דילמה רוצה לשתף אתכם

טיפקסית

New member
דילמה רוצה לשתף אתכם

בזמן האחרון עלו לי בראש תהיות לגבי הוצאת אזרחות פולנית,שני הסבים שלי משני הצדדים מגיעים מפולין. יש לי את כל המסמכים הדרושים להוצאה של האזרחות הזו. אני די מתלבטת האם אתם בעד או נגד הוצאת אזרחות פולנית? מה לדעתכם היתרונות/חסרונות שלה? אני לא ידועת,בעיקרון לדעתי בתור דור שלישי לשואה מגיעה לי הזכות הזו,בהתחלה חשבתי עם עצמי להתחיל בפרוצדורה דרך הצבא אבל הבנתי שזה סתם בלאגן,אז אמרתי לעצמי שאנסה לאחר השחרור. האמת שעדיין לא התייעצתי עם אבא שלי כי אם הוא לא ירשה אז אין לי למה להתאמץ,מדובר גם בעניין של מחיר יקר. למישהו יש נסיון בעניין?
 

liorm3

New member
תשובה

גם סבא שלי נולד בפולין ויש לי אזרחות פולנית, יש בזה הרבה יתרונות- לימודים בחו"ל יש מדינות שהלימודים בחינם ויש מדינות שהמחיר יותר זול,את צריכה לעדות את השיקול שלך האם להוציא אזרחות,אזרחות זרה רק יכולה לעזור בסופו של דבר אזרחות פולנית שווה משהו לעומת האזרחות הישראלית. בהצלחה
 
בקשר ללימודים........טעות.

צריך להוכיח מגורים של 3 שנים לפחות באחד ממדינות האיחוד האירופי לפי ההרשמה ללימודים ואז יש רק הנחה בשכר לימוד. מה שכן, ויזה חופשי לארה"ב.
 

Old Cat

New member
כמעט

אם אתה לומד בארץ שאתה אזרח שלה, ולומד בשפת המקום באוניברסיטה המקומית (לא מכללה פרטית), מהשנה הראשונה למגורים שם יש לך זכות כמו לכל אחד שנולד שם. צריך רק להרשם כתושב מקומי (כתובת מגורים מקומית) ולהוציא תעודת זהות מקומית (להבדיל מדרכון). אם זכותו של אזרח שם שגמר תיכון שם ללמוד חינם - גם זכותך, כי אתה אזרח ככל אזרח שגר שם בלי קשר לותק מגורים. לא בכל הארצות הלימודים חינם לגמרי. מצד שני, לך תלמד פולנית ברמה של בוגר תיכון שם כדי ללמוד באוניברסיטה מקומית................ סיוט אמיתי. אם יש לך אזרחות איטלקית זה יותר טוב כי קל יותר ללמוד את השפה ברמה המאפשרת לימוד באוניברסיטה שם. אם אתה לומד בארץ אחרת מאשר ארץ האזרחות שלך, אז המצב קצת פחות נוח, כפי שתיארת.
 

מדריך1

New member
אטלקית

לא בטוח, למדתי באטליה אטלקית, סיוט לא קטן. כמעט כמו ללמוד לטינית, שגם אותה ניסיתי ללמוד באוניברסיטה. לא הלך. נורא.
 

Old Cat

New member
איטלקית זו לא שפה, זו מוזיקה

חבר של הבת שלי לומד כבר שנה שלישית (תואר שני) עיצוב תעשייתי. מספר שזה לקח לו חצי שנה קורס מזורז ועבר את הבחינה לתושבי חוץ. בטוח שפולנית זה יותר קשה. לעומת זאת צרפתית זו לא שפה, זה סיוט.
 

mayagur2

New member
גם אצלנו במשפחה יש את האפשרות הזו..

מהסיבות שכתבת. אבל אצלנו זו בכלל לא התלבטות, זה מובן מאליו שלא... מה גם שסבא שלי מתנגד לזה. אני לא חושבת שזו זכות להיות בעלת אזרחות פולנית. להפך!
 

liorm3

New member
גם להיות אזרח ישראלי זה לא כבוד

גדול בחו"ל,הרי כמעט כולם שונאים אותנו בגלל היותנו ישראלים.
 

