דיוני סדרות #134

דיברגנט חדש

Well-known member
זאת קומדיה נחמדה, מדובר על אלמן משועמם שבתו נותנת לו אתגר שייעשה משהו עם חייו והוא עונה למודעה בעיתון של עוזר לחוקרת פרטית ועליו להסתנן לבית אבות בכדי למצוא שרשרת שנגנבנה.

דורי 1981

Active member
בניגוד לכתוב, הסדרה לא מאכזבת כלל גם בעונתה השנייה. לא ראיתי את הבית הלבן, אבל ההופעה של אליסון ג'ני כסגנית הנשיא של ארה"ב היא שהפכה את פרק 5 לטוב ביותר בעונה. מדהים לחשוב שהדמות שלה מעורבת בניסיון התקיפה הכוזב בבריטניה.

dilly snake

Active member
עוד פרק טוב.

אז בפרק למעשה יש שני תיקים מקבילים: אחד ילד אוטיסט שלא מסוגל להרגיש כאב, זה היה יפה כי זה בעצם הפוך למה שיש לואן שמרגיש יותר מידי. ופרמדיקית שבהתחלה היה לה דלקת קרום המוח ואז ליסטריה ואז התברר שהיא לוקחת סטרואידים כי היא סבלה מכאב כרוני.

בשני המקרים אין ממש תרופה, אבל הם מוצאים דרכים ללמוד לחיות עם זה ולאמן את המוח לחיות עם המצב.

יש המשך עם המטופלת של קרול. שמאיימת להרוס לה את הקריירה כי היא המשיכה לטפל בה למרות שזה היה לא אתי והיה שם ניגוד עניינים, בסוף היא ניסתה(?) להתאבד. בסצנה האחרונה לא היה לי ברור למה קרול נתנה לפרמדיק לעשות את כל העבודה אבל מילא.

חזרנו לעבר וראינו את קרול ו-וולף שהיו צעירים ואיך וולף נהג לפגוע בעצמו בכלל כל תסביכי הנטישה שיש לו בגלל שאבא שלו נטש אותו ואימא שלו סתם כלבה מהגיהינום.

וולף מספר לקרול שהוא וג'וש יוצאים, ובהתחלה היא דיי אדישה ואז אומרת לו לשמור על עצמו ואז יש סצנה חמודה שוולף מספר לה הכל.

בכלל וולף וג'וש חמודים יחד.

ג'ייקוב מגלה בסוף הפרק שואן ואריקה יחד(למרות שטכנית הם רק יזיזים?). ואריקה לא רוצה ילדים והולך להיות בלאגן שהיא תגלה כנראה שלואן יש ילד, או שזה סתם בשביל הדרמה המיותרת.

ודיינה לסבית ואולי יהיה לה משהו עם הפרמדיקית.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
עוד פרק טוב.
לא התלהבתי.
לא שאני לא נהנה אבל היו כמה פרקים שממש הלהיבו אותי כך שהציפיות שלי מהסדרה כבר גדלו קצת מעבר לדרמה רפואית רגילה.
אז בפרק למעשה יש שני תיקים מקבילים: אחד ילד אוטיסט שלא מסוגל להרגיש כאב, זה היה יפה כי זה בעצם הפוך למה שיש לואן שמרגיש יותר מידי. ופרמדיקית שבהתחלה היה לה דלקת קרום המוח ואז ליסטריה ואז התברר שהיא לוקחת סטרואידים כי היא סבלה מכאב כרוני.
נראה לי שזה יותר שלילד האוטיסט היה ההפך ממה שיש לפרמדיקית שסובלת מיותר מידי כאב.

בדרך כלל כשמטפלים במישהו אז בודקים את העבר הרפואי שלו. אז איך בדיוק הם פיספסו את זה שירו בה לפני כמה חודשים?

זה היה מעניין שלא הייתה ממש התמקדות באוטיזם של הילד. זה היה פשוט דבר נוסף, אם כי בסופו של דבר קשור מהבחינה שההתנהגות המוזרה שלו (התעלמות מפצעים) הוסברה כחלק מהאוטיזם.

