עד לפני שנה
* הייתי שמנה מאד , מגיל ההתבגרות למעשה הייתי שמנה
כאשר לפני ארבע שנים זה ממש כבר הפך להשמנת יתר חולנית, הייתי סופגת הערות כל הזמן על המשקל
בעיקר מצד אמא שלי , אבל גם מהסביבה הרגשתי רע מאד עם עצמי .
חשבתי תמיד שאם ארזה אז לא אהיה בדיכאון , ושהסביבה תקבל אותי .
לפני כשנה החלטתי לעשות ניתוח , ואכן עשיתי ניתוח לקיצור קיבה וירדתי ( זה ממש עכשיו שנה לניתוח במרץ שנה שעברה עשיתי )
45 קילו . כיום אני כבר לא שמנה אבל עדיין התחושות הפנימיות נשארו כשהיו , כמובן שאני יותר בריאה , ושבגדים עולים עליי , אבל מסתבר שמראה חיצוני לא מונע דיכאון
מן הסתם עודף משקל ואכילת יתר יושבים על דברים שכנראה לא רוצים להתמודד איתם ואז במקום לשאול למה , פשוט אוכלים בלי הכרה , האוכל מכהה את העצב , כעס , וחוסר ההבנה ללמה קורים כל מיני דברים .
* יש לציין שניתקתי את הקשר שלי עם אמא שלי לפני שלוש שנים , והכרתי אנשים שקיבלו אותי גם בתור שמנה .
יש לציין שגם בתור שמנה חברתי הטובה הייתה אומרת לי שאני יפה , גם כיום אומרים לי יש לך פנים יפות אבל אני לא מרגישה ככה . אני מרוצה שרזיתי אבל עדיין זה לא מבריח את הדיכאון ,
וזה גם גורם לתסכול עוד יותר גדול , כי אתה אומר לפני הניתוח שנאתי את עצמי ואת איך שאני נראית , ירדתי 45 קילו ואני עדיין לא מרגישה שמחה , אז מה קורה פה ?
צריך גם לעשות שינוי פנימי עמוק ואני מנסה לעבוד על זה , זה קשה מאד אבל אני מקווה שכפי שהצלחתי להתגבר על המשקל העודף אז שאצליח גם לעשות שינוי פנימי .
ושינוי פנימי זה אומר פחות להתייחס למה אנשים אומרים , כי אני עדיין מאד מושפעת מזה , כאשר היו אומרים לי שמנה , דובה זה היה פוגי בי מאד
וגם כיום יוצא לי להפיגע מאנשים מאד אין יותר כמובן הערות על משקל אבל אני נפגעת כל הזמן ( לדוגמא יש איזושהי קומונה כאן בתפוז של ניתוחים של קיצורי קיבה , אומנם ניתוח שונה ממה שאני עשיתי
ויש מנהלת לקומונה , ובהתחלה אחרי הניתוח אני הייתי כותבת בפורום אחר שהיא חברה בו , ואתמול שלחתי לה מסרון כדי להכינס סתם מתוך סקרנות לקומונה שלהם , והיא ענתה לי שהקומונה שלהם זה לותיקים של שנתיים +
ושהיא רוצה לשמור שם על אחידות ניתוחית , ונראה לי שזה אישי כלפיי , שהיא לא מעוניינת שאהיה שם כי היא לא מחבבת אותי כך נראה לי וזה פגע בי מאד , זה בכלל נושא שמאד קשה לי איתו - דחייה מאנשים , אז הייתי רוצה להגיע למצב
שארועים כמו אלה לא ישפיעו עליי אבל כרגע הם כן)
סליחה על החפירה