SupermanZW

Well-known member
לא בגלל זה שונאים אותנו אלא בגלל

המטיילים הונדליסטים, חסרי הנימוס והצעקניים, אם היו יודעים הישראלים להתנהג יפה גם המדינה שלנו היתה מקום נעים יותר לחיות בו וגם בחו"ל לא היו שונאים אותנו.
 

Old Cat

New member
מדוע?

בעד או נגד? קשה לענות בצורה מושכלת. בשביל מה? האם מדובר בקשר סנטימנטלי עם פולין ותרבותה, אותו את רוצה לבטא ולממש גם ע"י אחזקת דרכון פולני? האם מדובר ביתרונות כאזרחית האיחוד האירופאי? אולי לימוד פולנית ולימודים בפולין? או כדי לנסוע לעיראק לוב ואיראן לטיול? צריך קודם להחליט ואז לנהוג בהתאם. מגיע לך כדור שלישי לשואה? למה? בזכות מה? האזרחות הפולנית נרכשת אוטומטית ע"י לידה למי שהיה אזרח פולני בעת הלידה של בנו/בתו. אביך או אמך צריכים להיות בעלי אזרחות בעת הולדתך. כמו כן ניתן לקבל אזרחות ע"י פניה לנשיא פולין ובקשה, תוך הוכחת קשר לשפה ולתרבות (צריך לדבר קצת עם הקונסול). במקרה זה האזרחות אינה עוברת אוטומטית לבן/בת רטרואקטיבית (אינה עוברת בירושה רטרואקטיבית אלא רק מעת קבלת האזרחות). האזרחות הפולנית מתבטלת ע"י החלטת נשיא בגלל עבירות נגד פולין, או בגלל ויתור על האזרחות. מי שעלה מפולין בשנות 1945-1951 איבד אוטומטית האזרחות בגלל חוק שהיה אז שם. מי שעלה אחרי 1967 (הפעולות נגד היהודים עד 1972) הוכרח לחתום שמוותר על האזרחות. בשני המקרים אפשר לבקש ביטול איבוד האזרחות ואז יוצא שהיא מוחזרת רטרואקטיבית, ואז היא יכולה להיות בתוקף (רטרואקטיבי) כדי להוריש אותה לבן/בת. כעת יש מהלך בפרלמנט הפולני להעביר חוק לפיו יהיה ביטול אוטומטי קולקטיבי של הויתור הזה. מי שעזב את פולין לפני 1939 נחשב כעוזב מרצון וכמי שויתר מרצון על המולדת הפולנית, ולא כמי שהוכרח לעזוב או לוותר בכפיה על האזרחות, לכן תהיה בעיה להחזיר רטרואקטיבית תוקף האזרחות. מעשית, צריך להוכיח כי מי שעזב את פולין לא איבד אזרחותו, ולכן בנו/בתו נולדו לאזרח פולני ולכן הם נושאי אזרחות פולנית (גם אם לא מומשה מעולם). כך גם לדור הבא וכו', צריך להוכיח כי הילד/ה הם נולדו למי שהיה באותו היום אזרח פולני, כדי שהפולניות החוקית והרשמית תעבור בירושה(להבדיל מתכונות אופי שעוברות בכל מקרה) . התהליך די ארוך ויקר, ובדרך יש עורכי דין שגוזרים קופון, אלא אם יודעים קצת את השפה ויודעים איך להגיש מסמכים. כמובן שעוזר אם יש בבית מסמכים מקוריים שיעזרו להוכיח את מה שצריך. אין שום קשר לצבא. כדאי לא לערב אותם ולא לספר בצבא. בכלל, כמה שפחות יודעים בצבא על כל מה שקשור בך ככה יותר טוב בשבילך.
 

