דילמה שיקומית-

רותוש

New member
דילמה שיקומית-

אז, במסגרת הלימודים אנחנו מוצמדים לפגועי נפש. כיום, לפי תיאוריות שיקומיות, מה שמנסים להקנות לחולים הוא ראשית, מיומנויות יום-יומיות, וכך לאט לאט על ציר ההתקדמות דוחפים אותם לעצמאות, ומשם לדירות מוגנות. בעקבות שיחות שהיו לי עם אותו פגוע נפש, עם מטפלים ועם עצמי, עדיין לא מצאתי את התשובה ולא הגעתי אל הנחלה- מה זה נקרא לעזור למישהו? האם זה לתת לו את כל מה שאנחנו יכולים על מנת שהוא יגיע ליעד שהוא רוצה? או האם זה להחליט מה טוב בשבילו ע"פ תפישות תרבותיות ולכוון אותו לשם? המטופל שלי נניח, כל משאלתו היא לשכב כל היום בהוסטל ולא לעשות כלום. אבל כולם סביבו, ממש יושבים לו על הוריד- לעבוד, לנקות, להתקלח, מה לא. זה מביא אותו להמון משברים ודיכאון, מה שבטוח, הוא לא מאושר ולא מרגיש שעוזרים לו. יש הרבה מאוד חולים שלא מצליחים להגיע לדיור ונשארים בהוסטלים במצב יאוש נוראי, כמו המטופל שלי. מצד אחד אני מאוד רוצה לזרום איתו, ורק לעשות כיף ולצייר, ולהתעצבן בתוכי על המדריכים שמכריחים אותו לעשות דברים. מצד שני, איפה עובר הגבול שללכת עם רצון של מישהו זה כבר לא עזרה? כשמישהו פוגע בעצמו או באחר? אז מה זה פוגע בעצמו? לשכב כל היום לבהות בתקרה ולא להתקלח נכנס לקטגוריה? הייתי שמחה לשמוע רשמים שלכם בנושא, מה זה לעזור לאדם.

רותוש

אני בטוח שמחר בבוקר לא העיר את ילדיי ואזרז אותם לבית הספר הם לא ילכו בכלל,אם לא אנג'ס להם שבין שתיים לארבע לא יורדים למטה ולא צורחים ולא שומעים מוסיקה בקוליי קולות,הם יעשו מהומות בין שתיים לארבע ואין סוף לדוגמאות הם לא ילדים רעים הם פשוט עדיין לא מסוגלים להבין את התמונה כולה כמו למשל שביום מן הימים הם יצאו לעבוד ובלי השכלה זה יהיה נורא קשה אם בכלל (ראי ערך משפחות הרוסות לאן ברך כלל ילדיהם מגיעים) אז אני חייב להכריח אותם לעשות דברים ואת את המוטפלים שלך עד שיוכלו להבין את התמונה כולה.במקרה שלך זה דורש הרבה יותר אמונה שהם יצליחו יום אחד לכן זה הופך את המצב לקשה ומסובך יותר אבל אל תפטרי את עצמך להאמין שהם מסוגלים עד שלא יוכח אחרת. עבודתך היא מהקשה והנעלה שפגשתי עד כה "לתת לכל אדם זכות להצליח" זה לא קשה עם ילד מחונן בהצלחה ובהוקרה סטארגייט

רותוש

New member
ילדים זו דוגמא נפלאה

ל-עד כמה לעזור. קודם כל תודה, אני עדיין רק סטודנטית, אבל אנחנו עושים זאת בהתנדבות. כמה מקום יש לילד שלך לקחת החלטות בעצמו? כמה מקום אתה נותן לו ומכבד את זה שיש לו מה להגיד בעניין עתידו? למה לא נניח, לנהל איתם דיאלוג על החשיבות של הלימודים, ולהגיע למצב שהם רוצים ללכת רק צריכים את העזרה שלך בכיוון שהם רוצים? מה תאמר על הורים שמלמדים ילדים בבית כי הם חושבים שזה הכי טוב בשבילם? הם עוזרים להם?

פתחת נושא מרתק רותוש!

אני מקווה שיצטברו קצת סיפורים... פטרנליזם הוא נושא הדוקטורט שלי, דרך אגב.

