דייט בחשכה.

Starman3

New member
דייט בחשכה.

אני פשוט תוהה האם אני לא בסדר והעולם בסדר או שההפך..

אתמול אחרי יום עבודה ארוך, שכבתי בספה ובהיתי בטלוויזיה בשעמום רב (אני כמעט ולא רואה טלוויזיה ביום יום) וראיתי שעומד להתחיל דייט בחשכה והחלטתי לראות, תיארתי לעצמי שיהיה מצחיק..

מבלי להתייחס לכל הקטע שהתכנית הזו מראה כמה אנשים יכולים להיות שטחיים , צבועים ומגעילים אחד לשני. 2 מתוך 3 הנשים שהיו שם פשוט לא הפסיקו לדבר על סקס! וזה הרגיש שזה ממש מוגזם. אחת מתחילה לרקוד עם הבן זוג שלה בחושך כי לטענתה מי שיודע לרקוד הוא גם מאוד טוב במיטה ולכן היא מוכרחה לבדוק אם הוא רקדן טוב כדי לדעת אם כדאי לה להמשיך את הקשר איתו. ועוד... ועוד...
וגם כל מיני משפטים כמו "אני יודעת שאני כוסית.."

הנשים האלה לא מרגישות שהן מבזות את עצמן ואת המשפחה שלהן ככה??? אם אחותי או ידידה טובה שלי הייתה הולכת להשתתף בסדרה הזו והייתה מתחילה ככה להתרברב על סקס אני הייתי מתבייש בשבילה..

צניעות זה ערך כל כך יפה בעיניי שגדלתי עליו וככל שהשנים עוברות הוא נעלם, אנשים נהיים מוחצנים יותר ודוחים יותר, מישהו צנוע נחשב לביישן מידי או שיש לו איזו בעיה והוא חייב ללכת לטיפול.

ואגב, את אותו דבר הייתי כותב גם על הגברים, פשוט בתכנית הזו הם דווקא כמעט ולא התרברבו בהישגיהם.

נשמע מצחיק אבל כשסיימתי לראות את התכנית הייתי ממש בתחושה קשה.., ערך הצניעות נעלם מהעולם? בחיי שללא קשר למראה החיצוני הייתי קם והולך, כי אני בטוח שמערכת יחסים כזו לא תעבוד לעולם.

מה אתם חושבים?

דעתי היא שאין היום מה לראות בטלויזיה

וכל הפנינים המעטות הראויות לצפיה ממוקמות משום מה לאחר שעות הפריים טיים. זוועתונים כמו "דייט בחשיכה" ו"מעושרות" נחשבים כנראה כראויים לצפיה של כל המשפחה, ואילו "מצב האומה" או "עבודה ערבית" נדחקות אחר כבוד לשעות של המבוגרים. אכן עולם הפוך (בלי קשר לזה שלא כל כך מובן לי מה הכוונה במונח "צניעות", ועד להתייחסות שלך לגברים הטרמינולוגיה נשמעה לי די שוביניסטית...).

Starman3

New member
אכן

אין מה לראות היום בטלוויזיה.

כשאמרתי צניעות התכוונתי לעודף רברבנות והמוחצנות הזו של אנשים בטלוויזיה ובחיי היום יום, בדגש על חיי מין, זה מרגיש מוגזם.

ואני לא שוביניסט. גם כשגברים מתנהגים כך זה מגעיל אותי. כמו שאמרתי, בפרק הזה הנשים יותר התבלטו בהתנהגות הזו.

אני מתעבת רברבנות באופן כללי

הרבה אנשים בימינו מבלבלים בין בטחון עצמי לרברבנות.

הבנתי בסוף ההודעה שלך שהתייחסת רק לנשים כי הן התבלטו ספציפית בתוכנית הזו. לפני זה היה לי משונה עם הביטויים של "כבוד המשפחה"... כשאשה או גבר עושים צחוק מעצמם, אני חושבת על זה שהם מביישים את עצמם, ולא את ההורים או האחים שלהם (ובטח שלא את הידידים או הידידות).

Starman3

New member
כן

מסכים שהשוואה עם הידידים/ידידות הייתה לא נכונה.

