הסבונד-לעומת המושכות הגרמניות,מאפשר לסוס יותר מרחב תנועה. הוא מתקשר למושכות אבל לא מכופף את הסוס עמוק כמו שהמושכות הגרמניות עושות. הוא בעיקר שומר על מסגרת-שהסוס לא יתהפך לגמרי עם הגוב והצוואר(אהמ...זאוס). זה בעצם שילוב בין גרמניות למרטינגל-כמו המרטינגל הוא מונע מהסוס להפוך את הראש והצוואר וכמו הגרמניות הוא שומר על מסגרת עבודה מאוד קבועה שאין כלל אפשרות לברוח ממנה.
אני יודעת די מעט על הגרמניות.. אצלנו יש גרמניות מבד אם אני לא טועה... אבל מההסברים שלכם, יש לי שאלה, אם הכוונה בגרמניות זה שהסוס יוריד את הראש שלו ויעבוד על המתג, אז מה ההבדל בין מושכות צד לגרמניות? נטע
אי אפשר לשנות(לשחרר ולקצר) במידת הצורך כאשר את על הסוס. מושכות הצד גם מחורבות לחגורת בטן. אגם יש 2 סוגים של מושכות צד- draw rein ןside rein הסוג הראשון(Draw rein) זאת רצועה שמתחברת לחגורת בטן דרך המתג אל ידי הרוכב, אף פעם לא רכבתי עם זה.. הסוג השני והמוכר יותר מחובר מ2 צדדי חגורת הבטן אל המתג, אותם אי אפשר לשנות כאשר אתה על הסוס וזה מחזיק לסוס את הראש כל הזמן באותו המקום. זה יכול להיות יתרון וחסרון אדיר, תלוי בסוס
מושכות צד שמחברים משני צידי האוכף מאוד מועיל לאילוף ראשוני של סוס. כאשר הסוס עדיין בשלב הלונג' לפני שמעלים עליו רוכב לראשונה ולפעמים גם אחרי. זה נותן לסוס מסגרת מאוד קבועה שלא ניתן לשנות אותה או לברוח ממנה. המסגרת לא אמורה להיות חזקה אלא פשוט עוזרת לסוס להישאר יציב, לשמור על שיווי משקל ועם הזמן להיכנס ולקבל את המסגרת ועבודה נכונה.
דבר ראשון- דורון את אם הפרח שלך, זה משהו... דבר שני- לא רכבתי עם גרמניות, זה בסדר לסוסים שזקוקים לזה, לדעתי לא לקפוץ עם גרמניות. נראה לי שכן, בווסטרן משתמשים אז, מה נסגר?