהודים, לא כולנו עם אחד, אלא אויבים, שבמידה מסויימת זה נכון, תמיד יהיו ביננו דעות חלוקות, דעות קדומות ועוד שלל דברים שהפרסומת הצדקנית של ``דעות קדומות - לא, דעות שונות - למה לא?`` מציגה (אני היחידה שרוצה לבעוט במסך כל פעם שאני רואה את הפרסומת הזו?) מה שכן, יום אחד אנחנו, החילונים, עלולים למצוא את עצמנו כמיעוט, הרי גם אם חרדי ירצה לחזור בשאלה, אני מניחה שהוריו הפחידו אותו כל כך, שהוא לא יעיז אפילו לחשוב על כך ברצינות. וכשהם ``ישתלטו לנו על המדינה`` או משהו בסגנון, אנחנו נצטרך לסבול, משום מה אני רואה אולי את זה כהגזמה, אבל אני מפחדת שהמדינה הזו תהפוך להיות למעין שלטון דיקטטורי. ואני לא סתם מפחדת, כי אני לא מאלו שאומרים ``ישראל מסריחה, אחרי הצבא אני טס מפה לחיות במקום אחר הכי רחוק מפה``, ממש לא, אין לי יותר מדי ציפיות לעבור למקום אחר (אלא אם כן תהיה לי ההזדמנות לצאת משהו גראנדיוזי בחו``ל), להפך, אני ממש חושבת על להשאר בארץ בעתיד. וכולנו אומרים ``צריך לעשות משהו בנדון צריך לעשות משהו בנדון``, מה אנחנו אמורים לעשות בנדון? לחסום את החצוצרות של האישה החרדית? (זו סתם דוגמא בלתי אפשרית), אין כ``כ מה לעשות בקטע הזה, כי לרצוח אותם? אנחנו לא יכולים, לבודד אותם בגטו? אנחנו לא יכולים. מה אנחנו, היטלר? מיכל נ.ב. אל תנסו להניח את דעתי הפוליטית מההודעה הזו בבקשה.