דיכוי בוגדים

או

אחת שרוצה להפסיק להתווכח אבל איך שהיא קמה בבוקר היא מוצאת את עצמה שולחת תגובה ללב התנצחות שהיא לא רוצה להכנס אליה (ומדברת על עצמה בגוף שלישי
) בלי קשר, בייגל פיתח בכיתה את טרנספורמצית לורנס? למישהו יש הסבר משכנע למה היא נראית כמו שהיא נראית?

תאמיני לי גברת לב',

שאני שונא יותר ממך את ההתנהגות של בר אילן בקטע הזה. כל הקורסי יהדות המעפנים האלה (אני פטור!), יכולים לגרום לרבי מלובביץ' לחזור בשאלה. תאמיני לי, אם היו נותנים לרב הנדלר/ הרב אברהם/ הרב ברקוביץ/ הרב אבינר / הרב יהושע שפירא וכו' וכו' להעביר אפילו קורס יהדות אחד, המצב היה הרבה יותר טוב, מבחינת שנינו... (חלק מהרבנים שהזכרתי נמצאים באוניברסיטה כל השבוע, אי אפשר להקצות להם 4 ש"ש?) ואפילו הרב קוק כותב שאין שום בעיה לקבל את תורת האבולוציה... מי שחושב שמי שמאמין באבולוציה הוא כופר, כנראה לא ממש מעריך את התורה.

ועוד הערה קטנה לסדר:

נכתב בהודעתך: "יש לך גם עוד קצת ללמוד על צורות שלטון (אתה נתת דוגמא לדמוקרטיה ישירה שאני חושב שחלפה מהעולם כבר בימי יוון העתיקה)... בחייאת, מאיש משכיל אני מצפה שתדע קצת יותר." משפט זה מבוסס על 3 הנחות מוטעות: א. הנחת שאני אדם משכיל. ב. הנחת שאיני יודע יותר. ג. הנחת שיש לך את הזכות להעיר לי על כך. fourth time I'll scream.

אה. בקשר לב'.

הפורום של פרופיל חדש מלא ב"הצילו אני לא רוצה להתגייס תעזרו לי לברוח מהצבא!" ואחריו המון עזרה מאנשים טובי לב... וואלה, החבוב לא יכל להשתמט בכוחות עצמו, ומצא חבורה של צבועים שיעזרו לו.

Bardug0

New member
אם פוסטים בפורום היו בדיחות קרש

הייתה לנו פה רפסודה! יאללה, 'שתחררו. כולנו טובעים באותו בוץ, מה זה משנה... מועד ב' בגלים ביום חמישי!

