דילמה מורכבת על משפחות (ארוך מאד)

gלולוגית

New member
את../images/Emo184.gif ל-../images/Emo23.gif ../images/Emo14.gif

שוב אני דומעת... וכמובן שמקבלת אתת ההזמנה בזרועות פתוחות! תודה. מחמם את הלב. לצערי אני ממש לא חושבת שאחי ואשתו יסכימו לשקול טיפול משפחתי, הרי אני זאת שלא בסדר... אבל יש מטפלת משפחתית שמכירה את המשפחה מאז שאבי נפטר (לפני 24 שנים) ותמכה בנו לסרוגין כל השנים וגם בקרע המשפחתי שהיה אז בין אחי ומשפחתו לאימי ולי, ואני אלך אליה השבוע. לצערי אחי לא ישמור איתי על קשר אם אשתו כועסת עלי...זה הכל או כלום אצלהם. ובשביל מי שקורא את זה ויש לו מה להגיד - אל תפסיקו, כל דעה וניסיון אישי מוסיפים לי משהו... ולך אחותי החדשה: תמיד רציתי אחות! אז תודה לך ש"ילדת" לי אחת! באמת תודה. ג'. (יש לי בעיה עם הציורים, מישהו יודע למה לא יוצאים לי?)

gertrude

New member
אל תבכי אחות (קטנה?)../images/Emo39.gif

מזל טוב! נולדה לך אחות! (
) כפי שאת בוודאי רואה אני כבר עם עין אחת ושני כלבים במיטה, רק לפני שאני נרדמת רציתי להגיד ש: א)סתם רעיון - אם זה חשוב לך, את יכולה להסכים איתם ולומר שאכן הבעיה היא ככל הנראה בך, והטיפול נועד לעזור לך (מה שנכון) ואולי אחרי שהטיפול יתחיל האינרציה תעשה את שלה והוא יתגלגל למקומות שטיפולים מתגלגלים אליהם ובסופו של דבר, בכל זאת האחריות תחולק בין המשתתפים. ו-ב)אני מאמינה שהציורים שלך לא מצטיירים לך בגלל שאת לוחצת על הלוח ששייך ל"סמיילים וסימנים לנושא" במקום על ה"סמיילים וציורים לתוכן". לילה טוב
.

gertrude

New member
נ.ב

נ.ב ראשון: הידד! אני הקטנה! נ.ב שני: ראית שיש בתפוז פורום "בנות ללא אם"?

gלולוגית

New member
../images/Emo1.gifשששש ישנים פה...../images/Emo1.gif

אני לא פוסלת את רעיון הטיפול "בי" איתם, אתייעץ עם המטפלת שמכירה את המשפחה. איזה כייף כלבים במיטה - זה שומר על כפות רגליים חמות
דווקא עשיתי "סמיילים וסמנים לתוכן", אבל הוא כתב לי:Eror on page, כמו שאת רואה - זה הסתדר... תגובה לנ.ב. ראשון: אין גיל לאהבה! (את בגיל של בן זוגי). אבל שימי לב איך אנשים במצוקה תמיד נראים לנו קטנים (ילדים?), מעניין. תגובה לנ.ב.שני: ראיתי, אני קוראת בו ואף הזמנתי את סקאלי - מנהלת הפורום שאני מלאת הערכה אליה, לבוא לייעץ לי פה וגם אישה חכמה ונפלאה בניק' גיטה שתגיע בהמשך. טרם כתבתי שם (היה לי הרבה להתמודד איתו לאחרונה, ולא מספיק כח בשביל לכתוב את הסיפור המלא שלי עם אמא), אבל גם זה יגיע. דרך אגב זהו פורום חם ומלבב, מתאים לחורף... וגם פה היום חם ומלבב! התלבטתי אם לכתוב (אם גיסתי תראה זאת... למרות שאין לה שום סיבה להכנס לפה) ואני כל כך שמחה שכתבתי, ולו בגלל כל התמיכה והאהבה שאני מקבלת פה. זה בדיוק היום הנכון בשביל זה. לילה טוב אחות שלי! חלומות פז
ג'לולוגית.

