טוב, אז הפילוסופיה של העונה השלישית
או אחת מהן (תמיד חשבתי שדיג'ימון זאת סדרה כבדה מאוד בתור ילדה ומצאתי בה המון מסרים נסתרים כדי להצדיק את זה שאני צופה בה בזמן שכולם ראו סדרות לא מצויירות סביבי, אבל בעונת טיימרס זה פשוט נאמר במפורש, אין כאן שום ניתוח עמוק שגירדתי ממנו משמעות..) בכל אופן, טקאטו, ג'ן-לי (->ג'נריה-לי->איכשהו הנרי וונג.. אולי כי ג'ן-לי וג'ן-רי ביפנית נשמעים אותו הדבר ואז ג'ן-רי->ג'נרי->הנרי..?) וטריירמון הגיעו באחד הפרקים (אני כבר לא זוכרת את המספרים שלהם) לאיזושהי ספרייה תת מימית (אחרי שהם גילו שהעולם הדיג'יטלי יכול להשתנות בהתאם לתפיסה שלהם, וכך הצליחו גם לנשום במים ולהשאר יבשים ועל זה אפשר לבנות עוד פילוסופיה -או אולי- לנבור עוד פילוסופיה) הם פגשו בחור מוזר, חצי שקוף, שנראה כמו יצור אנושי וככל הנראה הוא באמת היה סוג של יצור אנושי (ו.. אני כבר שכחתי מה היה שמו). הסיפור שלו היה שהוא באמת אנושי, אבל הוא נמצא בעולם האמיתי ולכן הוא נראה חצי שקוף. מרוב שהוא התעסק ככ בעולם הדיגיטלי (הוא היה חלק מהצוות של המבוגרים שהתעסקו בעולם הדיגיטלי, בהם גם אביו של ג'ן לי ואביה של אליס) (טוב נו, עדיין לא הגעתי לפרקים עם אליס ביפנית. האמת היא שהפסקתי לראות את זה ביפנית לפני חצי שנה בערך אחרי שראיתי בקושי שישה פרקים.. >_<) הוא הפך לחלק ממנו ולכן יש צרוה של קיום שלו גם בעולם הדיגיטלי וזה הדבר השקוף שהם פגשו. ואז הם התפלספו שם הרבה.. בהתחלה הם שאלו אותו כל מיני שאלות טכניות והוא הסביר להם על העולם הדיגיטלי (של העונה השלישית. זאת הפעם הראשונה אם לא היחידה שבה הסבירו על איך הכל נוצר. כלומר, את הרביעית והחמישית לא ראיתי עדיין..) על סורקי הקלפים המשודרגים שלהם (שהם בעצם תיבות נתונים ואל סוג של דיג'יכלי כמו שטאקאטו חשב) ועוד כל מיני דברים, ומתוך זה הם הגיעו גם לפילוסופיה הגדולה והמאיימת כל כך על ההגיון הפשוט שלי (וכבר מזמן החלטתי להניח לה להשאר בסימן שאלה עבורי כי אני חוששת שאין לה תשובה של ממש..) והפילוסופיה היא כזאת: העולם הדיגיטלי מקביל וקשור באופן ישיר לעולם שלנו, הוא בעצם סוג של "מרחב 0" (למי שקרא אנימורפס) של כל הדברים הדיגיטליים שקיימים בעולם שלנו. מתוך כך (או שאולי זה נגרם בגלל) יש קשר והשפעה ישירה של כל דבר שקורה בעולם שלנו על העולם הדיגיטלי, ו/או להיפך. (או שבלבלתי גם עם העונות הראשונות.. שוב, אני לא ממש זוכרת את זה חד כמו פעם, אבל למזלי דווקא את הפרק הזה הקלטתי, אני רק צריכה לגלות באיזו מהקלטות הוא נמצא..) אם נהיה יותר ספציפים וניקח לדוגמא את טאקאטו וגילמון, טקאטו הוא זה שהמציא את גילמון, הוא צייר אותו ותיכנן אותו ואת המתקפות שלו ואחרי שהפנקס נסרק בתיבה והנתונים של גילמון עובדו, גילמון הגיע לעולם שלנו. באמת? מי אמר שגילמון לא היה קיים כל הזמן הזה והוא זה שטקאטו נוצר בשבילו, כדי שיצייר את דמותו ויעלו במחו המאפיינים של גילמון כדי שיעלה אותם על הנייר שייסרק בתיבה ובכך יסייע לגילמון להגיע לעולמינו? או בקיצור, מי נוצר בשביל מי? טקאטו בשביל גילמון או גילמון בשביל טקאטו? בכל אופן, קיימת השפעה וקשר ישיר בין שניהם, אפשר לומר שהם כאילו מחוברים. בסופו של דבר הפרק הזה נגמר בכמה תהיות של טקאטו, בין השאר גם "אם גילמון ימות, אז ימות גם חלק ממני!.." כמה פרקים אחר כך החלק השני של הקבוצה דיברו על איך הם (הדיג'ימונים) הגיעו לטיימרס שלהם, באותו