לגבי משפחה, האדם מבייש בעיקר את עצמו במצבים אלה, אין ספק, אבל אני חושב שגם המשפחה הקרובה יכולה להרגיש בושה. אני יודע שאני הייתי מרגיש.

טוב, האמת שלא ממש חשבתי על האפשרות

שמישהו מבני משפחתי ישתתף בדברים האלה. זה לא משהו שסביר במיוחד לקרות, אבל אם כן, כנראה שאני אכחיש את הקשר המשפחתי שגם ככה לא הדוק במיוחד...

Starman3

New member

שצריך איזון בעניין הצניעות..

אני בעד צניעות, אך יש מקום וצריך קצת "פלפל" במידה כמובן, עם האנשים ובסיטואציה הנכונה- לפעמים זה מה שמקדם דברים בחיים...
ולא ראיתי את הפרק המדובר, ואין לי מושג עד כמה האנשים שם שולטים ביכולת הדיבור והמעשים שלהם או שמכתיבים להם פה ושם איך להתנהג- בכל מקרה המטרה היא להצחיק... ולרוב "התת רמה" הזאת שמספר אנשים יכנו אותה כך אכן עובדת ומשעשעת, ואחרי יום ארוך לפעמים בא לך לרוקן קצת את המחשבות מדברים כבדים ועמוקים :)

השאלה האם אותה תחושה קשה היא באמת בגלל שמפריע לך כי ערך הצניעות נעלם? או מהעובדה שזה שיקף לך שרוב הנשים (באותו פרק) היו כך, מה שגורם לך במודע או לא לחשוב שבכך מסתכמות האופציות שלך לזוגיות...

אני זוכרת שבעונה הקודמת יצא לי לראות שם כמה בחורים שנראים "מוצלחים", אך בגלל כל מיני דברים שנאמרו, דעות שהוצגו ומעשים שונים זה גרם לי למעין אכזבה. האם ככה באמת אותם גברים מתנהגים בסיטואציות רומנטיות? או ששוב הבעיה היא אצלי ואני פשוט לא בקצב הנכון של רוב האנשים? וכשרואים ששני בני הזוג זורמים באותה סיטואציה שהיא קצת אבסורדית אתה מתחיל לחשוב באמת שהאפשרויות שנשארו לך בעולם הזה קצת נדפקו...חח
ואני לא מדברת על כאלו שאחרי מילה שתיים שלהם, 80% מהמדינה שונאת אותם או יותר נכון את האופי אשר הם מציגים.

מזדהה עם התחושות של סטארמאן

אבל חושב שעלית על הנקודה בפסקה הקטנה שלך שם באמצע
כרגע, במצבי לפחות, לראות תכנית כזו ולצערי יצא לי לראות חלק ממנה אתמול, זה לא מבדר אלא ההיפך

אתם חושבים שהמשתתפים בתוכניות כאלה

מייצגים איזשהו משהו חוץ מאת עצמם?
אני אפילו לא בטוחה שאת עצמם הם מייצגים... נראה לי שלצורך ההופעה בטלויזיה אנשים מרשים לעצמם / מאלצים את עצמם לעשות דברים שלא מאפיינים אותם ביום יום.

מהמעט שראיתי

ההתנהגות של האנשים בתכנית לאו דווקא היתה סופר-קיצונית. ברור שהם לא מייצגים את כל האנשים אבל הם מייצגים איזושהי אוירה שקיימת "בחוץ" ומשפיעה על סטנדרטים של הרבה אנשים ונשים. הסטנדרטים האלה לא ממש כוללים תכונות כמו צניעות, מופנמות וכו'.

תלוי מה זה "בחוץ"

ברור שתוכניות ה"מציאות" הן חלק מה"בחוץ" היום, ואצל לא מעט אנשים הן חלק משמעותי בחיים, לצערי הרב.
עדיין, יש מרחק גדול מכאן ועד למסקנה ש"אלו אפשרויות ההיכרויות שקיימות בחוץ".