המקרה הזה הזכיר לי פרק של האוס שבו הוא מטפל בילדה עם אותה תסמונת שבה לא מרגישים כאב. שם הילדה הייתה מודעת לזה שהיא לא מרגישה כאב אבל הסתירה את זה (אני לא זוכר למה). האוס היה אובססיבי לגביה כי הוא סבל מכאבים כרוניים.
בשני המקרים אין ממש תרופה, אבל הם מוצאים דרכים ללמוד לחיות עם זה ולאמן את המוח לחיות עם המצב.
"אין ממש תרופה" זה המוטו של הסדרה.
יש המשך עם המטופלת של קרול. שמאיימת להרוס לה את הקריירה כי היא המשיכה לטפל בה למרות שזה היה לא אתי והיה שם ניגוד עניינים, בסוף היא ניסתה(?) להתאבד. בסצנה האחרונה לא היה לי ברור למה קרול נתנה לפרמדיק לעשות את כל העבודה אבל מילא.
עד כמה רע זה שאני מקווה שהאישה הזאת הצליחה להתאבד?
ולא כל כך כי היא ניסתה לפגוע בקרול, יותר בגלל שהעלילה איתה לא מעניינת אותי.
חזרנו לעבר וראינו את קרול ו-וולף שהיו צעירים ואיך וולף נהג לפגוע בעצמו בכלל כל תסביכי הנטישה שיש לו בגלל שאבא שלו נטש אותו ואימא שלו סתם כלבה מהגיהינום.
איכשהו היה מוזר יותר לראות את קרול צעירה מאשר את אוליבר צעיר.
וקצת מוזר לי שקרול הצעירה קוראת לו אולי כשם חיבה, אבל כשהיא מגלה אותו מעולף ומנסה להעיר אותו היא קוראת לו בשם משפחה שלו.
וולף מספר לקרול שהוא וג'וש יוצאים, ובהתחלה היא דיי אדישה ואז אומרת לו לשמור על עצמו ואז יש סצנה חמודה שוולף מספר לה הכל.
זה די מוזר באמת שאוליבר לא סיפר לה שהוא יוצא עם ג'וש לפני כן
בכלל וולף וג'וש חמודים יחד.
חמודים מידי. אני מתחיל לחשוב שג'וש ימות בסוף העונה.
אני מקווה שהעובדה שהטרופ של bury your gays היא שחוקה וידועה תגרום לזה שזה לא יקרה.
ג'ייקוב מגלה בסוף הפרק שואן ואריקה יחד(למרות שטכנית הם רק יזיזים?). ואריקה לא רוצה ילדים והולך להיות בלאגן שהיא תגלה כנראה שלואן יש ילד, או שזה סתם בשביל הדרמה המיותרת.
דרמה מיותרת.
כאילו אם היא כן הייתה רוצה ילדים אז היה לה קל יותר לגלות שיש לו ילד? אם כבר אז ההפך - אם הוא רוצה ילד והיא לא אז יש לו פתרון כי כבר יש לו ילד.
*אם כי אני מניח שהילד של ואן גדל עם אמא שלו ולכן זה לא מצב שבו אם ואן ואריקה ממש יחד אז אריקה היא כמו אם חורגת. את זה בטח היא לא הייתה רוצה.
וגם הדרמה של זה שג'ייקוב מגלה שאריקה דלוקה עליו ואז הולך אליה ומגלה שהיא שוכבת עם ואן.

לפחות הפרק שוב התייחסו לקטע שואן מרגיש מה שאחרים מרגישים.
וזה מעניין באמת שאריקה קלטה את זה שהוא לא הרגיש את הכאב של הילד כי הילד לא הרגיש כאב.
ודיינה לסבית ואולי יהיה לה משהו עם הפרמדיקית.
צריך לזכור שיש גם כמה דמויות סטרייטיות בסדרה. אבל אולי בהמשך הם גם יצאו מהארון. :-P:
(אבל ואן וג'ייקוב יחד יכולים להיות טובים)

דורי 1981

Active member
וואו, תפסתי חתיכת סדרה. ונסה מורגן (ריבדייל) בתור נוכלת מקסימה שנידונה לעבוד עם בלש שסרח ומחפש לחזור לשירות פעיל במשטרת ונקובר, אחרי שירות משמים במשמר החופים (אותו משחק ג'יאקומו ג'יאנטי, "האנטומיה של גריי"). גם ג'ייסון פריטסלי (ברנדון מבוורלי הילס) בתור האבא של הנוכלת. תראו, מומלץ מאוד! כבר בפרק הראשון הם תופסים שודד במכירה פומבית.

dilly snake

Active member
איזה פרק מייגע.

