דייט בחשכה.

Berethor

New member
מה משפיל בהישרדות?

נהפוכו המטרה המקורית של התוכנית שם היא לראות איך הם שורדים בתנאים של אי בודד וכו.

iba90

New member
התוכנית משעשעת אך מזעזעת

גם אני לא מבין איך אנשים יכולים לעשות לעצמם כאלה פדיחות והתרברב על כלום....אני הכי אוהב כאלה שאומרים:" אני יודע שאני נראה טוב ואם אני רוצה אני יכול להשיג כל אחת ולהשכיב אותה בשניה..." אם הכל כל כך טוב מה אתה עושה בתוכנית יא טאמבאל? (נכון גם לגבי נשים) בקיצור...התוכנית מפגרת, מטומטמת, בידור זול ומציצני....אבל כיף לראות את זה ולצחוק על האנשים שם

Berethor

New member
אולי הם שם בשביל הפרסמום

ואם כן אז נראה שהם יודעים איך להתבלט

Berethor

New member
יש כל כך הרבה אנשים שמתרברבים על כלום

לא רק בתוכנית הזאת.

askimosi

New member
ולזה קוראים טמבלוויזיה..

מסכים,היום יש תוכניות פח,בגלל זה גם מראים תוכניות בסגנון כידיי לשעשע את העם, כמו שפעם היו גלידיאטורים בשביל השעשוע היום יש את האח הגדול ושאר תוכניות פח.אבל הקהל אוהב אז למה לא לשדר?משנה לשנה זה נהיה יותר גרוע והאמת זה חתיכת נושא שאפשר לכתוב עליו בלי סוף.אבל החברה החילונית פושטת רגל(ואני מגדיר את עצמי חילוני בנתיים,חילוני אבל רוחני
)בצעדי ענק עם כול מה שהולך היום.אין מנהיג ואין כיוון, אז אנשים רצים אחרי כסף,שופוני ושאר ירקות לא חשובים.אבל מה עם המשפחה?זה לדעתי הערך הכי עליון וזה בכלל לא מתקיים או מתקיים בצורה חלקית.אז הילדים גדלים על אייפונים ותוכניות פח ואז גדל דור של בהמות.בלי כיוון ובלי עתיד.מצד שני לא הכול זה ההורים עם יוקר המחיה של היום בכלל לא פשוט להסתדר כאן שלא לדבר על קניית דירה
.

לא משנה כמה אקרע את התחת בעבודה ובלימודים,דירה לא תהיה לי כאן.וכן גם חברים לא פשוט למצוא היום,חברי אמת ולא אינטרסנטים מגעילים שרודפים אחר הגרוש והשופוני רק כידי להראות שלהם יש?(ת'כלס מה יש להם כבר?חוץ מחובות,העיקר רכב חדש חונה בחניה)חוץ מזה לא מכיר את שפת הפייסבוק(שפה מהירה וחסרת משמעות,נוסח מסרים) שהתפתחה אז אני קצת אואטייסדר,אבל אולי זה לטובה.טיפוסי פייסבוק לא ידברו איתי במילא.

נ.ב.אה כן אם כבר תוכניות בערוצים המסחרים אז התוכניות היחדיות שאני צופה בהן זה לונדון וקירשנבאום ומקבלים שבת עם דב אלבוים(כול שבוע על פרשת השבוע של אותו שבוע
).
נ.ב2.פעם לא היה פייסבוק היו שכונות,הייתי מסתובב בחוץ רוב היום וגם התוכניות היו אחלה כמו, היו היה ורכבת ההפתעות,מי זוכר?

ואקנח בשיר של עוזי חיטמן:
http://www.youtube.com/watch?v=Su4Gv-cwpWI

טוב שפכתי קצת את מה שהיה לי לומר בנושא הזה פחות או יותר,

אתנחם בתפוחי - אדמה
,
אסקימוסי

askimosi

New member
באסה

חיפשתי שיר מתאים - אדון עולם ובארץ הזאת ניגנו בטקסים בבית ספר,אז חשבתי שלא יתאים כ"כ אבל דווקא את השיר הזה פיספסתי
.
נו טוב, העיקר שהעלית אותו

,
אסקימוסי

snoopytush

New member
בדיוק הערכים על המרקע בטלויזיה קלוקלים

ואז כמו שניסחת גדל דור של בהמות...

טום גיא

New member
"ריאליטי"

קודם כל אני אבהיר שלא ראיתי את התכנית המדוברת - לא את הפרק האחרון, וגם לא אף פרק. באופן כללי אני בקושי צופה בטלויזיה וגם כשאני כן צופה אז תכניות ריאליטי ושעשועונים הם לא הז'אנר החביב עליי, כך שאולי מה שאני אכתוב הוא לא לחלוטין מדויק. בהינתן כל זאת עדיין דעתי היא שלקחתם את העניין קשה מדי. תכניות ריאליטי, למרות השם שלהם, לא מייצגות את המציאות, וזאת כי:

1. האנשים שמשתתפים בתכניות ריאליטי לא באמת מייצגים את החברה שאנחנו חיים בה. המשתתפים לא נבחרים בהגרלה מבין כל האוכלוסיה בארץ. לתכניות האלו יש מלהקים מקצועיים, שבוחרים את האנשים ה"צבעוניים" ביותר מתוך קבוצה מצומצמת של אנשים שמסכימים להשתתף בתכנית (סלקציה מקדימה - אני מאמין שרוב האנשים לא מעוניינים להשתתף בכאלו תכניות, ומכן שעצם הרצון להשתתף בתכנית כבר מעידה על תכונות מסוימות). למשל, סביר להניח למשל ש"צניעות" היא תכונה שמאוד לא תורמת לרצון של אף אחד להשתתף בתכנית, ולא של המלהק לקחת את המועמד להשתתף בה.