gitta

New member
שלום וסליחה שהתמהמהתי ../images/Emo140.gif

מהרגע שכתבת לי חשבתי והתייעצתי, וכשהתיישבתי כבר לענות לך, ראיתי שיש פה המון תשובות מלאות אמפתיה ותבונה, שאת כולן קראתי בעיון ובהערכה רבה. לכן טוב שהתמהמהתי, כי עכשיו יש לי תמונה הרבה יותר מפורטת על החיים שלך עם משפחתך. ותודה על המחמאות, הן מחייבות אותי עכשיו להוכיח אם יש בהן קמצוץ מן האמת, או שלא
אני רוצה להסתכל על מצבך בעיקר מנקודת המוצא של הגדרתך את עצמך, כאישה שלא רוצה ללדת ילדים. תפיסה זו את עצמך היא כמו "כותרת", המביעה במספר מילים קטן את המהות שלך בעיני עצמך. מה המקור של הגדרתך העצמית? ואיך תפיסה זו משפיעה על חייך? האם היא צדדית וחלשה, או מרכזית וכל כך חזקה, עד שהיא בעצם מנהלת לך את החיים, במקום שאת תנהלי אותם? לפי התרשמותי, את עדיין לא גילית את ההקשר הזה בין שני הדברים. כמו כן, לפי התרשמותי יש קו עבה וברור בין כמה עובדות חיים במציאות שלך, המהוות את אבני הבניין של היחסים המשפחתיים שלך. אם תפרקי אחת לאחת את אבני הבניין הזה, תשני מן היסוד את היחסים המשפחתיים שלך. די מפתיע שאתם סוחבים תקופה של דור שלם, 24 שנה!!! של יחסים לא פתורים במשפחה, ולא רק זאת, אלא שאתם עדיין חוזרים אל אותה מטפלת משפחתית, שתוכל להמשיך איתכם עוד 24 שנה??? כעת, ביחס למקור של הגדרתך העצמית כאישה שלא רוצה ילדים: אני האחרונה שתאמר שזה נוגד את הטבע הנשי. אני מאמינה בכל לבי שכל מצב הקיים בטבע, הוא טבעי. מה שצריך אבל לבדוק הוא, האם זה טבעי לגבייך, באופן אישי, ואם לא, לעזור לך לפזר את התפיסות השגויות שיישמת על עצמך, ואם זה טבעי לגבייך, לגבי הטבע הייחודי שלך, לתמוך בך ולחזק אותך בתפיסתך העצמית. יש סיבות רבות העלולות או עשויות להביא אישה להחלטה כזאת. לפעמים בגלל דוגמה שלילית מהמשפחה הגרעינית, לפעמים בגלל הרצון שלא להנציח גנים אלה או אחרים, ולפעמים ייאוש קיומי. דודי א.ש. ז"ל, אחד האחים של אבי ז"ל, היה ניצול ממחנות הריכוז והחליט שהעולם הזה לא מתאים להבאת ילדים לעולם. עכשיו אעבור מן הפרט אל הכלל, אל המין הנשי כולו. הרצון או השאיפה ללדת ילדים מוטבע בטבע האישה ברובד כל כך עמוק, ששורשיו נטועים בעצם המהות שלנו כנשים. זה לא אינסטינקט, זאת לא יצירה של העולם הרגשי שלנו... זה משהו כל כך מוטבע ומרושת בכל נימי הגוף-נפש-נשמה, עד שהחוסר, כשאי אפשר ללדת למרות שרוצים, גורם כאב פיזי, נפשי ונשמתי ברמות גבוהות ביותר. לפעמים יש קצר אחד או יותר, בין הגורמים הללו, גוף-נפש-נשמה, ואז לא צפים בהכרה המודעת שלנו אותם צרכים ואותם כאבים, הרעב האיום לילד משלך. אולי בהשוואה קלושה, רק לשם האילוסטרציה, אשווה זאת לאנורקסיה. האישה או הנערה המרעיבה את עצמה, כביכול, כלל לא יודעת שהיא זקוקה למזון. וסליחה על רדידות ההשוואה, לא עלה דבר אחר במחשבתי כרגע. ועליי להדגיש, שזה רק לגבי חלק מהנשים, אלו שכן רוצות ילדים, אך אינן מודעות לצורך הזה. כעת, מה קורה לנשים כאלו? לדעתי הן מפצות את עצמן בדרכים עוקפות, כמו הרעפת הרגש האימהי החסום אצלן על ילדים של חברים, על אחיינים וכו'. יש דרכי סובלימציה רבות נוספות להשקטת הנפש נוכח החסך המכאיב הזה. מכאן אתן לך, ג' יקירתי, להמשיך ולטוות את התובנות האישיות שלך לגבי יחסייך עם משפחתך. תשאלי את עצמך, למשל, האם ייתכן שאת וגיסתך בעצם יריבות המתמודדות על ליבו של אחיך? ואני יכולה לחתום בשתי ידיים על המלצותיה של סקאלי! תיזמי הפתעה מבלי שיבקשו ממך! תבררי איזה סרט או הצגה רוצים הילדים לראות בחנוכה, ותתאמי עם אחיך וגיסתך את המועד לקחת אותם לבילוי, כולל מק-דונלד כמובן, עם צ'יפס וקולה. יש הקונה עולמו בחיים שלמים, ויש הקונה את עולמו בשעה אחת. כדאי לך להשתייך לסוג השני. מאחלת לך ולאיש שאיתך המון אהבה ושימחה בחיים.

