דיון

horse 1212

New member
דיון../images/Emo40.gif

שהייה מוגזמת בחווה רוב האנשים כאן,נמצאים בצורה מוגזמת בחווה. מה זה אומר?
שבמקם להכין(או לחפף) ש.ב / עבודות לבי"ס הולכים לחווה.
שבמקום להיות עם חברים אחה"צ,הולכים לחווה.
שבמקום ביום שבת להיות עם המשפחה,הולכים לתחרות. מוכר לכם? כולנו אוהבים להיות בחווה,לרכב,לטפל בסוסים,אבל יש אנשים שעושים את זה בצורה מוגזמת, אמנם לא בכוונה, אבל שפוגעת בעצמם/בחברים/בלימודים/במשפחה.
כמה סיטואציות לגביי הנושא: החברים התרגלו שאתם בחווה,אז אין למה להתקשר להזמין אתכם לאנשהו.
אז במי זה פוגע
בהם או בנו
אולי אנחנו לאט לאט מאבדים את הקשר עם האנשים מחוץ לחווה
בלימודים אתם מחפפים
אז במי בעצם זה פוגע
מה אתם חושבים? אנחנו נעשים "מכורים" לחווה!? פתחו את הנושא הזה לדיון, למרות שלרובנו הוא קצת לא נעים... וקחו את הדיון הזה תשומת לבכם

SoosKatan

New member
דיון מעניין.

אני אישית לא כזאת. אני יכולה להיות כזאת- אבל בחרתי שלא. הייתי ככה פעם, אבל התחמקתי מזה. אני חושבת שזה רע להיות ככה. תיראו, תלוי למי. כרגע אני לא חושבת שהסוסים זה מרכז החיים שלי. זה אומנם חלק גדול מאוד ויפה, אך לא כולו. פעם החווה היה מקום "להימלט" אליו. דוגרי גם היום. כשרע לי, עצוב לי, רבתי עם מישהו וכו', אני הולכת לחווה. פעם זה היה מוגזם אצלי, הייתי בחווה כמעט כל יום. היום אני הולכת פעמיים בשבוע. אני לא חושבת שהחווה צריכה להיות מקום מפלט, כי זה לברוח. במקום להתמודד עם הצרות- הולכים לחווה. אוקיי זה עוזר, זה דרך קלה לשכוח צרות אבל זה לא להתמודד איתם. וזה ממש ממש לא צריך לעלות על הלימודים לדעתי.. ככה זה לפחות אצלי, הלימודים, החברים, והמשפחה באה לפני החווה. [וזה ממש!!! לא אומר שהחווה לא חשובה לי, להיפך.]

עונה../images/Emo107.gif

קודם כל, דיון מעולה!
העלית נקודה חשובה למחשבה.
החכמה היא לדעת לשלב בין כולם, אפילו שקצת קשה. צריך לקבוע סדר עדיפויות בחיים ולהבחין בין מה שכיף למה שחשוב. אני חושבת שזה בהחלט אפשרי לשלב בין כולם. אצלי למשל, נכון לתקופה זו, הלימודים הם מעל הכל, ובגלל זה אני נמצאת בחווה רק פעם בשבוע. אני אישית לא מרגישה שזה פוגע לי במשהו, להפך, זה רק תורם. אני לא אומרת שצריך לוותר לגמרי על להיות בחווה, זה אפילו חשוב, אבל אם זה פוגע בכם או באנשים שקרובים אליכם, אז אולי כדאי לצמצם. חשוב שיהיה גם משהו מהנה, משכיח מהצרות, חשוב שיהיו תחביבים, אבל חשוב גם לזכור שזה לא הדבר היחידי בחיים ושיש עוד דברים שיש להם גם חשיבות. אפשר בהחלט לשלב בין כולם, לקבוע לעצמכם אפילו סדר יום לכל יום בשבוע שבו אתם מחליטים מה לעשות. אני חושבת שכדאי שכל אחד יעשה חשבון נפש עם עצמו וישאל אותו אם הסוסים פוגעים לו בלימודים ו/או בחיי החברה והמשפחה ויפעל בהתאם. חוץ מזה, אני מניחה שרוב הקשרים החברתיים של חברי הפורום הם סביב הסוסים, ובמקרה הזה זה אפילו יתרון. אבל אם יש חברים שמחוץ לסוסים, בהחלט מגיע גם להם התייחסות מדי פעם.

