דיון שהוא נייס.

GrEeNwOmAn

New member
דיון שהוא נייס.../images/Emo175.gif../images/Emo179.gif../images/Emo176.gif

האם לדעתכם דראסז' הוא הבסיס לקפיצות\למקצי הווסטרן השונים? הסבירו את המושג בדראסז'- להוריד סוס על מתג... לאלה שעושים אך ורק דראסז'- למה אתם לא מתעניינים\עושים קפיצות? האם רוכבים בחוותכם רק דראסז'? או גם קפיצות ווסטרן? לאלה שעושים אך ורק קפיצות- למה אתם לא עושים גם דראסז'? האם רוכבים בחוותכם רק קפיצות? לשאלה שעושים את שניהם- במה אתם יותר מתעמקים ומתמקדים? הסבירו למה. ומה יותר כיף לכם אישית?

Shai Felton

New member
תיקון../images/Emo175.gif

אפשר לעסוק רק בדראסז' ולא בקפיצות אבל אין דבר כזה לעסוק רק בקבפיצות בכלל לא בדראסז'......

GrEeNwOmAn

New member
את צודקת.../images/Emo179.gif

בגלל שגם בחימום עושים דראסז', וגם עד למכשול יש את הדראסז'. לזה התכוונת? או למה? את צודקת בהחלט שי, סליחה על הטעות.:><:

zohark

New member
בלאטטט

ממממממ אני לא רוצה להכנס לווסטרן, כי אני לא מבין בתחום. אני לא חושב, אני יודע שהדרסז' הוא הבסיס לקפיצות. לא צריך להתעמק בזה יותר מידי, כל הרעיון בקפיצות הוא לאסוף את הסוס למן קפיץ שמשתחרר מעל המכשול. לנסות ולגרום לו לעבוד באימפולסיה, ויחד עם הרוכב, והבסיס לכל הדברים הנ"ל הוא הדרסז'. אני לא אוהב להשתמש במושג "להוריד סוס על המתג", כי אני חושב שלא צריך לעבוד במטרה להוריד לסוס ת'ראש ואין לזה טעם. אני מאמין ברכיבה נכונה שמביאה לחיבור של הסוס, ולהתעגלות של כל הגוף ולא רק להוריד את הראש למטה...אני לא חושב שיש טעם להוריד לסוס את הראש בלי לייצר אימפולסיה או בלי לגרום לו לעבוד עם שרירי הגב והצוואר, כשהוא משוחרר. אני מתמקד אותו הדבר בקפיצות ובדרסז'. אבל אפשר להגיד שרוב הזמן אני מתמקד בדרסז', כי אין יותר מידי במה להתמקד בקפיצה עצמה, רק בעבודה שלפני ואחרי ובין המכשולים. וגם בחימום שלפני התחלת הקפיצות. וחוץ מהיומיים שאני קופץ בשבוע (וכשיש תחרות אז שלושה ימים) כל יום מה שאני עושה זה דרסז'. אני נהנה באותה מידה מדרסז' ומקפיצות, כי כמו שהתנועה בתרגיל מסויים בדרסז' היא מיוחדת ואני נהנה ממנה ככה גם בקפיצות. הקפיצה היא תנועה מאוד מיוחדת שעובדים הרבה בשביל שתיהיה נכונה. למעשה לדעתי קפיצה ותרגיל בדרסז' זה בדיוק אותו דבר...

TauraMan

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

איך היה אפשר להגדיר את זה בצורה טובה יותר???