באמת שלא היה שם שום דבר מוצלח.

עם אליסון נגמר בסדר, אבל הפאסיב-אגרסיב וכל האיומים להרוס לקרול את החיים למרות שהיא הייתה בסדר כלפיה(גם אם לא 100%אתית ) ואז בסוף קרול נתנה לה הבחנה והכל בסדר? היא הולכת לקבל עזרה מקצועית? לא הבנתי מה פתאום גרם לה לראות את האור.

הקטע המעניין היחידי היה הדיכאון אחרי לידה של קרול. ובצד החיובי הדרמה הזאת מאחורינו עכשיו שקרול סופית רוצה להתגרש ממוריס.

ואז היה את הדרמה המיותרת עם ג'ייקוב ואן ואריקה. והתחרות השתנה/השוואת גדלים והמשחק על חשבון מטופלים. הקטע שג'ייקוב סיפר לאריקה ודנה שיש לו ילד(למרות שהתגובה של דנה "ילד אנושי?" הייתה בין הדברים הכי טובים בפרק) ושאר הדברים ואז בסוף עם הבניין, זה גרם לי לרצות לדחוף את הראש במקלדת.

ובנוסף, אני מניחה שהרעיון עם המטופל שיש לו תסמונת טורט היה להראות מה קורה שיש חילוקי דעות בין ג'וש לוולף, אבל זה הרגיש מוזר. לפחות וולף סיפר לג'וש על אבא שלו וגרם לג'וש להבין מאיפה 98.99999999% מהתסביכים שלו מגיעים(השאר מהאימא ד"א) . אבל הקטע של הרגשי נחיתות שפתאום ג'וש מרגיש קצת מוזר, מאיפה זה בא? לפחות וולף אמר לו שהוא שווה לו כי הוא לא מפסיק להתווכח איתו :-D .

זה כאילו הם ניסו לדחוף כמה שיותר דרמה כי הם ידעו שהם יוצאים לפגרת חגים(ואז שני פרקים אחרונים לעונה/סדרה).

דורי 1981

Active member
פינאלה מהסרטים של עונה 2 . אליסון ג'ני בפירוש צריכה להיות הזוכה בפרס שחקנית משנה בגלובוס הזהב. לא הכרתי אותה מ "הבית הלבן", אבל פה היא אדירה. מותו של הנשיא שזעם על מעורבות הסגנית שלו פותר את הבעיה: קייט תהיה סגנית ותיקח את מקומה, אבל היא תהיה הנשיאה למרות (ואולי בגלל) שהיא מושחתת.

Lhuna3

Well-known member
Dexter: Original Sin

היי מייקל סי.הול עדיין פה! :)
ודקסטר לא מת באמת אחרי שלוגן ירה בו בסוף של דקסטר: דם חדש! :eek:

חביב מה שהם עשו בפתיח שדומה לפתיח המקורי המעולה, אבל גם שונה.
(ולקראת סוף הפרק היתה גם קריצה קטנה לפתיח כשהוא הורג יתוש על היד שלו)

אוי ויי מה זה הקארה הזה? :-D תודה לאל שבסוף הפרק הוא הסתפר.
הוא מצליח להיות מספיק דומה למייקל סי.הול ואני תמיד אוהבת ששחקן משחק דמות שאנחנו מכירים בתור שחקן אחר, זה מגניב שהוא עושה את אותן הבעות ותנועות גוף קטנות כאלה.

באפי?! :eek: |מאוהב| לא סיפרתם לי שהיא גם פה!
דברה הצעירה גם חמודה מאוד, למרות שקשה להכנס לנעליים של ג'ניפר קרפנטר. אבל היא עושה עבודה טובה.
וגם כריסטיאן סלייטר.

