דיון

frikin shin

New member
דיון

לפני כמה ימים בכיתה דיברתי עם ילדה אחת והיא אמרה שיש להקות שהם ממש טובות כבר הרבה שנים אבל כשהם ממשיכות להוציא עוד ועוד דיסקים כבר יותר מדי שנים זה נמאס. היא נתנה לדוגמה את מטאליקה שהם כבר זקיינל'ך ושהדיסק האחרון שהוציאו היה גרוע , לפי מה שהיא שמעה
. היא אמרה שרד הוט צ'ילי פפרס הם בערך הלהקה היחידה שהיא ישנה, כביכול, שעדין קיימת ולא מאוסה כל כך. מה אתם חושבים? אני אישית שמתי לב שהרבה שירים של רד הוט חוזרים על עצמם בכל מיני דיסקים למיניהם ושיוצאים הרבה אוספים. אתם חושבים שזה סתם ניסיון להרוויח עוד כסף והתעצלות לכתוב שירים חדשים?

הייתי מפרידה בין שני דברים

אפשר להמשיך להוציא דיסקים ולא להיות מאוסים או לא לעשות את זה מתוך גרידיות.ואני לא חושבת שרד הוט צ'ילי פפרס הם היחדים שנשארים מגניבים ולא מאוסים. למשל REM ממשיכים להוציא דיסקים למרות שבהחלט שיאם מאחוריהם. אבל הם לא מאוסים והם עדיין עושים מוסיקה נעימה. כנ'ל לגבי RHCP זה שהם כבר עברו את השיא שלהם-נראה לי שכולם מסכימים על זה. זה עדיין לא אומר שהם לא נפלאים ושאפשר להנות מהם. יש בהם משהו שממשיך להיות "קול" ואולי לכן הם לא מרגישים מאוסים. לא שמעתי את מטאליקה כבר המון זמן אז אני לא יודעת. בערך מאז הדיסק השחור עם הנחש שיצא ב- 1992 נדמה לי. אבל,ואולי אני אקומם נגדי כאן כמה משתתפים,דוגמא ללהקה מאוסה-U2. למה הם מאוסים? כי הם פשוט הולכים על חשיפת יתר. נמאס כבר לראות אותם בכל מקום וגם אין להם ממש מה לחדש,גם לא מבחינה מוסיקלית. והם ממש מתאמצים להיות "קול" מה שהופך אותם לעוד יותר מאוסים.

DAN1EL

New member
כל כך מסכים לגבי U2.

אני פשוט לא סובל אותם! הם לגמרי מאוסים, השירים שלהם בינוניים מינוס, וכבר אי אפשר לשמוע אותם. הם מעצבנים אותי לגמרי. סתם מוערכים על כלום.

לא בדיוק מוערכים על כלום

התרומה שלהם לעולם המוסיקה וגם לפוליטיקה של המוסיקה בשנות השמונים ותחילת התשעים היתה עצומה. ולכן אולי דווקא הרכב כזה שהפל לאייקון- היה צריך לדעת מתי להוריד פרופיל. אולי להמשיך לנגן בהופעות חיות וכאילו. אני חושבת שדווקא בגלל שהרד הוט לא היו מעולם אייקון-הם יכולים להמשיך לכייף בחיוך.

DAN1EL

New member
התרומה שלהם?

במה בדיוק הם תרמו? זה שהם קיימים הרבה זמן לא אומר שהם באמת עשו מוזיקה טובה. הם עשו מוזיקה בינונית ביותר, לעיתים נחמדה (עניין של טעם אישי), אבל התרומה היחידה שלהם הייתה בנוכחות, שלדעתי היא די מעיקה. ה"פוליטיקה" זה עניין אחר, ועל זה הם כבר קיבלו הוקרה ופרסים שונים.

ד---י עכשיו הגזמת...

ההשפעה של U2 על סצנת הרוק האלטרנטיבי של שנות השמונים והתשעים היא אדירה. גם מבחינת המילים וגם מבחינת ההפקה והסאונד המאד מיוחד ש-אדג' הגיטריסט פיתח יחד עם בריאן אינו המפיק האגדי. חוץ מזה שהדיסקים הראשונים שלהם טובים. כי נכון לאז הם היו "קול",היה להם דרייב מיוחד וסגנון ייחודי. בערך מאז ZOOROPA הם איבדו את זה.

DAN1EL

New member
עדיין - אני פשוט לא אוהב אותם. ../images/Emo4.gif

ולא יצא לי לאהוב כמעט שום דבר שהם עשו.

backstreet girl

New member
הם פסדר...יש להם כמה שירים טובים

אבל יש עוד מ-ל-א אמנים שהם טובים פי 20 מהם.

