דיונים ותגובות הגולשים לשאלות למהלב

0ne Man

New member
דיונים ותגובות הגולשים לשאלות למהלב

שלום לכולם, כדי שהשאלות לחברת מהלב לא ילכו לאיבוד בגלל דיונים פנימיים של הגולשים על השאלות, פתחתי שירשור נפרד לדיונים של הגולשים בקשר לאירוח עם חברת מהלב. אני מבקש לשרשר כאן את התגובות שלכם ואת הדיונים לשאלות לחברת מהלב, ואילו בשרשור על האירוח של מהלב לשרשר אך ורק שאלות לחברת מהלב, כדי שהם יוכלו לענות בצורה מסודרת על השאלות שלכם. תודה!

0ne Man

New member
בקשר לשאלה של KUDZU

לגבי המחירים הגבוהים של אביזרי העזר לשמיעה: מהתשובה של מהלב עולה, כי ההפרש נובע בגלל המיסוי שקיים על אביזרי עזר לשמיעה. לדעתי זו חוצפה ממדרגה ראשונה שהממשלה מטילה מיסים על אביזרים, שצריכים לסייע ללקויי השמיעה להתמודד עם ליקוי השמיעה שלהם, ולדעתי יש מקום להתערבות של ארגון בקול בנושא! על ארגון בקול לפנות בדרישה למשרד האוצר,לבטל את המיסוי על אביזרי העזר, ולהתייחס אליהם כאל ציוד רפואי בסיסי שפטור ממיסים! מה דעתכם?

צלף

New member
מי שקונה פקסימליה זכאי לקבל החזר

המיסים ששולמו על אותו הפקס. את ההסדר הזה יש להרחיב לכל אבזרי עזר לשמיעה

רק מיסים או כל הסכום?

סל התקשורת מחזיר כמעט את כל הסכום, וזה יותר מ"סתם" מיסים.

צלף

New member
בסל תקשורת יש לך זכות להחזר של

3000 ש"ח אחת לארבע שנים לאבזרי עזר. אבל מכשיר שמיעה דגיטלי כבר עולה כבר 6000 ש"ח בערך לאחד, ןאם תסתכל ברשימה המלאה תראה שזה לא מספיק (חוץ מזה שפקסמיליה קבועה לא מוזכרת שם). אז...

milford

New member
הערה נוספת

את סל התקשורת לא כל אחד יכול לקבל - שהרי התנאים הם שמי שמבקש יהיה חרש מלידה או שאיבד שמיעה עד גיל 3 ושיהיו לו 70 אחוז אובדן שמיעה באוזן הטובה וזה אומר שלא כל אחד יכול לקבל את סל התקשורת ואח"א, עד כמה שידוע לי קבלו את הזיכיון לטפל בהחזר על מכשיר הפקס. וניתן לקבל את ההחזר כל 5 שנים

70 דציבל זה לא 70 אחוז

וכל כמה זמן קונים מכשיר פקס? סל התקשורת מיועד בעיקר לחרשים. אני חושב שמי שמשתמש במכשיר שמיעה דיגיטלי הוא יותר כבד שמיעה מחרש. ארגון "בקול" מוזמן לנסות להרחיב את סל התקשורת גם על מכשירים דיגיטליים.

milford

New member
מחשבות על סל התקשורת

האמת, נראה לי שדווקא כבדי שמיעה צריכים ממש את הסל הזה ומהסיבה הפשוטה שהם משתמשים יותר באביזרי העזר לעומת החרשים. אני חרשת ולא יכולה להשתמש בטלפונים למינהם (חוץ מSMS), בFM, באוזניות להגברה ובתאטרון אני קוראת כתוביות ומגוון מכשירי השמיעה שבהם אני יכולה להשתמש הוא מצומצם מאחר ויש לי ירידה עמוקה בשמיעה ולכן אין אפשרות להשתמש במכשירי שמיעה שלא מתאימים לשמיעה שלי ואפשר להמשיך את הרשימה עוד ובסה"כ עד כמה ששמתי לב חרשים (ואני ביניהם) נעזרים פחות באביזרי העזר בהשוואה לכבדי שמיעה ולכן חבל שסל התקשורת לא כולל את החרשים והמתחרשים.

0ne Man

New member
מי אמר לך שסל התקשורת

לא כולל את החרשים?! במסגרת סל התקשורת חרשים זכאים לרכוש, למשל ,מכשיר פאלם סלולרי, מכשיר פקס נייד (פלאפקס) ,שעון מעורר רוטט, ועוד אביזרים רבים שיכולים לסייע לחירשים בחיי היום יום שלהם. לסל התקשורת זכאים לא רק כבדי השמיעה אלא גם חירשים, ובלבד שהתחרשו עד גיל 3

אם בחרת לענות במקומי, לפחות דייק

סל התקשורת מכסה קניית פאלם, ואף אחד לא קבע שהוא חייב להיות סלולרי. יש רשימה רחבה של אביזרים ואינני זוכר אותה כרגע. נכון שסל התקשורת מיועד בעיקר לחרשים, והצעתי שהארגון המעוניין בכך ינסה להרחיב את תכולתו.

