תלוי בהמון גורמים, לפי דעתי../images/Emo107.gif
בגדול, אני מאוד תומכת בקסדות למען בטיחות. אין דבר כזה רכיבה שהיא בטוחה ב-100%, תמיד יש את הסיכוי של ליפול ולקבל מכה בראש, לקבל זעזוע מוח, או אף גרוע מזה- שיתוק ו/או מוות. אני עצמי לא מרגישה מספיק בטוחה לנסות לרכב בלי קסדה, אפילו שתיאורטית אני יכולה (מעל גיל 18). גם יצא לי לשמוע על לא מעט מקרים של אנשים שהקסדה הצילה את חייהם. אבל עם זאת, אני לא חושבת שכל פעם שרוכבים בלי קסדה זה כזה אסון. אם הרוכב באמת מנוסה והוא באמת מודע למה עלול לקרות ומוכן לקחת את הסיכון, ואם רוכבים במקום בטוח יחסית (במנז' למשל) על סוס שיודעים לשלוט עליו היטב והוא לא יותר מדי לא צפוי, אז בכיף, שיהנו. אני חושבת שכן יש בזה איזשהי תחושה של שחרור, של לסמוך על הסוס. העניין הוא לדעת לעשות את ההבחנה ולקחת את האחריות. אני לא אוהבת את זה שהמון אנשים רוכבים בלי קסדה "בשביל הפוזה" ו"כי זה מגניב". הם לא תמיד מודעים להשלכות שיש לגבי זה, עד כמה זה עלול להיות מסוכן. הרכיבה עצמה היא ספורט שיכול להיות מאוד מסוכן, יש המון תאונות קטלניות שנגרמות אפילו ברכיבה עם קסדה. נכון שקסדה לרוב מצמצמת את הסיכון לפגיעה רצינית, אבל זה עדיין לא מונע ב-100%. בקיצור, לפי דעתי, יש המון חשיבות לקסדות, אבל גם לא צריך להגזים. (אגב, בעבר זה באמת היה נושא חרוש בפורום, אבל אני חושבת שזה טוב לרענן את זה מדי פעם).