Rusty Cage

New member
גם אני לא../images/Emo4.gif

הם כבר 20 שנה עושים את אותם השירים, שנשמעים בול אותו הדבר כמעט בלי שום חידוש. די כבר, כמה אפשר?
אותו הדבר עם אר אי אם, שאותם דווקא בניגוד ליו2 אני מחבבת. היה לא מזמן יום אר אי אם בוי אייץ' וואן עם כל הקליפים שלהם וזה, ראיתי קליפ משמונים ומשו ומיד אחר כך מ2000 ואין שום הבדל! אם הם היו עושים שתיים-שלוש אלבומים בסגנון (הדי מונוטוני לטעמי) הזה שלהם, ואז באלבומים הבאים היו טיפה משנים ומתחדשים אז סבבה, הייתי שומעת אותם. אבל 20 שנה לעשות את אותם שירים זה נראה לי קצת מוגזם... בקשר לצ'ילי פפרס- מה שבטוח זה שאני יותר מעריכה אותם מיו2 ואר אי אם למשל, כי להם יש ת'ביצים והאומץ "להסתכן" ואשכרה לנסות ולשנות קצת דברים. אמממ בעיקרון אני אוהבת את האלבומים שלהם עד by the way (כולל קליפורניקיישן=), שהוא לדעתי זבלי ביותר. אבל עכשיו אני לא יכולה ממש לקבוע אם רד הוט היא באמת מהלהקות האלה שנשארות בסביבה 20 שנה ועדיין בועטות ועושות מוזיקה טובה, כי צריך לחכות לאלבום הבא ורק אז לשפוט. יכול להיות שביי דה וואי היה נפילה חד-פעמית (נקווה
), והאלבום הבא יהיה טוב לפחות כמו קליפורניה

המממ

את האמת, הבעיה העיקרית שלי עם u2 היא דווקא לא ההשפעה, פה אין וויכוח, ההשפעה שלהם הייתה ועודנה גדולה. הבעיה שלי היא בעצם שהם התחילו בתור להקה מאוד אידיאליסטית אבל בשנים האחרונות ההתמסחרות שלהם באה לידי ביטוי באופן משמעותי. אני אישית כבר לא רואה את האידיאולוגיה הן במוזיקה שלהם והן בביטויי הלהקה.

m1989

New member
הם עשו בעבר מוזיקה טובה

אבל עכשיוו אני באמת מסכימה שהם מעצבנים במיוחד החדש שלהם ורטיגו.. כמה פעמים הם יכולים לחזור על עצמם..שיעשו כבר משהו חדש ושונה או שפשוט יסגרו את הבאסטה

Shachaf D

New member
דעתי 000

אוי ... כמה אנשים אני מכיר שמשווים את ST ANGER של מטאליקה ל BY THE WAY של צ'ילי ... אבל לא אכפת לי.. שניהם אלבומים טובים, זה ידוע ששני הלהקות האלה עברו את השיא שלהם ממזמן . אם צ'ילי תוציא עוד אלבום אחד אחרון ותפרוש זה יהיה מכובד ביותר.. אבל אם היא תמשיך להוציא עוד אלבומים אז תתחיל להיות מאוסה..

sLoVaKit

New member
אממ...

אני מסכימה פחות או יותר עם כל מה שנכתב לפני. גם אני לא יכולה לסבול את U2 הם מביאים לי תג'ננה... אני חושבת שהפפרז עברו את השיא שלהם שהיה קליפורניקיישן [לדעתי לפחות...] אבל הם עדיין ממשיכים להיות מעולים. למה, אתם שואלים?? כי אני בניגוד להרבה אחרים דווקא אוהבת את שינויי הסגנונות שלהם מאלבום לאלבום, למשל מקופצני [פריקי סטיילי והI שלהם], לקצת שקט ואפלולי יותר [one hot minute] , ואז לאיכותי ומדהים [קליפור'] ואז למלודי שקט ומרגש למדיי [ by the way ] . המעבר הזה לא מעייף אותי לעולם ואני מוקסמת מהם מחדש בכל אלבום. עוד סיבה מיותרת לציון בעיניי היא, יש להם מוזיקה מעולה שההשפעה שלה לא עוברת אחרי 5 שנים במקרה הטוב (סטייל קולדפליי וגרין דיי שאף פעם לא יהיו אגדה) ואי אפשר להתעלם ממנה. עוד שתי סיבות הן : * גם אחרי כל כך הרבה שנים אנשים קונים את הדיסקים שלהם מלפני 15 שנה ויותר, מה שמראה שאוהבים את כל התקופות של הרד הוט ולא כל כך נמאס מהן. * בניגוד להרבה מאוד להקות, בגיל מבוגר הם עוד לא מיצו את הפוטנציאל שלהם [תתפלאו זו דעתי..] וגם בגיל 42 אנטוני לא נראה כמו בונו [
] וגם לא כמו סטיבן טיילר שנשמע אחרי 20 שנה כמו ציפור שנטחנה במנוע של מטוס. יש לו קול, האנרגיה של פלי לא נכבית עדין [הלוואי וגם לא תיכבה], צ'אד עוד יוחלף כמו אלו שהיו לפניו וגם אם לא הוא לא יתמוטט כ"כ מהר, וג'ון... אוייי ג'ון ג'ון... החיים עוד לפניו..

m1989

New member
ציפור שנטחנה המנוע של מטוס....חחחח

אני בהחלט מסכימה איתך! ובהחלט חייו של ג'ון עוד לפניו!

מסכימה עם הסתייגות אחת

השיא שלהם היה ב-BSSM. לדעתי ולדעת עוד הרבה מבקרי מוסיקה. אבל הכל מתחיל ונגמר בטעם אישי
ואהבתי את מה שכתבת על סטיבן טיילר וארוסמית'. ובאמת, אחד האומדנים הוא לראות איך דור שנולד רק כשיצא BSSM מקשיב להרכב הזה כאילו כלום. למרות שזה יכול להיות נכטון גם לגבי חלק מהדיסקים של u2

backstreet girl

New member
זו דעתי מה לעשות.

כאילו...בעיקרון יש לו קול חמוד אבל בשירים כמו dream on amazine cryin' יש לו קול מדהים. לא יודעת.....השירים של אירוסמית' מדהימים לדעתי. אבל לסטיבן יש קול חמוד ולא מדהים חוץ משירים מסויימים......

למעלה