LordHorse

New member
אני../images/Emo9.gif

באמת דיון מצויןD= אני,אוהבת את החווה מאוד,אוהבת לבוא לשם להתנתק,כי זו התרופה שלי. הסוסים והלימודים הם כרגע הדברים המרכזיים שיש לי,אבל אני רואה בסוסים גם סוג של לימודים,אבל מהסוג הטוב,לא מתוך כפייה B|,לכן אני גם אוהבת להיות בחווה בחופשים,ללמוד ולעזור,שני הצדדים מרוויחים. לחווה אני באה פעמיים בשבוע,לא לכ"כ הרבה זמן,בגלל כל הדברים האלה שצויינו,לימודים..משפחה בעיקר. החברות שלי יודעות מתי אני בחווה ומתי אני לא,לכן אני לא חושבת שזה ממש פוגע בחברות,אבל זה שאני מדברת על סוסים הרבה ממש זה יכול לשגע טיפה
,אבל הן יודעות מתי לשים לי גבול. הגעתי למצב ברכיבה ובטיפול סוסים בכלל,שכל שניה בחווה מועילה לי,אפשרות לתרגל כל מיני דברים,להכיר יותר טוב את הסוסים,להכיר יותר את האנשים (לא לשכוח שגם בחווה יכולים להיות לך קשרים חברתיים.) ובלימודים אני ממש לא מחפפת,וזה ישתמע גם מהציונים,אני נוטה לשלב,אם זה מבחן אז מביאים את המחברת לחווה וכל מיני כאלה,חוץ מהעובדה שקר רצח החווה היא המקום האידיאלי ללמוד למבחנים (מניסיון בהסיטוריה). כמו שאמרתי,להיות בחווה כרגע מועיל לי מאוד,לעתיד שלי כרוכבת,שוקלת בכובד ראש,עוד כמה חודשים,גם חצי פנסיון. אני לא מגדירה את עצמי כמכורה לחווה,ואיפה שאני יכולה לבלות עם המשפחה והחברים אני אבלה איתם,אבל אם אני צריכה להגיע לשיעורי רכיבה בזמן,אל תתעסקו איתי,אז אני ממש לא חברותית:)

אני כמעט לא נמצאת בחוה- לצערי

אין לי אפשרות ללכת יותר מפעם פעמיים בשבוע וזו גם לא חווה שלי נגיד או שיש לי סוס שם כך שיש לי המון זמן פנויי לחברים, לימודי ועודדד כמובן שהייתי רוצה להיות יותר בחווה

סוני DSCH1

New member
עונה

פעם היתי באה כול יום זה לא היה פוגע בי יעני בלימודים חברים וכו כי שם היתי לומדת וחברים היתי פוגשת בבית הספר או אחרי חוווה עם הינו יוצאים אז הם היו מתקשרים וכו... לא נראה לי שזה פגע בי רק עכשיו אני כמעט לא באה אני בהפסקה אבל אני יחזור לבוא כול יום עוד מעט. אני יודעת לשלב את החיים שלי את החברות משפחה לימודים בסוסים וחווה תחריות וכו...

המממ

אני בגלל לימודים לא יכולה לבוא הרבה לחווה
, אז שבועות שלמים בחווה זה בעיקר בחופש. החברים שלי יודעים שתמיד הם יכולים לדבר איתי, אני תמיד בשבילם להקשיב להם. לבוא, לא תמיד. אני שומרת על קשר ומשתדלת לא לאבד אותו. ככה שאף אחד לא נפגע. אני כבר מכורה לחווה. אני אפילו אירגנתי לי זמן לבוא לחווה יותר
מה שלדעתי אסור לעשות, גם אם זה חווה וסוסים והכל, זה להזניח את הלימודים. אני אישית לא אזניח את הלימודים בשום אופן! לימודים=עתיד אין מה לעשות, זה ככה. בשביל עתיד ועבודה טובה צריך ללמוד. אני רוצה להיות וטרינרית וזה אומר ללמוד והרבה!. חלק מהחלום שלי זה להיות וטרינרית, והחווה לא תגרום לי לפגוע בזה. אממ אני לא יודעת ממש מה להוסיף
אם יהיה לי עוד אני אכתוב.

