דיון - קסדה ורכיבה

ווינגז

New member
דיון - קסדה ורכיבה

צריך? לא צריך? מה דעתכם? למה? כמה? איפה? מתי אפשר להפסיק לרכב עם קסדה (אם בכלל) ולמה דווקא אז? כל מה שיש לכם להגיד בנושא - לכאן בבקשה להתייחס לזה כדיון ולא כשאלון. הזקנים שבינינו[
] מכירים את הדיון הזה משנים קודמות, אבל לא נורא...

תלוי בהמון גורמים, לפי דעתי../images/Emo107.gif

בגדול, אני מאוד תומכת בקסדות למען בטיחות. אין דבר כזה רכיבה שהיא בטוחה ב-100%, תמיד יש את הסיכוי של ליפול ולקבל מכה בראש, לקבל זעזוע מוח, או אף גרוע מזה- שיתוק ו/או מוות. אני עצמי לא מרגישה מספיק בטוחה לנסות לרכב בלי קסדה, אפילו שתיאורטית אני יכולה (מעל גיל 18). גם יצא לי לשמוע על לא מעט מקרים של אנשים שהקסדה הצילה את חייהם. אבל עם זאת, אני לא חושבת שכל פעם שרוכבים בלי קסדה זה כזה אסון. אם הרוכב באמת מנוסה והוא באמת מודע למה עלול לקרות ומוכן לקחת את הסיכון, ואם רוכבים במקום בטוח יחסית (במנז' למשל) על סוס שיודעים לשלוט עליו היטב והוא לא יותר מדי לא צפוי, אז בכיף, שיהנו. אני חושבת שכן יש בזה איזשהי תחושה של שחרור, של לסמוך על הסוס. העניין הוא לדעת לעשות את ההבחנה ולקחת את האחריות. אני לא אוהבת את זה שהמון אנשים רוכבים בלי קסדה "בשביל הפוזה" ו"כי זה מגניב". הם לא תמיד מודעים להשלכות שיש לגבי זה, עד כמה זה עלול להיות מסוכן. הרכיבה עצמה היא ספורט שיכול להיות מאוד מסוכן, יש המון תאונות קטלניות שנגרמות אפילו ברכיבה עם קסדה. נכון שקסדה לרוב מצמצמת את הסיכון לפגיעה רצינית, אבל זה עדיין לא מונע ב-100%. בקיצור, לפי דעתי, יש המון חשיבות לקסדות, אבל גם לא צריך להגזים. (אגב, בעבר זה באמת היה נושא חרוש בפורום, אבל אני חושבת שזה טוב לרענן את זה מדי פעם).

2eye

New member
10 ../images/Emo6.gif

אני רוכב תמיד עם קסדה, כי אני עדיין לא יכול בלי
אני לא חושב שכדאי לרכב בלי קסדה, גם אחרי גיל 18, אבל בכל זאת באלי כבר להיות בן 18 בקטע הזה
אצלנו רוב מי שמעל גיל 18, דרור מרשה לו כי מבחינת הביטוח הוא אחראי על עצמו במצב הזה, או משהו כזה
, תמיד טוב לרכב עם, למרות שהרוב רוכבים בלי. קסדה טובה בכל מקום, אני כל עוד אני על הסוס אני עם קסדה (פרט לירידה לפעמים אני מוריד אותה דקה לפני, כי חם לי) טיולים, מנז'...הכל. לאומת זאת יש כאלה שרק בקפיצות עם קסדה, ויש רוכבי דראסג', שרק בתחרויות עם קסדה. זה מסוכן לרכב בלי קסדה, אבל זה לא נוח, ויש מקרים שהסיכון לא גדול מדי, ואנשים מעדיפים לקחת אותו, ויש מקרים שהסיכון גדול ובכל זאת מעדיפים לקחת אותו. ויש כאלה שבכל זאת, לא משנה מה גודל הסיכון, הם ירכבו עם קסדה. קפיצות - חובה
אין כזה דבר בלי. בעצם, יש רק אחד שמותר לו לקפוץ בחווה בלי... וזה אלעד יניב (כשהוא בא לבקר) כי, זה פשוט ככה... אפאחד לא שאל ואפאחד לא ישאל.

שירלי317

New member
ובכן..