המשך 2

אני: אני אכן חבר מנסה אך מכאן להסיק שאני מחושל מפני כשלים לוגיים או אפילו יודע מה זה "כשל לוגי" זהו כשל לוגי בפני עצמו. לעניין עצמו. אני אכן לא מסכים עם עלונכם אבל זהו בדיוק העניין. תנועתכם קוראת ליציאה מהשטחים וחזרה לגבולות 67'. זוהי דעה מקובלת ולגיטימית אבל, בעלונכם אתם קוראים לביצוע פשע חמור שעליו עונש מאסר של עד 15 שנים. כל קריאה לעברה על החוק, בין אם היא לעישון במקומות ציבוריים, הסתה לרצח או קריאה לסירוב פקודה צריכה להיענש בהתאם. כאשר במדינת ישראל בוחרים הגופים האחראיים להעלים עין בצורה סלקטיבית מעבריינות ופשיעה חמורה לא נותר לנו האזרחים דבר לעשות אלא להגן על עצמנו. בדמוקרטיה המדינה לוקחת מונופול על הפעלת אלימות ונותנת אותו לכוחות הבטחון. למרות זאת, במקרים מסויימים המדינה מאפשרת לאזרחיה לנקוט באלימות אם זכויותיהם נפגעות וכוחות הבטחון אינם יכולים לסייע - הגנה עצמית. כאשר אחת מזכויותי נפגעת (הזכות לרכוש במקרה של שוד, חופש הדעה במקרה של סרבנות להוראות ממשלה נבחרת) המדינה מאפשרת לי להפעיל כח כנגד העבריין. למרות זאת, לאחר שיחה עם מספר אנשים ודיון על הנושא בפורומים אינטרנטיים שונים הגעתי למסקנה שאמנם מעשייכם מצדיקים הפעלת אותה הגנה עצמית אך מכיוון שזו יכולה להיות הקדמה ל"מדרון חלקלק" אני לא תומך באלימות שהופנתה נגדיכם. לשאר טענותייכם בקצרה: החוק הבינ"ל, ביה"ד בהאג, אמנת רומא ועוד אמצעים משפטיים אינם תקפים במדינת ישראל ואינם חלים בה, בדיוק כמו שאינם חלים על "פשעי המלחמה" שביצעו ארה"ב באפגניסטן ועירק, רוסיה בחבל צ'צ'ניה וברית נאט"ו בסרביה. לראיה: ביה"ד הבינ"ל קבע שגדר ההפרדה אינה חוקית ויש לפרקה. מכיוון שסמכותו של אותו טריביונל אינה חלה בישראל (כולל השטחים) הגדר לא פורקה והיא ממשיכה להיבנות. בתחומי ישראל קיים קודקס אחד ויחיד: ספר החוקים של מדינת ישראל. בישראל אין תוקף לשום מערכת חוקים אחרת: דתית, בינלאומית או פרטית ואין תוקף לשום החלטה שיפוטית שנעשית ע"פ אותם חוקים. אמנת ז'נבה אמנם אומצה ע"י ישראל אך היא אינה רואה בשטחים כשטח כבוש ולכן אין הוראות האמנה חלות עליה. אני לא חושב שמגיעה לזוהר התנצלות ממני כמו שאני לא אתנצל אם פגעתי באדם שניסה לשדוד אותי. ההתנהגות הפושעת של זוהר הובילה אותו לתוצאות אותו ערב (אם נקבל את גירסתכם לארוע) והאשמה היא בו ובארגונכם. אני מניח שבן פרנקל יהיה מוכן להתנצל על המייל ששלח אם אירגונכם יפסיק את ההסתה לסרבנות וישא בעונש על כך כפי שיקבע ע"י בימ"ש. נ.ב. אני לא קרוב של אורי מילשטיין. הם:תשובתנו תהיה קצרה, מפני שיש כאן לצערנו הפגנת בורות, אבל גרוע מכך, תמיכה במעשה לינץ' וגם חוסר יושרה פוליטית: בשטחים חלים חוקי מדינת ישראל, האוסרים רצח, עינויים, גזל ואפליה. על כל אחד מפשעי המלחמה המיוחסים לבכירים ישראלים אפשר להעמיד לדין לפי החוק הישראלי. מותר להאשים בכירים ישראלים בפשעי מלחמה, מותר לקרוא לחיילים ישראלים לא לבצע פשעי מלחמה, ומותר גם להבטיח להם סימפטיה אם יסרבו להשתתף בכיבוש. לעניין הבנת הנקרא, קריאתנו היא קריאה לסרב לבצע פשעי מלחמה. איננו קוראים לסרב לשרת בצבא או בשטחים, ולו משום שאנו סולדים ממיסיונריות, ורוצים לאפשר לכל אדם לקבוע בעצמו את גבולות הסירוב שלו לכיבוש. (מודגש) ברור לנו שלא תקרא לביצוע מעשה לינץ' שיכול להוביל לרצח בפעילים שמחלקים פלאיירים הקוראים לסרבנות לפנות התנחלויות. זה הופך אותך לצבוע. המשנה המעוותת והלא דמוקרטית שלך מתירה בקלות גם את דמם. שום דוקטרינה משפטית דמוקרטית אינה מתירה מעשי לינץ' שיכולים להביא לרצח. ניסיון ההבהרה שלך, בעקבות ה"שיחות" שערכת גרוע מן המייל הראשון שלך. עופר