טושטוש5

New member
ג'לולוגית יקרה שלי ../images/Emo23.gif (ארוך.....)

כל כך הרבה מחשבות עלו לי בזמן שקראתי פה את כל התגובות, אני מקווה שאני אצליח להעביר פה משהו מהם. קודם כל תמיכתי נתונה לך, אני שולחת לך הרבה
וגם
. דבר אחד שמאוד בלט לי, זה שיש פה רצון ומחויבות לכך שתהיה משפחה. אחרת זה לא היה כל כך כואב, ולא היה עולה בכלל (אם לא היה אכפת לך באמת, פשוט לא היה אכפת לך
). וזה אפילו הצליח קצת, היתה תקופה שראינו את האור בקצה המנהרה, שהיה נראה שאנחנו בדרך הנכונה. אבל אז הגענו לסיבוב וראינו שזאת אשליה אופטית. פתאום נראה כאילו המנהרה לא נגמרת, אין אור ואין גרביים. אז בהקשר הזה, אני מזמינה אותך להסתכל שוב על המחויבות שיש לך ברקע. מחויבות למשפחה, מחויבות לעצמך. מתוך מה היא הגיעה? למה את רוצה את זה? תהיי אגואיסטית בחשיבה הזאת שלך. מה את רוצה לעצמך? אהבה? משפחה? שייכות? כבוד לבקשה של אמא? שמחה? שלווה? ובבקשה גם תרשי לעצמך לפנטז, לחשוב בגדול גם על דברים שלא נראים אפשריים כרגע, כי אני מאמינה שיש לנו אפשרות ליצור את הדברים האלה. תיכף סיפור קטן מנסיון אישי שלי, אבל לפני כן יש לי בשורת איוב: זה לא יהיה קל. יהיו רגעים שבהם זה יראה שזה לא עובד בכלל, ואין לזה שום סיכוי בכלל. השאלה היא האם בגלל זה אנחנו מוותרים על מה שאפשרי??? אני מזמינה אותך לא לוותר... תחשבי איך תהיי כשיהיה לך את מה שאת רוצה.
ועכשיו לסיפור האישי שלי. למה אני אומרת להאמין בדברים שהם לא אפשריים בכלל? כי ראיתי את זה קורה. אנחנו יכולים ליצור את מה שאנחנו רוצים שיהיה. לא תמיד זה קל או פשוט, אבל זה אפשרי. ולפעמים מופתעים לגלות מה יש בצד השני. יש לנו השפעה מאוד גדולה על התנהגות של אחרים, רק על ידי מה שאנחנו משדרים להם, או אומרים באופן גלוי. וכאן הנקודה השניה שרציתי לדבר עליה. (הסיפור יגיע תיכף, לא לנדנד!) מה עם לדבר? לעשות שיחה מהלב באמת, לא ממקום של "תקשיבו, אני רוצה ועושה ומתאמצת ואתם הורסים הכל" (אני מקצינה בכוונה, קצת בגלל שאני שומעת גם שזה מה שהם אומרים לך). לבוא ולהגיד - תקשיבו, אני רוצה משפחה. אתם המשפחה שלי, אתם הצוואה של אמא שלי, ואני לא רוצה לוותר עליכם. אני יודעת שזה לא תמיד אולי נראה ככה, אני יודעת שלפעמים דברים שאני עושה מרגיזים אתכם ואתם לא מוכנים להמשיך הלאה. גם לי לפעמים זה קורה. גם לי יש קטעים שאני אומרת "עד כאן" ולא מוכנה לוותר יותר. אבל אנחנו המשפחה אחד של השני. הקצת שהתחיל רק עשה לי חשק לעוד, ותחשבו מה עוד אפשרי עבורנו. אז בואו נדבר! בואו נוותר! גם אני וגם אתם, אני לא בעניין של הטפת מוסר. ויכול להיות, ג'לולוגית אהובתי, שעצם