דיון שנורא מעניין אותי.

דיון שנורא מעניין אותי. ../images/Emo168.gif

אוקיי. אני מדריך חמישיות בתנועת הנוער הצופים. בעירי יש כיום כ-4 תנועות נוער - הצופים, מכבי צצעיר, בני עקיבה והנוער העובד והלומד. כאשר אנחנו, הצופים הכי ותיקים בעיר וללא ספר פחות או יותר התנועה שהכי עובדת. מכבי צעיר נכנסו לפני משהו כמו 5 שנים, והנוער העובד רק השנה. הדבר שמציק לי הוא המלחמה האיומה בין תנועות הנוער. אם זה בזילזול של תנועות נוער בערכים האחת של השניה,כלומר לדוגמא כשאני הולך ברחוב ומישהו מהנוער (לוודווקא בעיר שלי) יצעק לי משהו כמו "איכס צופים, תנועה בלי ערכים" וכדומה. האתם באמת חושבים כך? מה יש לכם להגיד בעניין? באמת אתם חושבים שיש תנועה בלי ערכים? האם אתם באמת רואים "מלחמה" זאת כצודקת? האם אתם רואים זאת דווקא כמלחמה בריאה? אנא אימרו כל מה שיש לכם לאמר על הנושא. חן

F00D Is G00D

New member
אייי

אני לא מזלזל בתנועה שלי, אבל אני יכול להגיד לך שהערכים שלנו לא ממומשים בשיט, הערך היחיד שכולנו זוכרים(ובטוח לא מהטעמים להם הוא נקבע)"תנועת הנוער של האיחוד החקלאי הינה תנועה בלתי מפלגתית אך תחנך למעורבות פוליטית חברתית". חוץ מזה כל ערך שלנו נעלם, אבל אחנו כן אוהבים להרגיש שיש ערכים (אחרת, למה אנחנו כאן?) אבל מי שרואה מבחוץ(כולל חניכים ורכזים) מבין שהערכים נאבדו מזמן, אז כן. אני מסכים ששרוב הערכים שלנו כבר נעלמו. אבל אני לא מסכים עם האנשים אשר מנצלים זאת לרעה-אני חושב שהאמונה נותנת לנו כוח להמשיך, ובלעדיה לא היינו שורדים....

Lil M

New member
תראה

אין לי קשר לשום תנועת נוער. אבל כל תנועה מחנכת לאידיאולגיה שלה. ברור שתהיה תחרותיות זה בלתי נמנע מבין? הניסיון להראות שהתנועה שלהם יותר איכותית וכיפית מוביל לקטנוניות שפגשת בה ברחוב.

Lil M

New member
אה ורק שים לב

בהועה שלך ציינת שהצופים הכי ותיקים. אתה גם לוקח חלק בזה, לא? :)

אני לא חושבת שיש תנועה

נטולת ערכים לגמרי כי אחרת זה היה עוד חוג או מתנ"ס. אבל בכל תנועה יש דגש אחר על ערכים. אני רואה בהסעה לביה"ס שבתנועה מסויימת מתכננים פעולה סתם כזה בחמש דקות ובתנועות אחרות משקיעים יותר וחושבים באמת ואני לא חושבת שיש "מלחמה" בין התנועות, הרי סך הכל רוב התנועות דיי דומות...

לא בטוח שזה נכון אבל....

זה מה שקורה באופן טבעי.... גם בגלל שהתנועות בעצם נלחמות על החניכים הפוטנציאלים וגם בגלל האידיאולוגיה השונה.... זה כמו שהשמאל והימין נלחמו בזמן ההתנתקות... כל את מגינה על האידיאולוגיה שלה. חבל שאין באמת יותר שיתוף פעולה בין התנועות... אצלנו למשל יש יום תנועות הנוער... ובמקום שזה יהייה יום שיחגוג את פעילו הנוער בעיר התנועות משתמשות בזה כדי להציג את עצמן כ"שוות" ביותר... באמת חבל.

../images/Emo45.gif ../images/Emo168.gif

גם אצלנו זה ככה... אני אישית ממש ממש לא אוהב את הזיזול של חברי תנועות נוער שונים אחד בשני. כמו שלמשל הלכתי לצו ראשון ובאה לי חיילת שראתה את החולצה ש/לי ואמרה לי:"איכס צופים... לך לך תנסה לחנך" חח וכזה הסתכלתי עליה ואמרתי לה מאיפה את והיא אמרה לי מהנוע"ל... אבל לא באמת התייחסתי.. כאילו לצערי, זה הגיע למצב שחברי תנועות נוער ממש ממש שונאים תנועות נוער אחרות שבעצם הם בדיוק כמוהם רק תורמים לחברה. חבל.

