לכל מי שעוד צופה מהצד
כמה מילים בתגובה לערימות הרפש והבוץ שיצאו תחת ידיו של "ג'ון לנון". היה פה דיון ארוך שממש לא רציתי והצלחתי (עד עכשיו) לא להשתתף בו. גם פה אני לא הולך להתייחס לכל הדיון אלא רק ליחסו של "ג'ון לנון" לצבא ההגנה לישראל. הסיבות שאני מגיב הן: א. לא כולם פה באמת מכירים את צה"ל- כדאי לתקן את הרושם הראשוני המוטעה שעלול להתקבל. ב דבריו של "ג'ון לנון" פוגעים אישית בי, בזכרם של חברים ובהשקעה העצומה שמשקיעים חברי למילואים הידועים בשמם "הפראיירים" (וגאים בזה). ג. למען האמת. מי שקצת מכיר- מבין שתפקידו של "ג'ון לנון" בצבא התמקד באזורי חינוך למיניהם ולא בפעילות מבצעית. נכון, מי שמעביר את רוב שירותו הצבאי בתור "עכבר בא"חים" מתעסק בתוך כל העבודה החשובה גם בהרבה שטויות. אם הוא היה יוצא קצת לצבא הגדול (מעבר לצמ"פ) כנראה שלא היה נתקל בהן (או פחות). כל צבא מאורגן בעולם מכיר את החשיבות העצומה של משמעת. חלק מהדרך להשיג משמעת עובר דרך הקפדה יתירה על פרטים "תפלים". הדבר קורה בכל צבא מסודר בעולם, לפחות באותה הקפדה כפי שמתבצעת בצה"ל. בעיקר בשלבים בהם החייל מתחנך ולומד. כגון המקומות בהם בילה "ג'ון". (נניח בצד את ההקפדה יוצאת הדופן למול כל הצבא-שנעשית בשריון). "ג'ון לנון" מדבר על כך ש- "ועוד לא דיברתי בכלל על ההשתמטות ממילואים, שזה הרבה יותר חמור, כי הצבא שלנו מבוסס על מילואים, כידוע" ויחד עם זאת, אני לא כ"כ בטוח שמגיע למילואים בעצמו. "ג'ון" צודק. מרכיב עיקרי בצבא שלנו הוא מערך המילואים. חבורה של אנשים שעוזבים את ביתם, עבודתם, לימודיהם, לכך וכך ימים בכל שנה על מנת לתרום. את אלה מכנה "ג'ון": "הצבא שלנו מורכב מאסופה של שקרנים". שוב, מי שמכיר, יודע כי האנשים שבאים לעשות מילואים הם אלה שבאים לעשות מילואים לא רק בגלל "כמה מאות שקלים בחודש", אלא בגלל שהם מבינים את חשיבות העניין ורוצים לתרום מעצמם (וכן, גם בגלל החבר'ה). גם אם לא היה חוק שירות חובה, כנראה שהם היו מגיעים לעשות מילואים. הצבא הסדיר, מתוקף היותו מחנך ומתוקף העובדה כי האנשים שמרכיבים אותו יחסית צעירים (בגופם ובנפשם) מתעסק בהרבה "שטויות" ועובד בצורה הרבה פחות יעילה. מי שיגיע לראות גדוד מילואים מבצע את עבודתו, יזכה לראות עבודת צוות במלוא הדרה. אנשים ותיקים ומקצועיים, עושים עבודה איכותית, מסודרת ויעילה. נכון, צבא ההגנה לישראל אינו מושלם. רחוק מלהיות. (אחרי המלחמה האחרונה- לא, אני לא צריך לקרוא את וינוגרד. הייתי שם- גם אצלי התעוררה המון ביקורת על הצבא). זה לא הופך אותו ל-"אסופה של שקרנים" או ל-" מנוהל בצורה מרושלת ופזרנית שמזלזלת בחיי אדם". גם מערך המילואים וגם המערך הסדיר (למרות מה שכתבתי, ונכון- שם הבעיה יותר גדולה) מבצעים את עבודתם נאמנה. יש הרבה מה לשפר- דברים המתוארים בכתבה שהביא "ג'ון" אין מקומם בצבא יהודי, לפעמים הסיבה שחייל נשלח לכלא אינה חינוכית/ ערכית פרופר. הדרך