דילמה רוצה לשתף אתכם

SupermanZW

Well-known member
עוד משהו קטן

כדאי גם לקרוא את זה ולהבין למה תמיד כדאי לנצל הזדמנויות ולהשאיר את כל האופציות פתוחות (עד כמה שאפשר).

בטח שבוודאי!!! חובה דרכון אירופאי..

תוך כמה שנים אולי יהיה דרכון של האיחוד האירופאי, חובה חובה חובה!

Noya18

New member
עקרונית,

לי יש אזרחות אירופאית (תודות לסבתא
), מסיבות פרקטיות לחלוטין. לא מתוך זיקה לארץ, או מתוך אהבה אליה, או שום דבר דומה. ההיפך. אני התנגדתי בהתחלה, אבל סבתא שלי עודדה אותי "שלפחות תצא איזו תועלת...". להזיק זה לא יכול, באופן עקרוני. אם לסבים שלך יש התנגדות מבסיס רגשי, אני נגד. אם לא- זה יכול רק להועיל. מה שכן- זו פרוצדורה ארוכה, למיטב זכרוני.

irashady

New member
אמממ אני לא מבינה

למה את צריכה אזרחות פולנית? לא הייתי רוצה להשתייך למדינה הזאת, ואני גם לא מבינה מה רע פה..? ואפילו אם זה באקשר של אידיאולוגיה אני לא מבינה למה את צריכה את זה... אבל אולי זאת רק אני

SupermanZW

Well-known member
באזרחות פולנית יתרונות רבים

פולין חברה באיחוד האירופאי, החל מה1.1.2006 יוכל כל אזרח של כל מדינה החברה באיחוד האירופאי לחיות ולעבוד באופן חוקי בכל מדינה החברה באיחוד האירופאי וגם (לאחר 3 שנות מחיה באחת ממדינות האיחוד) ללמוד כמעט בחינם, כמו כן גם אפשר לטייל לתקופות בלתי מוגבלות ללא צורך בויזה ולמעשה להיות בעלי כל הזכויות שיש לכל אזרח של מדינה החברה באיחוד האירופאי. כל דבר שעשוי לעזור בחיים צריך לעשות אפילו אם לא ידוע מתי ואם בכלל יעשה בכך שימוש, חשוב לשמור את כל האופציות פתוחות כי לא ניתן לדעת מה ילד יום וגם כי הזדמנויות חשוב לנצל, מי שלא מנצל הזדמנויות לא יצליח בחיים.

irashady

New member
לא ידעתי על היתרונות האלה

אם זה יכול להועיל בצורה כזאת לדעתי היא צריכה לעשות את האזרחות

SupermanZW

Well-known member
למה לא?

כמות הפולנים שנרצחו בשואה זהה לכמות היהודים, הנאצים הם האשמים היחידים במות אבותיך, לא הפולנים (לפחוצ לא רובם), אין שום פגם מוסרי בהפיכתך לפולני באופן רשמי וודאי שלא בקבלת זכויות הנגזרות מהיותה של פולין חברה באיחוד מתוקף היותם של אבותיך אזרחים פולנים אשר יכולים בצדק להוריש לך זכויות אלה למרות שלהם לא היו (באותה תקופה לא היה קיים האיחוד האירופאי, לכן גם לא יכלו להיות), לכן אם מגיע לך עליך לקבל מה שמגיע לך, לא תועילי לאיש אם תוותרי על זכויותיך אך תועילי לפחות לעצמך אם תממשי אותן, אולי אף לצאצאיך. מי שיכול/ה להוציא אזרחות של אחת מהמדינות החברות באיחוד האירופאי ולא עושה זאת פראייר/ית גדול/ה ועושה עוול לעצמו/ה.

moriabar

New member
עזוב,עדיף להיות יהודים!

בס"ד סבא וסבתא לי לא שרדו את כל זה כדי שאברח מהארץ ובייחוד לא כדי שאהיה "שותפה" לארץ שממנה הם ברחו בכאב רב,מקום שבו הדם שלי,שלהם ושל קרובים שלי ספוג באדמה. ויודע מה? רוב הדם אפילו לא נספג באדמה! הוא עדיין באוויר,במים,ובאיזה הר אפר מזורגג שהחארות הקימו באמצע מאיידנק.