מבחינתי האישית, קסדה היא הכרח, למרות שיש פעמים שאני מרשה לעצמי לוותר (בעיקר ברכיבות על הקוורטרים השמנים בחווה של המדריכה שלי), אבל זה רק כשאני יודעת שהסיכויים שאפול קטנים יחסית. כיוון שבאופן כללי אני מאוד סומכת על עצמי ועל הסוסים במידת האפשר, אם כך אני מתנהגת בהתאם לכך עם הקסדה. המדריכה שלי רוכבת בלי קסדה כאשר היא בחווה שלה או היכן שאני מחזיקה את הסוסה שלי, אבל למען הסדר הטוב, כשהיא רוכבת בחווה אחרת היא כמובן שמה קסדה. בקפיצות אני לא רואה את הקסדה כאפשרות. כיוון שהסיכון בקפיצות ליפול, ואף ליפול נפילה קטלנית או סמי-קטלנית הוא מאוד גדול. כך שמהבחינה הזו קסדה היא הכרח ב100 אחוזים. אך בדרסז ובווסטרן, אני חושבת שרוכבים מאוד מנוסים ואחראים, כמובן לאחר שמלאו להם 18 מבחינת הביטוח, יכולים מפעם לפעם לרכב בלי קסדה, כי זה בעצם מחזק את הרגשת הביטחון בסוס. וגם כי בואו נודה, קסדה זה לא נוח במיוחד.
נראה לי שזה דווקא דיון חשוב להעלות, בעיקר לחדשים יותר =]

ToryMaster

New member
חיוני נקודה

מעולם לא רכבתי בלי קסדה [טוב, בעצם כן, בהולנד, אבל זה היה סיבוב על הסוסה אז לא נחשב], ואני לא רואה באופק את הזמן שאעשה דבר כזה.

צריך

עד נקודה מסויימת..נכון שמגיל 18 אפשר בלי קסדה אבל הכל תלוי הניסיון של הרוכב כי אם יש רוכב שהוא בן 18 ורוכב נגיד שנה ואין לא מספיק ניסיון אז בהחלט לא כדאי לרכב בלי קסדה.. אני בינתיים תמיד רוכבת עם קסדה למרות שאני רוכבת עם אותו סוס חמוד כבר 4 שנים הוא תמיד יכול להיבהל ואם אתה לא מוכן אתה יכול ליפול ללכות במה שתיארו כאן למשל זעזוע מוח...

ווינגז

New member
לטעמי, אין קשר

בין רמת הניסיון של הבנאדם לאפשרות לרכב בלי קסדה. לא משנה כמה ניסיון יש לך בסוסים וכמה אתה מוכשר ברכיבה, סוס היא חיה, והיא חיה לא צפוייה. אני חושבת שלא משנה כמה אתה מכיר את הסוס, תמיד יכול להיות מצב שבו אתה לא מוכן ותמיד אתה יכול להקלע למצב מסוכן. נכון שלרכב בלי קסדה זה משחרר כביכול (בפעמים שרכבתי בלי קסדה, סתם הרגשתי לחוצה יותר
), אבל לטעמי זה ממש לא שווה את הסיכון, וזה וויתור מאוד קטן יחסית - שיכול להציל את החיים שלך...

fliperit

New member
סוסים הם לא צפויים, נכון

אבל אני צפויה. אני יודעת עם מה אני מסוגלת להתמודד ועל איזה באקים או קפיצות ש איזה סוס אני מסוגלת לשבת. על רוב הבאקים של רוב הסוסים אני מסוגלת לשבת ולכן אני מרגישה בטוחה עליהם גם בלי קסדה.

ווינגז

New member
אבל

גם אם את מכירה את הסוס וכל התנהגות שלו, ויודעת מה את מסוגלת ולא מסוגלת לעשות ועם מה את מסוגלת ולא מסוגלת להתמודד - מספיק שפעם אחת תהיי לשנייה לא מרוכזת, שפעם אחת יעוף משהו למנז'/יהיה רעש לא מוכר או משהו דומה, מספיק דבר כזה - ואת תהיי על הריצפה (וכולם נופלים, אין מה לעשות, גם הרוכבים הכי מוכשרים ומנוסים בארץ) אני פשוט חושבת שקסדה היא הפסד קטן, יחסית לתוצאות שיכולות להיות לנפילה בלי קסדה... לא?