קיום השיחה הזאת יצריך ממך לוותר. לבלוע את הכבוד העצמי ולהגיד: אני מתקשרת ורוצה לדבר איתם. אם הם לא חוזרים אני מתקשרת שוב. נוסעת אליהם אם צריך... אני לא יודעת עד כמה עמוק הקרע כרגע. אבל אני מזמינה אותך לעשות את זה. לא לקבל נתק בתקשורת כאופציה בכלל. כי זה לא מקדם כלום, וזה רק משאיר אותנו במקום של "אני לא אעשה כלום עד שהם יעשו". את כועסת עליהם והם כועסים עלייך ולא מתקדמים לשום מקום. כמו שאמרתי קודם - לא אור ולא גרביים. ועוד עם הרבה כעס ובלבול והרגשה נוראית, זה הרי לא שלנתק איתם את הקשר יפתור לך את הבעיה. כרגע את בנתק, וזה איכס... אבל את יודעת, זאת המשפחה שיש לך. זה אחיך, ואת לא יכולה לשנות אותו (כמו שאמרת), וזאת המשפחה שהוא בחר לעצמו (האישה לפחות, את הילדות הוא גם קיבל בלי יכולת לשנות כלום
). וגיסתך היא כזאת - קמצנית ברגשות, קטנונית, ילדותית, כל מה שכתבו פה. זאת שיחה שלמה אחרת על לראות שאלה החולשות שלה, שנובעות מתוך מי יודע מה שהיא עברה/התחנכה/קיבלה/לא קיבלה, אבל זה לא בהכרח מגיע כדי להרביץ ולהכאיב לך, אפילו שזאת התוצאה הסופית. כמו שאמרו פה - למצוא את החמלה עבורה. ועכשיו לסיפור, ואולי זה יביא עוד קצת ממה שיש לי להגיד: ההקדמה היא שאני ושני ההורים שלי עוברים ב-10 חודשים האחרונים תהליכים מבורכים ומאוד משמעותיים, בדרך לחיות את החיים שלנו כפי שאנחנו רוצים וכך שיהיה לנו את מה שאנחנו חולמים עליו. אני בכוונה מציינת את זה, כי הסיפור שיש לי קשור דווקא במישהי שלא עוברת יחד איתנו את התהליכים האלה - אחותי היקרה. היו אפילו שלבים שהיא הביעה מחאה לגבי הדרך שבה נעשה התהליך, שאנחנו משקיעים בזה זמן יקר וכסף, שהיה יכול ללכת לדברים אחרים. אני ואחותי היינו מאוד קרובות גם לפני, חוץ מקטעים מסוימים שפשוט לא יכולתי לסבול אותה. זה היה כשהיא היתה מדברת בטלפון עם חברים, ולחלוטין לא שמה עלי. גם אם היתה מדברת איתי ופתאום היה טלפון מחברים - הופ! נעלמה. תמיד אומרת "טוב ביי" בטון די אנטיפטי, או "אני מדברת עכשיו בטלפון את לא רואה?" וסוגרת את העניין (ולפעמים גם את הדלת). או באמצע שיחה פתאום "אני עייפה" והולכת. ואני נעלבתי כל כך. אמא שלי ואני היינו מקטרות ביחד (גם היא נעלבה והיתה באה אלי, ולהיפך), ואחותי המשיכה להתנהג ככה. ניסינו לדבר איתה, להגיד לה שזה מעליב, והיא עשתה פרצוף ולא השתנה כלום. עד שיום אחד קלטתי שזאת היא. זאת אחותי, אני אוהבת אותה והיא אוהבת אותי מאוד, אבל פשוט כשיש לה טלפון מחברים היא הולכת לדבר איתם. וכשהיא מדברת עם חברים היא לא רוצה שאני אפריע. וכשהיא עייפה היא לא רוצה להיות נחמדה, והיא הולכת לישון. ככה היא. ואני החלטתי שאני מקבלת את זה. ככה בלי לשאול. לבלוע את הצפרדע בהבנה ובאהבה ודי. ומה שקרה שם כתוצאה מזה הוא פלא. קודם כל (כמעט מובן מאליו) שהמריבות הצטמצמו לאפס. וזה לא הפריע לי בכלל, לא צברתי את זה בבטן כל פעם ש"ויתרתי" לה, כדי שיום אחד אני אוכל לזרוק את זה עליה