נכון

אבל כמו שאמרה כרית נוגט, הן מצמצמות את אפשרות ההיכרות ואולי גורמות לנו להתאמץ יותר בחיפוש (שיש שיגידו שזה טוב). והן גם יוצרות אוירה כללית שבה תכונות כמו מוחצנות וחוצפה שולטות ותכונות של אנשים מופנמים הולכות שפופות. ואני דווקא לא חושב שתכניות ריאליטי, לפחות התכנית הזו, גורמות לאנשים להתנהג כפי שהם מתנהגים אלא משקפות את האופן שבו אותם אנשים מתנהגים גם אם התכניות הללו לא היו קיימות. הנשים בתכנית לא נראו לי קיצוניות או לא מציאותיות. ההתנהגות שלהן היתה לי מאוד מוכרת.

טוב, לא ראיתי את התוכנית אתמול

אבל לגבי תוכניות ריאליטי, יש לנו, או היה לנו כאן מישהו בפורום שהשתתף פעם באחת כזו...

Starman3

New member
בהחלט צריך פלפל

אבל יש עוד דרכים לתבל את העניינים מאשר להצהיר בפני כל עם ישראל על כמות הפעמים הממוצעת שהם רוצים לעשות סקס.

כאב לי על זה שערך כמו צניעות הולך ונעלם, וזה גורם לי לחשוב על אחיינים שלי ואולי על ילדים שיהיו לי בהמשך, איזה מין אנשים הם יהיו בעולם הזה? ואיך אפשר לעשות את הדברים אחרת? וכאב לי על זה שככל הזמן עובר אני מרגיש יותר ויותר עוף מוזר עם היחס שלי בנוגע למוחצנות הזו, כי אם הרוב רואים את זה כלגיטימי ואני לא..אז מה זה אומר ?

אבל לא חושב שזה מסכל סיכויים שלי לזוגיות עתידית. מספיק לי להסתכל על כל הסביבות שהייתי בהן בחיים שלי - בית ספר, צבא, לימודים ועבודה, כדי לראות שלא חסרים אנשים עם השקפה דומה לשלי.

אחיינים שלי צופים בכל הזבל הזה

ואין לי מושג למה. יצאתי גם פעם עם מישהו שהיה נותן לבת המתוקה שלו לצפות ב"השרדות" ואמר שזה בכדי שהיא תלמד על העולם האמיתי

לגבי מוחצנות וכו', אל תשכח שהיום זה לא רק בתוכניות ריאליטי, אלא גם באתרי היכרויות ל"ביישנים" לכאורה. ראיתי שאנשים משיבים ב-OKC על שאלות מוזרות ביותר, למשל על הרגלי האוננות שלהם...

לא אומרת בוודאות שזה מסכל

אבל כן גורם לך לתהות...
חוץ מזה בי"ס וצבא ואולי חלק גם אח"כ אלו תקופות שאנשים עדיין מפתחים את עצמם.
חוץ מזה אנשים שאתה מכיר הם יכולים כלפי חוץ להיות עם אותה השקפה,אבל בסיטואציות מסויימות ינהגו אחרת...

ואולי בכלל יש אנשים שלא מחפשים בידיוק אנשים עם השקפת חיים התואמת לשלהם או של חבריהם...

ולגבי ה"פלפל" כמו שנהוג להשתמש בתבלין במידה כך גם בחיים, אחרת זה מוריד מהטעם
מצד שני על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.... אז יש אנשים שיאהבו את זה קצת יותר ויש שקצת פחות.

Starman3

New member
זה גורם לתהות

אצלי לפחות התהייה הזו לא מחזיקה הרבה זמן, אבל אין ספק שככל שיש יותר אנשים כאלה אז הסתברותית יהיה לי יותר קשה למצוא מישהי מהסוג שאני מחפש.

לגבי המסגרות - אין ספק שאנשים משתנים, גם אני השתנתי מאוד ומניח שגם אשתנה בהמשך, אבל לא הכל משתנה, עדיין יש חלקים יציבים באופי שנשארים פלוס מינוס כפי שהם .

snoopytush

New member
לדעתי זה פשוט לא נכון מוסרית לעשות תכנית כזו

( השרדות בליינד דייט וכדומה), שתצחק על אנשים. זו תכנית שנועדה להשפיל אותם
אין דרך אחרת לנסח זאת.

למעלה