דיון

Alexco

New member
תגובה

אני ממליץ לך לקרוא שוב את הערך של טרנספר (שאגב הכתיבה שם אוהדת מאוד), ומקסימום אם לא השתכנעת אז את התגובה הקודמת שלי בנושא. מצידי תקראי לזה בקבוק. אם המחסומים היו מיועדים למנוע כניסת מחבלים אל גבול הגדה, הם היו על גבול הגדה. הצבא לא עושה את זה כדי לשעשע את עצמו אלא כדי להעניש קולקטיבית את הפלסטינים. אם לדעתך הפרת זכויות אדם היא "אסון" אז תהיי עקבית ותתנגדי לעוול. את מוזמנת לקרוא בטקסט הזה בעמ' 23 ו 24. השאלה היא איך במידה ואת צודקת זה משרת את הטיעון שלך. אם החלטנו מראש שאנחנו אימפריאליסטים זה הופך את זה לצודק?

תגובה..

למרות שלא התיחסת כמעט למחצית הדברים האחרים (אך זוהי כמובן זכותך)- שאלת :"אם החלטנו מראש שאנחנו אימריאליסטיים זה הופך את זה לצודק?" קודם כל מי החליט שהצבא אימפריאליסט? להפף! ביטלתי זאת...ולכן זה לא צודק... ולגבי המחסומים חזרת על אותה טענה שעניתי עליה וכן על השאר הדברים אין טעם לחזור..

MichelleS

New member
אם הקונצנזוס רלוונטי

אני יכולה להבטיח לך שברצועת עזה יש קונצנזוס רחב מאוד לפינוי המתנחלים (להזכירך יש בעזה מעל מיליון פלסטינים שלא ממש אוהבים את ההתנחלויות שתקועות להם כמו עצם בגרון).

פחח מישל'ס לאף אחד לא אכפת אם

יש או אין קונסנזוס אצל הפלסטינאים בעזה אלה מה חושבים היהודים על זה..חשבתי שזה ברור ... וצר לי שההתנחלויות "תקועות להם כמו עצם בגרון" ! זאת המדינה שלי ובמטרתי להגן עליה. ואגב-כל מדינת ישראל תקועה להם בגרון וכן תושביה היהודים...גם ממנה נתפנה?

sela v

New member
לינץ'?

כמה לינצ'ים את זוכרת שהיו בכמה שנים האחרונות?

The Bugi

New member
היה אחד וזה הספיק לנו להבין

את הרצון לשלום של האספסוף הפלשתיני והנהגתו כאחד.

sela v

New member
ושבישראל פעם רדפו

אחרי איזה פיגוע שהיה בשוק בנתניה אחרי ערבים שעבדו במקום. אז גם נקרה להם אספסוף? וזה מראה לנו לגבי כולם?

The Bugi

New member
בוודאי שרדפו אחריהם!

מי עשה את אותו פיגוע? שבדים? לך תדע אולי הערבים שעבדו שם סיפקו מידע למחבל ואפילו עזרו לו, כבר קרו דברים מעולם, ראה "הפיגוע בצפת".

Mיקי_

New member
לא

אני פציפיסטית, ואני נגד הפעלת אלימות גם כנגד אנשים שדעותי אינן דומות את דעותיהן, גם אם הם פורעי חוק. ברור לי שהפינוי הזה יהיה אף אלים יותר מפינוי ימית. וכפציפיסטית מעבר להתנגדותי להשתייך לאירגון אלים כצבא, לא אוכל להפעיל בעצמי אלימות על מנת לפנות אנשים.

אם כך, איזו דרך את מציעה

לפנות יישובים, ולאכוף את החוק ואת החלטות הממשלה? כמו כן, אני לא רואה שום אינטרס של צה"ל להיכנס לעימותים אלימים עם מי מהתושבים, או לפעול באלימות מכוונת, אלא רק כתגובה לאלימות מתנחלים. האם גם אלימות זאת, למטרות הגנה עצמית ואכיפת החוק, איננה לגיטימית בעיניך?

yoramgat

New member
אפשר פשוט להשאיר שם

את מי שמתעקש להשאר - בתיאום עם השלטונות הפלשתינאים. אלה יוכלו להכיר בהם כאזרחים או כתושבים זרים ולפעול כלפיהם בהתאם לחוק הפלשתינאי.

פחח yoramgat הצחקת אותי...

רק ננסה להשאיר מנתחלים שם אחרי העקירה ותראה איזה בית מטבחיים יפתח שם. כולם יהפכו מ"אזרחים" לשבויים...או יותר נכון למתים. להזכירך הם לא עברו מהפכה הומנית ודמוקרטית...לצערי.

דווקא לא ! שלטון מוסלמי היה טוב

ליהודים במרוקו מצרים איראן עד לנפילת השח וגם די בסדר לאחריו . קדאפי עכשיו רוצה לפצות יהודים שעזבו . שיתכבדו המתנחלים המפונים ויקנו בכספי הפיצויים בתים בגוש קטיף לאחר שישראל תיסוג משם . חחחהה יהיה להם טוב בלי ארנונה ומס הכנסה ובלי שרות צבאי ועוד יוכלו לרכוש כלות בנות 15 ב 10000 ש"ח יוכלו להגיע בקלות ל 70 בתולות לא בגן העדן אלא כאן על פני האדמה .

yoramgat

New member
האפשרות הזו בהחלט קיימת -

אם כי כלל לא וודאית. קולוניאליסטים לבנים נשארו באפריקה ובמקומות רבים הצליחו לא רק לשרוד אלא לשמור על מעמד העל שלהם. מי שיבחר להשאר שם, יצטרך לעשות את החשבון שלו. לנו תמיד מספרים שהמתנחלים מוכנים להקריב את חייהם למען ארץ ישראל - זו יכולה להיות ההזדמנות שלהם להעמיד את הנכונות הזו במבחן.

yoramgat

New member
כפי שכתבתי, הדבר צריך להעשות

בתאום עם הפלשתינאים, ולאחר הנסיגה, הם יהיו כפופים לחוק הפלשתינאי.

למעלה