עברה לי מחשבה שאולי original sin מתייחס לחטא שעשה הארי בהקשר למה שקרה לאמא של דקסטר.
למה אתה מתכוון? איזה חטא למשל?
שהארי עשה משהו שגרם ישירות למוות של אמא של דקסטר.
כלומר תכלס זה ברור שהוא עשה משהו שגרם למוות שלה כי הוא גרם לה להפוך להיות מלשינה על הסוכר סמים ובגלל זה היא נרצחה. אבל אולי נגלה שזה איכשהו אפילו יותר אשמתו (נניח שהוא ממש הפיל אותה בפח) - אחרי פרק 3 בהחלט לא נראה שהוא רוצה לסכן אותה. ומצד שני הוא כן ממשיך לסכן אותה.
ברצינות? זה לא הרגיש לי בכלל ככה, ובטח לא נוראי בכלל.
א. כי דקסטר הוא הכי לא רגיש שיש, כלומר גם אחרי שהבין לא נראה לי שהוא נעלב, בכלל קשה לי לדמיין אותו נעלב ממשהו.
ב. כי זה היה כזה צחוקים של חבר'ה בעבודה שמסתלבטים אחד על השני, לא בקטע מרושע. אף אחד שם הוא לא מרושע "מהסוג הזה" (גם אם יש שם מישהו/י מרושע/ת בקטע אחר) ובטח שאף אחד שם לא היה מתנהג ברשעות לבן של הארי.
זה כנראה מסוג הדברים שצורמים לי ספציפית במיוחד.
כלומר דווקא זה שנותנים לו להתגאות במשהו, לגרום לו לחשוב שהוא מיוחד, ואז שומטים את זה מתחתיו, אפילו שזה נעשה בצחוק ובלי ממש כוונה רעה ואפילו אם הוא לא טיפוס שנפגע מזה במיוחד. בי משהו כזה היה פוגע חזק נורא.
פרק 3
וואלה שכחתי שהיתה שם גם לאגוורטה.
למקרה שחשבנו שהולכים להשאיר בחוץ מישהו מהסדרה המקורית.
אני מניח שלא נגיע לדוקס (השוטר שתמיד חשד בדקסטר בסדרה המקורית) כי הוא אמור להיות חדש יותר.
אבל ברגע שראו את העקבים יוצאים בדרמטיות מהמעלית ידעתי שזאת היא. השחקנית הזאת גם דומה לה באמת.
האמת שאני בקושי זוכר איך נראתה לגוורטה המקורית.
אני כן די זוכר איך נראה בטיסטה. אבל נראה לי שזה כי היה לו מראה הרבה יותר ייחודי.
דקסטר לוקח סיכונים מאוד גדולים עם המלווה בריבית הרצחני הזה.
גם זה שהוא עושה לו סצינה דרמטית באולם האי לאי הזה (פעם ראשונה שאני שומעת על המשחק הזה) מרגיש מאוד ריסקי, זה מקום ציבורי, אולי יבוא איזה צוות ניקיון או מישהו אחר מהתחזוקה של המקום? הארי בחיים לא היה מאשר את זה.
גם אני חשבתי שהוא לוקח סיכונים מוגזמים.
וזה מרגיש במיוחד לא הגיוני כי דווקא ראינו איך הוא היה זהיר עם האחות. שם הוא דאג מראש לעטוף את הסלון שלה בניילון וגם הזריק לה מיד חומר (כמו שאנחנו מכירים שהוא עושה בסדרה המקורית). אז דווקא עם בריון כזה הוא מהמר על כך שהוא יוכל להתגבר עליו פיזית? והוא מסתובב בבית שלו ונוגע בדברים בלי כפפות? ואז גורר את הגוף הגדול שלו למקום אחר, גדול ופתוח ומהמר שאף אחד לא יכנס ואפילו שם מושך עוד זמן וקושר אותו לדברים שונים.
אפשר לתרץ את זה בכך שאחרי שהפעם הראשונה שלו הלכה כל כך טוב אז הביטחון שלו גדול מידי ולכן הוא הפסיק להיזהר. אבל זה מרגיש לי מוגזם בשביל התירוץ הזה.
אבל נחמד שהוא שיחרר את התוכי.
נחמד חוץ מזה שהגיוני שתוכי כזה שחי שנים בשבי ימות ברעב כשהוא ינסה לחיות בטבע
אז היה קטע בין הארי ואמא של דקסטר? (אני לא זוכרת אם אנחנו יודעים את זה מהסדרה המקורית אבל נראה לי שלא).
כרגע נראה שהארי מנסה לא ללכת לכיוון הזה איתה, אבל זאת סדרה ויש עוד פרקים לעונה אז אני לא אתפלא אם באמת ילכו לשם.
נראה לי שבסדרה המקורית דקסטר כן ניסה לבדוק אם להארי היה משהו עם אמא שלו והבין שכנראה שלא. (כמובן שיכול להיות שהוא הסתפק בכך שאבא שלו, זה שהוא דמיין ולא באמת נראה כמו כריסטיאן סלייטר, אמר לו שלא היה לו משהו איתה)
בגלל שהם איבדו אותה באיזור של מכולות אז חשבתי שזה כבר יהיה הרצח שלה (שחטפו לשם כבר מראש את הבנים שלה), ומן הסתם זה מה שרצו שנחשוב. אבל זה בטח יהיה רק בסוף העונה.
לרגע באמת חשבתי שזה יהיה הסוף שלה אולי ואז העניין של המכולות חיזק לי את זה. ואז קלטתי שזה יותר מידי ברור שמראים לנו את המכולות כדי שנחשוב את זה.
דווקא קצת חבל לי. זה ברור שימתחו את הסיפור שלה ככה שהיא תמות בפלאשבקים רק בסוף העונה (ואולי אני אופטימי מידי שזה לא יתארך מעבר לזה). וזה די מיותר כי קשה לי להאמין שבאמת יהיה משהו חדש עם הסיפור הזה שאנחנו לא יודעים בעיקרון. דווקא יכול להיות מעניין יותר לראות איך הארי מחליט לאמץ את דקסטר (ולא את אחיו) ומשכנע את אשתו לזה ואחר כך מבין שהטראומה של מה שדקסטר חווה השפיעה עליו באופן דרסטי.
מעניין גם כמה זמן ימתחו בסדרה עד שהארי ימות.
עוד כמה דברים:
היה מצחיק איך כל החברות של דב התלהבו מהקוקאין המזויף שדקסטר יצר וטענו שזה חומר טוב ורק הוכיחו לדב שאין להן באמת מושג.
כל העניין הרומנטי של החברה של דב בדקסטר מרגיש כמו מתכון לצרות. וצרות שלא ממש מעניינות אותי.
היה רק מעט עם הילד הזה שנחטף אבל ברור שזאת עלילה עונתית.
ממש מעט מידי שרה מישל גלר. אני מקווה ששומרים חומר איכותי איתה להמשך העונה.