דימיון מודרך

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifפרופ' דור עומד להופיע עכשיו

אצל אושרת קוטלר , אמנם בנושא אחר (קביעת מין היילוד) , אבל מעניין אם תושחל גם שאלה בעניננו . יש מישהו בצוות תקשורת שיש לו קשרים בתוכנית ? ויכול להשפיע איך שהוא שהנושא יועלה ? זה בין האייטמים האחרונים בתוכנית ויש עוד כמה אייטמים שקשורים לתקציב .

דימיון מודרך

היום ה 1/4/2004 התקציב כבר עבר בכנסת חוק התקציב כולל בתוכו את הגזירה שממנה כולנו חששנו מימון הפריות רק לנשים מתחת לגיל 44 שלהן אין ילדים ולא בצעו 5 הפרית בסבסוד המדינה המאבק נכשל הפורום נסגר כל אחד עם עצמו ועכשיו מתחיל אצל כל אחד יום-כיפור קטן משלו בהתחלה צצות השאלות - למה לא עשינו ככה, למה לא עשינו אחרת ולמה עשינו בצורה הזו ואז השאלות עוברות לגוף ראשון - למה אני לא עשיתי, למה לא אמרתי, למה לא הצעתי ומכאן הדרך לשאלות גוף שלישי קצרה - למה לא עשו מה שהצעתי, למה לא הקשיבו לי אז מאחר ולאור הדימיון המודרך אנחנו כבר אחרי אישור החוק - זה הזמן לשאול את כל השאלות - אולי ככה נחכים אולי אם נדמיין את היום שאחרי אישור התקציב נוכל להגיע לתובנות איך למנוע תסריט שכזה
אני משוכנע שעוד לא מאוחר מדי ואני משוכנע שאני כמו רבים אחרים לא חפים מטעויות וככזה אני רוצה לתקן לפני שיישאר לי רק להצטער יצא לי לחשוב הרבה בנושא בחג והנה המחשבות שלי מחשבה ראשונה - לא שיתפתי מספיק במחשבות שלי אז להלן אני מתקן... מחשבה שניה - איפה אנחנו יכולים להשפיע ? והמסקנה שלי מורכבת משתיים : השפעה על מפלגת שינוי (את זירת המפדל אני משאיר למי שבקיא בה וזהו מכון פוע"ה) והשפעה על דעת הקהל בצורה אקטיבית מחשבה שלישית - מהפורומים באינטרנט יצאנו וזה מקור כוחנו. יש כאן אנשים נפלאים אשר באיחוד כוחות וידיים יכולים להשפיע ולהזיז. וכן - גם תזוזה קטנה זה הרבה. זהו על רגל אחת כולם מוזמנים

רוצה להשפיע- ולחלוק מחשבות

אז תודה על ההזדמנות :) כמו רבים אחרים גם אני עסוקה כל הזמן במחשבות מה עוד אפשר לעשות. יוצא שאני מדברת על הנושא עם כל מי שאני פוגשת, כולל זרים גמורים מצד אחד, וקרובי משפחה שלא ידעו עד היום מצד שני, ועדיין אני מרגישה שאני לא עושה מספיק כדי לגרום לידיים הנכונות להתרומם בזמן ובמקום הנכון (בהצבעה). כיוון אחד שקיבלתי ממישהו שאני סומכת עליו, זה להפעיל את כל הלחץ על ועדת הכספים, ובעיקר על היו"ר, שהבטיח שיצביע על כל אחד מהסעיפים של החוק (יותר מ- 170) בנפרד. כיון שכשהחוק יגיע לכנסת, עלול להיות שההצבעה תהיה על כולו, ועלול להיות שהיא תהיה הצבעת אמון בממשלה (אנחנו הרי לא יודעים מתי זה יעבור, ואם זה יתעכב, ומה יהיה המצב הפוליטי באותו שבוע), ולכן כל מי שמבטיח, כלל לא בטוח שיקיים. לכן אני מפנה שאלה לצוות הפוליטי- האם אנחנו פועלים בכיוון הנכון? האם מעבר ללוביסט שפועל (כבר פועל?) למעננו, שווה אולי לפרסם את שמות חברי ועדת הכספים בפורום ולהתחיל לפנות אליהם אישית? כיוון שני, חוזר לדעת הקהל- האם אפשר להרים אירוע גדול ומתוקשר? האם אפשר לגייס אומנים לעזרתנו? שלמה גרוניך התראיין פעם אצל רפי רשף על הסיפור האישי שלו. אני מכירה את הגננת של התאומות שלו, ובטוחה שאפשר ליצור איתו קשר. אולי אם נצליח להרים ערב התרמה גדול בכל זאת נעיר מישהו? ובעניין התרמות- קיבלתי תגובות מחברים שמוכנים לתרום לנושא- בטח לא מליונים, אבל טיפה ועוד טיפה תהיינה לים... אני מבינה שחשבון הבנק מתעכב, האם יש אפשרות לאסוף "קופה" ולהדפיס קבלות על תרומה? האם אפשר לארגן הפנינג של מכירות יד שניה (אולי כבר הציעו את זה לפני)- לאסוף את כל הבגדים, ספרים, דיסקים, קלטות וידאו, מתנות החג שאין לנו איפה לשים :)... ולמכור אותם במחירים נמוכים? אשמח לארגן מכירה כזו אפילו אצלנו בחצר (אחה"צ, שישי, שבת) מה דעתכם? שתהיה לנו שנה טובה ופוריה אסנת

