ניצן אתה מדבר מנסיון?
כי אני כן, וזה ממש לא קצת בירוקרטיה ותו לא.
היחס שאני ואשתי הלא יהודיה קיבלנו היה משפיל ומעליב, והפקידות הערימו קשיים ככל יכולתן תחת רוח המפקד - שר הפנים דאז אלי ישי. שנה שלמה גררו אותנו, כל פעם המציאו איזה מסמך אחר שלא היה רשום באף רשימה אבל בלעדיו אי אפשר. כל פגישה במשרד הפנים היתה כרוכה בשעות של המתנה בתור. נוכחות חובה של שנינו למרות שהפקידה לא הסכימה לדבר באנגלית ואף לא הרשתה לי לתרגם בעבור אשתי את הנאמר. באחת הפעמים שחזרנו מחו"ל לקפיצה של חידוש ויזת תייר אשתי נעצרה על ידי ביקורת גבולות בטענה שהיא שב"חית שכן היא היתה כבר שנה בארץ על ויזת תייר - למרות שהיתה בתהליכים לקבלת הויזה כל התקופה המחורבנת הזאת.
מזימתם הצליחה, והמשפחה המתבוללת שלנו החליטה לא להשתקע בישראל.
אנחנו נחזור לביקורים, ואולי אפילו לתקופות ארוכות, אבל בשביל שנחליט לנסות שוב לחיות בארץ צריכים לקרות שם שינויים דרמטיים.

יש לציין שאני מכיר גם זוגות מעורבים שדווקא כן מספרים שזה היה פשוט ולא נורא. ממה שאני מצליח להבין יש כמה גורמים שעשויים להשפיע על זה:
- אשה יהודייה עם גבר לא יהודי זה פחות נורא מבחינת התיאוקרטיה היהודית מאשר גבר יהודי עם אשה לא יהודייה. אני מניח שאין צורך להסביר מדוע.
- כנראה שמאד משנה לאיזה סניף של משרד הפנים מגיעים. חייבים לגשת לפי איזור המגורים - המלצה שלי, לא לגור באיזור ששייך למשרד הפנים ברחובות. ממה ששמעתי מאנשים אחרים הבנתי שמשרד הפנים בראשל"צ, תל אביב, כפר סבא דווקא היו בסדר.

כמו כן לגמרי יש מצב שתחת שר פנים אחר המצב נראה אחרת.