דיכוי בוגדים

תנועת הטרור "יש גבול" מנסה לגרום לדה-לגיטימצייה לחבר טוב שלי, בן פרנקל, על מייל ששלח לאחד מפעיליה. כתבתי להם מכתב תגובה והתבקשתי ע"י בן לפרסם אותו בפומבי כלשונו: דרושה מידה רבה של נבזות על מנת להטיף להפרת חוק (חוק העונשין, סעיף 109 א': מי שהסית או שידל אדם החייב בשירות בכוח מזויין שלא ישרת בו או שלא יתייצב לפעולה צבאית, דינו - מאסר חמש שנים. סעיף 109 ד': מי שעבר עבירה לפי סעיף זה בתקופה שבה מתנהלות פעולות איבה צבאיות של ישראל או נגדה, דינו - מאסר חמש-עשרה שנים.) ולאחר מכן להתלונן על הפרת חוק אחרת כנגדו. כאשר מעכרת המשפח בארץ שמה עצמה מעל לדמוקרטיה ומאפשרת לאוייבי המדינה להתבטא אין לאזרחי המדינה ברירה אלא להתאגד ולדכא את הבוגדים בעצמם. אחזור על כך שוב: קריאה לסרב פקודה שניתנה ע"י הפיקוד העליון הינה בגידה. ברבות מדמוקרטיות העולם (ובמידה מסויימת גם בישראל) קיים עונש מוות על בגידה וסיוע לאוייב בעת מלחמה, גם באמצעי תעמולה. כולי תקווה שמדינת ישראל תתעשת ותקיא מתוכה את אלו העוזרים לאוייב במלחמתו בנו, כמו שבריטניה הוציאה להורג את ויליאם ג'ויס ("לורד האו האו") בתום מלחמת העולם השנייה. אכן חציר העם, גיא מילשטיין, חבר קרוב של בן פרנקל.

טרנספורמציית לורנץ

למרות שישנתי בשיעור, מאור (נו... מאור... נו!! כן.. ההוא...) אמר שהוא לא פיתח אותה, אבל איפשהו בשלהי כיתה ז', בחוג נוער שוחר מדע באוניברסיטת תל אביב, כמה סטודנטים לתואר ראשון פיתחו אותה מול עיניי ב3 וחצי דקות.. זה די פשוט...