בגדול זה היה פרק פתיחה שמרגיש לגמרי "עוד מאותו דבר", פרק של דקסטר. אני לא יודעת למה אני מצפה אבל אני מקווה שגם יצליחו קצת להפתיע אותנו בפריקוול הזה איכשהו, למרות שאנחנו יודעים לאן הסיפור הזה הולך, ובתכלס קשה עוד לראות לאן יש להתקדם מפה, שלא ראינו בסדרה המקורית.

נערך לאחרונה ב:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוף עדיין לא הגעתי לדקסטר.
אפילו את התן עוד לא סיימתי.
ואני תקוע בהזכרה ומנסה להיות מנומס השנה ולא לעזוב באמצע.
אבל אני יכול לנצל את ההזדמנות לכתוב מחשבות דרך הנייד על הסדרה החדשה בנטפליקס של טד דנסון

וזה מוביל אותי לתהייה האם ייתכן שתהיה עונה שניה. בהחלט כאילו הכינו לזה עם סיום הפרק האחרון. אם כי זה עובד יותר כבדיחה.
העניין הוא - אם תהיה עונה שניה האם היא תהיה על הדמות של טד במקרה חדש ומקום חדש עם דמויות חדשות?
כי אני אשמח לעוד עונה אבל שמתרחשת בבית האבות הזה.
כי תכלס הטענה היחידה בערך שלי על העונה הזאת היא שכל הקונספט המקיף עם החקירה הבלשית לגבי הגנבות הייתה החלק המיותר ביותר.
כלומר זה יצא בסופו של דבר טוב. כי זה היווה מקור טוב שגורם לכך שהראשי נכנס לקהילה וגם מניח קונפליקט בסוף. והכי חשוב זה שזה לא הסתיים עם שום נבל.
מה שעשה את הסדרה נהדרת זה הדמויות והקשרים בינהם. והכי אהבתי את המנהלת.

אני ממש מרגיש שהיה אפשר לעשות את הסדרה גם בלי כל הקטע הבלשי. אבל אולי זה גם היה מושך פחות צופים.

Lhuna3

Well-known member
וזה מוביל אותי לתהייה האם ייתכן שתהיה עונה שניה. בהחלט כאילו הכינו לזה עם סיום הפרק האחרון. אם כי זה עובד יותר כבדיחה.
תהיה עונה 2, כבר חודשה.
העניין הוא - אם תהיה עונה שניה האם היא תהיה על הדמות של טד במקרה חדש ומקום חדש עם דמויות חדשות?
כי אני אשמח לעוד עונה אבל שמתרחשת בבית האבות הזה.
כי תכלס הטענה היחידה בערך שלי על העונה הזאת היא שכל הקונספט המקיף עם החקירה הבלשית לגבי הגנבות הייתה החלק המיותר ביותר.
כלומר זה יצא בסופו של דבר טוב. כי זה היווה מקור טוב שגורם לכך שהראשי נכנס לקהילה וגם מניח קונפליקט בסוף. והכי חשוב זה שזה לא הסתיים עם שום נבל.
מה שעשה את הסדרה נהדרת זה הדמויות והקשרים בינהם. והכי אהבתי את המנהלת.

אני ממש מרגיש שהיה אפשר לעשות את הסדרה גם בלי כל הקטע הבלשי. אבל אולי זה גם היה מושך פחות צופים.
אבל טד דנסון היה מאוד מצחיק וחמוד לדעתי בתור סוכן סמוי, עם כל ה"אני במועדון צילום/אפרסקים/גינון+ציור" ודיווחי מזג האוויר המיותרים שלו והכל, נורא נהנייתי מזה.
וזה גם היה באמת יפה ומרגש שלא באמת היה נבל, אלא דיירת תמימה עם דמנציה. הכל היה נורא רגיש ומחמם לב, למרות שזו סיטואציה עצובה נורא באופן אובייטקיבי.

היה צפוי שלקראת סוף העונה כשתתגלה האמת אז הדיירים האחרים נורא יפגעו ויכעסו עליו, אבל גם שאחר כך יסלחו לו והוא יחזור להיות חבר שלהם, אבל אני חשבתי שהוא יעבור בסוף לגור שם באמת וזה לא מה שקרה.
אגב מעניין אותי אם יש באמת בתי אבות ברמה כזאת, בטח יש כאלו למיליארדרים בארה"ב. עם ארוחות שף וקוקטיילים והכל.

