המשך תכתובת
המשך:שלום גיא, לא ברור אם גם אתה סטודנט למשפטים. אם כן, הדבר מטריד במיוחד. נראה גם שאינך מכיר כלל את פעילותנו. קראת פעם פרסום שלנו ? את זה זוהר חילק: http://www.yeshgvul.org.il/docs/yesh.pdf ה"הסתה" שמופיעה שם היא "הסתה" לא לבצע פשעי מלחמה, שלהזכירך, מנוגדים גם לחוקי מדינת ישראל. האם לא לימדו אותך בפקולטה את הסעיפים ההומניטריים של אמנת ז'נבה, שישראל התחייבה להחיל בשטחים? האם לא לימדו אותך שרצח, עינויים והתעללות מנוגדים לחוק הפלילי הישראלי, שחל גם על ישראלים בשטחים? מעניין שהנראטיב של "הפורום המשפטי למען ארץ ישראל" (וחוגים מקורבים) מטיל השתק (ה' מנוקדת בסגול) על קורבנות מעשי לינץ', אבל רק במקרים מסוימים. חברי הפורום לעולם לא יטילו השתק כזה במקרה של מי שחילק פלאיירים בעניין סירוב לפנות התנחלויות ונקלע בשל כך ללינץ' (מה שמעולם לא קרה, אגב) אנחנו לעומתך סבורים שלכל אדם יש זכות להלין אם מעשה לינץ' מבוצע בו. אפילו ליגאל עמיר. עופר יש-גבול תגובתי: עופר שלום, אינני סטודנט למשפטים אלא לפיסיקה. על אף זאת, אני יודע לסנן את השקרים המופצים בעלונכם (מדינת ישראל לא אישררה את אמנת רומא והיא אינה תקפה בשטחה, אמנת ז'נווה הרביעית עוסקת בעימותים בין מדינות, ישראל התנדבה להחיל חלקים ממנה גם בשטחים המשוחררים, ה"חוק הבינלאומי" אינו נכלל בקודקס מדינת ישראל ולכן הוא אינו תקף בה, מדינות באירופה מנסות לבטל את סמכותן לשפוט אזרחים זרים ועוד). מעניינת טענתכם בנוגע ללינץ' במתנגדי ההתנתקות. אם אתם טוענים שלא בוצע לינץ' במתנגדים, ככוה"נ לא צפיתם בסרטים הבאים שמראים התעללות ברורה של שוטרים במפגינים שקטים (יש לי עוד עדויות אם תרצו) http://www.yadkatif.com/h-video-alimut.htm גם אני נפגעתי בזמן ההתנגדות להתנתקות, פעמיים נתלשו סרטים כתומים מאנטנת מכוניתי שהפסיקה לפעול עקב כך. רק לשם סקרנות, לאחר שנתן זאדה רצח אזרחים בשפרעם בוצע בו לינץ' כשהוא כפות ומנוטרל, לאחרונה נשמעות קריאות להעמיד לדין את מבצעי הלינץ' באשמת רצח. מהי דעת ארגונכם בעניין? האם תתמכו בהעמדה לדין של מבצעי הלינץ' או לא? והם השיבו (ו"עלו" עלי)שלום גיא, האם ייתכן שאתה חבר במנסה? מפני שבתגובתך, שים לב היטב,יש כשלים לוגיים. ראשית, אף אחד לא ביקש ממך להסכים עם תוכן העלון. זה לא הנושא. שנית, לא סתרת אף טענה שלנו (בית הדין בהאג רלבנטי גם לישראלים, ביחס למעשיהם במדינות אחרות, כמו לבנון). שלישית, ברגע שישראל הסכימה להחיל סעיפים מאמנת ז'נבה בשטחים, אין צורך להוסיף דבר בעניין. רביעית, חוקים בינלאומיים בהחלט נכללים בחוקי ישראל, כולל אותה אמנתז'נבה שהיא חלק מפקודות מטכ"ל. אבל כל אלה זוטות. האם אתה מבין שקראת בהודעתך לבצע לינץ' בבני אדם? רוממות החוק הישראלי בפיך וקריאה למעשה לינץ' - גם בפיך. נדמה לי שמגיעה לזוהר התנצלות ממך ! אגב, מתוך סקרנות, יש לך קרוב משפחה שהוא היסטוריון צבאי? עופר נ"ב אלימות שוטרים בישראל, גם רצח אזרחים (אוקטובר 2000) אינה לינץ', אלא עניין אחר. אנחנו נגד כל מעשה לינץ'. אמרנו לך. אם מערכת המשפט תחליט לא להעמיד לדין אף אחד בפרשת זאדה, זו תהיה מן הסתם החלטה שמסתמכת על דעה ולפיה יהיה זה צבוע להעמיד לדין במקרה כזה כששוטרים שהרגו אזרחים, ויש נגדם חשדות כבדים לרצח, מהלכים חופשי. זו הערכתי לגבי מניעיהם, לא נושא לויכוח עמי