דילמה לא קשורה וכן ארוכה

בלינקה

New member
דילמה לא קשורה וכן ארוכה

ובתחילתה התנצלות. אני קוראת הכל. אבל לא כ"כ מתחשק לי לכתוב ולענות. מצברוח כזה, בשילוב עם עייפות נוראית. מבטיחה שיעבור לי ואני אחזור להשתתף. ולדילמה. פעם, בלימודים, היתה לי חברה. חברה מצויינת. מאלו שתמיד מבינות על מה את מדברת, יודעות להגיד את הדבר הנכון גם אם זה לא מה שרצית לשמוע, יודעות לנתח סיטואציות באופן מדוייק, חולקות איתך את אותו חוש ההומור ואת אותן הבדיחות, ואת אותה השקפת עולם, למרות הרקעים המאד מאד מאד שונים שבאנו מהם (אני קיבוצניקית יהודיה, היא מוסלמית מכפר בואדי ערה). החברות הזו החזיקה מעמד נפלא כשלמדנו ביחד במשך ארבע שנים, ועוד שנתיים וחצי אח"כ, למרות שעברנו לגור בערים שונות, עבדנו במקומות שונים, שירתתי בצבא, ושתינו הכרנו את בני זוגנו לעתיד. בספטמבר 2001, בדיוק בתקופה שבה כמעט כל יום נהרג מישהו בפיגוע ירי בואדי ערה, היא התחתנה. מאד רציתי לבוא, אבל מכל עבר, ובמיוחד מההורים שלי, שמעתי הפצרות לא לנסוע. הם חששו לחיי. בצדק או שלא בצדק, כך הם חשו, ואחרי המון המון התלבטויות, הודעתי לחברתי הטובה שאני לא מגיעה. היא לא ממש קיבלה את זה טוב, כשהתקשרתי ניתקה בתואנות שונות ולא חזרה אלי. לאחר כחודש הפסקתי לנסות. בחודשים שאחר כך סבלתי מנקיפות מצפון, חלמתי עליה המון, על זה שאנחנו נפגשות במקרה, על זה שאנחנו נפגשות במקרה בחו"ל, על זה שהיא בהריון. היה לי מאד קשה, למרות שהייתי שלמה עם ההחלטה שלי. יותר מחצי שנה אחרי, התקשרתי שוב. היא ענתה, ודיברנו במשך שעה בערך, שיחה מזככת. בתקופה שלאחר מכן חזרנו לדבר בטלפון, לפעמים אני התקשרתי ולפעמים היא, והיה נהדר. במהלך אותה תקופה היא עברה שתי הפלות, בחודש חמישי ובחודש שלישי. בחתונה שלי היא היתה בחו"ל (אני יודעת בודאות), ואחר כך לא שמעתי ממנה יותר. כשהייתי בהריון שוב חשבתי עליה המון, וגם עכשיו, עם שחר. מדי פעם אני חושבת איך יהיה אם ניפגש במקרה. מאד מקווה בשבילה שהיא חוותה הריון מוצלח. מאד רוצה לדעת. מתלבטת אם להתקשר.

1במיה

New member
../images/Emo56.gifתתקשרי.../images/Emo56.gif

היא בטח תשמח לשמוע אותך ותהיה לכן שיחה נפלאה. חברה טובה היא כזאת שגם אם לא תדברי איתה מליון שנה כשתתקשרי באופן מסויים תרגישי ששום דבר לא השתנה. אני מבינה אותך כל כך הרבה דברים עברו עליך מאז שההיתן בקשר לאחרונה - התחתנת וילדת את שחר ומה שקורה לך לאחרונה ובטח יש עוד אבל לא כאלה משמעותיים.. ולדבר איתה זה אולי לשחזר תחושה ותקופה שהייתה לך לדבר על השינויין עם בן אדם שהכיר אותך רק בתור ענבל (ולא אמא של..אשתו של..) ומנגד לראות את השינויים שעברו עליה האם היא חווה את אותם הדברים וכו... תתקשרי ודחוף בשבילך (וגם בשבילה) אני חייבת להגיד לך (אלף אלפי הבדלות) שאני איבדתי חברה מאוד טובה בפיגוע (ממש אחות ) ושבוע - שבועיים לפני כן רבנו ואני חשבתי עליה כל יום (שהיא תתקשר או שאולי אני) ביום הפיגוע בבוקר היא אמרה לי שאנחנו חיבות לדבר ולא הספקנו בערב היא נהרגה. זה כמובן לא אותו הדבר אבל התחושה הזאת של חבל שלא התקשרתי ושיתפתי נשאר לעד. מאז אני בגישה יש לך את הצורך לדבר איתה תרימי טלפון מקסימום בזבזת שיחה. בהצלחה