F00D Is G00D

New member
אתה מרגיש מחנך כמו באידיאל?

כמו שהיית חושב שאמור להייות, שאתה באמת מאמין ומגשים את הערכים? אין פה ריב על ערכים, הדבר היחיד שנשאר לנו מהתנועות זה הגאווה. וזו בין הדרכים הבודדות שלנו לממש את הגאווה, פשוט להסתכל שהשני לא(להמרות שגם הראשון לא.) אנחנו כבר לא מתגאים במה שאנחנו עושים, אנחנו מתגאים בזה שאחרים לא עושים, אבל אנחנו לא קוראים את הכתובית הקטנה שאומרת גם אנחנו לא בדיוק עושים אני לא אומר שזה רע, שתנועות נוער זה רע. זה ממלא לי הרבה זמן ואיכות מהחיים, זה גורם לי לפעמיים לחשוב על דברים לא מוסריים לעומק, וזה בהחלט נותן לי עוד קצת חיי חברה. אני רק אומר שאין רע בככל בכל הגאווה או השנאה. כי זה מה שנשאר בשביל להגשין מה שכתבתי. מהערכים והעקרונות נשארו מעטים(עכשיו אני חושב שאולי מאז התנועה הציונית, גם לא היו)

זה לא נראה לי כל כך קשור...

אני חושבת שהתנועה שלי בדוגרי לא עושה כלום ולא ממשת חצי מהערכים שלה.. אבל אתה לא רואה אותי יורד על תנועות אחרות. להפך

F00D Is G00D

New member
הרבה פעמיים

לוקחים את הכוח ממקום של "לפחות אני עושה יותר מאחרים" אם מפילים את זה על תנועה אחרת או על כלל העולם זה אי נוח...

eviv

New member
חושב שזה מוצדק

התנועות השונות הן בעלות ערכים שונים. זה לא נכון לומר שלצופים אין ערכים אבל יש להם ערכים שונים מאוד משאר תנועות הנוער הערכיות... אני חושב שהמאבק הזה צודק כי אני לא חושב שכל תנועת נוער טובה כמו האחרת- יש תנועה טובה יותר ויש תנועה טובה פחות. לכן אני חושב שמאבק בין התנועות במטרה להביא חניכים לתנועה הטובה ולא לגרועה יותר זה דבר טוב. אבל אני מסתייג מהרדידות כלומר כל הסיסמאות "הצופים זה לא מגניב" או "איכס צופים". תנועת הצופים היא תופעה עצובה מאוד לתנועות הנוער בישראל ואפשר למצוא טיעונים טובים מאוד מעבר לסיסמאות המגוחכות.

אוקי..../images/Emo168.gif

ואנשים כמוך הם לצערי תופעה עצובה מאוד לקנאה, ולהמשך התופעה המגעילה הזו בין תנועות הנוער.

F00D Is G00D

New member
טוב

אני אכתוב קצר כי גם בשעה זו אני באמצע התכונננות לבחינה ענקית מחר בהיסטוריה... ויצאתי קצת להתאוורר (לומד כמעט רצוף מ 2 בצהריים...) אני בהחלט מסכים איתו על התפיסה של "הטוב ינצח" או "החזק שורד" לפי תורת הגזע של ווילסון (אוף כמה ההיסטוריה משפיעה עלי) אני עדיין לא מוצא את השוני הגדול בין התנועות - אבל תחרותיות זה טוב. זה רק עוזר לכל הצדדים. 1)מקבל כוח מעצם זה שהוא מבקר מישהו או מוצא את הטוב שיש בתנועה שלו לעומת האחרות 2)מקבלת ביקורת(אפשר אפילו להגיד בונה)על התנועה שלו והוא יכול ע"י התבוננות מבחוץ לצאת קצת לבצוע את הבועה שלו מבחוץ(כתיבת עיתון התנועה ממש משפיע עלי) 3)שרואה את המאבק מהצד מקבל יותר ידע על התנועה ויכול לבחור מי התנועה שטובה לו. תשדלו תמיד לראות את הצד החיובי של הדברים
. לילה טוב לכולן האאאא - לכולם(בכל זאת אני קורא עכשיו על התנועות הפמניסטיות)

