דיון

Apikachu L

New member
אפשר לומר את אותו הדבר על בני אדם

האים לבני אדם יש רגשות? ז"א - טכנית זה כימיקלים במוח ותגובות פיזיולוגיות. האים בני אדם באמת מרגישים או שהם פשוט מגיבים בצורה שבא הכי טוב להגיב? מבחינה טכנית האזור שאחראי על ה"רגשות" במוח הוא יחסית גדול אצל בני אנוש, אך קיים אצל כל היונקים (אני לא זוכרת לגבי אחרים בבמלכת החי). אף אחד לא בדק אותו אצל דיג'ימונים... חוץ מזה, קרוב לוודאי שביטוי הרגשות אצלהם שונה, בגלל שלעזאזל, הם חיים במישור קיום שונה. את יודעת, שהרבה פעמים לבני האדם האירופיאים אמריקאים לאורך ההסטוריה נידמה שלשבטים האפריקאים וגם ליפנים, אדגב, אין רגשות, או שהם כמו חיות? טכנית, צורת הביטוי הרגשי התרבותית אצל היפנים והאפריקאים שונה, ככה שהם קצת התקשו בזיהוי, שלא לדבר על זה - שמה שלא מתייחסים אליו כאנושי, גם יזכה לכזה טיפול. לדעתי לדיג'ימונים יש רגשות, והרבה. האים זכורות לך כל הטראומות "מיוטימון" של גאטומון? וכל הקטע בינה לבין ויזרדמון? דיג'ימון היא סדרה שהתמקדה בבני האדם, בילדים. הדיג'ימונים פשוט לא היו במרכז העניינים, והרגשות והמחשבות שלהם לא הודגשו. חוץ מזה, אין לזלזל בזה שיש להם קשת רגשות שונה משיש לבני אדם, כי הם יצורים שונים לחלוטין. ניראה לך?

Apikachu L

New member
ואים להודות במציאות

לעיתים אני מפקפקת שלבני אדם יש רגשות. לפחות לרובם. הכל ניראה כמשחק אינטרסים.

chi12

New member
טוב אולי טעיתי

אבל בגלל שאני כותבת סיפור על דיגימונים, וזה נוח לי שאין להם רגשות. אני אמשיך להתעקש.. האם הרגשות שלך הדיגימונים עוברות בירושה או שהם לומדים את זה מהסביבה שלהם? ואולי הדיגימונים בכלל לא נולדו עם רגשות (מי אמר שבני אדם כן), הם פשוט ראו שלדיגיגורלים יש רגשות וחיכו אותם, אולי רגשות זה סתם המצאה של בני אדם כדי לבטא קרבה וריחוק.

remundo

New member
לא רק קרבה וריחוק

קשה להאמין.. אני לא חושבת שאפשר להתקיים בלי להרגיש. (טכנית אין שום דבר שיפריע לתפקוד הביולוגי/כימי האנושי התקין, אבל זה ידוע שדכאון מחליש את מערכת החיסון וכדו', חוץ מזה אני לא ממליצה לנסות לחיות בלי רגשות כדי לבדוק אם מה שכתבתי כאן נכון.)

star_female

New member
רגשות עוברים בירושה? זה חדש לי

אני לא מכירה את הנושא מספיק טוב (מבחינה מחקרית) אז אולי אני טועה, אבל אני חושבת שכל בן אדם נולד עם רגשות משל עצמו, ללא קשר להורים שלו. זה נראה לי משהו שיש לכל יצור פקחי שמסוגל לחשוב בשביל עצמו (אפילו אם אלה מחשבות סתמיות ובסיסיות כמו "אני שמח" או "אני עצוב"). גם לבעלי חיים, דרך אגב. אף אחד בחיים לא יוכל לשכנע אותי שהכלבה שלי לא אוהבת אותי ומתגעגעת אלי כשהיא יושבת ובוכה ליד הדלת כשאני לא נמצאת כמה ימים (פעם אחת היא אפילו עשתה שביתת רעב). רגשות זה הרבה יותר מקרבה וריחוק. כדי לא להרגיש צריך לעבוד קשה (גם אם העבודה היא בתת מודע). הסיבה שבני אדם חווים טראומות זה בגלל שיש להם רגשות ומישהו או משהו פוגע בהם. זה נושא מאוד מורכב. אני חושבת שבכלל חלק מההגדרה של מה זה יצור פקחי קשורה לרגשות... ובגלל שדיג'ימונים הם יצורים פקחיים (בלי קשר לממה הם עשויים פיזית) אז יש להם רגשות, ויש מספיק הוכחות לזה בסדרה. עוד דבר - את לא צריכה להגן על עצמך, העלת דיון ממש מעניין שהוליד כמה הודעות ממש טובות. בשביל שזה יהיה דיון צריך יותר מדיעה אחת, את מוזמנת להביע את הדיעה שלך בצורה יותר מפורטת. אולי נלמד משהו גם
(דרך אגב, בשביל סיפור משלך את יכולה להניח מה שאת רוצה, גם אם זה לא תואם את הדיעות האמיתיות שלך...)

