דיון ראשון - רכבי הפאר של הרבנים

דיון ראשון - רכבי הפאר של הרבנים

בעקבות כתבה ב``ארבע כנפות`` נגד תופעת חיי הראוותנות בציבור החרדי, ראיתי תגובה בקומונה כלשהי שמצרה על כך, שדוקא הרב אמנון יצחק, הבעלים של ארבע כנפות, נוסע במכונית יוקרה מהצעקה האחרונה. רציתי לשאול, האם זה ראוי שרבנים ואדמו``רים יסעו ברכבי פאר ויחיו חיים של עושר וכבוד, בעוד חלק גדול מחסידיהם כורעים תחת עול הקיום ומשוועים לפת לחם פשוטו כמשמעו?

מובא בספרים הקדושים

שע"ז נאמר בגמרא כל הזוכה לקיים את התורה מעוני, סופו לקיימה מעושר, ולכן בדורות הקודמים רוב הצדיקים היו עניים, ולכן בדור שלנו הצדיקים זוכים לעשירות, ע"פ ר.נ מברסלב זצ"ל

השיסער

New member
בד``כ הרכבים נתרמים להם ע``י חסידיהם.

ובכל מקרה, אפשר להבין את זה. מתוקף תפקידם הם נוסעים כ``כ הרבה, וע``כ כאנשים מבוגרים ראוי שהם יסעו ברכבים נוחים למדי.

נוחים, כן.

בשביל זה אין צורך רכבי יוקרה. אם אדמו"ר מסויים נוסע עם שיירת כבוד, ואם בן האדמו"ר גם נוהג כך כי הוא הממשיך... אין זאת משום נוחיות. יש בזה חיי ראוותנות, יוקרה, ובזבוז כסף.

יש חסידויות

שאצלם החסידות זה ממלכה, ומלך שהוא האדמו"ר שליט"א, חייב להתנהג בגינוני מלכות, ע"ע חסידויות רוזין המסועפת, שאצלם זה מסורת של שנים

השיסער

New member
רכב יוקרתי=רכב נוח.

אתה לא מצפה מבנאדם בן 80 לנסוע עם מאזדה 3?! אני לא נכנס להסתאבות הכללית של בני משפחתם. התייחסתי לנושא הרכב בלבד.

בל ניתמם...

חסר רכבים נוחים בארץ? אם הכל עניין של נוחות, לשם מה צריך לייבא רכבים מחו"ל? לשם מה צריך לחפש את הרכב שינקר הכי הרבה עיניים. את הרכב שעדיין אין לשום רב או אדמו"ר?

השיסער

New member
יודע מה?

יש מקרים מסויימים שאתה צודק. יש מס` חצרות בהם יש עניין לאנשי החצר ליצור הילה של יוקרה וחשיבות סביב רבם. אבל זה לא יהיה נכון להכליל את כל הרבנים והאדמורי``ם שנוסעים ברכבים יוקרתיים-שהם עושים זאת כדי לנקר עיניים או סתם ליהנות ממנעמי החיים. אני בהחלט יכול להבין שלאדמו``ר מבוגר שנוסע די הרבה מגיע רכב שהוא יותר מהסטנדרט.

אתה מזלזל ברב שלך,אני לא.

אני מכבד ומעריך את הרב שלי ומוכן להפריש מכספי עבור רכב מפואר. מפואר ולא רק נוח.

למה מזלזל?

אני סבור שאם לציבור אין כסף, מן הראוי שייתנהגו קצת יותר בצינעה.

א-ת-ה סבור, הציבור סבור אחרת.

הציבור אוהב ומכבד את רבניו ולא רק שמפרגן להם רכב מפואר, הוא גם רוצה ודורש את זה. חלק נכבד מהציבור בעיקר החסידי גם מוכן למכור את הנעליים בשביל שלרב יהיה רכב מפואר. וגם בציבור הליטאי והספרדי יש את קבוצת המעריצים החזקה שמתנהגת באופן דומה. מבין? כשאתה מכבד מישהו, כשאתה מעריך מישהו אתה מפרגן ודואג לו. כשאתה רואה בו מנהיג, חשוב לך לכבד אותו.

כמדומני

שסמל העניות והפשטות בעולם הרבנות החרדית הוא הגראי"ל שטיינמן שביתו נראה כבית עני במיוחד, בו בזמן שהוא אינו נוסע ממקום למקום עם סובארו אברכים מודל 87. מסתבר כמו שכתב השיסער שאת הרכב קנו לו תלמידיו.

אכן.

קנה זאת העסקן `ליפא ישראלזון` נכדו של מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א. לו אישית קנו כזה רכב לא בגלל הנוחיות שלו, אלא נוחיות אנשי החצר (בכדי שיהיה מקום לכולם. דא עקא שגם זה לא מספיק).

bluestar 777

New member
גם את זה משמרים באדיקות

כדי להוסיף נופך והוד לדמותו.. אני לא בטוח שהוא מסרב בתוקף למעט שיפוצים בביתו..

bluestar 777

New member
אינני מלכלך..

אני בטוח שהסובבים את אותם גדולים גורפים המון מכך שהם משמרים את הבית המט ליפול ואת הריהוט המקולקל... ברור לי שלגדולים עצמם כל זה לא משנה, לא מפריע להם קיר מתקלף או משענת עקומה, גם לא ישמח אותם במיוחד אילו יתנדב מישהו ויכניס להם הביתה סלון מפואר.. מי שאחראי על התפאורה סביב הגדולים, הם הסובבים ולא הגדולים עצמם..

ניוטראל

Active member
ר אמנון יצחק נוסע במכונית לא מפוארת

יש רבנים שנוסעים ברכבים יותר מפוארים מהרכב שלו

כנראה שאינך יודע מה אתה שח

ספציפית, הוא חי בנורמות חיים שאינם מקובלים, לא אצל הציבור החרדי ולא אצל בעלי התשובה.

מסתבר שאתה הוא שיודע

ואם כן ספר לנו בבקשה איזה רכב יש לרב אמנון יצחק ? (כולל דגם מדויק) .. וזו לא בושה להגיד לא יודע ! או ככה שמעתי מאיזה מישהו .

למעלה