טוי בוי

New member
שלום ../images/Emo60.gif

כעיקרון "הדרסאג'" התחיל את כל סוגי הרכיבה אבל זה לא היה דרסאג' של היום אנשים נותים לקרוא לזה דרסאג' אבל בעצם האדם הראשון שלה על הסוס לא ממש עשה דרסאג' הוא רכב את הבסיס של כל הרכיבה של ווסטר ושל אינגליש. משם הכול התחיל הדרסאג' הוא לא ממש הבסיס לכל סוגי הרכיבה.... באינגליש בלי ללמוד את בסיס הדרסאג' אי אפשר לקפוץ!
"להוריד סוס על המתג" זה בעצם כשיש קשר בין הרוכב לסוס והרמוניה וכל הדברים הדרושים לכך מתקיימים: אקטיביות, קשר במושכות, ישיבה נכונה, רצון לזוז קדימה..........
אני רוכבת גם דרסאג' וגם קפיצות אני די מעדיפה להתמקד בדרסאג' אבל עדי לא נותנת לי לוותר על הקפיצות.....היא חושבת שאין לי למה....
בחווה שלנו רוכבים ה-כ-ל!!! יש רוכבי דרסאג', יש רוכבי קפיצות ויש כמה שיוצאים לטיולים והם רוכבים ווסטרן...
אני עושה דרסאג' כי אני אוהבת את זה קצת יותר מהקפיצות אבל אם היתי רק קופצת היתי עושה דרסאג' כי אי אפשר לקפוץ טוב בלי דרסאג' טוב!
בחווה אצלינו רוכבים גם קפיצות וגם דררסאג' וגם טיולי ווסטרן...
אי יותר אוהבת להתמקד בדרסאג' למרות שאני לא אנטי קפיצות כי זה גם משהו שאני אוהבת אני פשוט נהנת קצת יותר מהדרסאג'..

˜Me˜

New member
לא.

חד וחלק, דרסז' הוא לא הבסיס לרכיבה. אם כן - כיצד ווסטרן קשור לדרסז'
גם ווסטרן לא הבסיס. שומ סגנונ הוא לא הבסיס. האדמ הראשונ שעלה על הסוס, רכב. לא אינגליש, לא דרסז', ולא ווסטרן. הוא רכב. אין הבדל בין קנטר של דרסז', ווסטרן, או קפיצות. אין הבדל בין טרוט של דרסז', ווסטרן, או קפיצות. אין הבדל בין הליכה של דרסז', ווסטרן או קפיצות. יש הבדל בנעשה. בקפיצות, קופצים עם הסוס. בדרסז', מנסים להגיע לכמות הרבה ביותר של הרמוניה עם הסוס. בווסטרן, מנסים לבצע תגילים, בצורה הנכונה ביותר עם הסוס. האדם הראשון, פשוט, הלך, יכול להיות נפל, ולאט לאט, התחיל להשתמש בסוס למטרות עבודה, למטרות רכיבה, למטרות נוספות. וכמה נ.ב; - למה כל הדיונים הם על דרסז'/קפיצות
זה אותי מ-א-ו-ד משעמם. - כל הנקודות על האדם הראשון שרכב, השערות בלבד.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif כנ"ל בנ.ב. 90% מהדיונים

הם אינגליש או דרסז....

את מוזמנת

לפתוח מפני שרוב הגולשים פה (וחבל!) הם רוכבי אינגליש אז יש יותר דיוני אינגליש אם תתחילי לפתוח דיונים על הנושאים של ווסטרן וכו ואולי תצליחו להביא עוד גולשי ווסטרן זה יהיה ממש טוב ונחמד ומגוון

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif את מי אני יביא?!?

את המתנחלים בחווה?

../images/Emo4.gif אני מנסה להביא...

כולם אומרים לי טוב אני יכנס ויבדוק. ואף אחד לא נכנס....צריך להעביר כל הזמן הודעות שרשרת באייסי שנפרסמות את הפורום אוליי זה יעזור....

niko girl

New member
אבל סתו......

אלונה פותחת שרשורי וווסטרן.........ולא עונים לה בכלל!!! אז מה זה שווה? וגם הערה......עם אתם אומרים שהפורום יבש אז תנסו לענות על שרשורים שפותחים...