Paternalism פטרנליזם

פטרנליזם, נגזרת מהמילה הלטינית Pater (אב), פירושה בעצם הגבלה על חירותו של מישהו לטובתו הוא. יש המון דוגמות לפטרנליזם: חיוב נהגים לחגור חגורת בטיחות, איסור על כניסה לים בהעדר מציל, אשפוז כפוי של מי שסובל מאנורקסיה, חוק חינוך חובה, חובה לחגור חגורת הצלה בזמן הפלגה, איסור על אדם למכור עצמו מרצונו הוא לעבדות, חיוב הפרשת כספים לביטוח לאומי ואפילו חוק שכר מינימום...

פטרנליזם הוא מיותר לחלוטין

הוא עצמו גורם לתנאים בהם נזקקים לו! אני דוגל בתנודות מטוטלת קיצוניות טבעיות שהולכות ופוחתות בעצמן במקום אישהוא חוק שמנסה להביא את הניגודים לאחדות כפויה בכוח. כל כפיה מביאה להתנגדות, לא ניתן לשלוט על יצור חי. אם הוא נשלט הוא למעשה מת.

מיותר לחלוטין?

"הוא עצמו גורם לתנאים בהם נזקקים לו" קשה לי להאמין שהפטרנליזם שלי גרם לביתי להיות תינוקת הזקוקה להשגחה. "אני דוגל בתנודות מטוטלת קיצוניות טבעיות " כלומר לתת לנערה אנורקטית להשלים את תנודת המטוטלת למוות ברעב ואז... "לא ניתן לשלוט על יצור חי" נהפוכהו רק על יצור חי ניתן לשלוט: שליטה במת מוגבלת מאוד ודורשת חניטה .

שטויות

כן, ככל שאתה כופה על בתך כך היא נעשית יותר תלותית. בדרך כלל נערה אנורקטית לא היתה מגיעה למצבה אלמלא אם שתלטנית. וזה מראה שהפטרנליזם יוצר את התנאים שבהם נזקקים לו. אי אפשר לעולם לשלוט על יצור חי, אם נדמה לך שאתה שולט על עצמך למשל, תבדוק אם לא הרגת את עצמך בדרך.

נהפוכהו

"ככל שאתה כופה על בתך כך היא נעשית יותר תלותית" מוזר- ביתי נולדה תלותית לאחר שבהיותה ברחם לא כפיתי עליה דבר והיא תלותית פחות ופחות ככל שעובר הזמן בו אני כופה עליה דברים.. "בדרך כלל נערה אנורקטית לא היתה מגיעה למצבה אלמלא אם שתלטנית.." נחמד שהחלפת את ה"תמיד" ב "בדרך כלל". כמה נערות אנורקטיות הכרת באינטימיות מספקת כדי לספק הבחנה כזו? באותה מידה הייתי יכול לייצר משפט פסקני והפוך "בדרך כלל נערה אנורקטית לא היתה מגיעה למצבה אלמלא אם מזניחה" אגב: ישו לא היה אנורקטי ולרוב האנשים האחרים יש גם אבא. "אי אפשר לעולם לשלוט על יצור חי" ראה את סעיף ניכויי המיסים בתלוש המשכורת שלי ותראה שאפשר להגיע לשליטה לגמרי לא רעה.. שוב: לא ניתן לשלוט אלא ביצורים חיים. "אם נדמה לך שאתה שולט על עצמך למשל, תבדוק אם לא הרגת את עצמך בדרך. " תודה על העצה: יש דופק, יש נשימה האישון מגיב לאור - כנראה שטרם הרגתי את עצמי.

