דיון שנורא מעניין אותי.

אוקיי. ../images/Emo168.gif

נתחיל בעובדה שבכל מקום ולצערנו אין מה לעשות יש אנשים ואפילו מדריכים של תנועות נוער שונות שדי הורסים את ערכה של התנועה, אני חס וחלילה לא אומר על המדריכה שדיברת איתה כי אני גם לא ממש מכיר אותה... אבל את לא יכולה לדוגמא לומר רק על הצופים שהם מסיטים או משהו כזה כי אני יכול לתת לך עשרות אלפי דוגמאות נגד, כמו למשל שאצלנו הנוע"ל הוציאו חולצה שכתוב עליה:" מהשונה בין סניף הנוע"ל לערוץ אחד?" והתשובה הייתה שבשניהם אין צופים, אוקיי אנחנו ברור לא נתרגז מזה אאו משהו אבל זה ילדותי ואיפשהו כאן זה גם הסטה. זה דבר שאני לא מאמין בו. אני כמדריך בתנועת הצצופים מחנך את החניכים שלי לבחור את הדרך שלהם! גם אם זה כנושא פוליטי וגם אם לא, וגם אם פתאום החניכים שלי פתאום יבינו שהם לא צריכים להיות בצופים, אלא בתנועה אחרת אני ירגיש שהצלחתי! אתם יודעים למה?? כי אני לא מחנך אותם ל-להיות בצופים! אני מחנך אותם לרכוש דרך! מחנך אותם לגבש דעה! אני ארגיש שהצלחתי לגרום לחניכים שלי לחשוב ואף לגבש דעה! וכאן זה גם מתחבר לתשובות לשאר השאלות! הצופים, כשונה מרוב תנועות הנוער האחרות היא תנועה א-מפלגתית - א-פוליטית. ולכן מה שאמרת שמה שהממשלה תעשה אנחנו תמיד נהיה איתה זה בולשיט. זה ממש לא נכון, מפני שאין לנו דעה אחת משותפת! זה ההבדל! אנחנו ממש לא מחנכים לשמאל או לימין, כי אנחנו מאמינים שזה לא נכון בכלל לעשות את זה. אני לא פוסל דרכים אחרות של תנועות נוער אחרות חס וחלילה, אבל האני מאמין שלי עצמי אומר לי שזה לא נכון להשפיע בדעתי על חניכים בתנועה שלי. אני מאמין שאני צריך לבוא, ולהראות לןהם את כלל האפשרויות, את כל הדעות, את כל המגרעות, את כל הייתרונות ואת כל המשתמע מכך, והם יבחרו בעצמם את הדרך המתאימה להם! זה לא אומר שאין לנו דעה משלנו. זה אומר שאנחנו כתנועה לא נחנך לדעה, כי הרי כל אחד ואחד בתנועה בעל דעה אחרת שהוא גיבש לעצמו! ואיך שאני רואה זאת זה גם מה שיפה בתנועה שלא מחנכת לדעה מסויימת! אבל לכל אחד ואחד תהיה דעה משל עצמו שהוא גיבש לעצמו לאחר שראה את כל האפשרויות! ולא הושפע רק מדרך אחת שהציגו לו. בקשר לשאלות שלך שאני מאמין שכבר הבת שעניתי עליהם תוך כדי. את לא יכולה לשאול אותנו"אתם מסכימים" בגלל ששוב אנחנו לא תנועה פוליטית כל אחד והדרך שלו, אני יכול להגיד לך שיש לנו בשבט אנשים קיצוניים מאוד לשני הצדדים ואילו גם מרכזניקים ופשוט מכל העם. לסיכום... באמת לא תיכננתי שהדיון הזה יגיע למצב של תנוה נגד תנועה, זה דבר שהכי לא רציתי שיקרה ולמרות זאת פתחתי את הדיון כי היתי בטוח שזה לא יקרה ורובנו כאן כבר פחות או יותר איפשהו מגובשים.. לצערי זה כן קרה. מקווה שכל אחד הספיק להגיד את מה שיש לו להגיד ולצערי התופעה במפגרת הזאת תימשך כנראה תמיד. שבת שלום.