ToryMaster

New member
שחף עשתה את ההקבלה לחגורת בטיחות

וזה נכון, כי מספיק רגע אחד של חוסר תשומת לב שלך, כי מישהו יקרא לך או שבדיוק תעבירי את המושכות מיד ליד או תשני תנוחת ידיים כדי לגרד, או תוציאי רגל מהארכובה כדי לסדר, ואת על הרצפה. גם הסוס הכי רגוע בעולם יכול להיכנס לחרדה ולהשתולל באופן יוצא דופן, את זה אני אומרת לך מנסיון. כמה מנוסה שלא תהיי, וכמה שלא תכירי את הסוס שעליו את רוכבת ואת היכולות שלך, את לא יכולה לצפות את זה מראש.

fliperit

New member
שחף אולי עשתה הקבלה...

אבל אם תסתכלי בנתונים סטטיסטיים תראי שלהקבלה אין שום משמעות. אחוז האנשים שנפגעים קשה ברכיבה ללא קסדה אינו דוצה לאחוז האנשים שנפגעים קשה בנהיגה ללא חגורת בטיחות. אתן לא מוכנות לקחת את הסיכון, ואני מכבדת ואפילו מעריכה את זה. אני בעצמי מוכנה לקחת את הסיכון...

ווינגז

New member
אבל זה בכלל לא דומה

כלומר, אולי זה נכון שאחוז האנשים שנפגעים קשה ברכיבה ללא קסדה אינו דומהה לאחוז האנשים שנפגעים קשה בנהיגה ללא חגורת בטיחות, אבל צריך לקחת בחשבון שיש הרבה פחות רוכבים מאשר נהגים בכביש.
מה נותנת הרכיבה בלי קסדה? אני שואלת בכל הרצינות, זה באמת לא ברור לי.

fliperit

New member
בגלל זה דיברתי באחוזים ולא במספרים.

10% מנגיד 100000 נהגים, יותר גדול מ-10% מתוך 1000 רוכבים. לעומת זאת, אם הייתי אומרת מספר הרוכבים היית יכולה להגיד ש10 מתוך 100000 זה לא כמו 10 מתוך 1000. מה זה נותן? הרגשה של חופש, לא מסריח, לא מסורבל, יותר נעים...ואני יכולה להמשיך עוד הרבה. זה הרגשה שונה לגמרי, את לא מסכימה?

cavallo

New member
מה זה משנה האחוז

אין לך שום הבטחה שאת לא תהיי במקרה באחוז שכן קורה לו משהו

fliperit

New member
אין לי הבטחה, נכון

לא אמרתי שאין סיכון. אמרתי שאני מוכנה לקחת את הסיכון....יש הבדל בין השניים.

cavallo

New member
אני יודע

פשוט חשבתי שבנושאים של בטיחות זה מיותר לדבר על אחוזים...

fliperit

New member
לא מיותר בכלל.

אנחנו עושים בחיים שלנו הרבה דברם שיש בהם סיכון. אם הסיכון בהם היה גדול יותר לא היינו עושים אותם, נכון?

cavallo

New member
אוקיי אז לא הסברתי את עצמי מספיק

כשאמרתי שזה מיותר לדבר על אחוזים התכוונתי שבכל אופן צריך לנהוג ע"פ חוקי בטיחות מסויימים, כי אנחנו לא יכולים להחליט באיזה אחוז אנחנו נהיה. בכל אופן אם אפשר למזער את הסיכון, אז למה לא?

kenz

New member
עכשיו קחי את זה מנקודה שונה לחלוטין

אם אני זוכרת נכון (ואגם אם לו, פשוט תזרמי..) את גם מדריכה. ובכך שאת (לפי מיטב הבנתי) רוכבת בלי קסדה, את גם מעבירה מסר שזה בסדר. תלמידים, מטבע הדברים, מעריצים את המדריך שלהם ושואפים להיות כמותו, והקטע של הקסדה נכלל בכך, ופה את בעקיפין "מאשרת" למישהו אחר, ולא משנה באיזה גיל, לסכן את עצמו, כי זה יהיה חלק מתהליך ההידמות. אני יודעת שמאז שאני קטנה, רציתי להיות בת 18, שאני ארכב בלי קסדה, ואז היו חודשיים שבאמת עשיתי את זה, וזה באמת "חופשי יותר". אבל משהו הכה בי (או מישהו, אני לא זוכרת בדיוק) וחזרתי לרכב עם קסדה, ולא רק זה אלא הפכתי את זה לכלל חווה, מדריכים ורוכבים מחוייבים בקסדה.

למעלה