לא יודעת איך להתמודד עם מורכבות הנושא הזה...
ברור לי שיש לי בעיה של דימוי גוף. זה משהו שרציתי לעבוד עליו בטיפול לפני שכל הבלגן התחיל, ועכשיו אין לי זמן וכוח להתמודד עם זה בכלל.
כשהייתי ילדה הייתי שמנמנה. גם שנאתי את השיער שלי שהיה נפוח וגלי וחלמתי שיהיה לי שיער חלק ויפה כמו לשאר הבנות. היו ילדים שצחקו עליי וקראו לי בשמות, וזה רק החמיר את המצב. הנשים במשפחה שלי (אמא, סבתא) לא ממש עזרו לי לקבל את הגוף שלי, והיו די ביקורתיות. אני זוכרת שסבתא שלי פעם לקחה אותי לקניות, בערך בגיל 12 כשהתחילו לצאת לי הציצים, וקנתה לי איזו חולצה סריג שהיו בה חורים. היא הכריחה אותי ללבוש את זה בלי כלום מתחת ואני הרגשתי חשופה. כשהייתי ילדה ממש קטנה הייתי שמה על הראש כל מיני מטפחות ומדמיינת שיש לי שיער חלק, עד שלאמא שלי קפץ הפיוז מזה והיא פשוט זרקה את המטפחות לפח בלי לשאול אותי.
מגיל ההתבגרות כבר לא הייתי שמנה, אבל עדיין לא הייתי מרוצה מהגוף שלי והרגשתי פחות יפה מכולן. בסוף פיתחתי הפרעת אכילה, אבל זה לא הגיע למצב קיצוני כי טופלתי בזמן. אחרי זה כבר הייתי "כוסית", והייתה תקופה יחסית טובה. אבל עברו על הגוף שלי כל מיני דברים ובאיזשהו שלב הרגשתי שאני כבר מקולקלת, תחושות מאוד קשות בקשר לגוף, רצון להיעלם ושלא יסתכלו עליי.
עד היום אני לא מאמינה למי שאומר לי שאני יפה או מושכת. אני מוצאת תירוצים ללמה אמרו את זה ולמה זה לא נכון. כשבחור היה מתחיל איתי במועדון הייתי אומרת שהוא לא ראה טוב כי היה חשוך או שהוא היה שיכור, ולא מוכנה לפגוש אותו שוב. וזה לא שאני מוצפת במחמאות גם ככה.
חברות טובות תמיד אומרות כמה יש לי פוטנציאל אם אני אשקיע בעצמי יותר, תספורת בגדים איפור וכו'... אבל אף פעם לא למדתי להשקיע בעצמי וגם הרגשתי שאין טעם, ומצד שני אולי רציתי שיאהבו אותי כמו שאני, בטריינינג ושיער פרוע.
אלה דברים שלעתים רחוקות יוצא לי לדבר עליהם עם מישהו, וגם אז בטח לא לעומק. זה פצע שעדיין לא הייתי מוכנה לחשוף. כמו שאמרתי, רציתי להתחיל לעבוד על זה בטיפול אבל כרגע זה נדחה. בקיצור, לא ממש מצליחה להתמודד כרגע ואין ספק שזה מוסיף לדכאון והדכאון מוסיף לזה.