פרדוש

New member
וואי זה ממש נכון!!!!../images/Emo4.gif

אני כל יום בחווה חוץ מיום שני (אבל כנראה אכשיו אני יתחיל לבוא גם יום שני!!) רוב הזמן אני לבד בחווה ודי משעמם!!! כל החברים שלי!!(אבל כל!) יודעים שאני רוכבת!! כשאני חוזרת מהבצפר אני ישר הולכת לחווה..(אני חוזרת ואחרי חצי שעה שסידרתי תתיק לחווה וסיימתי לאכול אני הולכת לחווה..) זה ממש נכון אני ממש מידרדרת בלימודים שלי..(מילדה שמוציאה בין ה-90 ל-100..הפחתי ליהיות הסביבות של..40-50 לפעמים זה -א +....) וואי אני בשוק ממני!! גם ההורים שלי...זה גם עושה אותי יותר מצוברכת ..נטע זאת אחת הסיבות עם את קוראת תהודעה... ומבינת חברים וואו כמה זמן אני רוצה חבר לעזעזל..(למרות שזה לא כל כך קשור לזמן שלי בחווה זה יותר לזמן בבצפר) אבל בקשר לזה שאני הולכת לחווה כל הזמן (24 שעות ביממה..חח) עז חברים שלי נפגשים אחרי צהרים..שאני בחווה..ולפעמים (הרבה פעמים..במיוחד שאני לבד..) אני מעדיפה ליהיות עם החברים ולא בחווה.. וואי כבר אין לי מושג מה לעשות...איזה חרה של תקופה!!!! ]-,:

ToryMaster

New member
טיפ לחיים

חבר זה לא צעצוע, זה לא עובד כשאת "רוצה חבר", זה יכול באמת לעבוד רק כשאת מתאהבת במישהו ספציפי וזה מדליק את זה אצלך, אם באים ממקום של פשוט לרצות להיות עם מישהו, זה עלול להיגמר מכוער [Been there, done that, don't do it as well]

../images/Emo108.gifכמה דברים קטנים

1)איך יכול להיות משעמם בחווה? 2) בשום פנים ואופן אל תתני לחווה לדרדר אותך בלימודים!!! מקסימום תלכי פחות לחווה ותשקיעי יותר בלימודים. 3) אל תבחרי חבר רק כי את רוצה. אם יהיה מישהו שאת מרגישה שאת אוהבת אותו וההרגשה שונה מההרגשה לשאר הבנים והוא עושה לך מן טאץ' כזה (נו איך אני אגיד?
), אז זה יכול לעבוד.

סוני DSCH1

New member
כן

לומדים בחווה אנחנו עשינו ככה באים לחווה ולפני הכול אוכלים ועשים שיעורים ואנחנו עושזים אחד לשני בשיעורים ואחרי זה הולכים ועובדים בחווה. גם לבגריות ולמתכונת היתי לומדת בחווה וזה הכי עזר כי מישהי שהיא הייתה גדולה ממני בשנה הייתה עוזרת לי לשננן את החומר וזה היה כיף והכי קל ליזכור

shirli0811

New member
דיוון מעניין..

ממ, טוב אז אני בעיקררון לא שוהה הרבה בחווה, בגלל לחץ של זממן ולימודים. מממ, אני בעיקרון 3 פעמיים בשבוע בחווה בד"כ, ואם יש תחרות 4 [זה מעט בשבילי] אאני רוכבת פעמיים מתווך ה-3 ופעםם אחת אני עושה מחוייבות אישית של ביה"ס בחווה.. לא פוגעת בלימודים [לפחות משתדלת] כי יש הסכם ביני לבין אמא- מצליחה בלימודים יש כסף לרכיבה מתחילה להתדרדרר אין שיעורי רכיבה.. ממ,, חברים תמיד יוצאאת, גם בימיים שבאה הביתה מהחווה הכי עייפה בעוולם לא דופקקת חברים מתכננת מראש את הזמניים כדאי למצוא כל שבוע את הימיים של הרכיבה, של נימרוד, וגגם לחברים ולכלבב ולמשפחה.... לא חושבבת שאני פוגעעת בשוום דבר בגלל החווה.. למרוות שבכל מקרהה למשל היום היה לי יום ממש רע.. אזז בימיים כאלה הפתרוןן זה ללכת ללטף את הסוסיים להרגע איתם.. זה מה שכייף, למצוא בההם את כל הרוגע שמחפשיים בחיים..... ממ, צריך רק קצת לתכננן תזמן ולהיוות עקביים.. ואז הכול טוב [אמור להיוות] =]]]

