דיוני סדרות לסף השבוע

didalf

Well-known member
תודה על הכתבה

וגם על ההמלצה

&nbsp
על הפסקה הראשונה.
&nbsp
זה נראה לי כוח העל הכי מפחיד והכי יעיל שיש. תחשבי מה יכול מישהו עם כוונות טובות לעשות עם זה. (כמו שראינו הדגמה קטנה כשהוא וג'סיקה הלכו לעצור את האיש הזה שניסה לירות במשפחה שלו או משהו). פאקינג שלום עולמי אפשר יהיה להשיג ככה.
&nbsp
זה באמת מעניין מה שאמרת על איך כל אחד מתמודד עם הטראומה שלו ולאיזה כיוון הוא לוקח אותה.
&nbsp

twisted nerve1

New member
האמת אני וידיד שלי דיברנו על זה

עוד לפני שראינו את הפרק שהוא כאילו מציל את המשפחה הזאת מהאבא שרוצה לירות בהם. כאילו הידיד שלי אמר שאפשר להשתמש בכוח לטוב, ואני אמרתי ישר בהתחלה שאני לא יודעת אם הוא יכול לעשות משהו שיחשב לטוב, כי זה בסופו של דבר לקחת לאנשים את הרצון החופשי. והשאלה אם עצם הפעולה הזאת היא "טובה". ובסוף באמת הסכמתי איתו שאולי לעצור מישהו מלהרוג מישהו זה טוב. אבל עדיין איפה עובר הגבול? אם מישהו רק מרביץ למישהו, אז גם מחובתו לעצור אותו? ואיך הוא יודע אם זה מכות שיכולות להוביל למוות או לא?
ובכלל לעשות שלום עולמי זה ממש לשלוט על מנהיגים של מדינות וזה ממש לשלוט על מלא אנשים, ואנשים פשוט יהפכו להיות זומבים שלו, אז השאלה כמה זה שווה את זה. זה בהחלט רעיון מעניין באופן גדול.
ואנחנו כן כביכול מגבילים זכויות מסוימות של אנשים, כמו זה שאנחנו שמים בכלא פושעים, אז זה לא שזה רעיון שלא עושים גם ככה. אבל עדיין. נניח זה מוצדק שהוא מנע מהאבא ההוא להרוג את המשפחה, אבל האם זה באמת אתי להכריח את האיש להסגיר את עצמו למשטרה? לא יודעת.
&nbsp

didalf

Well-known member
אה נכון לא חשבתי על זה

שזה לקחת את הרצון החופשי מאנשים, וממנהיגים.
אבל נגיד, להגיד לדאע"ש "תפסיקו להיות רוצחים פסיכופטים" והם יפסיקו? יש אנשים שאולי עדיף לקחת להם את הרצון החופשי.
אבל כן הגבול מאד לא ברור ומסוכן.
צריך להיות בנאדם ממש טהור וממש חכם כדי להשתמש בכוחות האלה בחוכמה וביעילות.

באמת מעניין

במיוחד כשיש כמה דמויות קומיקס טובות שהכוח שלהם, בין היתר לפחות, הוא שליטה במוח של אחרים. הדוגמא הכי ברורה היא פרופסור אקס מהאקס-מן. ובאמת היו כל מיני פעמים שבהם הוא הואשם בשימוש לא נכון ביכולת הזאת.
במידה מסוימת זה הרבה יותר קל להראות פשוט אדם נבזה משתמש בכוח כזה, יותר מעניין לראות אדם טוב משתמש בכוחות כאלו ואיך הוא מנסה לבחור אילו גבולות לשים לעצמו.

