דילמה ...

Anton Chigurh

New member
דילמה ...

הדילמה היא כזו: יש לי אופנוע שאני רוכב עליו פעם בחודשיים, וגם אז רק בשטח, במקומות שאין בהם נפש חיה (מגיע לשטח על נגרר). טסט לאופנוע אני לא עושה - אין שום סיכוי שהוא יעבור ....
הדילמה שלי היא האם להפקיד את הרישיון שלו במשרד הרישוי, או לא. אם אני לא מפקיד אני צריך לשלם את אגרת הרישוי - כ 300 ש"ח בשנה (אם לא כיום, אז ביום שארצה למכור אותו ולהעביר בעלות).

אם חלילה אתפס רוכב עליו, האם יש הבדל בענישה המקובלת בין 2 האפשרויות הבאות:

1. רכיבה על אופנוע ללא טסט (אופנוע שכבר שנתיים-שלוש אין לו טסט).
2. כמו #1, ובנוסף רישיונו של האופנוע הופקד במשרד התחבורה.

בכל מקרה מדובר ברכיבה בשטח שומם (לא בתוך עיר, ולא על כביש). מה הענישה המקובלת אגב ?

creth11

New member
כמה הארות

לפי חוק גם בשטח שומם הינך חייב ברישיון בתוקף לרוכב ולאופנוע וגם ביטוח חובה בתוקף.
לא יודע מה ההבדל בענישה לגבי רישיון לא בתוקף או מופקד וגם קשה לנחש כי העונש ייגזר ע"י בימ"ש,
הסכנה האמיתית אינ האפשרות שתיתפס אלה האפשרות שתיפגע או תפגע באחר והביטוח לא יכסה טיפול רפואי, כידוע לך הסיכוי לתאונה עם נזק גופני לך או לאחרים גם בשטח היא גבוהה מאוד באופנועים.
לצערי מוכרים כמה מיקרים שבעיקבות תאונת רוכב מישפחתו איבדה את כל רכושה ועולמה.
אני במקומך הייתי דואג הרבה יותר מעניין הביטוח מאשר עניין התפיסה והעונש.
תחשוב שנית
תתייעץ עם רוכבים אחרים
תבחן את סיכויי הפציעה שלך והאחרים בשטח
תעשה חושבים מחדש

gady19

New member
300 שח לשנה זה לא הרבה

מה שיקר מאד זה הביטוח ופה אולי ניתן להקפיא ולהפשיר. כלומר להתאים את הביטוח ליום הנסיעה בלבד, צריך לברר מול סוכן
בקשר לכל הנושא הפקדת רשיון ונהיגה עי המפקיד זה כנראה יותר חמור מרכב ללא טסט.
כי זה עלול להתפרש עי השופט כרמאות ואולי אפילו דברים יותר חמורים .
ונוסף לכל יש שתי עברות גם ללא טסט וגם ללא רשיון רכב ושופט שעלול להקל במקרה הראשון
עלול להחמיר מאד במקרה השני. בקיצור החסכון עלול להיות יקר .
ולכן עדיף לשלם 300 שח מאשר להסתכן בקנס גדול שלילה רצינית וכמובן במקרה של תאונה
הפסדים של מאות אלפי שקלים.
בסיכום חבל לעשות שטויות שמצטערים עליהם
נוסף לכל גם בשטח יש לעיתים משטרה
בכל אופן למי שכבר נפגע ללא ביטוח יתכן שהוא מכוסה בכל מקרה עי קופת חולים צריך לברר, אבל
יש הוצאות נוספות במקרה של נזק רציני
http://www.civilsociety.co.il/01/נפגעי-תאונות-דרכים-קופות-חולים/

Anton Chigurh

New member
תודה לשניכם ... בכל מקרה

ביטוח חובה לא בא בחשבון שכן מדובר באופנוע שני ועל הראשון אני כבר משלם כמעט 5000 ש"ח בשנה. אני לא הולך להוציא סכום דומה או אפילו קרוב בשביל גג 10 רכיבות בשנה. מה גם שמדובר באופנוע שצריך להשקיע בו הון כדי להכינו לטסט, וכידוע ביטוח חובה לא תקף אם אין טסט במשך נניח שנתיים ....

שנית, לא ברור לי מדוע אתם מניחים שבטוח מדובר במשפט. לפני כמה שנים נתפסתי נוהג על רכב שהיה בלי טסט כ 7 חודשים וזה נגמר בקנס (+נקודות). האם תמיד מדובר בעבירת קנס, או שסתם היה לי מזל ? או שאולי מעל פרק זמן מסויים זה אוטומטית משפט ?

danizeid

New member
5000 שקל? על מה ולמה??

פשוט לא יאומן איזה מחירים חברות הביטוח מרשות לעצמן לקחת על ביטוח חובה לאופנוע...
אין איזו רגולציה סביב הנושא הזה? מישהו מפקח על המחירים האלה?

wil

New member
המחירים מפוקחים ומסובסדים(!)

הפיקוח הוא ע"י המפקח על הביטוח.

הסבסוד הוא ע"י כך שבתאונה אופנוע-מכונית הביטוח של בעל המכונית ישלם 75% מנזקי הגוף של האופנוען. (גוגל "הסדר החציה")

ועדיין הביטוח יקר מאוד.
אופנועים זה מסוכן...

Anton Chigurh

New member
אז אשאל משהו יותר ספציפי:

האם נהיגה על רכב ללא רישיון רכב בתוקף (לא עבר טסט), זו עבירה עם ברירת קנס ? האם התשובה תלויה בפרק הזמן שלרכב אין טסט ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אל תתחכם

חפש בגוגל "בועז דרורי" ותבין מה יכול לקרות לך.
תקציר
היתה תאונת פגע וברח - מונית פגעה בהולך רגל ונמלטה
הבחור הזדמן במקרה לסביבה, רכוב על אופנוע ללא ביטוח חובה תקף, נחקר ע"י שוטר ואפילו לא זומן לבוחנים מאחר ולא היה מעורב.
לאחר 7 שנים פחות חדשיים חברת כלל הגישה נגדו תביעה על 2 מליון שקל, הוא התרוצץ בחיפוש עדים, נסע לצורך זה עד ארה"ב, הסיפור עלה לו (הוצאות) כחצי מליון שקל, הוא זוכה והשופט פסק אפילו שכלל תשלם לו 5000 ש"ח הוצאות.
כלל הגישה ערעור למחוזי, הבחור היה מרוקן ומצא עו"ד לא ממש טוב, הוא הובהל ע"י שליח לבית המשפט, הופחד ע"י השופטות, היה המום לחלוטין והסכים לפשרה שישלם 100 אלף בתשלומים, (מצבו הכלכלי היה כזה שנסגר לו חשבון הבנק ונשללה ממנו אפשרות לפנקס צ'קים וכרטיס אשראי), לאחר ששילם מחצית התעכב בכמה ימים תשלום אחד שלו, כלל פנתה לבית המשפט ונפסק שעליו להחזיר מיד את יתרת החוב + 50 אלף הוצאות לכלל.
-
עכשין - תעשה מה בראש שלך.

למעלה