hagk

New member
רעיונות מעולים

אוסנת רעיונות טובים. לגבי הצוות הפוליטי תתקיים השבוע פגישה (עדין לא נקבע יום) ובו נקבע (לאחר שנציג את רעיונות הלוביסט) איזה ח"כ / אישים "תוקפים" ונחלק את העבודה בין כולם. מקוה שעניתי לך ושתהיה באמת שנה טובה

tglus

New member
קשר עם חבר מרכז מפלגת העבודה

חגית, אחד מחברי מרכז מפלגת העבודה הוא חבר בקיבוץ שלי. אשמח להעביר אליו כל חומר שיידרש ולשוחח עימו אישית. טליה

Franz

New member
חשבון בנק...

מצטרף, מעוניין להעביר תרומה צנועה, לי אין צורך אמיתי בקבלות - סומכים על אחדות המטרה. להנעת הפעילות עד פתיחת החשבון...

יופי - תפנה בבקשה ל גנדלפ1

אולי הדרך הטובה ביותר היא דרך מסר. אם אתה נתקל בקשיים, אשמח לעזור

kasa

New member
וואו, ליאור, אצלי התסריט לגמרי אחר

נבהלתי מהתסריט השחור שלך...
לא אשרטט לך את התסריט שלי, כדי שלא ניכנס לאופוריה
אני דווקא חושבת שכיוון ההשפעה צריך להיות על הרופאים העוסקים בדבר, קרי פרופ' דור. למיטב הבנתי, עפ"י הנחיית ראש הממשלה, יושב פרופ' דור בראש וועדה שאמורה לקבוע כמה טיפולים יש להוסיף על ה-5 שמציע האוצר. מכוון שפרופ' דור הולך לכיוון הוספת 2 טיפולים בלבד - אני חושבת שיש להפעיל עליו לחץ, באמצעות עמיתיו ורופאים נוספים, המתנגדים לכל קיצוץ שהוא, ולהניא אותו מהתפשרות כלשהיא בעניין זה, למרות נכונותו הרבה לעשות כן. נראה לי שלחץ על גורמים אלו (דווקא משום שקיימת כבר תמיכה עקרונית של ראש הממשלה כנגד הקיצוץ בטיפולי פרויות כפי שנשמעה קבל עם ועד בערב החג), יועיל יותר, בשלב הנוכחי, ואולי לא נצטרך בכלל להגיע למצב שבו נצטרך להפיע על חברי הכנסת. אני, אישית, מאמינה, שמי שיכול להפוך את הקערה על פיה אלו המלצות "הוועדה המקצועית" בראשות פרופ' דור.

hagk

New member
פרופסור דור אינו בראשות הועדה

זוהי אי הבנה הוא לא קשור לועדה כלל וכלל, אנו לא יודעים מיהם חברי הועדה ואחד הדברים שגם הרופאים התרעמו עליהם זה שהם לא שותפים בועדה.

