דיון - קסדה ורכיבה

ToryMaster

New member
בכיף שלך

אני גם מוכנה לקחת את הסיכון ולעשות סמים, הסיכוי שבאמת יתפסו אותי הוא קטן, למי איכפת מהסיכונים הבריאותיים והחוקיים? [ולא, אני לא באמת עושה סמים, אני חנונית, אני מנסה להעביר נקודה]

fliperit

New member
יש הרבה הבדלים.

סמים- לא חוקי בלי קסדה- חוקי. בסמים יש הרבה יותר סיכונים- יתפסו אותי, אני אתמכר ואהרוס לעצמי את החיים, תתפרץ לי מחלת נפש. ברכיבה בלי קסדה יש סיון אחד- לחטוף בראש. הסיכוי להפגע מסמים גדול בהרבה, ואין לי סיבה לקחת אותו, ולכן אין לי כוונה לקחת אותו. הסיכוי להפגע מרכיבה בלי קסדה הוא קטן יותר, ויש לי סיבה לקחת אותו, ולכן יש לי כוונה לקחת אותו. את יכולה להשוות רכיבה בלי קס'ה לקפיצת באנג'י, ושמיוש בסמים לטיפוס מצוקים בלי חבל אבטחה. בשניהם יש סיכוי שתפגעי. בשניהם יש סיכוי שלא. את הראשון אני מוכנה לקחת ואת השני לא.

סוני DSCH1

New member
עונה

אני עוד מעט בת 18 אז אני יכולה לרכב אחרי גיל 18 בלי קסדה. אני הולכת לרכב בלי קסדה על סוסים שאני יודעת שאני לא יעוף מהם ויפצע אבל עם סוסים שאני לא מכירה ועם סייחים וכו אני ישים קסדה.אצלנו בחווה אחרי גיל 18 הצוות שלנו שהוא מנוסה מאוד ויודע לרכב ולהתמודד עם מצבים יכול לרכב בלי קסדה אך אנחנו לא ניתן למישהו שהוא מעל גיל 18 ולא יודע לרכב לרכב בלי קסדה כי זה מסוכן. זאת את רוכב?

ווינגז

New member
אבל הקטע הוא שאין דבר כזה

את לא יכולה לחזות מראש התנהגות של אף סוס, גם אם בהליכת קירור, גם אם את רוכבת עליו כל יום מאז שאת זוכרת את עצמך... את יכולה אולי להתמודד יותר טוב עם מצבי לחץ, להכיר יותר מצבים ולדעת איך להתמודד איתם, אבל את לא יכולה לשלוט בהתנהגות של הסוס ובפחדים שלו. את יכולה לפול גם מהסוס הכי רגוע בחווה, ודווקא הנפילה הזו, לדעתי, תהיה קשה יותר הרבה פעמים - כי את לא מוכנה לאפשרות הזו בכלל. כלומר, תני לי להסביר את עצמי, כשרוכבים על סוס "קשה" - פחדן יותר או "חם" יותר, באופן טבעי יותר דרוכים. זה לא אומר שפחות נופלים, אבל שמים לב יותר למה שקורה מסביב
זה בכלל לא קשור לגיל, לדעתי. 18 זה רק הגיל שבו באופן חוקי מבחינת הביטוח - מותר לך להפסיק לרכב עם קסדה. לטעמי זה פשוט לא שווה את הסיכון. וכן, זו אני.

דווקא זה לא נשמע לי טוב

הרי זה שאדם עובר את גיל 18 לא אומר שהוא לא ייפול יותר. זה רק אומר שהאחריות לנפילה היא עליו לחלוטין. אין דבר כזה רכיבה בטוחה, ואין דבר כזה סוס בטוח. סוסים הם לא רעים והם לא יעשו דווקא כדי להפיל רוכב סתם (רובם).... אפילו סוס שהוא הכי מלאך והכי נשמה טובה בעולם יכול להיות מסוכן כשהרוכב בלי קסדה, הסוס יכול ליפול אפילו, שזה לגמרי לא אשמתו- ואם את בלי קסדה וסוס ששוקל 500 קילו נופל עליך... אני מפחדת לחשוב על מה שעלול חלילה לקרות. חבל להסתכן לחינם, הרי הקסדה לא מפריעה והיא יכולה רק לתת עוד קצת הגנה.

stary1

New member
חובה.

קסדה לדעתי היא חובה בכל רכיבה על סוסים. מסיבוב על פוני ועד תרגילים ברמה גבוהה של רוכב מנוסה. בעבר האמנתי(בעיקר כי השרישו בי זאת
)שקסדה היא לא חובה ורוכב מנוסה או רוכב שיוצא ל"סתם סיבוב קצרצר" לא מחויב לחבוש את הכובע המגוחך והמציק. מהר מאוד הבנתי שקסדה היא בדיוק כמו חגורה ברכב. וכמו שהבנתי שתמיד צריך לחגור חגורה(גם אם הנהג נוהג מאוד בטוח ואנחנו נוסעים רק לקצה הרחוב), כך יש תמיד לחבוש קסדה. אני מודה, כשאני רוכבת על הסוסים בבית אני מרשה לעצמי לעשות זאת ללא קסדה משום שהיא בארון אצל סטאר, אבל אני לעולם לא אעז לנסות להצדיק את זה, אני יודעת שאני מתגרה בגורל ועושה טעות..

ToryMaster

New member
זו הקבלה מעולה, האמת

בין חבישת קסדה לחגירת חגורת בטיחות ברכב. לרכוב ללא קסדה זו שאננות מיותרת, ממש.

LordHorse

New member
לדעתי..