במיקרה שלי זה לא כל כך נכון

ובכלל כל ההגדרה הזו של מוגזם...זה דבר יחסי. אין פה הגזמה, כמו נגיד לאכול ארבעה מגשי פיצה לבד
זה פשוט להיות הרבה או מעט יחסית. בנאדם שמחזיק סוס, מטבע הדברים צריך להיות הרבה בחווה - לטפל, לרכב, לנקות והכל ביחד. ויש כאלו שפשוט אוהבים להיות בחווה, כי זה לא שאנחנו נמצאים לבד בחווה, לרוב יש חברים גם מהחווה ואם מגיעים איתם לשלב שגם נפגשים מחוץ לחווה זה פשוט כייף, אז מה זה משנה אם החברים האלו הם מהשכונה, מהביצפר או מהחווה? חברים זה חברים. סוסים זה ספורט שפוגע בלימודים כי הוא ספורט דיי תובעני, לרכב הרבה, להשקיע, במצב שבאים חמש דקות לפני השיעור והולכים שתי דקות אחריו לא רק שזה לא פוגע בלימודים, גם לא מתקדמים כל כך. זו לא רק ההתקדמות, זה הכייף שלהיות עם סוסים, זה הדבר הזה שמייחד אותך משאר האנשים. אני לא מכינה שיעורי בית נגיד, אבל אני כן מצליחה במבחנים ובגרויות ומתכונות אז מה זה משנה? וגם כשצריך אני מוצאת את הזמן ללמוד לבגרויות כמו שצריך. זה לא שנאי הולכת לחווה במקום להיות עם חברים, אני הולכת לשם כדי להיות עם חברים שלי ועם הסוסים שאותם אני אוהבת קצת יותר מחלק מהחברים שלי, אנשים שלא מתעסקים בשום פעילות מיוחדת טבעי שיתעסקו יותר באנשים אחרים, אבל אנשים שכן יש להם משהו שמייחד אותם משאר האנשים טבעי שיתחברו לעוד אנשים כמוהם או ילמדו לאזן בין הדברים, אבל אין דבר כזה במקום. אז אני אני הולכת לחווה בצהריים, אני אפגוש את חברים שליב ערב, אם הוא אוהבים אותי הם יבינו שזה החיים שלי ויקלו עליי במקום לעשות לי פרצופים כל פעם מחדש
למשל יאספו אותי מהחווה כדי שנוכל לצאת מוקדם יותר, או יקפיצו אותי לשם, או יבואו לראות אותי או סתם יפרגנו!! כי אמרתי להם שיש תחרות בשבת. ובשבתות דווקא להפך! המשפחה שלי באה איתי לתחרויות! ואז הופכים את זה לשבת משפחתית בכל זאת. כי זה לא שאם לא הייתה תחרות אז באמת היינו מבלים ביחד, כל אחד היה בחדר שלו או בעיסוק שלו גם ככה. אז אנחנו לא מוותרים על שום דבר, אנחנו משלבים. אני יכולה להגיד בלב שלם שזה לא פוגע בחברים שלי, הם מבינים ואוהבים ודווקא להפך - בזכות הסוסים יש לי חברים פי אלף יותר טובים
עם ההורים גם ככה הייית מוצאת על מה לריב, אז מה זה משנה אם זה על הסוסים? זה עדיף מלריב איתם על כסף, שעת חזרה הבייתה או על האוטו
אני רואה את החברים הלא סוסיים שלי - הם גם רבים עם ההורים שלהם מעצם היותם מתבגרים
אז הסוסים לא מהווים את המקור לריב, אלא האנשים
ודווקא אחרי ריב גדול על הסוסים, תמיד אפשר לשמוע את אחד ההורים דמבר עם מישהו ומתגאה בילד שלו, שרוכב, שמתחרה ומספר שיש לו סוס וככה וככה ומשוויץ
אז זה לא פוגע כמו שנדמה, אצלי לפחות.

ווינגז

New member
וול, בהסתכלות אחורה...