המשך 3

אני: נתחיל מההתחלה: לינץ' לפי ויקיפדיה הוא "הוצאה להורג של אדם בידי המון, ללא משפט, כאשר איננו מאיים על חייהם ואין במעשה אקט של הגנה עצמית." לא קראתי ללינץ' מכיוון שלא קראתי להרג העבריינים וההכאה של אותם פושעים הינה אקט של הגנה עצמית. הערותיך מלמדות על אי הבנה בסיסית של המושג "לינץ'". אגב בורות, השמצות אישיות חסרות הסבר הן לא הדרך להתווכח. מאידך, אם הינך עובר ברגל גסה על חוקי המדינה אז מהי עבירה על כללי הוויכוח בשבילך. הבטחת סימפטיה לחיילים סרבנים הנה קריאה לסרבנות בדיוק כמו הבטחת סימפטיה לאדם שירצח את ראש הממשלה ע"מ לשנות פרדיגמה של ממשלה נבחרת, וכל ההדגשות בעולם וכל סימני הקריאה לא ישנו זאת. אתם פושעים ומקומכם מאחורי סורג ובריח. לצערנו, מערכת אכיפת החוק מתעלמת מהעברות הללו כך שעל האזרחים להגן על עצמם. לאחרונה, כנסת ישראל העבירה חוק המאפשר ירי לעבר פורץ, עבירה חמורה הרבה פחות מקריאה לסרבנות. אינני תומך כמובן בהרחבת החוק לעבירות של קריאה לסרבנות אך גם אתם וגם הקוראים לסרבנות בפינוי ישובים צריכים להיעצר ולהישפט על פשעיכם. הם: נתחיל מההתחלה: לינץ' לפי ויקיפדיה הוא "הוצאה להורג של אדם בידי המון, ללא משפט, כאשר איננו מאיים על חייהם ואין במעשה אקט של הגנה עצמית." לא קראתי ללינץ' מכיוון שלא קראתי להרג העבריינים וההכאה של אותם פושעים הינה אקט של הגנה עצמית. הערותיך מלמדות על אי הבנה בסיסית של המושג "לינץ'". אגב בורות, השמצות אישיות חסרות הסבר הן לא הדרך להתווכח. מאידך, אם הינך עובר ברגל גסה על חוקי המדינה אז מהי עבירה על כללי הוויכוח בשבילך. הבטחת סימפטיה לחיילים סרבנים הנה קריאה לסרבנות בדיוק כמו הבטחת סימפטיה לאדם שירצח את ראש הממשלה ע"מ לשנות פרדיגמה של ממשלה נבחרת, וכל ההדגשות בעולם וכל סימני הקריאה לא ישנו זאת. אתם פושעים ומקומכם מאחורי סורג ובריח. לצערנו, מערכת אכיפת החוק מתעלמת מהעברות הללו כך שעל האזרחים להגן על עצמם. לאחרונה, כנסת ישראל העבירה חוק המאפשר ירי לעבר פורץ, עבירה חמורה הרבה פחות מקריאה לסרבנות. אינני תומך כמובן בהרחבת החוק לעבירות של קריאה לסרבנות אך גם אתם וגם הקוראים לסרבנות בפינוי ישובים צריכים להיעצר ולהישפט על פשעיכם. אני: התגובות שלכם הופכות להיות קצרות יותר ותוקפניות יותר, כנראה שהצלחתי לעצבן אתכם לא מעט. רצח הוא תוצאה צפוייה של "התנפלות בריונים" כמו גם של פריצה לבית (ע"פ חוק דרומי החדש) או כל פשע חמור אחר. גם אם לאותו פשע קוראים "מרי אזרחי" או כל שם מכובס אחר אין זה משנה את העובדה שהתבצע פשע חמור ועל מבצעיו להיענש ע"י הרשויות, או במקרה של פריצה/התעלמות הרשויות ע"י האזרחים. על כל אדם הקורא לסרבנות להישפט בחומרה על מעשיו, לא משנה הסיבה לאותו אי ציות. במקרה של ההתנתקות המשטרה ביצעה את תפקידה בדבקות (דבקות יתר - עצירת אוטובוסים בקריית שמונה היא עבירה על עקרונות חופש הביטוי) ולכן לא היה צורך בהפעלת "מרי אזרחי" כנגד המפגינים אך למרות זאת מספר חוסמי כבישים הותקפו (ובצדק) ע"י נהגים זועמים. לסיכום, גם אם תאמרו שהנכם פועלים בדרך לא אלימה עדיין אין הבדל ביניכם לבין יגאל עמיר, זולת נטילת החיים שביצע האחרון, ושום זעקות קוזאק נגזל לא ישנו זאת.