Yoko Nakajima

New member
הממ... ככה מתכוננים להיסטוריה? O_O

בתור אחת שסבלה שבוע שעבר כולל בהיסטוריה.. -תורת הגזע הייתה של דרווין. לווילסון בכלל היו את 14 הנקודות שלא קשורות ממש לתורת הגזע :\ מקווה שלפחות בבחינה כן ידעת את זה (בעצם יודע, כי אתה אמור לעשות אותה בערך עכשיו..חח שכחתי שזו רק אני חולה וכולם בבצפר :p)... *בהצלחה!*

F00D Is G00D

New member
../images/Emo6.gif חחחחחחחח

אשכרה התבלבלתי , אבל דווקא בבחינה הייתה שאלה מכוונת עליו. משהוא בסגנון : מה היא תורתו של דרווין - ומה היה קשרה אל היהודים והאנטישמיות? וזה היה בכיף... (טוב מה את מצפה ממי שלומד להיסטוריה פעם ראשונה?!?(יואל גבע) ועוד ב 2 בלילה!

eviv

New member
מה המטרה שלך בתנועת הנוער?

האם כל התנועות זהות? למה לא? מה שונה בהן? האם יש להן מטרות שונות? האם הן תופסות את האידיאל לחניך בצורה שונה? האם מטרת התהליך החינוכי של הצופים היא זהה לזה של תנועת בית"ר או תנועת הנוע"ל? למה את בצופים? בגלל המדים? בגלל שהם באו ראשונים לעיר שלך? האם את רואה את עצמך בבני עקיבא או בשומר הצעיר? למה לא? למה להתכש? יש הבדלים בין תנועות הנוער. הבדלים שאפילו שהם לא גדולים כמו פעם הם עדיין משמעותיים. ובגלל שהם משמעותיים יש וויכוח לגיטימי איזו תנועה היא טובה יותר ואיזו טובה פחות. לא מדובר פה על רמת הממתקים או המדים אלא על רעיונות ואידאות.

נטלי 100

New member
טוב אז ככה

בנוגע למלחמה הזו בין הנוע"ל לצופים.. תכל'ס אין מה להשוות בין התנועות לכל אחד יש את הערכים שלו לפני כמה ימים ראיתי מדריכה של הצופים שישבה עם החברות שלה או לא יודעת מי הן והתחליה ללכלך על הנוע"ל.. אז נגשתי אליה וניסתי להבין מה הקטע.. בקיצור גענו ל"קטע" של הערכים בתנועות הנוער אמרתי לה שלכל תנועה יש ערך מרכזי (הנוע"ל שיויון ערך האדם.. בני עקיבא זה תורה ועבודה וכו' וכו' ) ואז שאלתי אותה מה הערכים של הצופים. אז היא אמרה טוב אז ככה יש עשרת הדיברות לצופה(-או משו כזה..) היא מנתה לי איזה 3 (משו כמו:היה אזרח למופת,חסכן,עזרה לזלות)ואז אמרה שיא לא זוכרת מה עוד יש.. אני חס וחלילה לא מזלזלת בערכים שלכם אבל אתם לא חושבים שזה יותר מידי כללי? זה נשמע כיאלו בואו נחנך את החניכים שלנו להיות אזרחים טובים ומושלמים בלי דעה משלהם אלא רק מה שממשלה תחליט.. התנועה שלכם היא תנועה שתמיד תמיד תסכים עם הממשלה -ובגלל זה יש לכם תמיכה אדירה מהממשלה אז יש לי שאלה: אם לדוג' -תאורתי כמובן כרגע אתם מסכימים עם פינוי ישובים נכון? אם פתאום הממשלה תחליט שזהו מעכשיו כל מי שיפנה ישובים הוא עובר על החוק? אבל אתם מאמינים בזה שצריך לפנות ישובים.. אז מה עושים? אם תפנו ישובים אתם תהיו נגד המדינה(לא לפנות באופן פיזי אני מתכוונת הפגנות וכו'..) ואם אתם תסכימו עם המדינה זה אומר שאתם באמת עושים רק מה שהממשלה תחליט.. ואז זה מוכיח שבאמת אין לכם דעה משלכם.. או שאני מבולבלת או שמשהו פה מוזר.. אשמח לתשובה..
לא, אני לא תוקפת אפחד.. אני באמת מנסה להבין..למדריכה שדיברתי איתה לא היה הסבר לשאלה שלי היא אמרה שאני טועה והיא הלכה..
~נטלי~

למעלה