נטלי 100

New member
אני ממש ממש מצטערת שאתה חושב

שאני ניסיתי לגרור את הדיון הזה למצב של תנועה נגד תנועה.. אם היית קורא היטב את מה שכתבתי היית מבין שאני באמת לא באתי בשום גישה של "הצופים גרועים הנוע"ל שולטים.." ממש לא באמת ניסתי להבין מה הערכים שלכם מה העקרונות שלכם ומזאת בכלל התנועה שלכם.. אז אמרתי את מה שאני כן יודעת על התנועה שלכם-ששמעתי מכמה גורמים שבתנועה שלי ומתנועות אחרות.. אין טעם להתעצבן אני מתנצלת אם פגעתי בך אבל זאת הייתה דעתי עד עכשיו ואחרי השיחה שלי עם הצופיפניקית באמת רציתי לדעת מה קורה בתנועה שלכם.. ולכן רשמתי את מה שרשמתי אני לא רואה שהדיון נגרר למצב של תנועה נגד תנועה באמת שלא.. אני רואה את זה בתור דיון בריא וחשוב בין מדצי"ם. ואולי במקום להרים ידים להגיד וואלה התופעה המפגרת הזו תמשך לתמיד אז אולי ננסה להלחם בה?.. אני רואה את ההודעה שלך בתור משהו שבא מתוך כעס ענקי ובעצבים..ואין טעם להוציא את זה עלי. שבוע טוב
~נטלי~

צודקת. מצטער. ../images/Emo168.gif

מקווה שאישה עניתי לך על השאלות. (פשוט בו זמנית שעניתי לך ראתי תגובה נוספת שהייתה בדיוק על מה שדיברתי)

F00D Is G00D

New member
אתם כן פוליטיים...

פוליטי זה אומר תנועה שמתעסקת בנושאים פוליטיים ומציגה את כל הצדדים. לפני כמה שנים הייתה תנועה שאת שמה אני לא זוכר. היא ניסחה בעקרונות שלה עקרון שאומר שהיא איננה פוליטית. כנראה שזאת הייתה טעות אבל בעקבות כך במשך שנתיים המדריכים לא העבירו שום מסר פוליטי, רק שיחקו עם החניכים משחקים, והעבירו פעולות על סמים. עכשיו הייתי רוצה לשאול אותך משהוא שאני מתכנן להעלות לדיון אצלנו בתנועה. האם אתה מחנך נגד שימוש בסמים?

סמים... ../images/Emo168.gif

בקשר לנושא הזה דווקא עברתי המון הרצאות... בעיקרון אנחנו במדינת חוק שאיפשהו אומרת שהשימוש בסמים אסור, אז מצד אחד אתה לא יכול לחנך את החניכים שלך להשתמש בסמים (וזה בקיצוניות כן..) בגלל שאתה מפר חוק ולא משנה מה אתה לא תחנך את החניכים שלך להפר חוק.. ככה אני לפחות רואה את זה.. מצד שני, אמרנו שמראים את כל הצדדים, אבל ללא ספק כשאר תציב את הייתרונות אל מול החסרונות בשימוש בסמים אני מאמין ואף בטוח שהחסרונות יגברו על הייתרונות. תיקח גם את כל הסרטים שראית איי פעם בקשר לסמים או הרצאות למיניהן, וברור שבהתחלה מראים את הצד החיובי איפשהו, אבל אז רואים שלכל ייתרון אחד כזה יש פי כמה חסרונות. לכן לדעתי, לא משנה מה, גם אם תציג בפעולה את שני הצדדים אני חושב שבשורה התחתונה החינוך שתהווה מהפעולה יהיה נגד השימוש בסמים. זוהי נקודת המבט שלי. בקשר לפוליטיים, זה לא ממש מוגדר כל העניין הזה, השאלה היא מה אתה מגדיר פוליטי? תנועה שמחנכת לפוליטיקה או תנועה שפשוט מדברת על פוליטיקה, בז שאני אומר א-פוליטית הכוונה שאני לא מחנך לדעה פוליטית, אני מראה את כל הדרכים הפוליטיות והחניכים שלי יבחרו, לכן זה תלוי בהגדרה שלך לפוליטי.

F00D Is G00D

New member
מממ

פוליטי זה אומר-כל עיסוק בפוליטיקה... לגבי הסמים. האם אתה לא תנקוט עמדה בעצם קיומו של עלה ירוק? אתה שולל לגמרי את הצד השני

אני ממש ממש לא שולל את הצצד השני.

