דיון!!

TauraMan

New member
דיון!!../images/Emo20.gif

גרמניות.. רכבתם פעם עם גרמניות? מה אתם חושבים על זה? מה אתם חשובים על קפיצה עם גרמניות? האם גם בווסטרן משפתשמים בגרמניות?

אף פעם לא

רכבתי עם גרמניות או ראיתי בישראל מישהו משתמש בגרמניות אני אשמך לדעת על זה עוד על מה זה משפיע בפה ולמה...... אז אם למישהו יש חמור על זה! זה יתקבל בשימחה!

Shai Felton

New member
גם אני אף פעם לא ניסיתי../images/Emo170.gif

גם אני רוצה לדעת על זה עוד!! מה ההבדל? במה זה שונה? אני באמת אל יודעת על זה כלום

dearanita

New member
מושכות גרמניות

לפני שאני אסביר על המושכות הגרמניות אני אברך את עדי וסתיו על פתיחת הפורום החדש ואאחל להן הצלחה בהמשך דרכן! מושכות גרמניות הן מושכות נוספות העוברות דרך המתג ומתחברות לחגורת הבטן בחזה הסוס. החזקת המושכות הגרמניות היא כהחזקת המושכות של הראשייה הכפולה. תפקיד המושכות הגרמניות הוא לאנוס את הסוס להיות מעוגל. משתמשים בהן לעיתים ללמד סוסים מתחילים או סוסים עם בעיות התנגדות. על המושכות הגרמניות להיות בשימוש בידיו של הרוכב המנוסה בלבד! שימוש לא נכון עלול לגרום לסוס נזק בלתי הפיך! אני רכבתי עם מושכות גרמניות וגם עם מושכות כפולות-ראשייה כפולה (מחזיקים אותן אותו דבר)

niko girl

New member
אממ כן רכבתי פעם עם גרמניות!

עם יודעים איך לשתמש בזה אז זה לא אמור לכאוב או משהו לסוס. ו כן גם בווסטרן לפעמים משתמשם בגרמניות!

טוי בוי

New member
לנו רק טוי בוי../images/Emo60.gif

עם גרמניות בלונג'ים לילדים הקטנים כך שלא רכבתי עם גרמניות לא רגע אהה כן על מנגו היו רכבתי איתם פעמיים כן טוב זה ממש עוזר בקפיצות לא כי זה ממש מפריע לסוס להשתחרר מעל המכשול ובקפיצה ובנחיתה וגישה וזה לא ממש טוב....

טוי בוי

New member
מושכות גרמניות...../images/Emo60.gif

זה מחובר לחגורת בטן דרך המתג לאוכף או שכמו מושכות מחזיקים את זה... זה שומר שהראש של הסוס לא יהיה מורם למלה אבל יותר חזק ממרטינג הייל וזה שומר על הסוס כמו מכונס דומה כזה זה טוב ללנוג' כי זה מפריע לסוס לתת באקים כמו שטוי בוי עושה לילדים למרות שהוא מוכשר ועושה עם גרמניות באקינג.. מוכשרון שלי... וגם זה נגד זה בעיקר שהסוס ימשוך ויוריד תראש למטה פתאום זה מכאיב לו בפה...ולכן זה לא טוב בקפיצה כי הסוס לא יכול למתוך ת'צוואר...אם גרמניות הוא יפול... זה ממש עוזר וזה הידע האומלל שלי אם הוא בכלל נכון...חח

TauraMan

New member
ממש לא נכון..../images/Emo20.gif

הגרמניות או באנגלית- Pully reins (אם אני לא טועה... ) זה רצועה, יכולה להיות עשויה מבד סינטטי עור או חומרים אחרים, בשתי הקצוות שלה יש מין אבזם כזה. האמצע של זה זה על צוואר הסוס, עובר דרך המתג, אל החגורת בטן(בין הרגליים הקדמיות) רוכבים עם זה כמו עם 2 מושכות, בעצם זה מוריד לסוס את הראש, לרוב מתחת למתג אבל זה עדיף מאשר שהסוס יעבוד מעל. העבודה הרצויה עם גרמניות בעבודת קרקע היא קיצונית, למשל לדחוף לסוס את הראש ממש ממש עמוק שהוא כמעט יפגע ברגליים הקדמיות שלו. יכול לעזור לסוסים עם בעיה לרדת על המתג, עשה פלאים עם דיזל. לגבי לונג' זה טוב כי הסוס עובד גם עם שרירי הצוואר בזמן הלונג' ומעסיק אותו, גרמניות זה לא הפתרון לבאקינגים, הרי באקינגים זה בעיטות עם הרגלים האחוריות ובשביל זה צריך משקל על הקדמיות, סווס עם גרמניות בעיקר בלונג' לרוב שם משקל נוסף על הקדמיות ובכך קל לו יותר להרים את האחוריות ולבעוט.. גרמניות זה טוב רק בקפיצות נמוכות, בגבוה מדי זה מסוכן, אסור להחזיק לסוס את הרשא למטה בזמן הקפיצות, ועוד יותר מסוכן הסוס יכול להתקע עם הרגליים שלו בזמן הקפיצה, עדיף לעבוד עם גרמניות רק על עבודת קרקע, לונג', טיולים עם סוס "פותח" וקפיצות נמוכות.

טוי בוי

New member
זה בערך מה שאמרתי..חח../images/Emo60.gif

בקשר לטוי בוי.. אז לנו יש מושכות גרמניות שלא מחזיקים אותן הן מחוברות לאוכף...לפחות חיברו אותן..חחח וזה קצת מעשיק את טוי בוי אז הוא לא עושה באקינג בלונג'... וגם שמים לו את זה כי בלונג' הוא פתאום מוריד רוש או מעלה אותו ואז נותן באק אז זה עוזר שהוא לא יוריד או ירים תראש ויתן באק..שאר ההזבר שלי די דומה לשלך...