זו באמת שאלה טובה מה תהיה העונה הבאה, לפי הסיום הרושם הוא שהוא הולך לעשות עבודת בילוש דומה עם מקרה אחר, ולא ברור אם יהיה המשך עם בית האבות הזה.
אני מאוד אהבתי גם את סטפני המהממת בתפקיד המנהלת, וגם את הבוסית שלו בעלת סוכנות הבילוש, וגם את הבת שלו ואת כל שאר הדמויות שם והקשרים בבית האבות,
אבל מבחינתי גם אם רק טד דנסון והבוסית שלו ימשיכו לעונה 2, שתעסוק במקום אחר - אני בעניין לגמרי.

דורי 1981

Active member
פרק 3 גם הוא מצוין (ראיתי היום באיחור של מספר ימים). הקטע הכי מצחיק זה לראות את דסי וחן רוכבים על סוס. מאיה משוכנעת שהיא ראתה אותם ובעלה אסי מכחיש - וטוען שהיא צריכה עזרה מקצועית. נקרעתי מצחוק.

דורי 1981

Active member
מי שלא ראה, דחוף לראות. הפעם הם מצליחים לגלות מי רצח קצב בעיירה קטנה בשם סטנפורד. בדרך גם מגלים על מקס הנוכלת שלמדה בחינוך ביתי ועברה בין הרבה מדינות בנעוריה. כמו כן, מתברר ששני הוריה היו נוכלים (קצת מוזר לראות את ג'ייסון פריטסלי מבוורלי הילס בתור אבא שלה)

פולגאר

Well-known member

היי מייקל סי.הול עדיין פה! :)
ודקסטר לא מת באמת אחרי שלוגן ירה בו בסוף של דקסטר: דם חדש! :eek:

חביב מה שהם עשו בפתיח שדומה לפתיח המקורי המעולה, אבל גם שונה.
(ולקראת סוף הפרק היתה גם קריצה קטנה לפתיח כשהוא הורג יתוש על היד שלו)

אוי ויי מה זה הקארה הזה? :-D תודה לאל שבסוף הפרק הוא הסתפר.
הוא מצליח להיות מספיק דומה למייקל סי.הול ואני תמיד אוהבת ששחקן משחק דמות שאנחנו מכירים בתור שחקן אחר, זה מגניב שהוא עושה את אותן הבעות ותנועות גוף קטנות כאלה.

באפי?! :eek: |מאוהב| לא סיפרתם לי שהיא גם פה!
דברה הצעירה גם חמודה מאוד, למרות שקשה להכנס לנעליים של ג'ניפר קרפנטר. אבל היא עושה עבודה טובה.
וגם כריסטיאן סלייטר.

בגדול זה היה פרק פתיחה שמרגיש לגמרי "עוד מאותו דבר", פרק של דקסטר. אני לא יודעת למה אני מצפה אבל אני מקווה שגם יצליחו קצת להפתיע אותנו בפריקוול הזה איכשהו, למרות שאנחנו יודעים לאן הסיפור הזה הולך, ובתכלס קשה עוד לראות לאן יש להתקדם מפה, שלא ראינו בסדרה המקורית.
היכן משודר?

didalf

Well-known member
אני מקווה שיגיע ליס.
ידעתי שאפשר לסמוך עליהם.

Lhuna3

Well-known member
ידעתי שאפשר לסמוך עליהם.
נחמד, אז תדביקי אותנו עוד 3 שבועות (בהנחה שאני עוד אצפה, כי בינתיים עוד לא ברור לי אם זה יהיה שווה צפייה).

@טוני החתול מה איתך? עוד לא הגעת לפרק 1 או שסתם לא היה לך מה לכתוב?

Lhuna3

Well-known member
לא שווה צפיה בינתיים לטעמך?
מוקדם לקבוע באמת כי היה רק פרק 1. (ספוילר דעתי הכללית עליו בלי פרטי עלילה) אבל לא נפלתי ממנו. וניקח בחשבון שאני באה עם רצון לאהוב את זה כמעריצת עבר של הסדרה, אבל מהפרק הראשון עוד לא שוכנעתי שיש הצדקה לפריקוול הזה.

למעלה