לבקשת ניק אני אנסה קצת לדבר על מה שחשבתי על הסדרה הזאת.
קודם כל ביקורת דיי טובה מוואלה-
הסיפור של "אייל קטן" על קומיקאי כושל המתמודד עם מעריצה אובססיבית, היה יכול לעבוד גם בתור מותחן מלחיץ בשלושה-ארבעה פרקים. אבל הסדרה של נטפליקס עושה משהו גדו
e.walla.co.il
ועכשיו קצת מחשבות שלי-
בגדול אני חושבת שהחוזק הגדול של הסדרה הוא בכך שה"נבל" של הסדרה- מרת'ה, שהיא בהחלט בן אדם רע והרסה את החיים למישהו, בכל זאת כתובה ומשוחקת בצורה כ"כ טובה שלמרות כל הפסיכוטיות שלה יש רגעים שקשה לא לחמול עליה, גם לנו הצופים, וגם מצד דוני, שזה הולך על התפר הדק שבין להציג את מה שנורא במה שהיא עשתה לו, אבל לראות איפה החלק שלו בעניין הזה בניסיון לא לעשות ויקטם בליימיניג.
חשבתי שזה כ"כ אמיץ מצד הסדרה גם להסתכל על הצד של דוני ולשאול קצת, האם יש משהו בו גם קצת דפוק שקצת מאפשר את הקשר הזה לפעמים. ונראה שהסדרה (ובגלל שהיא מבוססת על הניסיון האמיתי של הכותב שלה והשחקן הראשי שלה, כאילו "מותר לה") אומרת שחד משמעית כן. היה משהו דפוק בדוני שגם אהב דברים בקשר הזה (את תשומת הלב, את המחשבה שאם מישהו סטוקר שלך זה במובן מסויים גם קצת מחמיא) וחשבתי שזה היה מאוד כן ואמיץ מצידו להציג את הנושא ככה, כאשר הוא בקלות יכל לעשות סדרה בלי העניין הזה ולהשאיר את המתח רק על העניין של האימה שבסיפור. אבל הכנות באיך שהוא מתאר את הדפיקות מהצד שלו, גם בקשר עם מרת'ה וגם בקשר עם האנס שלו באופן שמוציא אותו בן אדם דיי שרוט ופגום פותח את הנושא בעיני לדיון מאוד מעניין על קשרים רעילים והחלק של שני האנשים בהם (וכאני אומרת "החלק" שוב אני רוצה להבהיר שאני לא אומרת שהאחריות זהה בין שני הצדדים), וזה שאני מרגישה צורך לשים את הדיסקליימר הזה כבר כמה פעמים, מראה כמה זה היה אמיץ מצידו להציג את הסדרה ככה ולא איך שמרגיש שחייבים לדבר בצורה פוליטקלי קורקט על נושא של אונס וסטוקינג, ושוב הוא כנראה היה יכול לעשות את זה בגלל שזה מבוסס על משהו שקרה לו. אם זאת הייתה סדרה לגמרי מומצאת יכול להיות שהיו יותר ביקורות כלפיו על זה שהוא מציג את הקורבן, אבל בגלל שהסיפור הזה קרה ספציפית לו וכשאנחנו רואים את הסדרה אנחנו יודעים שהדברים שהוא אומר בסדרה בתור הדמות שלו משקפים את הרגשות האמיתיים שהוא חווה, שהוא חווה את הדברים האלה במציאות זה הופך את זה קצת חסין לביקורת מהפרספקטיבה הזאת. כי מה אפשר להגיד לו? אתה לא באמת מרגיש ככה? וזה יותר מאפשר את השיח המורכב הזה.