אני לא מתחרטת ולא מאמינה שאתחרט על כל זמן שביליתי ואבלה בחווה, גם אם זה פוגע בדברים אחרים (אבל במידה, כמובן, כי אני מבינה גם שהלימודים כרגע יקבעו מה אעשה בעתיד, וזה חשוב, אחרי הכל.) אני מתפשרת על העובדה שאני לא צריכה להוציא ציונים מצויינים כל הזמן, ואני יכולה "להסתפק" בטוב מאוד
- אבל שוב, במידה. יש מקצועות שיותר חשוב לי להתמיד ולהשקיע בהם, ויש כאלו שפחות (Lets face it, פרופסור למתמטיקה אני כבר לא אהיה
). הרבה פעמים קרה שוויתרתי על בילוי עם חברות/משפחה בגלל החווה, אבל זה בא בעסקת חבילה עם מי שאני. כלומר, החברות והמשפחה שלי יודעים שזה מה שאני אוהבת ושכמו שאח שלי מנגן ואבא שלי רוכב על אופניים - זה בדיוק אותו דבר - אני צריכה את הזמן שלי שם (בתקווה לחזור לאנשהו, אוף.) בכל אופן, אני לא חושבת שזה שהחווה היא מקום מפלט זה רע, להפך. כל בנאדם צריך מקום שבו הוא יוכל להרגע, לחשוב ולקבל קצת שקט ואנרגיות. המקום היחיד שנרגעתי בו אי-פעם באמת, היה בחברת הסוסים, כי הם לא שופטים אותך ולא אכפת להם מה עשית לא בסדר, הם לא מסתכלים עליך בעין עקומה בגלל איך שאתה נראה... אני, אישית, יכולה לבלות שעות בחווה (ובחברת כל בעל חיים, בעצם), הרכיבה על הסוסים, במקרה הזה - הרבה הרבה הרבה פחות חשובה לי (ורוב הזמן אני גם לא אוהבת אותה בכלל). אני מאמינה שכל דבר, כשהוא חסר פרופורציות ומוגזם, הוא רע. החיים הם לא שחור ולבן, אי אפשר לבלות 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע בחווה, וצריך לפתח תחומי עניין אחרים - שבמקרה הכי גרוע, יהיו בשבילך שם גם בשלב יותר מאוחר. אסור לשקוע בדבר אחד ולהשקיע את כל החיים בזה, כי זה מסוכן מידי. זה הימור - כי אם מפסידים את זה, מפסידים את זה לחלוטין.
כולנו, בתור אנשים בוגרים, מקבלים את ההחלטות שלנו וצריכים להתמודד עם התוצאות אחר-כך... אני לא תומכת בלהזניח לגמרי את הלימודים בשם הרכיבה, כי כמו כל ספורט/עסק/מקצוע - יש סיכונים, אפשר להפצע, לאבד את כל הכסף, להיות מושבתים לצמיתות מהענף, ובלי השכלה - אנחנו תקועים. גם להתרחק מהחברים לגמרי בשם הרכיבה זה נורא לטעמי, כי החברים שלך... טוב, הם החברים שלך, והם צריכים תשומת לב ממך (ואתה צריך מהם), כי ככה משמרים קשר, אחרי הכל... שוב, חוזרים לנקודה של להשקיע את כל האנרגיות בתחום אחד, וזה ממש לא מומלץ. (חפיריישן).

horses my life

New member
דיון מעניין

בחופש הגדול הייתי באה כל יום לחווה אבל זה לא פגעה באף אחד... וגם החווה היתה מאד קרובה לבית שלי...ויכולתי להרשות לעצמי לבוא כל יום לחווה ואפילו לעשות שם שעורי בית כי שם גם יש עזרה... ובערב הייתי יוצאת עם חברים אז זה לא פגעה אבל בגלל שעכשיו עברתי חווה שהיא חצי שעה נסיעה אז אני מאפשרת לעצמי לבוא פעם בשבוע...ועם זה בחופשים אז אוליי אני באה רק 3 פעמים בשבוע כי הכרטיס אוטובוס עולה המון כסף איזה 80 ש"ח ל10 נסיעות אז אני חוסכת גם אבל אם החווה שלי היתה יותר קרובה אליי הייתי באה לשם לעיתים קרובות יותר

ולריה2006

New member
אני מכורה לחווה!!!!

אני נמצאת בחווה כול שניה פנויה!!!! בקיץ הייתי כול יום בחווה הייתי מתקלחת אוכלת מנמנמת והכול!!!! הייתי באה כול יום לחווה ב 7 וחצי בבוקר עד הערב ( וליפעמים הייתי נשארת עד מאוחר כי היינו עושים על האש!!) יש לי נהג פרטי לחווה ( בעל החווה)חחחח.... הוא מסיע אותי כמאט כול פעם שאני מבקשת ועם הוא לא יכול אני אני נוסעת במונית ועם אין תקציב למונית אז אני לוקחת 2 אוטובוסים והולכת משו כמו חצי שעה ברגל!! פעם הייתי הולכת לחווה כול יום אחרי בית ספר אבל נורא נורא נורא הידרדרתי בלימודים ( ואני כיתה ט) ופשוט החלטתי שאני צריכה ללכת לחווה "קצת פחות" וללמוד יותר!! עכשיו אני באה לחווה כול שישי שבת ולפעמים אני מפנקת את עצמי ( עם אין עומס בלימודים ויש יום יפה - אז אני פשוט חייבת את זה לעצמי - ולסוסה שלי!!) אני הגעתי למסקנה שעכשיו הלימודים יותר חשובים מהחווה ( ולא- לא נידפקתי בראש!! אני די בטוחה שלא!חחחח)

למעלה