טיפקסית

New member
וואו חתולי תודה על התשובה המפורטת

בשביל מה? אני לא ממש יודעת אבל מהרגע שהגעתי לפולין הרגשתי סגירת מעגל להיות במקום שהמשפחה שלי לפחות חציה נרצחה בו,והבנתי שיצא חוק עכשיו לפי המודעות בעיתונים שיש אפשרות להגיש בקשה אפילו כדור שלישי,ובטח שבני הדור השני. אם אינני טועה סבי עזב את פולין עקב פוגרומים בעיר שלו בקירוב לשנת 1939 [הבעיה היא שהעיר שבה התגורר סבי עברה מיד אחרי המלחמה לרשות אוקראינה ולכן יש פה בעיה מסובכת יותר,אף על כך שיש לנו תעודת לידה וכן מסמכים מקוריים המעידים כי סבי נולד בפולין דאז כולל תעודת לידה מקורית]. אינני יודעת אם כחלק מהירושה השאיר לנו גם את האזרחות אך לפי איך שהכרתי את סבי סביר להניח שויתר על הדבר,למרות שיש בידינו הוכחות שהוא החזיק באזרחות שכזו במשך הרבה שנים. אממ יש לנו הרבה יוצאי פולין כולל ניצולי שואה שקוראים וכותבים בפולנית. לא שיתפתי את אבי ברצון לחתימה על אזרחות,אני ממש בהתלבטות כי אני יועת שכמעט בסבירות גבוהה שאבי יתנגד למהלך שכזה. לא,אינני רוצה אזרחות לשם לימודים,אם אצא ללימודים מיד אחרי הצבא זה יהיה בארץ ולא מחוצה לה. הבנתי שכל צאציהם של נספי שואה בזכותם להגיש בקשה לקבל בחזרה את האזרחות של משפחתם. לצערי לא הצלחתי למצוא פרטים לגבי קהילה כלשהי שנותרה מהעיר של סבי מלבד מישהו אחד,שהבנתי שהיה חבר טוב של סבי וניצל. האם למישהו ידוע ו/או יש קשר לעיר ליפיצה גורנה? זוהי העיר בה סבי נולד,בתקופת מלחמה"ע ה-2 והשואה הייתה תחת ממשל פולני, ומיד בתום המלחמה סופחה לשטחה של אוקראינה. אגב פרט נוסף מעניין הוא שאחיה של סבתי מהצד השני היה שנים רבות שר בממשלה הפולנית [הוא נפטר כשהייתי בת שנה] ולכן ניתן לו הכינוי "היהודי החשוב ביותר בפולין" וקבור כיום יחד עם גדולי האומה הפולנית בבית קברות נוצרי בורשה. אינני יודעת אם קרבה שכזו יכולה לעזור,אבל בינתיים אני אמשיך לחשוב אולי בעתיד בכל זאת לנסות להוציא אזרחות. אינני יודעת אם קירבה שכזו תוכל
 

Old Cat

New member
משפט אחד לא מבין מהיכן הגיע

את כותבת: "הבנתי שכל צאציהם של נספי שואה בזכותם להגיש בקשה לקבל בחזרה את האזרחות של משפחתם". מהיכן? על סמך מה? למיטב ידיעתי לא היה ולא נברא. לאחרונה עבר בפרלמנט חוק, שעדיין טרם נקבעו לו דרכי ביצוע לכן עדיין יש בעיה במימוש המעשי, שאלו אשר נאלצו לצאת את פולין בעקבות הפעילות האנטישמית ודחיקת היהודים בשנת 1968-69-70 הם יוכלו לקבל מיד חזרה האזרחות למרות שחתמו על ויתור. המשמעות היא שהויתור מבוטל והאזרחות קיימת מאז ולא בוטלה (להבדיל מאזרחות שמקבלים כעת ורק מעת קבלתה נחשבים כאזרחים) ואז בניהם ובנותיהם נחשבים כמי שביום לידתם נולדו לאזרח פולני. גם אלו שנמלטו בזמן השואה וניצלו ומחמת אילוצים שונים לא חזרו לפולין לחדש את אזרחותם ומעמדם, זכאים להתיחסות שונה מאשר שאר מבקשי האזרחות, ולרוב מקבלים אזרחות. אבל כדי שהצאצאים יקבלו אזרחות יש קודם לבסס את היות הניצול מחזיק באזרחות ביום שנולד לו הצאצא שלו, ואז לבסס קיום אזרחות לצאצא כך שגם הצאצא שלו דור שלישי יהיה כזה שנולד ביום לידתו לאזרח פולני. אולי מכאן הבילבול. בכל מקרה, שמרי היטב כל מסמך שיש לכם, אי אפשר לדעת מתי זה יהיה לעזר. שלחי לי בבקשה במסרים השם של זה שהיה שר בממשלה, ואם ידוע שם בית הקברות.
 

