דיוני סדרות לאמצע שבוע

דמיון ושוני בין ורוניקה מארס וג'סיקה ג'ונס |ספוילר|

דווקא ממש לא חשבתי בכלל על דימיון בין הסדרות כשראיתי ג'סיקה ג'ונס. יש באמת דימיון קודם כל בכך ששתיהן סדרות שבמרכזן אישה שהיא בלשית פרטית. יש גם עלילה ראשית שקשורה לאונס של הגיבורה. אומנם באופן מאוד שונה. אבל יש כל כך מעט סדרות שבהן גיבורה שעברה אונס שזה דימיון משמעותי. אבל ברוב הדברים הסדרות מאוד שונות. קודם כל ג'סיקה רוב הזמן לא חוקרת תעלומות שונות. למעשה היא כמעט ולא עושה את זה חוץ מבפרק הראשון. דבר שני העלילה הראשית היא לא תעלומה שג'סיקה צריכה לגלות. היא יודעת מי אנס אותה מההתחלה. היא רק צריכה לגלות כיצד להביס אותו. ג'סיקה גם לא מתעסקת ממש בנקמה למרות מה שהיא עברה. היא בעיקר עוסקת בלהציל אחרים, בעיקר את הופ.

didalf

Well-known member
זה לא שיש הרבה דמיון, אבל קצת

נגיד היה בפרק הראשון שג'סיקה התחזתה למישהי בטלפון כדי להשיג מידע, הזכיר לי את השיטות של ורוניקה.
או הסתובבות שלה עם מצלמה. (שני דברים שזה כאילו מין הסתם יזכירו לי, כי שתיהן בלשיות פרטיות).
וכן גם הדברים שאתה אמרת.

twisted nerve1

New member
זה גם מה שהזכיר לי באמת

ומפתיע שניק לא חשב על זה, כי האמת כבר קראתי כמה ביקורות על ג'סיקה והרבה מהם ציינו את הדמיון לורוניקה.
אבל באמת הבעיה שלי עם ורוניקה, שהכל בה היה חייב להיות במבנה של סדרה. עם טוויסטים ומתח. כלומר במקום לחקור דמות מעניינת ולהתמקד על הדמות ועל ההתמודדות שלה עם מה שקרה, אז בעצם המוקד של הסדרה היה בשאלה "מי אנס אותה". וזה פחות מעניין בעיני.
בג'סיקה ג'ונס זה בדיוק מה שרציתי- יותר להתמקד בדמות עצמה ואיך היא מתגברת על זה (כמובן באופן מטאפורי המלחמה שלה בנבל)

למעלה