הפרק ('לב אריה'), ליאומון מצא את מותו. הפילוסופיה שעולם מכאן על החיים שלנו ובילבלה אותי כל כך: כמו שאי אפשר לדעת בנוגע לטקאטו וגילמון או בנוגע לעולם האמיתי והעולם הדיגיטלי מי נוצר בשביל מי, מי מביניהם הוא האמיתי וכו' כך גם אפשר לומר על העולם שלנו, כפי שאנו חיים בו ומכירים אותו, נטול דיג'ימונים (עד כמה שידוע לי, למרות שאני דווקא מאמינה בהם, פשוט עדיין לא יצא לי לפגוש אחד כזה בינתיים) עד כמה אנחנו יכולים להיות בטוחים בכך שאנחנו אמיתיים? עד כמה אנחנו יכולים להמשיך ללכת ברחוב בידיעה שהוא נבנה בשבילנו, כדי שנלך בו (נו, הוא נבנה כדי שיהיה לאנשים איפה ללכת, וגם אנחנו אנשים, אז הוא נבנה בשבילנו, לא?) ולא שאנחנו נולדנו בשביל הרחוב הזה, כדי שיהיו אנשים שילכו בו? (אני יודעת, זה נשמע ממש טיפשי, אבל יש בזה גם הגיון.) אנחנו משוכנעים שכל הדברים שקיימים בעולם נועדו בשביל האדם, אבל אולי האדם נועד בשביל העולם? אולי למרות שאנחנו משוכנעים שאנחנו בונים ומפתחים למען עצמנו, אנחנו בעצם רק אמצעי כדי לסייע לבניה ולפיתוח והם העיקר? ועוד יותר קשה מזה, עד כמה אנחנו אמיתיים בכלל? איך נדע שנאחנו קיימים באמת ולא רק חלום של מישהו או סיפור שמישהו המציא או קומיקס שמישהו צייר? (לצורך העניין בלבד, בלי קשר לזה שאני מאמינה שהחיים היקום וכל השאר הם קומיקס.) אולי בכל פעם שאנחנו חשים כאב זה לא אמיתי וזה רק כי המישהו הזה החליט באותו הרגע לדמיין שזה מה שיקרה לנו? אולי יום אחד פשוט ימאס לו מאיתנו והוא יקמט את הדף ויזרוק אותנו לפח, בלי אפילו להוציא אותנו לאור? (טוב, את זה לא הייתי צריכה לכתוב כאן, אלה סתם חששות פסימיות שיש לי עצמי בלי קשר לפילוסופיה עצמה). ואם נניח שאנחנו דווקא כן מרגישים (ולצורך ההוכחה, נסו להיזכר בפעם האחרונה שקיבלתם מכה וכאב לכם, או אם מתחשק לכם לבחור ברגש ולא הרגשה פיזית של ממש אז תבחרו רגש, זה לא באמת משנה לצורך העניין הזה) אנחנו לא באמת יכולים להעיד על זה שאנחנו מרגישים. כל אחד מאיתנו לעצמו מודע לרגשות וההרגשות שלו, אבל הוא לא יכול לדעת בוודאות שגם האנשים ובעלי החיים וכל שאר הדברים הקיימים סביבו חיים וקיימים ומסוגלים להרגיש ממש כמותו ולא, למשל, אנדרואידים או דמויות שתכף ההוא ימחוק. אנחנו מאמינים לאנשים סביבנו כשהם מספרים לנו על כאבי גב שיש להם או כשהם צורחים כי דרכנו להם על רגלם החשופה עם עקב גבוה והרשימה עוד ארוכה, אבל למעשה אנחנו לא יודעים בודאות בכלל שהם באמת מרגישים משהו. רק את ההרגשות של עצמנו אנחנו מסוגלים להרגיש ורק את המחשבות של עצמנו אנחנו מסוגלים לחשוב (אז כן, אולי הם גם לא חושבים). אנחנו לא יודעים באיזה צבעים אנשים אחרים רואים, אולי למה שאני קוראת "כחול" מישהו אחר קורא "כתום", אבל את שנינו לימדו שלצבע של התפוז קוראים "כתום", לא משנה כמו מה הוא נראה לנו ולכן שנינו קוראים לו כתום. למעשה, אנחנו לא יודעים אם אנשים אחרים יכולים לראות בכלל. ועכשיו באמת בקיצור, אפשר להציג את השאלה הזאת באלף וריאציות ולמעשה אין לי שום תשובה לאף אחת מהן (שזאת בעצם אותה השאלה). הדרך שלי להתמודד עם כל זה היא פשוט להשאיר הכל בסימן שאלה ולהגיד שלא ממש חייבים לדעת בוודאות את האמת כדי לחיות כמו שצריך, אם כי היה נחמד לדעת מה עומד מאחורי כל זה (אבל נראה לי שזה גם נשגב מבינתי ואני לא אבין את זה לעולם, לכן זה חסר טעם עבורי להתעמק בזה. עמכם הסליחה). ארר.. ~סליחה על החפירה~ ^^"