ואמרתי את זה, ואני ממש לא אתנגד לעלה ירוק. אנחנו חיים במדינה דמוקרטית שלכל אחד יש זכות לבחור ולהבחר. ואני אפילו מוצא בהם משהו טוב, למרות שאני לא מאמין שאיי פעם יהיו הסמים חוקיים בישראל.

F00D Is G00D

New member
../images/Emo6.gif הבנת את הפואנטה מהר מידי...

הייתי שמח אם מדריכים אחרים היו עונים. אצלנו יש בעיה קטנה. *אנחנו מכירים בזה שאנחנו חיים במדינת חוק דמוקרטית *אנחנו תנועה א.מפלגתית *בכל שנה יש לנו נושא חודשי של סמים והתמכרויות. אז בעקרון ע"פ החוק אסור לך לשדל מישהוא לקחת סמים, אז בעצם אתה מתנגד למצע של עלה ירוק *אבל ע"פ החוק(לא מדבר על זה שמישהוא יבוא לתפוס אותך, חוק שאנחנו דוגלים בו) אני מוצא פה בעיה גדולה. גם בהתנתקות היו בעיות, חיפשנו את עמדתנו, *תנועת הנוער של האיחוד החקלאי היא א.מפלגתית, אך תחנך למעורבות פוליטית וחברתית *תנועת האיחוד החקלאי תחנך להתיישבות בא"י *תנועת הנוער תחנך להגשמה במסגרת חברתית התישבותית אז מצד אחד אנחנו אוהבים מאוד התישבות וקהילתיות. ומצד שני אסור לנו לגעת בשום דעה מפלגתית. אז זה אומר שבעצם החחלטה אנחנו מבטלים את 2,3 בשביל 1. אז למה לא לבטל את 1? הרי יש לנו 2 עקרונות שאומרים לנו לסתור אותו! פה הבעיתיתות הגדולה, גדלה יותר *תנועת הנוער של האיחוד החקלאי תחנך למדינת חוק דמוקרטית אז בעצם מותר לנו לפנות לבג"ץ, מותר לנו להפגין? זה חוקי! יש הרבה בעיות מול העקרונות, איך פותרים? בהתנתקות זה היה קל, הצגנו בדיוק את כל הצדדים, בסמים אסור לנו. ואם אני לא טועה אז האינטואטיב של כל מדריך אצלנו זה שהוא חושב על סמים - לחשוב על לא! ואין מוטיב של כן מה אומר? אפשר גם מזה להתעלם? גידי

מסכים איתך במאה אחוז...../images/Emo168.gif

בקשר לסעיפים שכתבת... אני לא ממש יודע אם הבנתי אותך נכון, אבל בכל מקרה אני חושב שכמו שאמרנו קודם, תנועת נוער, למרות שהיא תנועה א-מפלגתית תחנך למעורבות פוליטית אבל בעצם כתנועה לא תנקוט דעה - זאת על מנת למלא מספר מטרות. בקשר לסמים... תראה... אני מדריך בתנועת נוער בדיוק כמוך. אני לא בטוח שדווקא מה שאני אומר לך זה הדב הנכון מן הסתם... כי אתה יודע, לכל אחד יש את החניכים שלו, לכל אחד יש א ה"אני מאמין" שלו, וכל אחד יודע בדיוק איך למשוך את העניים ואת האוזניים של החניכים שלו על מנת שיקבלו משהו מהפעולה. בכל מקרה, אני לא רואה את עצמי, לפחות לא ברגע זה של השנה מדבר עם החניכים שלי ישירות על סמים, אלה אם כן אני עושה פעולה על נוער, מצב חברתי או משהו בסגנון ואז מכניס את זה בפעולה שנקודה לדיון או כנושא בתוך הפעולה אבל לא יותר מזה, לדעתי זה קצת נושא כבד, אבל כמו שאמרת, גם לא פחות חשוב ואני חושב בדיוק כמוך. וזהו ללא ספק נושא בעל רגישות נורא גבוה ועם כל כך הרבה התלבטויות וכל כך הרבה סטירות, פשוט צריך למצוא את הדרך הנכונה לגעת איתו בחניכים ולגרום להם לדעתי, להבין ולהפנים בשלבים ושלא יקבלו את זה בבום אחד גדול שיבהיל אותם ואז בעצם לא עשינו כלום כי לא מימשנו אף מטרה של עצמנו.

למעלה