SupermanZW

Well-known member
שותפה לארץ ממנה ברחו?

האם קיומה של פולין אשם במותם של הנספים? האשמותייך אינן מופנות לכיוון הנכון, אך ורק את הנאצים יש להאשים. ספיגתו של הדם באדמה אינה קשורה לעניין, לא האדמה רצחה את אבותייך, אדמה היא דומם (אותו הדבר נכון גם לגבי האוויר, המים, והר האפר המזורגג). ללא קשר לבריחה מן הארץ, אפילו האפשרות לטייל בכל אחת ממדינות האיחוד ללא ויזה וללא הגבלת זמן לבדה (כלומר מבלי להתייחס לתועלות האחרות) הופכת את השגת האזרחות הפולנית לכדאית. היותך יהודיה אינה תלויה באזרחותך/אזרחויותייך אלא אך ורק באמונתך.

moriabar

New member
כשאתה אזרח של מדינה

בס"ד אתה שותף שלה,שותף בה. ותעשה טובה,הפולנים לא ניסו כ"כ לעזור ליהודים,הם אמנם לא אשמים כמו הנאצים יימח שמם,אבל הם גם לא הכי צדיקים,הם גם היו אנטישמים לא קטנים והם לא רצו יהודים בפולין כמעט כמו הנאצים...

SupermanZW

Well-known member
גם אם כן אז

כמו שהיו פולנים אנטישמים היו גם פולנים חסידי אומות העולם שהצילו יהודים ממוות, רוב הפולנים לא השתייכו לאף אחת משתי הקבוצות אלא פשוט חיו את חייהם, הם לא היו אנטישמים, לא הסגירו יהודים ואף לא הצילו יהודים, כמו כן 6 מיליון פולנים נספו במלחמת העולם השניה, כמות זהה לכמות היהודים שנספו, לכן מדובר בכל מקרה ב"שותפות" חסרת משמעות או ב"שותפות" כה רבגונית עד שלא ניתן להגדיר את משמעותה.

lihi r

New member
אני....

גם לי יש אפשרות להוציא אזרחות פולנית שוב מהסיבה שכתבת ותאמת שחשבתי על זה יותר מפעם אחת ואפילו לא פעם אמרתי לאבא שלי שכדי לו להוציא אזרחות כזו אבל עדיין אני לא יודעת אם אני אוציא כי לי אישית אני לא רואה איזו תועלת זה ייתן כי זה לא שאני מתכוונת ללמוד בחו"ל

SupermanZW

Well-known member
יש תועלות רבות שאזרחות פולנית תתן

לך, לא רק לימודים זולים בחו"ל, אלא אפשרות לבקר (ולמעשה גם לעבוד ולחיות ללא הגבלת זמן) ללא ויזה בכל אחת מהמדינות החברות באיחוד וגם אפשרות לתשלומי מס מופחתים אם יהיו לך נכסים בפולין (תוכלי לבחור האם לשלם מס כאזרחית פולנית או כאזרחית ישראלית, על חלק מסוגי הנכסים המס הפולני נמוך יותר), קיימות גם תועלות נוספות שלא עלו על דעתי כרגע אך אם ברצונך לדעת את כל התועלות האפשריות רצוי שתתייעצי עם עו"דים.

at22

New member
ובסופו של דבר-

למה כל זה עלול להוביל? לירידה מהארץ. לא בדיוק המטרה לשמה הוקמה המדינה 3 שנים לאחר סיום המלחמה.

SupermanZW

Well-known member
מי שרוצה לרדת מהארץ ירד גם ללא

אזרחות פולנית, כמו כן מי שרוצה לרדת אין סיבה למנוע זאת ממנו, שכל אחד יעשה מה שלדעתו יעשה אותו מאושר יותר. רוב היורדים הם חסרי אזרחות זרה וגם לא נמצא שום קשר בין קיום אזרחות זרה להחלטה לרדת מהארץ.

trigotrigo

New member
לדעתי?

לכי על זה. שכנעי את ההורים שלך, ותוציאי דרכון ואזרחות אירופאיים. לא עניין של פיצוי, או נקמה, אלא פשוט מאוד - אם יש לך האפשרות להקל, ולו במעט, על כל דבר שיהיה, אז כדאי לנצל אותה.

למעלה