telleran

New member
לכל מי שעוד צופה מהצד

כמה מילים בתגובה לערימות הרפש והבוץ שיצאו תחת ידיו של "ג'ון לנון". היה פה דיון ארוך שממש לא רציתי והצלחתי (עד עכשיו) לא להשתתף בו. גם פה אני לא הולך להתייחס לכל הדיון אלא רק ליחסו של "ג'ון לנון" לצבא ההגנה לישראל. הסיבות שאני מגיב הן: א. לא כולם פה באמת מכירים את צה"ל- כדאי לתקן את הרושם הראשוני המוטעה שעלול להתקבל. ב דבריו של "ג'ון לנון" פוגעים אישית בי, בזכרם של חברים ובהשקעה העצומה שמשקיעים חברי למילואים הידועים בשמם "הפראיירים" (וגאים בזה). ג. למען האמת. מי שקצת מכיר- מבין שתפקידו של "ג'ון לנון" בצבא התמקד באזורי חינוך למיניהם ולא בפעילות מבצעית. נכון, מי שמעביר את רוב שירותו הצבאי בתור "עכבר בא"חים" מתעסק בתוך כל העבודה החשובה גם בהרבה שטויות. אם הוא היה יוצא קצת לצבא הגדול (מעבר לצמ"פ) כנראה שלא היה נתקל בהן (או פחות). כל צבא מאורגן בעולם מכיר את החשיבות העצומה של משמעת. חלק מהדרך להשיג משמעת עובר דרך הקפדה יתירה על פרטים "תפלים". הדבר קורה בכל צבא מסודר בעולם, לפחות באותה הקפדה כפי שמתבצעת בצה"ל. בעיקר בשלבים בהם החייל מתחנך ולומד. כגון המקומות בהם בילה "ג'ון". (נניח בצד את ההקפדה יוצאת הדופן למול כל הצבא-שנעשית בשריון). "ג'ון לנון" מדבר על כך ש- "ועוד לא דיברתי בכלל על ההשתמטות ממילואים, שזה הרבה יותר חמור, כי הצבא שלנו מבוסס על מילואים, כידוע" ויחד עם זאת, אני לא כ"כ בטוח שמגיע למילואים בעצמו. "ג'ון" צודק. מרכיב עיקרי בצבא שלנו הוא מערך המילואים. חבורה של אנשים שעוזבים את ביתם, עבודתם, לימודיהם, לכך וכך ימים בכל שנה על מנת לתרום. את אלה מכנה "ג'ון": "הצבא שלנו מורכב מאסופה של שקרנים". שוב, מי שמכיר, יודע כי האנשים שבאים לעשות מילואים הם אלה שבאים לעשות מילואים לא רק בגלל "כמה מאות שקלים בחודש", אלא בגלל שהם מבינים את חשיבות העניין ורוצים לתרום מעצמם (וכן, גם בגלל החבר'ה). גם אם לא היה חוק שירות חובה, כנראה שהם היו מגיעים לעשות מילואים. הצבא הסדיר, מתוקף היותו מחנך ומתוקף העובדה כי האנשים שמרכיבים אותו יחסית צעירים (בגופם ובנפשם) מתעסק בהרבה "שטויות" ועובד בצורה הרבה פחות יעילה. מי שיגיע לראות גדוד מילואים מבצע את עבודתו, יזכה לראות עבודת צוות במלוא הדרה. אנשים ותיקים ומקצועיים, עושים עבודה איכותית, מסודרת ויעילה. נכון, צבא ההגנה לישראל אינו מושלם. רחוק מלהיות. (אחרי המלחמה האחרונה- לא, אני לא צריך לקרוא את וינוגרד. הייתי שם- גם אצלי התעוררה המון ביקורת על הצבא). זה לא הופך אותו ל-"אסופה של שקרנים" או ל-" מנוהל בצורה מרושלת ופזרנית שמזלזלת בחיי אדם". גם מערך המילואים וגם המערך הסדיר (למרות מה שכתבתי, ונכון- שם הבעיה יותר גדולה) מבצעים את עבודתם נאמנה. יש הרבה מה לשפר- דברים המתוארים בכתבה שהביא "ג'ון" אין מקומם בצבא יהודי, לפעמים הסיבה שחייל נשלח לכלא אינה חינוכית/ ערכית פרופר. הדרך לשנות את הדברים האלה אינה מבחוץ. היא רק מבפנים. בצורה מעניינת, לא נמצא ארגונים שקוראים לא להתגייס למשטרה (למרות שהרבה יסכימו כי הם מושחתים ורקובים הרבה יותר מצה"ל), לא נמצא ארגונים שקוראים לא להיות רופאים (למרות ששכר הרופאים לא הוגן וגם שמענו לא אחת על מקרים של רופאים שסיכנו/ לקחו חיי אדם בעבור בצע כסף). לא נמצא ארגונים כאלה- כי זה לא באופנה. נחמד להיות אנרכיסטים, כאלה שקוראים להפרת חוקים, שרוצים להצטייר כאנשים טובים יותר, אך במקרה הטוב- הם אנשים שלא יודעים איך לשנות את הדברים אותם הם רוצים לשנות. גם אני "לא קובע את ערכם של אנשים אחרים רק לפי מה שהם עשו בצבא", אבל אני כן מצפה ממי שמעביר ביקורת על מערכת שלמה ומכנה אותה בכינויים קשים שיעשה זאת אחרי שבילה זמן בחלקים נרחבים יותר של המערכת מאשר מצפה רמון. או לחילופין- למד את המערכת בצורה מעמיקה (לא, אני לא מתכוון ל"עיון" בדו"ח וינוגרד). צבא קטן וחכם, לא מסוגל להתקיים (לטעמי) במדינת ישראל. מי שמכיר יודע את סדרי הגודל של הכוחות במזרח התיכון יודע שאנו כבר עכשיו בפיגור רציני. אנחנו צריכים צבא גדול וחכם. זו משימה לא פשוטה, אבל אלה המנסים לפגוע בה, תורמים במן ידיהם לסכנה ממשית לקיומה של מדינת ישראל. "להיפך, באזרחות טורחים להראות לך איך כל החלטה חשובה, ואיך אפשר למנוע מהחלטות שגויות לקרות. בצבא אף אחד לא טורח להסביר שום דבר (אולי כי - אין באמת הסבר)." באמת???? באוניברסיטה טרחו להסביר לך איך כל דבר חשוב, נכון? בביטוח לאומי, הסבירו לך למה הגיוני שתשלם קנס של אלפיים שקל למרות שלא קיבלת שום הודעת תשלום קודמת, נכון?. אולי הסיבה שלא מסבירים כל דבר בצבא היא כי לא כל החיילים בהכרח יסכימו/ יבינו כל דבר ויתחילו להחליט החלטות בעצמם (דבר שאסור שיקרה בשדה הקרב). אולי כי לחינוך החייל מוקצים רק ככה וככה חודשים וזה לא זמן מספיק להסביר כל פקודה. אולי כי משמעות המשמעת היא לעשות גם פקודות טפשיות שאינך מבין את משמעותן כדי שברגע האמת המפקד יצעק הסתער ואתה לא תתחבא מאחורי סלע כי פחדת למות. (דוד גרניט ז"ל ואיתן בלחסן ז"ל כנראה יסכימו איתי). "המחשבה שמחדירים לך מגיל אפס, שאתה צריך לשרת את המדינה, משמעותה בעצם שאתה צריך לשרת אסופה של אנשים שמנהלים את המדינה" טעות. אני לא משרת את מנהלי המדינה, אני שליח של עם ישראל. (נכון, הדרך בה השליחות מתבצעת מושפעת רבות ממנהיגי מדינת ישראל ויש לבקר תמידית בצורה הגונה את עבודתם). כשאני יוצא למילואים אני יוצא כדי לשמור ולהגן על כל עם ישראל וזו המטרה שלאורה אני מבצע את עבודתי. אני אפסיק כאן למרות שיש עוד הרבה מה להגיד(כי קצרו השוליים מלהכיל). "ג'ון לנון"- תשקול את דבריך לפני שאתה משמיץ אנשים שיוצאים לעשות את העבודה שאתה מנסה לחבל בה. אני, רן טלר, גאה בהיותי חייל בצבא ההגנה לישראל שאינו מושלם, ממשיך ואמשיך לשרת במילואים ולנסות לשפר מה שאני יכול כל עוד כוחי יעמוד לי.