בלינקה

New member
אני מניחה שאת צודקת

ובקשר לחברתך, אני מאד מבינה את תחושת הפספוס הנוראית, וחוסר היכולת לתקן. מכירה גם את זה מקרוב, לצערי

isidora

New member
להתקשר...

במיה תיארה את זה יפה, החברות הטובות באמת לא עושות חשבון על מי מתקשרת ופעם בכמה זמן, הן פשוט ממשיכות מהנקודה שבה הן הפסיקו בפעם הקודמת... אני תמיד אומרת שמי שזה "בוער" לו יעשה את הצעד הראשון (בכל דבר) אז אם עכשיו את מרגישה שאת רוצה לדבר איתה - תעשי נסיון ותתקשרי.

בטח שאת צריכה להתקשר

אני בטוחה שתדברו כאילו לא קרה כלום. במקרה הכי גרוע, אם היא לא תרצה לדבר איתך, או שהשיחה לא תראה לך, פשוט תדעי שאת ניסית, כי אחרת תמיד תהיה לך הרגשה שאולי פספסת משהו.

Joy107

New member
בטח להתקשר...

גם אני בדיעה שחברות טובות זה משהו חזק מאוד. הרי שהתקשרת בפעם הקודמת אחרי נתק היתה לכן שיחה נעימה כך שהחוויה בהחלט יכולה לחזור על עצמה. חוץ מזה היא בטח תשמח לשמוע על שחר...
אל תהססי, אני בטוחה שהיא תשמח! (כל כך הרבה הודעות שלך קראתי ולא ידעתי שאת קיבוצניקית...
)

בלינקה

New member
לא הפסדת משהו נורא...

דווקא בגלל שחר אני הכי מהססת. היו לה הריונות כל כך קשים, שהסתיימו בצורה כל כך טרגית בפעם האחרונה שדיברנו. ואם מצבה לא השתנה (עברה שנה וחצי) ולי כבר יש ילדה בת חצי שנה...

עינבלית

New member
גם אני הייתי מהססת, אולי מתוך מחשבה

שאני לא רוצה לזרות לה מלח על פצע פתוח- ההריונות וההפלות. מצד שני, אולי כן לטלפן ולא לספר מידש על שחר אלא קצת אחרי שהשיחה תתקדם, אולי גם לה יש תינוקת בת חצי שנה?

lulyK

New member
אז רק תתקשרי ותראי לאן זה זורם,

את לא חייבת מיד לספר על הלידה והאמהות, ובטח לא לשאול אותה מה קורה אצלה... הכי טוב אם היית יכולה להקשר כשהיא לא נמצאת ולקוות שהיא תחזור אלייך

dorlim

New member
גם אני בעד ../images/Emo45.gif

הכי נורא מבחינתך זה שהיא לא תרצה בחידוש הקשר ובמצב של חוסר קשר את נמצאת כעת כך שזה לא מרע את מצבך רק יכול להטיב עימו

משוש30

New member
לדעתי בטח תתקשרי

אם את חושבת על זה הרבה וזה חשוב לך אז תתקשרי ולמה שלא תפגשו? (הבנתי שרק דיברתן דרך הטלפון עד עכשיו מאז החתונה שלה) אני מבינה את החוסר נוחות של מישהי שילדה מול מישהי שהיו לה שתי הפלות אבל אולי הדברים השתנו מאז? אולי היא בהריון ואפילו ילדה? אם לא תתקשרי לא תדעי

lulyK

New member
בטח להתקשר,

את חושבת עליה הרבה, היא חשובה לך.....למה לא?