אלא באמת זה היה שלם לי. אבל הפלא הגדול הוא בהשפעה שהיתה לזה עליה. לא ביקשתי ממנה כלום, הפסקתי להציק לה בנושא הזה, אבל פתאום היא התחילה לבקש סליחה לפני שהיא עוזבת אותי לטובת חברים, או לבקש מהחברים לחכות רגע כדי שהיא תשלים את השיחה איתי לפני כן, או להסביר למה היא כל כך עייפה וחייבת ללכת לישון. בזה ש"ויתרתי על הכבוד שלי", יכולתי להרשות לעצמי להיות אמיתית איתה, בלי "פאסון" ובלי פוזה, ומאז היחסים שלנו התקרבו בצורה משמעותית, והיא נותנת כל כך הרבה יותר! זה מרגש אותי רק לחשוב על זה. אתמול למשל, היתה אצלי מסיבת יומולדת, והיא התקשרה להתנצל שהיא לא תוכל להגיע לעזור לי לפני כן. אני לא ביקשתי ממנה בכלל שתגיע לעזור, אבל היא התכוונה להגיע וזה היה לה מובן מאליו. ואני אגיד לך משהו, אני זוקפת את זה לזכותי. מי שאני הייתי ביחסים החדשים איתה, איפשר לה מקום של לבוא אלי. של לוותר. אני נתתי לה את האפשרות הזאת. בגלל זה אני אומרת שיש לנו השפעה עצומה על ההתנהגות של אנשים מעצם מי שאנחנו ביחסים איתם. יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא, אבל זה מתחיל להיות קצת ארוך, ואני גם אשמח לשמוע דעות... (כאן או באופן אישי). בגדול - אני בעד ללכת אל, ולא נגד. לדבר, ולא לשתוק. לבלוע בחיוך ובאהבה (לא "זה בסדר אני אשב לי כאן בחושך בלי סוודר אבל העיקר שאתם תהיו מרוצים") לטובת מה שאפשרי, ממקום של עוצמה ולא של חולשה. כי אם את תהיי היוזמת והמחויבת, את תוכלי להביא לשם את מה שאת מאמינה בו. זה תלוי רק בך. גם אם הדרך תהיה ארוכה... אני מתחייבת להיות כאן איתך במקומות שתישברי ושהאור יכבה. אבל אל תפסיקי לחשוב על מה יכול להיות שם, איזה נסים יכולים להתרחש ביחסים. את יכולה לעשות את זה! הכי
שבעולם, ועוד נדבר על זה. טושטוש

gitta

New member
../images/Emo45.gifטושטוש, את ענקית!!!../images/Emo45.gif

חותמת בשתי ידיים על דברייך הבאים: "בגדול - אני בעד ללכת אל, ולא נגד. לדבר, ולא לשתוק. לבלוע בחיוך ובאהבה (לא "זה בסדר אני אשב לי כאן בחושך בלי סוודר אבל העיקר שאתם תהיו מרוצים") לטובת מה שאפשרי, ממקום של עוצמה ולא של חולשה. כי אם את תהיי היוזמת והמחויבת, את תוכלי להביא לשם את מה שאת מאמינה בו. זה תלוי רק בך. גם אם הדרך תהיה ארוכה..." אנשים כמוך מביאים מרפא ליקום כולו.

למעלה