הולה!

כתבתי תגובה, ואז המחשב נתקע, ואז התחיל ספרד-איטליה (ה' יקום דמם), ולא הספקתי לכתוב מחדש, אבל... לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר. או לנסח בכלל..... רן טלר לראשות הפורום!

telleran

New member
רק תיקון

הבטחתי לעצמי שאני לא הולך להיכנס להתנצחויות אינסופיות כרצוננו עם "ג'ון לנון" (ולכן ההודעה גם לא היתה "ממוענת" אליו אלא לכל מי שצופה מהצד), ובכל זאת אני רוצה להבהיר את עצמי שמא דברי לא היו ברורים מספיק. אינני מזלזל בשום תפקיד בצבא (כמעט, אבל הם לא הופיעו פה) ובטח שלא בחיל השריון המפואר. כל מה שאמרתי הוא שלמקומות מסוימים יש מאפיינים מסוימים (כמו הקפדה רבה על משמעת) ולמי שנמצא שם יכולה להצטייר תמונה לא נכונה של המציאות הכללית. בנוסף- וודאי שכל אחד יכול להעביר ביקורת על הצבא, השאלה היחידה היא באיזו רצינות עלינו להתייחס לביקורת שאותה הוא מעביר וכחלק מתהליך זה עלינו לשאול את עצמנו מהי זווית הראיה שלו, הרחבה היא אם צרה. בלנ"ד זו היא הודעתי האחרונה בנושא זה גם אם "ג'ון לנון" יטען שאמרתי שאני הוא הרמטכ"ל. השתדלתי מאוד לדייק במילותי . יומטוב לכולם!

למעלה