טיפקסית

New member
הנה התמונה של הקבר של

אח של סבתא שלי קראו לו ברק יחימוביץ',היה שר בממשלה הפולנית שנים רבות האמת שהוא נפטר כשהייתי בת שנה,אבל הוא התגורר כל השנים בפולין ולכן לא יצא לי להכיר אותו ואין לי הרבה מידע עליו נ.ב הקבר הוא הקבר החום שנראה בתמונה עם הורד האדום עליו שים לב שעל הקבר מופיע הכיתוב של שמו בפולנית אולי תוכל לסייע לי לחקור זאת
 

Old Cat

New member
התמונה כבר בדרך לוורשה

נראה מה הקרובים שלי יוכלו לספר לי עליו. תאריך הלידה שלו ברור, תאריך הפטירה 19 ביולי 19 ומשהו (ספרות אחרונות לא ברורות). הוא קבור יחד עם אשתו, ששמה RENA. תאריך הלידה שלה גם ברור, תאריך הפטירה מוסתר ע"י צל העץ. לפי התמונה לא נראה לי שזה בית הקברות POVONZKI כי שם זה הכל יותר עתיק צפוף וחסר שמש בכלל. כאשר אדע יותר אשלח לך מסר.
 

טיפקסית

New member
19.7.1987

אבא שלי אמר שהוא נפטר כשהייתי בת שנה,ואני נולדתי ב-1986 אז זו הסבירות. אשמח באם תצליח להעלות משהו בחכתך. לצערי לא זכיתי להכיר אותו כלל כיוון שחי בפולין מאז ומתמיד,אולי הוא היה בביקור בארץ האמת שממש לא זכור לי.
 

Old Cat

New member
הכי חשוב שכחתי (רואים שאני מזדקן)

השם שלו המלא הוא ברוניסלב BRONISLAW כאשר BEREK זה כינוי בקיצור, כמו יוסי ליוסף או קובי ליעקב. את ה L של BRONISLAW מבטאים כמו האות W במלה האנגלית WHY או WHAT (זה הקו האלכסוני על האות L ).
 

הרֵעוּת

New member
אין לי ניסיון בעניין.

אבל אני נגד. מה תיתן לך אזרחות פולנית? במה היא מועילה ותורמת? לדעתי זה מיותר.
 

SupermanZW

Well-known member
בעד

אזרחות פולנית הינה למעשה אזרחות של מדינה החברה באיחוד האירופאי מה שמקנה לך זכויות רבות שעשויות להועיל לך בחיים כגון היכולת לחיות ולעבוד באופן חוקי בכל אחת ממדינות האיחוד, דבר הפותח בפנייך דלתות מבחינה מקצועית וגם מאפשר הגירה קלה (אם תהיי מעוניינת בכך בעתיד זהו מכשול אדיר שמוסר), התועלת העשויה לצמוח מאזרחות פולנית גבוהה מהעלות ולכן לדעתי כדאי לך להשקיע בכך. אני לצערי לא יכול להשיג אזרחות פולנית כי סבתי עלתה ב1950, אבל ניסיתי, לו היתה לי האפשרות להשיג אזרחות של אחת ממדינות האיחוד הייתי עושה זאת ללא היסוס, כל דבר שעשוי לעזור בחיים כדאי לעשות, את זה תגלי לבטח בהמשך חייך.
 
למעלה