מעולה

מעניין אותי אם אח שלך מתכוון לראות את זה. או ראה את זה...
&nbsp
לא נראה לי שנרמז שטריש הולכת להיות רעה. אני לא זוכר בדיוק על מה ג'סיקה מדברת כשרואים את טריש בסוף - אבל המסמכים שטריש מסתכלת עליהם קשורים לסוכנות הזאת שטיפלה בסימפסון וממה שהם מבינים גם אחראית באופן כלשהי לכוחות של ג'סיקה.
אני מניח שבתאונה שמשפחתה של ג'סיקה מתה הם התנגשו במשאית של כימיקלים של הסוכנות הזאת שעסקה בפיתוח יכולות מיוחדות וככה 'גסיקה קיבלה את הכוחות שלה.
ואני לא יודע איזו סוכנות זאת. זה לא משהו שידוע בנתיים בMCU. אולי זה יתברר בהמשך כמשהו ידוע מהקומיקס, אבל כרגע זה לא ברור. כלומר זה לא משהו שאת אמורה לדעת.
&nbsp
לגבי האחות - כמו שהבנת היא הייתה בסדרה של דרדוויל. גם שם היא לא דמות ראשית ממש. זה לא ממש חשוב לדעת מי היא. אבל היא סוג של גורם מחבר בין הסדרות בנתיים כי היא הייתה בשתי הסדרות והיא כנראה תהיה גם בסדרה של לוק קייג' (ועכשיו הם גם מכירים, אז זה הגיוני).
&nbsp
נכון שהרבה הורים בסדרה הם רעים. אבל מצד שני לא התפתו להפוך את ההורים של ג'סיקה לרעים. ובעצם לגבי ההורים של קילגרייב השאירו את זה כלא מוחלט. הם כן ניסו להציל אותו ואפילו שהם נטשו את הבן שלהם, אפשר להבין למה.
&nbsp
גם לי עצוב שקילגרייב מת בגלל שהוא כזה רשע מעולה.
כמובן שבעולם קומיקסי תמיד אפשר לעשות תירוץ שהחזירו אותו לחיים. זה אפילו לא ששרפו את הגופה שלו או משהו. יכול להיות שאפילו הניסויים עליו איכשהו גורמים לכך שהוא שרד.
כמובן בזה מצד אחד יכול להיות מעולה ומצד שני זה תמיד מעצבן כשמחזירים מישהו לחיים בתירוץ, זה גורם לכך שמוות הוא חסר משמעות בסדרות כאלו.
&nbsp
ככל שאני חושב על הסדרה אני דואג לגבי עונה שניה. עם דרדוויל מאוד ברור לי איך עונה שניה תהיה. הנבל בסדרה ההיא היה ממש טוב, אבל הוא היה חלק מהעלילה של הסדרה רק. זה מאוד ברור איזה דברים ימצאו בשביל המשך הסדרה.
אבל בג'סיקה הדבר המרכזי בסדרה היה אומנם לא דווקא הנבל, אבל ההתמודדות האישית מאוד של ג'סיקה עם הנבל ועם ההשלכות של מה שהוא עשה לה. עונה שניה בלעדיו ושבה היא כבר התגברה על העיקר של מה שהוא עשה - לא ברור על מה היא תהיה. כלומר יכול להיות שג'סיקה פשוט תהיה גיבורה אחרי מה שקרה, אבל אז מה יפריד ממנה כסדרה מסדרות אחרות. זה לא תהיה העונה הזאת. יכול להיות שהיא עדיין תמשיך להתמודד עם הטראומה, אבל אז זה יהיה יותר מידי חזרה על מה שהיה בעונה הזאת. יכול להיות שהיא פשוט תהיה בלשית, אבל דווקא בתפקיד הזה הכי פחות קניתי אותה.
לא יודע. אני מאמין לחלוטין ביכולת של היוצרת של הסדרה ושל מארבל/נטפליקס ליצור עונה שניה טובה מאוד. פשוט כרגע זה לא מרגיש לי ברור.
&nbsp
&nbsp
אגב, משהו לא קשור ממש למה שאמרת, פשוט נקטודה לגבי הסדרה שנראית לי מאוד מעניינת:
זה שקילגרייב באמת לא אמר לג'סיקה להרוג את אשתו של לוק. הוא אמר לה take care of her. אז נכון שדי ברור הכוונה שלו בזה. אבל מצד שני... למה? הרי זה כנראה המקרה היחיד שבו הוא אמר לה להרוג מישהו בשבילו (אחרת היינו רואים אותה מתייסרת לגבי עוד אנשים).
אני לא אומר שהאשמה עליה בגלל זה, אבל זה נקודה מאוד מעניינת.
ואנחנו עדיין לא יודעים מה קילגרייב אמר ללוק. יכול להיות שהוא אמר לו את זה. גם לא ראינו את ג'סיקה ולוק באמת מדברים בשום שלב מאז שקילגרייב תפס את לוק. בהתחלה הוא היה תחת שליטתו של קילגרייב, אחר כך הוא היה חסר הכרה ובסוף הוא עזב לפני שג'סיקה חזרה.