kasa

New member
זה בדיוק מה שאמר ראש הממשלה../images/Emo4.gif

בראיון שנתן ברשת ב' בערב בחג. הוא טען שהוא מתנגד לקיצוץ בטיפולי הפוריות, הסביר את מניעיו להתנגדותו, והוסיף וציין כי לצורך כך הוא בקשר הדוק עם פרופ' דור, מנהל היחידה להפרייה חוץ גופית בתל השומר, והוא מינה אותו לעמוד בראש וועדה שתבדוק את העניין. זה בדיוק מה שאמר אריק. אולי יש דברים שאנחנו לא יודעים, וראש הממשלה כן יודע ?! שווה לברר עם פרופ' דור, ולהפעיל עליו לחץ.

kasa

New member
אגב, באותו ראיון גם ציין רה"מ

שהוא מינה את פרופ' דור לבדוק כמה טיפולים יש להוסיף להצעת האוצר. השתמע מהראיון שהוא נמצא בקשר ישיר והדוק עם הפרופסור, כך שאין ספק שידו בדבר.

hagk

New member
תודה על האינפורמציה

אצור קשר עם דור עוד היום

venus13

New member
ניראה לי שעובדה חשובה נישכחה

המדובר על 5 טיפולים ולילד הראשון בלבד כלומר לכל חברי הפורום הזה - לא יגיעו כלל טיפולים! ניראה לי שהפעולות שנעשות לתיקון והקול שנישמע הוא רק לענין מספר הטיפולים אבל לא לגבי זה שמדובר רק על הילד הראשון ליאור בימים אלה, לאחר בדיקה מדוקדקת של הסוגיה - ניצור עמך בעלי ואנוכי קשר - להמשך הטיפול בענין זה ונוס

kasa

New member
../images/Emo12.gif סליחה ?!? פרטי, נמקי והסבירי,

אף אחד לא התנפל על פרופ' דור, ואף אחד גם לא הציע את זה. בסה"כ הוא נתפס כיום כבעל השפעה רבה בעניין, לאור דברי ראש הממשלה בערב החג (את מוזמנת להקשיב לשידור ברשת ב'), וחשוב לפעול יחד איתו, ולהבין את הצעתו ומניעיה.

סביון1

New member
תזכורת קטנה, למי ששכח או לא יודע

פרופ' דור נוהג לקרוא בפורום פוריות ולכן סביר מאד להניח שהוא קורא גם בפורום הזה

גנדלפית

New member
מצויין,אולי בעיקבותנו ישנה את עמדתו

המכתב אותו שלח הפרופסור נמצא באתר ivfisrael.co.il (אתר היחידה לפוריות והפריה חוץ גופית של בי"ח אסותא) עמדתו לפי מכתב זה ברורה ואינה משתמעת ל2 פנים הפרופ' מציע כהצעת פשרה מכסה של 7 טיפולים לילד ראשוןו7 לילד שני. בכל אחת מהדעות/הסתייגויות שעלו בפורום היתה ביקורת על עמדתו שכן אנו חלוקים בעמדות.אבל,באף אחת מההודעות,לא היה משום תקיפה אישית או כל תקיפה אחרת של הפרופסור(הידוע כאיש מקצוע מיומן מהשורה הראשונה )

פרח שדה

New member
הוא גם אמר פעם "רק 40 ק"מ"

אני לא מאמינה לאף מילה. הכל נועד כדי להוריד לחץ.

ריטה1

New member
לדעתי הרופאים דווקא יהיו נגד

למה להם להצביע בעד חוק שבדיעבד ימנע מהם פרנסה פרטית, והרי אותם רופאים בעקבות החוק הזה יזכו בהמון פציינטיות פרטיות שישלמו ממיטב כספם לטיפולים שכאלו.

אני אגיד לך למה -

כי כרגע אנחנו "מעצמת פוריות" בעולם. מתקיימים פה כ"כ הרבה טיפולים, שמביאים איתם גם המון חידושים והמצאות ואפשרות לבדוק אותם ולפרסם מאמרים מדעיים בז'ורנלים המקצועיים. המעמד של רופא בעולם נקבע לפי מספר המאמרים החדשניים שהוא פרסם, כמה מחקרים הוא עשה ומה הוא גילה. אם הקיצוץ יעבור - יהיו הרבה פחות מחזורי טיפול בארץ והרופאים שלנו, שידועים בעולם ומקבלים הרבה כבוד מקצועי, ירדו ממעמדם הנכבד. כך שמבחינתם האישית - הדילמה היא בין תהילה אקדמית לכיס (שגם ככה, בואי נהיה גלויות, לא סובל מחוסר פציינטיות פרטיות).

למעלה