zohark

New member
אוקי כמה דברים

אם את כל כך רוצה דיונים על ווסטרן במקום להתלונן תפתחי בעצמך?! את יודעת בתחתית העמוד יש כפתור שרשום עליו "הודעה חדשה" אם יש משהו מעניין שאת רוצה לפתוח עליו דיון, לא משנה לנו אם זה ווסטרן או אינגליש ק תפתחי! נמאס לי מהקטרנות הטפשית הזאת. דבר שני כשאומרים הבסיס לרכיבה מתכוונים בשלבי האימון הראשונים של הסוס, ולא לאדם הראשון שעלה על סוס כי זה ממש לא משנה לאף אחד. בטח שיש הבדל בין מקצבים בסגנונות שונים. בווסטרן אין שום נסיון לאיסוף, חיבור ועיגול חלקי הגוף של הסוס, מה שנעשה באינגליש. (דרסז' קפיצות זה אותו הדבר פרט לרגע שאתה מעל המכשול, ולכן שניהם נקראים אינגליש). בקפיצות רוכבים,ולא רק מביאים את הסוס למכשול כמו איזה אידיוטים ורוצים שהוא ייקפוץ, מסדרים לו את הצעד, מכינים אותו בצורה הטובה ביותר לקפיצה ולא "פשוט קופצים". בדרסז' הרמוניה זו לא המטרה היחידה, כי לעשות הליכה רגועה כשצוואר הסוס משוחרר בהרמוניה זו לא בעיה, החלק שבשבילו מתאמנים במשך שנים הוא הגעה למלוא הפוטנציאל של הסוס בביצוע תנועות מפותחות הדורשות שרירים מפותחים, ולהגיע לתנועה בדרך הקרובה ביותר בה היא נעשית בטבע, בשלבי החיזור של הסוס. ואת כל הדרך הארוכה עד שמגיעים לשלב זה יש לעשות בהרמוניה. שוב, אני לא נכנס לווסטרן כי אני לא מבין בתחום, אז אני מבקש שאם את לאמבינה באינגליש, גם את אל תכנסי לתחום.

טוב אני לא רוצה שהשרשור הזה יהפוך

לדיון על הווסטרן והאינגליש בפורום אבל רק כמה הערות (ואז זה יימחק!) ברור שכשאת פותחת דיוני ווסטרן לא עונים לך כי אין מי שיענה!!!!! אנ לא עונה על דיונים שאני לא יודעת תתשובה שלהם ובווסטרן לרוב אני לא מתמחה! אם עוד ווסטרנים יבואו תוכלו לנהל דיונים ואולי הנאינגלישים ילמדו מזה לכו תדעו..... חח

niko girl

New member
אל מי דיברת?

דבר ראשון אין לי שאלות על הווסטרן.... כי אני יודעת את רב מה שאני צריכה לדעת!!!!!!!!!

dearanita

New member
תגובה

ברור שאם את רוכבת ווסטרן תגידי שדרזס הוא לא הבסיס לכל סגנונות הרכיבה אבל זוהי עובדה. כבר מימי קדם, יוון העתיקה, פיתח הפילוסוף קסנופון שיטת אימון לסוסים על בסיס ההרמוניה והשותפות, למרבית הפלא רוב היסודות שקבע קסנופון לרכיבה תקפים גם היום גם לגבי הדרסז'. יותר מאוחר הלך והתפתח הדרסז' הקלאסי ממנו גם התפתח סגנון הווסטרן - ואמנם ניתן לראות דמיון רב בשיטות האימון. מן הדרסז' הקלאסי התפתח גם סגנון ההאנטרס אותו פיתחו האצילים אשר רצו להשתעשע בציד שועלים יותר מאוחר התפתח גם הדרסז' המודרני. פתחי כל ספר בו תראי שהדרסז' הוא הבסיס לכל סגנונות הרכיבה. קצת נמאס מן האמרות הדביליות ש"עפות" פה בפורום התרגילים בווסטרן לא יותר נכונים מאשר בדרסז' - בדרסז' יש שימת דגש על ביצוע נכון של התרגילים תוך ידיעה מראש של הפוטנציאל הטמון בסוס וניצולו המלא כמובן שהתרגילים בדרסז' הם תרגילים אותם הסוס מבצע בטבע אך הדרסז עוסק בליטושם. אני משקיע וכותב פה דברים שאני מניח שרבים מכם אפילו לא טורחים לקרוא אך זה יעזור לכם להחכים ולצאת מהבורות.

למעלה