"ביג דדי" vs "ספנישית" ../images/Emo98.gif
לפניי חודשיים, אחרי תקופה של התנזרות ממושכת באמונה שזה יעזור לי להתרכז בעבודה (נתון הצלחה דיי מעניין, אבל זה ליום אחר...) החלטתי שאני הולך לתפוס מישהי. נסעתי לפאב השכונתי, פאב מאוד מעניין, במקום המיוחד הזה ניתן למצוא החל מתיירות שבדיות צעירות משועממות וחרמניות, ועד לחבורת "בייקריות" זקנות שמנות וגבריות (רובן עונות לשם "ביצ'") שיצאו מהבית לסיבוב על ה"הארלי" של המזיין התורן. וכמובן שיש את ה"ספנישיות" בלשון הישראלים, הקטגוריה הזו כוללת את כל בחורות הדרום אמריקאיות ממקסיקו ועד לדרום צ'ילה. תפסתי "ספנישית" חרמנית שלא ידעה מילה וחצי באנגלית, ואני לא יודע מילה וחצי בספרדית, איכשהו הצלחנו להגיע לסיכום שאני קורא לה "מאמאסיטה", והיא קוראת לי "בייבי", כמה דרינקים, ואנחנו בדרך הביתה. בדרך הביתה היא כבר מלטפת את מוט ההילוכים של האוטו וגונחת "או בייבי" במבט שאומר "עוד שניות אני אונסת לך את הצורה", ואני חושב לעצמי "עוד כמה דקות "מיידאלע", עוד כמה דקות ואני שם אותך על פסגת העולם..." וכאן הכל השתבש... "חוק מרפי", הטלפון מצלצל, חבר קרוב מתקשר, לענות?, לא לענות? עניתי... מה קורה? מה חדש? איך הולך? שיחה תמימה לכאורה... אבל באה השאלה הגורלית, "מה עושה?" ואני כטוב ליבי באלכוהול עונה בלאחר יד "תפסתי לי איזו "ספנישית", ואני הולך לקרוע לה את הצורה"... השתרר שקט באוטו, היא מסמנת לי עם היד "חכה חכה, יא חתיכת מאניאק". מילמלתי לחבר שלי משהו לא ברור על זה שאני חייב לנתק עכשיו, וסגרתי את הטלפון, פה התחיל מבט הברוגז. -"ספנישית?" היא אומרת, "ספנישית? אה? פוטו...". -קה מאמאסיטה? מה קרה? -"פוטו", באה התשובה. ואז היא התחילה לזיין לי את המוח בספרדית עד שהגענו הביתה. אנחנו נכנסים הביתה היא מתיישבת בסלון, אני הולך לשירותים להתרענן לקראת זיון מטורף, ורק כשהורדתי את המים היה לי רגע אחד של שקט מההרצאה הצעקנית שלה, מילא אם הייתי מבין על מה היא מדברת. מה היא מזיינת את המוח? מה? אז אמרתי ספנישית, סוף העולם? חזרתי לסלון, היא עדיין עם ההרצאה שלה, מה עושים? איך אני מנצח אותה? איך אני גורם לה להפסיק להרצות לי בספרדית ולהתחיל לדבר את השפה שאני מכיר, השפה ההיא עם ההילוכים באוטו. אני מחליט לגלגל ג'וינט ולתת לאמא טבע לעשות את שלה. 3 דקות עוברות, היא יושבת עליי עם הג'וינט בפה, מסתכלת עליי במבט החרמנית מהאוטו,. ואני חוגג ניצחון תוך כדי רכיבה בדוגי וניפנוף עם היד כמו קאויבוי מקצועי על סוסה פראית. לא אשתף אותכם בפרטי פרטים מהחוויה האלוהית שעברנו באותו לילה,, רק אספר שאני זוכר שבשיא האטרף של החוויה המטורפת הזו מצאתי את עצמי מזיין אותה בתנוחה לא אנושית וצועק "הוז יו דדי?" בגיינגסטר ראפ סטייל, והיא מחזירה לי בשארית כוחה בצעקות לא ברורות בספרדית אבל מילה אחת הצלחתי לקלוט,
קאלאמאר... עיר במרכז קולומביה.
אז זהו ילדה, גם את השגת את שלך, בשבילי לא תהיי סתם "ספנישית" כמו כל השאר, אצלי תשארי ה"מאמאסיטה קאלאמארית שלי".