TauraMan

New member
יש הבדל... ../images/Emo20.gif

המושכות מעסיקות אותו, הבאקינגים הם לא בגלל שטוי בוי מרים את הראש, ההפך סוס לא יכול לעשות באקינגים שהראש שלו למעלה. הרבה יותר קל לו לעשות באקינגים עם גרמניות.

dearanita

New member
דורון...

לדחוף לסוס את האף בין הרגליים הקדמיות שלו בעזרת המושכות הגרמניות זה מאוד מסוכן!!! וזה גם מאוד ל נכון!!! סוס צריך ללמוד לעבוד ככה שהזוית בין אפו לקרקע היא 90 מעלות כלומר הוא לא מעל המתג ולא מתחת למתג סוס שתקוע עם האף בין הרגליים הוא עודב מתחת למתג - אובר בנד וזה מאוד מסוכן! חוצמזה שככה הסוס גם לא עובד כי כך הוא בחיים לא יוכל לשאת את עצמו!

TauraMan

New member
זה שינוי קיצוני..../images/Emo20.gif

עבודה שהסוס ממש ממש נמוך במשך דקה אחת יכולה להביא שינוי עצום לטובה לזמן ארוך מאוד אם עושים זאת במידה. ואני מדברת מנסיון.

דורון...

אם הסוס יעבדו עם הסוס ככה אז השרירים של הסוס לא יבנו בצורה הנכונה והוא אף פעם לא יוכל לעבוד נכון עם זוית של 90 מעלות לקרקע ויהיה לו יותר קשה לעשות את כל תרגילים כי השרירים צריכים להיות בנוים נכון ובצורה מסוימת...

dearanita

New member
דורון...

ואני מדבר עובדות! מה שאת עושה מאוד מאוד מסוכן אני אומר את זה כדי להציל אותך ואת הסוס מה שאת עושה זו בנייה לא נכונה של כל שרירי הגב והצוואר מכיוון שבמצב הזה סוס בחיים אבל בחיים לא יוכל לעבוד בנשיאה עצמית. מצחו ואפו של הסוס צריכים להיות מאונכים לקרקע ולא מקבילים לה את עושה משהו מאוד מסוכן ותזכרי שהזהרתי אותך! אני מצרף תמונה של עבודה נמוכה נכונה כדי שתוכלי להבין מהי - ראי איך אפו של הסוס מקביל לקרקע והוא נושא את עצמו ולא תקוע בין רגליו...

TauraMan

New member
מסכימה איתך../images/Emo20.gif

אנחנו באמת רוצים להגיע למצב שהסוס על המתג אבל האף שלו לא נכנס פנימה, ואנחנו מגיעים לזה. לדיזל יש את הפה הכי חרא שיש כמעט... הרצון לרדת על המתג בא לו רק פעם בכמה זמן, העבודה עם גרמניות גורמת לו להפעיל שרירים. לפי דעתי הסוס לא צריך לעבוד כל הזמן עם אותם שרירים, סוס צריך לדעת לשאת את עצמו בכל מצב של הראש שלו, מה שאני אומרת עם הגרמניות זה לא שכל הרכיבה אני מצמידה לו את הראש לחזה, זה רק איזו דקה אחת כדי להגמיש אותו וכדי שהסוס כל הזמן יהיה קשוב למה שאני רוצה. הרי סוס לא יכול לעבוד(מעברים וכו') שמחזיקים אותו קצר מדי, אבל אני לא רוצה שהסוס שלי יהיה תקוע עם הצוואר ולא יוכל להזיז אותו.

dearanita

New member
דורון...

אני לא נגד הרכיבה כשלעצמה עם מושכות גרמניות כאשר היא נעשית על ידי רוכב מקצועי ומנוסה. כמובן שהרכיבה עם המושכות הגרמניות צריכה להעשות מדי פעם ולא בתמידות רק על מנת להראות לסוס את הכוון בו הוא צריך להיות. אם את מראה לסוס כיוון לא נכון כמו היות ראשו בין רגליו כלומר אובר בנד אז מה הטעם? חשבי על זה...

TauraMan

New member
אני רוכבת עם גרמניות רק ../images/Emo20.gif

פעמים בשבוע וכמעט רק על דיזל(או על קלייר בטיולים) לדיזל יש פה מאוד מאוד קשה והגרמניות ממש עזרו לנו עם פיתוח השרירים שלו. אני מבינה את מה שאתה אומר על האוברבנד, וזה באמת נשמע הגיוני... בלי אובר בנדים עם גרמניות יותר
!

dearanita

New member
דורון...

אני לא רוצה לחשוב שהתערבתי לך ברכיבה או משהו כזה אך מעבר לזה שזו לא עבודה נכונה זו פשוט עבודה מסוכנת מכיוון שאם הסוס נלחץ הוא נמצא במצב שראייתו אינה מאפשרת לו הבחנה מרחבית (בשל היות אפיו תקוע בין רגליו) ולכן הוא עלול לעמוד על רגליו הקדמיות ולהתהפך....

krin88

New member
איזה קטעים...

היום בפעם בראשונה רכבתי איתם...פחחח עליתי קצת על דורינקה והיא הייתה עם מוכות גרמניות... תפקידן להקציב לסוס מסגרת-גבול מסוים שהוא לא יכול לעבור אותו... לא קופצים עם גרמניות אלא אם כן זה נכשול איקס ממש קטן כי הסוס עלול לתקוע שם את הרגל בטעות ולהסתבך איתם...
מקווה שעזרתי למישהו...

למעלה