כבר תהיתי אם את מתכוונת לראות את זה...
או אם ראית ולא היה לך שום דבר לומר.

אני מניח שמה שקורה עם "גברת ערפד" יהיה משמעותי יותר כשטיירל יחזור לתמונה ונבין מה הקטע איתו בעצם.
בפרק 9 של עונה 1 האישה הבינה שהוא רצח את אשתו של סקוט נולס והוא פוטר מהעבודה שלו בגלל שהוא היה חשוד ברצח (אפילו שהוא לא נאסר עדיין). כש/הוא ביקר את אשתו בבית חולים (אחרעי שהיא ילדה) היא אמרה לו שהוא לא חלק מהמשפחה שלהם עד שהוא לא יתקן את הנזק שהוא עשה.
אז הגיוני שלטיירל יש איזושהי תוכנית כדי לתקן דברים בעיני אשתו.

אני אף פעם לא שמעתי את הבדיחה הזאת עם הגבר והאישה בבר. זה לא סוג הבדיחות אבא שאבא שלי מספר.

אני הבנתי שהאיש הזה אולי ינסה להרוג את גדעון איזה חצי דקה לפני שזה קרה נראה לי. אבל חוץ מזה, זה בא לי ממש בהפתעה. אני מקווה שאולי בכל זאת נראה את רנדי עוד כמה פעמים (אולי הוא יחקור מי הפליל את בעלו) אבל קשה לי להאמין.
האמת שזה במיוחד מרגיז אותי כי זה לחלוטין נכנס לטרופ הזה של Kill your gays שדובר עליו הרבה בשנה האחרונה. סה"כ זאת לא בדיוק סדרת אקשן, מעט מאוד אנשים בה מתים (אני חושב רק אשתו של סקוט והמנהל איוול קורפ שהתאבד בעונה 1). אז זה שדווקא הדמות של ההומו בסדרה מת זה חבל נורא.

כן, אליוט בפירוש סכיזופרן (או משהו, אני לא בטוח בהגדרות). אבל זה לא ברור מה הפסיכולוגית יודעת לגבי זה. ברגע האחרון שראינו אותו הוא אמר "אני לא בוטח בו" אבל אז לא ראינו יותר (כי אליוט לא סומך עלינו), אז אנחנו לא יודעים אם היא בעצם מודעת לכך שלאליוט יש מין אישיות נוספת.

לגבי ה5.9 מיליון דולר -לא חשבתי על העניין הזה האמת היא. יש בזה משהו. אם כי חלק מהעניין הוא שעבור קונגלמרט כזה גדול סכום כזה הוא באמת כמו שהם אמרו "אפשר למצוא בין כריות הספה". כלומר בטח יש להם מחלקת פילנתרופיה שמוציאה סכום גדול יותר לפחות על בסיס שנתי. חלק מהעניין הוא שחברות ענקיות כאלו יכולות לתרום מיליונים לצדקה כשבמקביל הם עושקים אנשים רבים ממיליארדים.
5.9 מיליון זה סכום גדול מאוד, אבל גם קטן בקנה מידה גלובלי (שבו החברה קיימת). זה כמו שאם יהיה לך 7 מיליארד דולר לחלק לכל העולם, אז כל אדם יקבל רק דולר אחד וזה לא עושה שום הבדל.

מה שדרלין מנסה לעשות זה יותר בעניין המסר שזה נותן ולדעתה זה יותר חשוב.

אבל זה לא שאני טוען שדרלין וFsociety צודקים דווקא. זה כרגע ממש לא ברור בכלל אם מה שהם עשו עשה איזשהו משהו טוב.
אנחנו רואים שזה גרם לממשלה להשקיע מאות מיליארדים באיוול קורפ ושמי שממש סובל זה אנשים רגילים. כמו האישה ששילמה על הבית שלה ועכשיו הבנק יכול לטעון שהיא לא שילמה עליו.
הסדרה בהחלט לא מציגה אותם בנתיים כצודקים.
ואני אישית ממש לא מבין בזה מספיק כדי להבין את ההשלכות ומה טוב ומה לא טוב.

אגב, קראת את ההודעה שלי עם הספקולציות?