לשנות את הדברים האלה אינה מבחוץ. היא רק מבפנים. בצורה מעניינת, לא נמצא ארגונים שקוראים לא להתגייס למשטרה (למרות שהרבה יסכימו כי הם מושחתים ורקובים הרבה יותר מצה"ל), לא נמצא ארגונים שקוראים לא להיות רופאים (למרות ששכר הרופאים לא הוגן וגם שמענו לא אחת על מקרים של רופאים שסיכנו/ לקחו חיי אדם בעבור בצע כסף). לא נמצא ארגונים כאלה- כי זה לא באופנה. נחמד להיות אנרכיסטים, כאלה שקוראים להפרת חוקים, שרוצים להצטייר כאנשים טובים יותר, אך במקרה הטוב- הם אנשים שלא יודעים איך לשנות את הדברים אותם הם רוצים לשנות. גם אני "לא קובע את ערכם של אנשים אחרים רק לפי מה שהם עשו בצבא", אבל אני כן מצפה ממי שמעביר ביקורת על מערכת שלמה ומכנה אותה בכינויים קשים שיעשה זאת אחרי שבילה זמן בחלקים נרחבים יותר של המערכת מאשר מצפה רמון. או לחילופין- למד את המערכת בצורה מעמיקה (לא, אני לא מתכוון ל"עיון" בדו"ח וינוגרד). צבא קטן וחכם, לא מסוגל להתקיים (לטעמי) במדינת ישראל. מי שמכיר יודע את סדרי הגודל של הכוחות במזרח התיכון יודע שאנו כבר עכשיו בפיגור רציני. אנחנו צריכים צבא גדול וחכם. זו משימה לא פשוטה, אבל אלה המנסים לפגוע בה, תורמים במן ידיהם לסכנה ממשית לקיומה של מדינת ישראל. "להיפך, באזרחות טורחים להראות לך איך כל החלטה חשובה, ואיך אפשר למנוע מהחלטות שגויות לקרות. בצבא אף אחד לא טורח להסביר שום דבר (אולי כי - אין באמת הסבר)." באמת???? באוניברסיטה טרחו להסביר לך איך כל דבר חשוב, נכון? בביטוח לאומי, הסבירו לך למה הגיוני שתשלם קנס של אלפיים שקל למרות שלא קיבלת שום הודעת תשלום קודמת, נכון?. אולי הסיבה שלא מסבירים כל דבר בצבא היא כי לא כל החיילים בהכרח יסכימו/ יבינו כל דבר ויתחילו להחליט החלטות בעצמם (דבר שאסור שיקרה בשדה הקרב). אולי כי לחינוך החייל מוקצים רק ככה וככה חודשים וזה לא זמן מספיק להסביר כל פקודה. אולי כי משמעות המשמעת היא לעשות גם פקודות טפשיות שאינך מבין את משמעותן כדי שברגע האמת המפקד יצעק הסתער ואתה לא תתחבא מאחורי סלע כי פחדת למות. (דוד גרניט ז"ל ואיתן בלחסן ז"ל כנראה יסכימו איתי). "המחשבה שמחדירים לך מגיל אפס, שאתה צריך לשרת את המדינה, משמעותה בעצם שאתה צריך לשרת אסופה של אנשים שמנהלים את המדינה" טעות. אני לא משרת את מנהלי המדינה, אני שליח של עם ישראל. (נכון, הדרך בה השליחות מתבצעת מושפעת רבות ממנהיגי מדינת ישראל ויש לבקר תמידית בצורה הגונה את עבודתם). כשאני יוצא למילואים אני יוצא כדי לשמור ולהגן על כל עם ישראל וזו המטרה שלאורה אני מבצע את עבודתי. אני אפסיק כאן למרות שיש עוד הרבה מה להגיד(כי קצרו השוליים מלהכיל). "ג'ון לנון"- תשקול את דבריך לפני שאתה משמיץ אנשים שיוצאים לעשות את העבודה שאתה מנסה לחבל בה. אני, רן טלר, גאה בהיותי חייל בצבא ההגנה לישראל שאינו מושלם, ממשיך ואמשיך לשרת במילואים ולנסות לשפר מה שאני יכול כל עוד כוחי יעמוד לי.