chi12

New member
אני לא באמת חושבת

שרגשות עוברים בירושה, זו היתה סתם השערה. לעיתים קרובות אני מעלה השערות לא הגיוניות בידיעה שהן לא הגיוניות. עד שאתבגר אל תקחו כל משפט שלי ברצונות. עד כמה שידוע לי לגוק המחמד שלי אין רגשות (אני לא מראה אותו לאורחים..) הדיגימונים שונים מבני האדם בהתנהגות הנחרצת שלהם, והשאלה שלי היא למה? ולכן היה לי נוח שלדיגימונים אין רגשות מפותחים כמו של בני אדם, אבל עכשיו יש לי השערה חדשה. לדעתי לדיגימונים יש רגשות, אבל אין להם את הבילבול בין טוב לרע כמו בן אדם. בן אדם כשהוא עומד בפני בעיה, הוא לא יודע מה טוב ומה רע מבחינתו, וגם הרע והטוב שלו לא מוחלטים. יכולה להיות לו בחירה בין שני דברים רעים, והוא צריך להחליט מבינהם מה פחות רע והוא כמובן יכול לטעות. אבל לא לדיגימונים, לדיגימונים אין את יכולת הבחירה בין טוב לרע כמו בע"ח (אם תתני לבע"ח אוכל הוא יאהב אותך, ולא תהיה לו בעיה להחליט אם כדי לו לאהוב אותך..). מבחינת הדיגימונים אם הם אוהבים הם יודעים שזה טוב לאהוב את המאמנים שלהם. ואין להם בחירה לא לעשות את מה שהדיגיגורל שלהם אומר, הם פשוט חייבים לצית לו. והם תמי יבואו לעזרת אלה שזקוקים לעזרה, בלי להתלבט שאולי הם יסכנו את חיהם בכך שיעזרו להם. וכנראה התאוריה הזאת הולכת להכנס לסיפורי, בין אם תסכימו איתה ובין אם לא.

star_female

New member
זאת השערה מעניינת, לא חשבתי על זה

ככה. למרות שאני לא ממש מסכימה עם זה שלדיג'ימונים אין בחירה אם לציית לפרטנר שלהם או לא (וורמון לפחות ממש לא ציית לקן בסוף, מה שמראה שהם מצייתים מרצון ורק אם זה מתאים לתפיסת העולם שלהם - שיכולה להיות מאוד פשוטה כמו שכתבת).

Apikachu L

New member
הם לא תמיד מצייתים

לדעתי זה יותר בהסכמה. אני חושבת שהסיבה לתגובות השונות היא בגלל שהם חיים בעולם שונה לחלוטין. לגבי אם רגשות זה עניין של תורשה או סביבה: האים אנו לומדים, או שאולי זה גנטי, פיזיולוגי: זהו ויכוח רב שנים במדעים, ואף אחד לא ממש יודע מה נכון. באוםן טכני, אני חושבת שלשני הצדדים יש השפעה.

Digi Lista

New member
אני ממש אוהבת את השרשור...

וזה שסדרת הספרים 'האנימורפס' גם מוזכרת פה הופכת את העניין ליותר כיף(קראתי את כול ה18 שתורגמו לעברית,לצערי במקום להמשיך לתרגם הפסיקו באמצע כאילו אין אנשים שמעדיפים לקרוא בעברית ולא באנגלית כשמפסיקים להם באמצע...),הרבה מה להוסיף אני חושבת שאין לי אבל אני כן מתכננת להגיב יותר לעומק על כול הדברים שהוזכרו פה-אלה הדיונים שאני הכי אוהבת לראות איך מתפתחים ולהיכנס אליהם,מקווה שלקראת הסופשבוע יהיה לי יותר זמן מעכשיו לענות,בינתיים אני ממשיכה לעקוב

star_female

New member
(ובכלל לא יבאו מעל 18 לארץ

חוץ מכמה ספרים נספחים שלא מתרחשים ברצף העיקרי של הסדרה)

למעלה