דיון קשור לתחילת עונה 8

1Shir

New member
דיון קשור לתחילת עונה 8

אני מעלה כאן שוב שאלה שלדעתי עלתה לא פעם בעבר. השאלה נוגעת לכך שבתחילת עונה 8 סקאלי לפתע מגלה שחייו של מאלדר עמדו בספק רב. והתהייה היא - כיצד מאלדר נמנע מלשתף אותה?? אורית פעם השוותה את זה לכך שגם סקאלי לא שיתפה לעומק את מאלדר כשהיתה חולה בסרטן (עונה 4), אבל אני התנגדתי להשוואה הזאת משני טעמים: 1. סקאלי דווקא סיפרה לו (ועוד רק לו!) על המחלה. זה לא שהיא לא נתנה לו להתקרב, אלא היה שם משהו משותף לשניהם, כי ברגע שהוא כבר ידע, גם הוא היה יכול לעשות יותר מאמצים כדי לתמוך בה ולשבור את החומות שלה. 2. יש הבדל משמעותי בין היחסים שלהם בעונה 4 לבין סוף עונה 7!!!

Gilliana

New member
טוב, אני תמיד טענתי...

... שהיחסים בין מאלדר וסקאלי לא היו ממש הדדיים, והעניין גם (ואת בטח זוכרת) הצליח להרגיז אותי לא פעם ולא פעמיים. מעולם לא קיבלתי למשל, את הטענה של מאלדר כי לא סיפר לסקאלי אודות מה שגילה בהר מזג-האוויר מתוך מטרה לגונן עליה - הרי האינפורמציה הזו היתה ידועה זמן רב לפני כן כך שהטיעון שלו לא סביר ולא מתקבל על הדעת. תומכת בכך גם העובדה, שהעלית לדיון עכשיו, כי מאלדר לא שיתף את סקאלי בפרטים רבים מחייו. לדעתי, מאלדר פעל ברוב הפעמים מתוך שיקולים אנוכיים (כן, גם הדאגה לסקאלי כשחלתה בסרטן נבעה מאלו) וברוב הזמן לא ידע להתעלות מעל עצמו ולהיות אובייקטיבי. יש במאלסר, עם כל הגאונות שלו, משהו מאד ילדותי ולא בוגר לטעמי ומשם כנראה נבעה כל התנהגותו. בניגוד לסקאלי, שלרוב ידעה לצאת מהסיטואציה ולראות את התמונה הרחבה - מאלדר לא ממש ידע לעשות זאת.

Y. Welis

New member
היה פרק אחד (אולי בעונה השביעית)

שמאלדר מגלה לאט-לאט משהו על סקאלי - בעיקר בפגישה אחת בשירותים ציבוריים ושיחה מול הראי - ונדהם מדוע היא מסרבת לספר לו על כך. לעיתים דווקא הדאגה לשותף (ואין ספק ששניהם דאגו *מאוד* זה לזו) יכולה להביא להסתרת דברים שעשויים להיות חיוניים.

1Shir

New member
אני לא בטוחה לגבי הפרק

EN ANI אולי? הפרק שהיא הלכה עם המעשן? אתה זוכר מי היה בשירותים הציבוריים האלה?.. ולגבי מה שאמרת - אני לא בטוחה.. נראה לי שאצלם בעיקר ההסתרה נבעה מחוסר בקרבה... כי הרי הם נעו על הקו שבין שותפים לעבודה לבין הרבה מעבר לכך... אבל אולי זו פרשנות אישית שלי, אני לא מאמינה בהסתרה מתוך דאגה, לדעתי זה מצביע אך ורק על חוסר קרבה וכשעושים לי את זה אני מרגישה מאוד נפגעת ונבגדת..

Gilliana

New member
אני חושבת שמדובר ב...

... פרקי הסרטן של סקאלי. לדעתי זה היה אחד מפרקי עונה 4 - אולי Elegy.

Y. Welis

New member
זה פרק שהיא מגלה משהו משמעותי

- לא בטוחל שברמה הבריאותית דווקא, אלא דבר שמולדר חייב לדעת. עיקר הפרק סובב על הניחושים האיטיים של מולדר, עד שהוא מגיע לאמת. אגב, כבר עשיתם משאל מבקרים על הפרקים המומלצים/אהובים?

Gilliana

New member
מלבד הסרטן...

... לא היה משהו משמעותי שסקאלי גילתה על עצמה ושמאלדר לא ידע אודותיו. לגבי משאל מבקרים - אני לא בטוחה שאני מבינה למה הכוונה.

Gilliana

New member
הגזמת...

... עד כדי כך אהבלית אני עדיין לא - אני יודעת מה זה משאל. מה שלא ברור לי הוא מה הכוונה ב-"משאל מבקרים". מי הם המבקרים?

1Shir

New member
אולי הוא מתכוון לאנשים שלא כותבים

בקביעות כאן, כמוהו...

Gilliana

New member
המבקרים בניגוד לגולשים הקבועים?

או שהכוונה במבקרים היא לכל מי שכותב בפורום? אם הכוונה היא לכלל הגולשים אזי התשובה היא חיובית - ערכנו הרבה משאלים כאלו במהלך השנים.

1Shir

New member
אז מה הפרקים הכי אהובים עליך? ../images/Emo13.gif

אם אתה רוצה תפתח שרשור מיוחד לזה ונכתוב כולנו

הסיבה שאני יכולה לחשוב עליה היא

שהוא לא באמת חלה -אני טוענת שהסיפור הזה פיקציה הרי לא נתנו שום הסבר לבריאותו המלאה כשחזר. מלבד פרק אחד שהמשיך לעסוק בנושא ועדיין לא נתן פתרון למחלה העניין הזה לא הוזכר שוב, סקאלי לא טרחה לשאול את מאלדר מעולם במה היה מדובר, מבחינתי? הכל היה דרך למשוך את סקאלי לדבר במהלך החקירות על העלמותו...

1Shir

New member
../images/Emo45.gifמצב חזק שזה פיתרון גאוני ביותר!

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif

מצב חזק ששתיכן מחפשות כל דרך להצדיק את מאלדר ולהגן עליו...

1Shir

New member
../images/Emo123.gif

מצב חזק שאנחנו מנסות למצוא דרך שהתסריט יהיה הגיוני!!!...

למעלה