גם אני בעד ה-../images/Emo56.gif!

מה כבר יכול לקרות? מקסימום תהיה שיחה "קרה". ואם לא תתקשרי - לא תדעי... ומקווה שהתקופה ה-
תעבור כבר.

yaelia

New member
כדאי להתקשר

אם מתגעגעים, מתקשרים. מניסיוני, בשלוש השנים בהן ניסיתי להרות, שמחתי נורא בכל הריון של מי מחברותי או במשפחתי. העצב הפרטי לא קשור לשמחה בשמחתו של אדם אהוב, על אחת כמה וכמה בשמחתה של חברה אהובה. אין לך מה להפסיד.

ליילה

New member
אני חייבת להגיב על זה, כי לא תמיד

המצב הוא כמו אצלך.... לי יש שתי חברות טובות, שהן גם חברות אחת של השניה, אחת עברה טיפולים בעוד אני והחברה השניה ניסינו להכנס להריון, ועשינו זאת תוך חודש... אני מאוד הססתי אם להודיע מיד לחברה שבטיפולים על ההריון, וכשהרמתי אליה טלפון, התחלתי את השיחה בשיחה רגילה, ולא אמרתי כלום. תוך כדי השיחה היא סיפרה לי שהחברה השניה שלנו צלצלה אליה לספר לה על ההריון (כשהיא הייתה אולי בשבוע 6) ושזה מאוד היה לה קשה... קודם כל, העובדה שהיא מתקשרת במיוחד כדי לספר על הריון, נראה לה קצת בוטה, דבר שני, העובדה שמכל האנשים בשלב כל כך מוקדם של ההריון, היא החליטה לספר דווקא לה נראה לה חוסר התחשבות... כך שעם כל השמחה בשביל אנשים שאת אוהבת, מי שנמצאת בתוך המערבולת הזו, לפעמים נמצאת במצב מאוד פגיע, ומאוד רגיש, ולא תמיד יכולה לקבל בשמחה גדולה הריון של מישהי אחרת. רק כדי שאף אחד לא יהיה מודאג, בסוף שלושתינו היינו בהריון, ושלושתינו ילדנו כבר ילדים מקסימים ובריאים... לגבי בלינקה - תתקשרי, אבל כמו שאמרו, הלידה ושחר לא צריכים להיות נושא השיחה הראשון, תנסי לגשש קודם מה המצב אצלה.

yaelia

New member
את צודקת

כנראה אצל כל אחת זה אחרת. העיקר שאצל שלושתיכן יש סוף טוב לסיפור.

גלשני

New member
תמימות דעים כזאת

כבר מזמן לא נצפתה בפורום..... בתור אחת שמצאה את עצמה הרבה פעמים במצבים דומים, אני בהחלט מרגישה מהדברים שלך שהיא מספיק חשובה לך ובטוחה שהיא תשמח לשמוע אותך.

בלינקה

New member
מוזרה לי תמימות הדעים הזו

כי אם כולן חושבות ככה, למה אני כ"כ מתלבטת? נראה לי שזה יפתר על ידי שיחה לילית עם האיש. תודה לכולן. נתתן לי קצת חומר למחשבה. בעיקר תודה לעינבלית, לוליק, יעל וליילה (מצטערת אם שכחתי מישהי) שהאירו את עניין שילוב שחר בשיחה.

מפני שבראיה מהצד,

מנקודה אובייקטיבית, זה ברור שכשיש נתק - אז פועלים לגשרו. אבל כשאת בסיטואציה, מעורבים רגשות, וכל צד סובייקטיבי. לכן כ"כ קשה לנו לפעמים פשוט לעשות את הצד לקראת...

למעלה