דילמה

pixie66

New member
מעניין

בעניין ההתאקלמות בן הזוג בארץ. אני לא רואה את עצמי עוברת לתל אביב או לירושלים אלא ליישוב קטן.
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
הערות למה שכתבת עד עכשיו

1. כסף, כמה שאני יודע בארצות הברית מאד יקר להחזיק הורים שלא עבדו בארצות הברית ולא שילמו מיסים, עלויות הבריאות יהיו מאד גבוהים, תבדקו את העניין
2. ויזות, אם את ובעלך לא אזרחים אמריקאים לא פשוט לקבל ויזות, בניגוד להורים של אחיך שכן זכאים, כמה אני יודע הגירה של אחים לוקחת המון שנים

pixie66

New member
תיקון

1. לא צריך להחזיק אותם. הם מתוחזקים לא רע בכלל. עלויות ביטוח הבריאות אכן גבוהות.
&nbsp
2. בעלי ואני אזרחים אוסטרליים. אני בעלת מקצוע ויכולה לעבוד ולחיות בארה"ב תחת ויזה E3.
&nbsp
שאחי ידאג להביא את ההורים שלו...

&nbsp

pixie66

New member
נכון

צריך ספונסר, כלומר מעסיק.
&nbsp
זה לא מה שיעצור אותנו אם נקבל החלטה לעבור לשם, נמצא מעסיק ��

Small Dragon

New member
אזרחות אוסטרלית בלבד אינה מעניקה זכות מגורים בארה"ב

למיטב הבנתי ומבדיקות ראשוניות שעשינו.
אם אני לא טועה, כן יש אפשרות להוציא ויזה על בסיס קירבה משפחתית מדרגה ראשונה (בני המשפחה חייבים להיות אזרחי ארה"ב).
לגבי ויזת E3- בשביל לקבל אותה ולהיות זכאית למגורים בארה"ב את חייבת שתהיה לך הצעת עבודה לפני שאת מגישה לויזה (אני חושב שבכך היא שונה מגרין קארד). הליך הוצאת הויזה פשוט יחסית, אך כאמור קודם צריכים הצעת עבודה.
אם אני לא טועה, המקום היחידי שבו אזרחי אוסטרליה יכולים לחיות ללא הגבלה וצורך בויזה, היא ניו זילנד.

pixie66

New member
כמו שכתבתי לסוויט

אתה צודק צריך למצוא מעסיק ואז להגיש את הבקשה בעודך מחוץ לגבולות ארה״ב
&nbsp

kiwi2b

New member
אני לא מכירה את תנאי הויזה הזו

אבל תנאי הויזה מהווים לדעתי שיקול משמעותי. מהי רמת התלות שלך במעסיק כשאת על ויזה כזו והאם תוכלי לעבור ממנה לגרין קארד.

pixie66

New member
בתנאי ש...

אפשר לעבור ממעסיק למעסיק. כל עוד יש לי מעסיק שמסכים לחתום על מסמך שמאשר שאני מקבלת משכורת דרכו - אני יכולה לקבל את הויזה.
&nbsp
את השלב הבא צריך לבדוק עם עו"ד מקומי (בארה"ב) - בשילוב העובדה שאחי אמריקקי וההורים היגרו (לכאורה) הגירת הורים...
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
רק עוד הערה

ארצות הברית בניגוד לאוסטרליה וניו זילנד לא עובדת בשיטת נקודות.
השיטה של הכל או כלום, אם יש מסלול שאתם תתאימו אליו - תקבלו , אחרת לא .
זה שההורים שלך חיים (יחיו) בארצות הברית ואחיך האמריקאי גר בארצות הברית לא יתנו לך נקודות זכות להגירה,
אפילו הזמן שתגורי ותעבדי בארצות הברית לא ייתן לך נקודות זכות
כי השיטה עובדת אחרת.
רק אם המעסיק שלך ירצה והנתונים שלכם יתאימו תוכלו לקבל גרין קארד, אחרת
תוכלו לחיות כמה שנים בארצות הברית ואם לא תמצאי מעסיק חדש תצטרכו לעזוב.
זאת אמריקה.
אני מציע לך לברר בפורום ארצות הברית, כי הסיפור שם אחרת לגמרי, רבים עברו לארצות הברית מעבודה או לימודים והיו צריכים בסוף לעזוב.

pixie66

New member
אני לא בטוחה שאני רוצה להגר לארה"ב

החיים בארה"ב הם רק אמצעי
המטרה היא להתקרב להורים.
&nbsp
שום דבר לא מונע מבעדי לחזור לחיות באוסטרליה אחרי שההורים ממשיכים למקום טוב יותר

kiwi2b

New member
מה שהיה מלחיץ אותי

בכל הנוגע לויזות כאלה בארה"ב שתלויות במעסיק, זה שהמעסיק יכול יום אחד לפטר אותי/לפשוט את הרגל/להעביר את המשרדים לדרום קנטאקי, ואז צריך לקום וללכת. לפעמים אין אפילו ימי חסד או זמן למצוא עבודה אחרת. זה לא שזה סוף העולם, אבל זה עלול להיות לא קל, במיוחד בגילאים מסוימים של הילדים וההורים.

