מבחינתי זה חובה.
קסדה היא דבר שיכול להציל חיים. הכרתי מישהו שהייתה לו חתיכת נפילה רצינית מסוס, אבל בגלל שהוא חבש קסדה החיים שלו ניצלו והוא יצא עם רק כאב ראש מנפילה שהייתה יכולה להיגמר בשבר בגולגולת. אני חושבת שאנשים מבוגרים יכולים לרכב לי קסדה. הם בוגרים, הם האחריות של עצמם, אם הם ייפלו ויקרה להם משהו זאת תהיה יותר בעיה שלהם. אם כבר רכיבה בלי קסדה, אז הכי בטוח זה נראה לי במאנז', לעומת מקומות אחרים, למרות שגם שם יכול לעוף משהו לתוך המאנז', או גורמים אחרים שיכולים להבהיל את הסוס ולסכן את הרוכב שרוכב בלי קסדה. מה שנראה לי בסדר זה מידי פעם (לא כל הזמן!) לרכב בלי קסדה במאנז' ביום שלא אמורים לבוא הרבה תלמידים ולא אמור להיות הרבה "אקשן" בחווה. לדאוג שליד המאנז' אין נילונים ושקיות ודברים שיכולים להרעיש למיניהם. ואז רכיבה בלי קסדה יכולה להיות בטוחה במידה מסויימת. מה שבטוח לדעתי, זה שתמיד עדיף להיות עם קסדה מאשר בלי. אני רוכבת עם קסדה תמיד. נכון, פעם אחת שכחתי לשים קסדה לשיעור, אבל מרוב שהקסדה לא מפריעה לי לא שמתי לב ששכחתי לשים אותה. אני תמיד מקפידה לחבוש קסדה לשיעור, לא רק בגלל שמכריחים אותי בחווה, אלא בעיקר מטעמי בטיחות, אני סומכת על הסוס, אי אפשר לרכב על סוס בלי לסמוך עליו, אבל סוס הוא גם לא צפוי. הוא יכול פתאום להיבהל. הוא גם יכול ליפול ואין מה לעשות, סוס הוא בעל חיים וקורה שהוא נופל. לכן, כדי להימנע מנזק מיותר, אני רוכבת עם קסדה. לא נראה לי שאי פעם אני ארכב בלי קסדה. נכון, אולי קסדות תיקניות (כי לא תקניות לא נראות לי מכערות כל כך) לא הכי יפות, ואולי יש כאלה שחושבים שקסדות הן לא הדבר הכי יפה בעולם, אבל קודם בטיחות ואחר כך יופי. יש דברים שאין מה לעשות, זה לקחת סיכון כשלא עושים אותם ולחבוש קסדה זה אחד מהם.