2. הבחירה של הסיטואציות שבהם המשתתפים נמצאים היא לא אקראית, ולא מייצגת את המציאות בשום אופן. אלו הן סיטואציות קיצוניות, שמהונדסות במיוחד על מנת לעודד את המשתתפים להפגין את ה"צבעוניות" שלהם. למשל בתכנית שידוכים, כנראה שינסו לשדך בין שני אנשים שיש פוטנציאל למצבים קומיים באינטראקציה ביניהם. אם יש משימות - כנראה שיבחרו משימות כאלו שעלולת להיות קשות באופן מיוחד עבור המשתתפים שמבצעים אותן.

3. גם לאחר כל זאת, מתבצעת עריכה מגמתית. מבין שעות של צילום נשארים עם פחות מחצי שעה נטו. החלקים המשעממים נחתכים. באופן טבעי משאירים רק את החלקים שבהם המשתתפים הצליחו להפגין התנהגות שתיצור עניין אצל הצופה. את הסדר שבו הקטעים מודבקים לאחר העריכה בוחרים הרבה פעמים בצורה כזו שתתאר את המשתתפים והסיטואציה שבה הם נמצאים באופן מגוחך. לעתים מוסיפים אפקטים קומיים\דרמתיים ופרשנויות של המנחה\קריין שמיועדות ליצור אצל הצופה רושם מסוים.

לסיכום - התכניות הנ"ל לא מייצגות שום דבר מציאותי ואין שום סיבה לכנות אותן "ריאליטי". עכשיו אני אסייג את דברי מעט. אפשר לטעון שהתרבות הנ"ל משמשת כמראה של החברה. כלומר, אפשר לטעון שאם אלו הן התכניות שצוברות רייטינג גבוה, ושאנשים מעוניינים לצפות בהן, זה מעיד על החברה. אז נכון, זה מעיד על החברה שהיא מעוניינת לצפות בתופעות קיצוניות שמתרחשות בה, או ליתר דיוק באנשים אחרים שעושים מעצמם צחוק מול עיני כולם. אבל עדיין זה לא מעיד על כך שהצופים בתכנית מזדהים עם המשתתפים מכיוון שהם מתנהגים כמוהם בסיטואציות יומיומיות. אפשר גם לאמר שהתרבות מעצבת את החברה. גם זה כנראה נכון - סביר מאוד שלתכניות הריאליטי השפעה על ההתנהגות בחברה, אבל אני אישית לא חושב שהדמויות שמוצגות בתכניות הריאליטי הופכות למודל חיקוי עבור הצופה. עד כמה שיצא לי לצפות, ההתנהגות שלהם מוצגת באור מגוחך מספיק בשביל שהצופים לא יקבלו את המסר שזו התנהגות מקובלת ויחקו אותה בחייהם.

נראה לי שעצם ההתייחסות שלכם לתכניות האלו כאל "מציאות מוקלטת" היא לא נכונה. אלו הן תכניות בידור נטו. כמו שאתם מודעים לכך ש"משחקי הכס" זו תכנית בידור שלא מבוססת על המציאות ולא מתיימרת לייצג אותה, כך אתם צריכים להבין שזה המצב גם בתכניות ה"ריאלטי". זהו בידור, והוא מספק שעשוע למי שנהנה ממנו. אם אתם רוצים לראות את המציאות האמיתית, שבו בבית קפה, או על ספסל ציבורי, או באוטובוס, שסתם תלכו לטיול ברחוב ותצפו באנשים שמסביבכם. ככה נראית המציאות.

הכל ברור ויפה ונכון

אבל אני לא צריך תכניות "ריאליטי" בשביל לקבל את התחושה והאוירה החברתית הכללית שמשתקפת מהתכניות הללו. בשביל זה מספיק לי ניסיון החיים שלי. אבל כמובן שצריך ללכת ולהתנסות ולא לחכות שהעולם יבוא אליך, זה נכון.

mynameisktt

New member
תגובה

מסכים עם כל מילה ומי שלא מעוניין לא חייב לצפות או לדון בנושא.

תסכים עם מי שאתה רוצה כמובן למרות שאין פה ממש ויכוח כי כל אחד כותב מה שהוא מרגיש. אבל מה שבטוח הוא שכל אחד יכול לדון על מה שבא לו.

mynameisktt

New member
תגובה

אני האחרון שיעצור מישהו לדון על משהו, אותי אישית שיש דיון שלא מעניין אז אני מדלג אליו.

טוב.

פשוט הסיפא של התגובה שלך לא היתה ברורה. מי שהגיב לדיון עשה זאת כי הדיון עניין אותו ברמה מסוימת.

למעלה