didalf

Well-known member
הוא מתכוון לראות

הוא קצת עסוק בלהיות בכיתה י"א. אבל הוא בדיוק ראה אתמול את הפרק הראשון. מעניין אותי מה הוא יחשוב, אני מניחה שהוא פחות יאהב בדיוק מהסיבות שאני כן אהבתי - פחות בולשיט של גיבורי על ויותר דרמה ואנושיות.
&nbsp
כן הבנתי שהמסמכים האלה קשורים לסוכנות הזאת. פשוט ג'סיקה בוויס אובר בסוף אמרה משהו על הגבול בין גיבור לרשע, ואז ראו את טריש והיא בוויס אובר אמרה שלפעמים אתה לא יודע אם כבר חצית את הקו הזה. וזה הדאיג אותי מה זה אומר לגבי טריש.
&nbsp
איפה אמרתי שעצוב לי שקילגרייב מת? להפך, כתבתי שהרגשתי סיפוק שלא הרגשתי כבר הרבה זמן לראות אותו נרצח סופסוף. הבאסה החידה בזה זה אם תהיה עונה שניה והוא לא יהיה. מצד שני למתוח את הסיפור שלו לעוד עונה שלמה היה הורס.
אבל אתה צודק לגבי החששות שלך ממה יעשו בעונה שניה. אם תהיה כזאת. לא בטוחה אם אני רוצה.
&nbsp
לגבי הפסקה האחרונה שלך, שקילגרייב אמר לה בעצם "לטפל בה" זה באמת מעניין.
וזה מזכיר לי קטע אחר שאהבתי - על איך אפשר לפרש את הדברים שלו מאד מילולית בלי לגרום נזק - כשהוא אומר לטריש "לשים כדור בראש שלה" ורואים אותה שעה יושבת ומרביצה לעצמה בראש עם קליע כדי שיהיה לה קליע בראש בלי אשכרה לירות בעצמה, עד שג'סיקה באה ומכניסה לה את הקליע לפה כדי להרגיע אותה.

twisted nerve1

New member
שני דברים

לגבי מה שאמרת על אח שלך. אמנם אני לא מכירה אותו, אבל דווקא יכול להיות שהוא יאהב, למרות שזה לא סדרת גיבורי על קלאסית. ראיתי מלא אנשים שממש אוהבים סדרות גיבורי על שממש אהבו את ג'סיקה וראיתי המון שאפילו יותר אהבו אותה מדרדוויל למרות שגם אהבו את דרדוויל. אבל גם היו כאלה שאהבו את ג'סיקה ולא את דרדוויל וההיפך.
&nbsp
לגבי מה שאמרת על ההוראות המילוליות, אז באמת קראתי דיון נורא מעניין לגבי איך זה עובד הקטע עם הפקודות. נניח אם מישהו לא מבין אנגלית, אז קילגרייב יכול גם לשלוט עליו? והאם מישהו יכול לפרש דברים שהוא אומר בצורות שהוא לא התכוון אליהם וכך בעצם למצוא פירצה ולא לעשות מה שהוא אומר? ובדיון הזה באמת דיברו על שני הדוגמאות שנתת.

didalf

Well-known member
כן אבל הוא ילד טיפש בן 17

טוב זה לא יפה מצידי, הוא כן ילד חכם, וגם מבחינה טלוויזיונית הוא רואה סדרות (אמנם בעיקר של גיבורי על) ולא את החרא שיש בערוץ 2 כמו האח הגדול למיניהם. אבל הוא עדיין אוהב סדרות גיבורי על ומד"ב בגלל האלמנטיים ה"מגניבים" והפשטניים שלהם יותר ופחות בגלל העומק שיכול להיות בהן, כמו בג'סיקה. אני אשמח אם הוא יאהב את זה בסופו של דבר.
אני לא אתפלא אגב אם בסוף הוא יותר יאהב את קילגרייב בכלל. הוא גם מגניב יותר וגם אח שלי מאדדדד אוהב דוקטור הו.
&nbsp
הא באמת מעניין אם הוא ישלוט במישהו שלא מבין אותו. אז בטח גם חרשים חסינים לכוח שלו. לא חשבתי על זה.
&nbsp
אה ויש לי שאלה לניק - הוא בריטי כי ליהקו שחקן בריטי, או שבקומיקס הוא בריטי אז היו צריכים שחקן בריטי?
(כתבתי יותר מידי את המילה בריטי ועכשיו היא נראית לי מוזר
).

twisted nerve1

New member
חחחח אז יכול להיות שהוא לא יאהב

ונראה הגיוני שחירשים חסינים לכוח שלו כי שטריש הייתה עם האוזניות הוא לא יכל לשלוט עליה

את מאוד לא נחמדה לאחיך

מסכן...
&nbsp
בקומיקס הסיפרו מקור של הדמות הזאת היא מאוד שונה. והוא לא בריטי, הוא קרואטי במקור.
אני לא יודע אם בכוונה החליטו שהוא יהיה דמות של בריטי או שהחליטו על השחקן הזה ובעקבות זה החליטו שהדמות יהיה בריטי.
בריטי
בריטי
בריטי

*אגב, בסדרה הוא אנגלי ובמציאות השחקן הוא סקוטי. ובזה אני מתכוון שאפילו שהוא בריטי הוא עדיין עשה מבטא שהוא לא שלו... אלא אם כן זה כן היה מבטא סקוטי. אני מודה שאני לא תמיד שם לב ממש, במיוחד כשאני לא מנסה להקשיב לזה.

didalf

Well-known member
כי הוא מעצבן רוב הזמן

יותר טוב שיעשה מבטא אנגלי מאשר סקוטי, מאז שראיתי טריינספוטינג גיליתי שמבטא סקוטי הוא נוראי.

למעלה