אוקי...סוף סוף אפשר לכתוב!
אז זה יהיה קצר, כי ליליה והעייפות שלי גוברת.
היה פרק סיום באמת טוב, לעונה סבירה.
אהבתי נורא בפרק דווקא את הקטע של התיקונים של רחלי..היה משהו שבאמת הושלם בזה סופית.
עכשיו כשמסתכלים לאחור, זה דווקא לא הכי טוב. וזה מה שאיכזב אותי. טוב, לא רק זה.
בעצם, לא רק שגיורא לא פתח משהו מותח לעונה הבאה,
הוא גם ביטל את כל ההתפתחות של העונה הזו.
עכשיו יופי, ראינו באמת את כל ההשתלשלות שהובילה לפתרון שהיה חייב להיות זה. כפיים. ראיתי במשך משהו כמו חצי שנה עונה שלא הייתה יותר מבסדר, ובסוף הוא מחזיר אותנו לנקודת ההתחלה של הפרק הראשון עם כמה שינויים קטנים?
פשוט לא משנה מה יהיה בעונה הבאה, מאז שראיתי את הפרק הזה עד...תמיד ..פשוט ארגיש שראיתי עונה מיותרת.
כי באמת התרגשנו לפעמים, צחקנו לפעמים, שמחנו או שהיינו עצובים מכל הרגעים האלה, וזה כאילו זלזול באינטילגנציה שלנו, לא יודע איך להסביר את זה אחרת. וזה מה שביאס. זה והסוף הסגור.
אני באמת חושב שאין מה לעשות עוד עונה, עם כל הכאב בדבר, פשוט תמיד גיורא אמר שהוא מסיים סדרה כשהוא מרגיש שהוא סיפר הכל על כל הדמויות. אני חושב שאנחנו נמצאים בשלב הזה. כשבנוסף בעצם, אין לנו את המטה שהיה הבסיס להכל מתחילת הסדרה, ואין לנו את איתן, אז בכלל.
רוב הסיכויים שבפשוט העונה הבאה תהיה באמת כבר מאוסה. ובמקרה הזה של שכונה לא אתפלא אם זו תהיה גם העונה האחרונה, לעומת החממה שדי התפלאתי(עד שהבנתי שזו באמת השנה האחרונה של התלמידים שליוונו אותם מלכתחילה ואז..זה התבקש.)
אז נראה לי שסיכמתי הכל.
הסלואו מושן היה גם חלק טוב.
אבל שוב, אני ברמה כזו שאני לא אומר ''חלקים טובים'' בלב שלם, כי יש אכזבה מהפרק הזה.
הוא לא רע, אבל העונה הזו אפשר לאמר שכן.
מירי הצילה את עצמה אפשר לאמר...והפעם לחלוטין.
אולי גיורא צריך לעשות רענון כלשהו,
כי זה לא שהעונה הזו הייתה באמת על הפנים, היה חומר טוב שהתפתח למקומות ובמיוחד המחצית השניה, אבל הוא כן צריך לטפל בסופים שלו(גם במחצית של שכונה וגם בסוף-ולאו דווקא הפרק אלא מה שפשוט קרה בסוף, אלו היו סופים מרגיזים. ואגב בואו, זה היה צפוי שרחלי תחייה במחצית השנייה.)
באמת, איפה הימים של החממה 2 שאלה לי ויפתח באמת היו בסכנה וזה באמת השפיע עליהם, ולא היה להם פשוט גורל של לחיות או למות..?
זה באמת מסקרן ומעניין.
פשוט משהו קרה לגיורא מאז החממה 3 לפי דעתי.
כי נגיד העונות הגרועות של השמיניה והאי (אצל השמיניה השתיים החדשות ואצל האי העונה השלישית) לא הוא כתב הרי,לפחות לא את הרוב. ככה שזה ''לא באשמתו'' .
מאז שהוא כתב את העונה השלישית של החממה, שכמו במקרה הזה-לא הייתה גרועה אבל כן היה בה משהו שונה לרעה מהעונות והסדרות האחרות של גיורא(למרות שבהשוואה לשכונה הסוף היה פצצתי) ואז זה עבר לשכונה, ואני לא יודע מה יקרה בעונה הבאה שהוא כבר התחיל לכתוב..פשוט הוא צריך להתאפס...
ושוב, אני נמצא במקום שלא היה מעדיף עונה נוספת. הייתה גם תחושה בסוף שפשוט הכל נגמר, וככה זה צריך להסתיים. היסטוריה אחת, אין מטה שמשבש משהו, טדי בכלא, המעמדות נשארו אותן מעמדות, והזוגות...עוד ימשיכו להשתנות זה כבר משהו שולי.
פשוט נצטרך לקוות לאיזשהו נס חנוכה שהעונה הבאה תפתיע ובגדול.