milford

New member
היתה פה אי הבנה

כתבתי שהקרטריונים לסל התקשורת מתאימים לחרשים כי לפי המדד של הירידה בשמיעה והעובדה שדורשים שרק מי שעד גיל 3 איבד את השמיעה - כל אלו מתאימים לסל התקשורת והשאר - שהם כבדי שמיעה (כלומר אלו שיש להם פחות ירידה בשמיעה) לא מתאימים לפי הקרטריונים האלו. וטענתי גם שדווקא כבדי השמיעה משתמשים ביותר אביזרי עזר מאשר החרשים וזה טבעי והבאתי כדוגמא את הסיפור עם מכשיר השמיעה שלי שאין אפשרות להתאים לי מבחר גדול של מכשירי שמיעה ואני יכולה להשתמש רק במכשיר הכי חזק שקיים בשוק ואין המון מבחר בדגמים... ובשום פנים ואופן לא התכוונתי שחרשים לא משתמשים באביזרי עזר - אנחנו כן משתמשים אבל יש לנו פחות מבחר ואפשרויות מקווה שהבהרתי את העניין ואם מישהו נעלב - אז לא היתה לי כוונה בזה

0ne Man

New member
זה רק דיון ידידותי ../images/Emo140.gif

ובטח שאין מה להיעלב

K u d z u

New member
האמת - לאור המצב שתואר

אפשר פשוט להזמין דרך האינטרנט ישירות מחו"ל וזה יעלה הרבה פחות. בהתחשב בעובדה הזאת, לא נראה לי שלחברת מהלב יש מה לצפות לרווחים גבוהים בטווח הרחוק, כאשר יותר ויותר אנשים יהיו מודעים לאפשרויות הגלומות ברשת. היום יש רבים שאינם "מרושתים", אבל לא לעולם חוסן. עם זאת, יש לציין מאוד לטובה את השירות של מהלב. הם באים לאיפה שמבקשים, מסבירים כמה שרק רוצים, מתנדבים בקהילה וכך הלאה - ואלו דברים מאוד חשובים.

צלף

New member
קניות דרך אינטרנט - בעיות ../images/Emo35.gif

שלוש בעיות אפשרויות אני רואה בקניות דרך אינטרנט 1) החזר סל תקשורת: האם יהיה אפשר לקבל זיכוי על קניה שבוצעה באינטרנט או בחוץ לארץ
2) אחריות או אפשרות החלפת מוצרים פגומים לגבי קניות שנעשו בחו"ל
(אני יודע שחלק מהאתרים בחו"ל מאפשרים החזרת מוצרים כאלו כדי לעודד רכישות כאלו.) 3) מתי שהו שלטונות ישראל יעלו על המכירות הללו ויחיבו תשלום מכס ומיסים כמו בכל מכירה רגילה (לא בקי בצד המשפטי)

K u d z u

New member
מה שאפשר לומר הוא:

אני לא יודעת מה התשובות לבעיות, אבל נכון לעכשיו זול יותר לרכוש דרך האינטרנט אם מוכנים לכך. אם רוכשים מאתר מוכר, כמו למשל האתר של ארגון החרשים הבריטי, אפשר להתלונן ואפילו להחליף אם יש בעיה במוצר (כמובן בגבולות הטעם הטוב, בכל זאת לא מדובר בחנות אלקטרוניקה), מה שבעצם פותר את בעיה 2. בעיה 1: החזרים: אם הבנתי נכון, סל תקשורת לא בנוי על זיכויים אלא על כסף כל חודש בבנק: כלומר, בכל מקרה קיבלת החזר או לפחות כיסוי חלקי - קבלת כסף ממש בלי שום קשר לשאלה אם קנית או לא קנית משהו, במטרה לאפשר לך לקנות. אגב, ברכישה באינטרנט כן אפשר לקבל קבלות וחשבוניות מסודרות (הנשלחות בדואר רגיל). באשר לשלטונות (בעיה 3), אני בטוחה שידוע להם כבר מזמן שאפשר לרכוש באינטרנט דברים רבים, החל מספרים ועד כלים חשמליים שונים. הדרך שלהם להתמודד עם זה היא בעצם על ידי הכסף שזה עולה לשלוח משהו בדואר רגיל מחו"ל לכאן או מכאן לשם. באשר לעתיד - "נחצה את הגשר כשנגיע אליו". בינתיים אין דרך אמיתית לעקוב אחרי רכישות באינטרנט אלא אם החברות עצמן חושפות את המידע (מעבר לפרצות שההאקרים מנצלים, ולרוב האקרים לא מייצגים ממשלות).

0ne Man

New member
לא מדוייק

יש קצבה חודשית שמקבלים כל חודש בבנק, ללא קבלות. אבל בנוסף יש תקציב של 3,000 שקל כל 4 שנים כנגד קבלות על רכישת אביזרי עזר לשמיעה, לפי רשימה שמפורטת בהסכם. נשאלת השאלה אם משרד העבודה יכיר בקבלות על רכשית אביזרי עזר לשמיעה שנרכשו דרך האינטרנט מחו"ל- שאלה טובה, שאין לי תשובה עליה.

כל מוצר המגיע לארץ חייב במכס

ואינני רואה צורך בתרגילים כי סל התקשורת מהווה מימון מספיק לרכישת אביזרים.

milford

New member
נדמה לי שכבר יש מכס

עד כמה שידוע לי יש כבר מכס על ספרים במחירים מסויימים - אני לא יודעת איך זה עובד בדיוק אבל מי שמזמין מאמאזון אז על החבילה מפורט קוד מסויים שבמכס קוראים אותו ויודעים אם צריך לקחת מס. אז אני משערת לעצמי שגם במוצרים אחרים הדבר קיים- אבל אל תתפסו אותי במילה

אכן חבילה שמגיעה לדואר חייבת במכס

אלא אם מדובר בעולה חדש שקיבל חבילה מארץ המוצא שלו (ייתכן שגם התקנות האלו הוחמרו).

למעלה