כדאי,בכל מצב,במיוחד בקפיצות. יש המון מקרים של נפילות,למשל עכשיו,הילד שנפל ונעשה נכה,אפילו שהוא חבש קסדה,וזה גם לא נגמר בנפילות. כמובן שיש אנשים שלמדו התנהגות של סוסים כל חייהם,והם יודעים לזהות מצבים מסוכנים וגם יודעים להתמודד איתם,אז הם יכולים לא לחבוש קסדה,אבל גם,רק במוקומות כמו המנאז',ששם יש סיכוי אבל נמוך שהסוסים יבהלו. ויש גם אנשים שיש להם סוס משלהם,שהם יודעים להתמודד איתו ואת מצבי הרוח שלו וכד',והם חושבים שהם לא זקוקים יותר לקסדה,אז שיהנו,אבל שוב,רק במקומות מוכרים. אני בכל אפן,עדיין חובשת קסדה,וגם מאוד מקפידים על זה,אז לא שיש לי ברירה ממש:\ ,אבל אחרי נפילה או שתיים גם לומדים להעריך את חשיבות הקסדה (כל עוד היא בטיחותית),כי כשאני נפלתי יצאתי עם כאב ראש קל
,במקום דברים אחרים,שלא נדע

ווינגז

New member
אוקיי, אני לא בקיאה בפרטים

אבל אני מאמינה שבמקרה כזה נגיד, הקסדה באמת הצילה לרוכב את החיים. אם כשהוא היה עם קסדה - נוצר לו סדק/שבר בגולגולת, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הוא היה בלי קסדה.

LordHorse

New member
זה היה בעיתון../images/Emo4.gif

שמעתי אנשים מדברים על זה. בכל אפן,הקסדה הצילה את חייו של הילד,וזה משהו שכולם צריכים לקחת לצומת ליבם.

ווינגז

New member
כן, שמעתי על זה גם, ממספר אנשים.

אין ספק שאם לא הייתה לו קסדה, זה היה נגמר אחרת לגמרי.

מבחינתי זה חובה.

קסדה היא דבר שיכול להציל חיים. הכרתי מישהו שהייתה לו חתיכת נפילה רצינית מסוס, אבל בגלל שהוא חבש קסדה החיים שלו ניצלו והוא יצא עם רק כאב ראש מנפילה שהייתה יכולה להיגמר בשבר בגולגולת. אני חושבת שאנשים מבוגרים יכולים לרכב לי קסדה. הם בוגרים, הם האחריות של עצמם, אם הם ייפלו ויקרה להם משהו זאת תהיה יותר בעיה שלהם. אם כבר רכיבה בלי קסדה, אז הכי בטוח זה נראה לי במאנז', לעומת מקומות אחרים, למרות שגם שם יכול לעוף משהו לתוך המאנז', או גורמים אחרים שיכולים להבהיל את הסוס ולסכן את הרוכב שרוכב בלי קסדה. מה שנראה לי בסדר זה מידי פעם (לא כל הזמן!) לרכב בלי קסדה במאנז' ביום שלא אמורים לבוא הרבה תלמידים ולא אמור להיות הרבה "אקשן" בחווה. לדאוג שליד המאנז' אין נילונים ושקיות ודברים שיכולים להרעיש למיניהם. ואז רכיבה בלי קסדה יכולה להיות בטוחה במידה מסויימת. מה שבטוח לדעתי, זה שתמיד עדיף להיות עם קסדה מאשר בלי. אני רוכבת עם קסדה תמיד. נכון, פעם אחת שכחתי לשים קסדה לשיעור, אבל מרוב שהקסדה לא מפריעה לי לא שמתי לב ששכחתי לשים אותה. אני תמיד מקפידה לחבוש קסדה לשיעור, לא רק בגלל שמכריחים אותי בחווה, אלא בעיקר מטעמי בטיחות, אני סומכת על הסוס, אי אפשר לרכב על סוס בלי לסמוך עליו, אבל סוס הוא גם לא צפוי. הוא יכול פתאום להיבהל. הוא גם יכול ליפול ואין מה לעשות, סוס הוא בעל חיים וקורה שהוא נופל. לכן, כדי להימנע מנזק מיותר, אני רוכבת עם קסדה. לא נראה לי שאי פעם אני ארכב בלי קסדה. נכון, אולי קסדות תיקניות (כי לא תקניות לא נראות לי מכערות כל כך) לא הכי יפות, ואולי יש כאלה שחושבים שקסדות הן לא הדבר הכי יפה בעולם, אבל קודם בטיחות ואחר כך יופי. יש דברים שאין מה לעשות, זה לקחת סיכון כשלא עושים אותם ולחבוש קסדה זה אחד מהם.

S H I L G I

New member
אין כאן שאלה מבחינתי.

קסדה לא מפריעה לי. אז למה לוריד אותה מלכתחילה? סוסים היא חיה לא צפויה. אל תהמרו בקטעים האלה..אני לא מהמרת לפחות..

housty

New member
צריך!!!!!!!!!!!!!!!!! ותמיד!!!!!!!!

במקרה שלי, היו זמנים שרכבתי בלי קסדה, עד שיום אחד, מסיבה בלתי ברורה, רכבתי עם (אחרי שלוש שנים בלי), ובאותו יום ממש נפלתי על הראש ואיבדתי את ההכרה. הקסדה בפירוש הצילה את חיי. אצלנו בחווה, גם את אתה אלוף הגראנד פרי, אתה רוכב עם קסדה. זה לא קשור לרמת הרכיבה, זה קשור לכך שכמו שעל הכביש יש חגורת בטיחות, על סוס יש קסדה, כי סוסים הם חייה חזקה, גבוהה, פחדנית ולא תמיד צפוייה, ולכן, הנפילה היא מסוכנת, אז למה להגדיל את הסיכון כשאפשר, כל כך בקלות לשמור על עצמנו?

למעלה