אתה מעוות את דברי

ברור שמלכתחילה בתך תלותית, זה לא סותר את דברי. אני אומר שככל שאתה כופה עליה כללים כך היא תיעשה תלותית יותר בתור בוגרת ובכלל מתוסבכת. באשר לנערות אנורקטיות, מדובר על נתון סטטיסטי, לא על פרי המצאתי. לא ברור מה הקשר של ישו לכל הסיפור... האם אתה רוצה לומר שמרים הבתולה היתה שתלטנית או מזניחה... וכ"ו... אי אפשר לשלוט על יצור חי, אפשר לשלוט רק על חפץ דומם. המשכורת שלך היא חפץ דומם והיא עצמה ניסיונך להשתלט על חפצים דוממים. לכן השלטונות שולטים לא בך אלא בשליטתך. דופק ונשימה אינם הדבר היחיד שמאפיין יצור חי ושמו אדם ויש להניח שמיצוי יכולותיו כאדם הוא המגדיר אותו כחי במלא מובן המילה. כל הגדרה אחרת לחיים מנסה למצוא מכנה משותף שיכול להשתרע בין אטום לקוסמוס ולכן יכולה להיות על גבול האבסורד או מעבר לו. יש להתחשב בכך שאדם תמיד ימדוד חיים לפי האדם, ויקרא ליצורים דומים לו- חיים יותר. למה להתווכח עם הסובייקטיביות שלו? יש לך מדד אחר?

יאיון11

New member
פטרנליזם-איך זה מתבצע-באיזה אופן ?

כאשר ההגבלות על מישהו נעשים באמצעים מאד לא נעימים, למשל הורים שנוהגים יד קשה בילדיהם, או בדוגמא של רותוש -"יושבים למטופל על הוריד-לעבוד להתקלח", פטרנליזם ברוטאלי מדי עלול לייצר התנגדות וגורם להתדרדרות נוספת, ולכן יש לדון גם בשאלה איך ובאילו אמצעים לנקוט כדי לא להפוך את המצב למסובך יותר.

ברוכה הבאה mk

נוכל לקרוא לך מיקי? או איך? ברוכה הבאה! הסתכלתי ברכטיס שלך... המון תחומי התעניינות (ואת כנראה גם מעדיפה חתולים!). בקיצור, שבי איתנו מעת לעת... בסדר?

mk76

New member
תודה, על קבלת הפנים החמה../images/Emo9.gif

אפשר לקרוא לי פשוט מאיה..ואני מעדיפה דווקא כלבים (יש לי אחת). מאוד התלהבתי מהפורום הזה ואני מתכוונת להיות אורחת קבע... שיהיה יום טוב לכולם!

מאיה, גם לי יש!

כלבה מעורבת קטנה ומתוקה. נוטה ללקק את הבריות באובססיוויות יתרה, אבל על בעיה זו אתייעץ איתך בשרשור נפרד.
ל ה ת ר א ו ת !

הרהרנית

New member
תודה. הושכלתי

האם ניתן לומר אם כך שהורים לקטנים, נוהגם , מטבע הדברים ביתר פטרנליזם? וככל שהילדים גדלים מצמצים את המקומות לטובת אוטונמיה של הילדים? ובמדינה קפיטלסיטית יש פחות פטרנליזם מאשר במדינה קומונסטית או דיקטטורית? כי בשתי הדוגמאות יש החלטה של מישהו שהאחר לא מסוגל לדאוג לביטחונו מספיק?

הרהרנית זה בשבילך

פטרנליזם מודרני ההתייחסות העיקרית לכוח אדם שחרגה מהגישה הקפיטליסטית הפשוטה עד סוף המאה ה-19 היא הפטרנליזם המודרני: תפיסה המעמידה את האירגון כיחידה כמו-משפחתית, הדורשת מן המעביד יחס אנושי ואבהי כלפי עובדיו. תפיסה זו מבוטאת במחויבות של האירגון מבחינה חברתית\כלכלית לעובדיו ולקהילתם. תפיסה זו הנחתה מעסיקים שונים במהלך ההיסטוריה המודרנית (הידועים בהם: רוברט אוון מסקוטלנד, ופ' לוול וג' פולמן מארה"ב), ולאורה הוקמו ערי המפעל הראשונות בארצות הברית ובבריטניה, שאופיינו במוערבות רבה של המעסיקים בקהילה. בשנות העשרים של המאה ה- 20 התפתחה גישה זו ביותר, ושיאה בשנות הארבעים של אותה מאה. במקרים רבים מהווה הגישה הפטרנליסטית אלטרנטיבה לאיגודים מקצועיים, ועם העלייה בדומיננטיות של איגודים אלו חלה ירידה בתוקפה של הגישה הפטרנליטית (מתוך אתר ויקיפידיה ערך משאבי אנוש)

למעלה