ANZ1

New member
תיקון לתיקון

ויזת עבודה, ולא משנה איך קוראים לה היא לא דבר פשוט בכלל.
בדיוק כמו באוסטרליה, צריך ויזת עבודה ולמצוא מעסיק שרוצה ויכול להעסיק ולבקש ויזה.
ואותו דבר את, תצטרכי למצוא מעסיק אמריקאי שרוצה ויכול להעסיק אותך קודם, ואת תהיי תלויה בו,
וגם אם תקבלו את הויזה, ההשארות שלכם בארצות הברית תלויה בהשארות בעבודה הזו.

ANZ1

New member
ויזה

רציתי לראות על הויזה הזו.
אז זו ויזת עבודה רגילה כמו כל אזרח ישראלי שרוצה לעבור לארצות הברית, ההבדל העיקרי הוא שיש מכסות יעודיות לאוסטרלים, זה הכל.
כך שעוד רחוק להצהיר שאתם יכולים לעבור לארצות הברית, זה כמו שישראלי יצהיר שהוא יכול לעבור לאוסטרליה או ארצות הברית כי יש ויזות.

http://visacoach.org/2010/05/18/e3-visa-differences-to-the-h1b-visa/

oriyahoo

New member
זה באמת מה שהסקת מלקרוא את כל זה?

ומה עם העובדה שבן/בת הזוג יכולים לעבוד?
וזה שאפשר להאריך אותה כמה פעמים שרוצים?
וזה שסטטיסטית - המכסה לא מתמלאת להבדיל מה- H1 שבד"כ נגמרת תוך שבועות?
&nbsp
כרגיל, דברי חוכמה...

pixie66

New member
תודה על הקישור

לא מצליחה להבין איך הויזה הזו ניראת לך ויזת עבודה רגילה?
כל אזרח ישראלי שרוצה לעבור לארה"ב יכול?

העובדות החשובות שמטות את הכף לטובת הויזה הזו מבחינתי הן - אין הגבלת זמן (אפשר להמשיך לגלגל את הויזה כל עוד יש מעסיק שמוכן להעסיק) אין הגבלת גיל (ובמקצוע שלי הגיל והניסיון קובעים) במידה ואני מקבלת את הויזה, בעלי וילדיי אוטומטית מקבלים אישורי שהייה ועבודה (אם הוא ירצה לעבוד)

נקודה מעניינת בקישור שהבאת זה הצורך להוכיח את הנכונות לחזור הביתה בתום תקופת הויזה , למרות שאפשר להמשיך לגלגל אותה עד קץ הימים (כל עוד יש מעסיק - אני יודעת - כל עוד יש מעסיק) - זה חדש לי וצריך להיכנס למאגר השיקולים.

לגבי הבן זוג האוסטרלי הלא יהודי, קצת בירורקטיה בישראל ותו לא

צריך ללכת לכמה מפגשים במשרד הפנים כדי להוכיח להם את אמיתות הקשר, כאשר כל שלב הוא מקבל יותר ויותר זכויות עד קבלת האזרחות. בד"כ לא עושים בעיות לבני זוג ממדינה מפותחת.
ראי גם בפורום "זוגות מעורבים"

chemicalbrother

New member
ניצן אתה מדבר מנסיון?

כי אני כן, וזה ממש לא קצת בירוקרטיה ותו לא.
היחס שאני ואשתי הלא יהודיה קיבלנו היה משפיל ומעליב, והפקידות הערימו קשיים ככל יכולתן תחת רוח המפקד - שר הפנים דאז אלי ישי. שנה שלמה גררו אותנו, כל פעם המציאו איזה מסמך אחר שלא היה רשום באף רשימה אבל בלעדיו אי אפשר. כל פגישה במשרד הפנים היתה כרוכה בשעות של המתנה בתור. נוכחות חובה של שנינו למרות שהפקידה לא הסכימה לדבר באנגלית ואף לא הרשתה לי לתרגם בעבור אשתי את הנאמר. באחת הפעמים שחזרנו מחו"ל לקפיצה של חידוש ויזת תייר אשתי נעצרה על ידי ביקורת גבולות בטענה שהיא שב"חית שכן היא היתה כבר שנה בארץ על ויזת תייר - למרות שהיתה בתהליכים לקבלת הויזה כל התקופה המחורבנת הזאת.
מזימתם הצליחה, והמשפחה המתבוללת שלנו החליטה לא להשתקע בישראל.
אנחנו נחזור לביקורים, ואולי אפילו לתקופות ארוכות, אבל בשביל שנחליט לנסות שוב לחיות בארץ צריכים לקרות שם שינויים דרמטיים.
&nbsp
יש לציין שאני מכיר גם זוגות מעורבים שדווקא כן מספרים שזה היה פשוט ולא נורא. ממה שאני מצליח להבין יש כמה גורמים שעשויים להשפיע על זה:
- אשה יהודייה עם גבר לא יהודי זה פחות נורא מבחינת התיאוקרטיה היהודית מאשר גבר יהודי עם אשה לא יהודייה. אני מניח שאין צורך להסביר מדוע.
- כנראה שמאד משנה לאיזה סניף של משרד הפנים מגיעים. חייבים לגשת לפי איזור המגורים - המלצה שלי, לא לגור באיזור ששייך למשרד הפנים ברחובות. ממה ששמעתי מאנשים אחרים הבנתי שמשרד הפנים בראשל"צ, תל אביב, כפר סבא דווקא היו בסדר.
&nbsp
כמו כן לגמרי יש מצב שתחת שר פנים אחר המצב נראה אחרת.

למעלה