דימיון מודרך

עמית@

New member
מסכימה עם אסנת, ועוד.

אני מבינה שכבר נוצר קשר עם הפלג הדתי- לדעתי שם הסיכוי הגדול שלנו (אם כמה שלפעמים אני לא מסכימה איתם- בעצם תמיד
אבל במובן הה לפחות יש לנו אינטרס דומה) אולי כדאי ללחוץ שם?

בעקבות הדברים של ליאור, חשבתי כל

היום מה אכן אפשר לעשות כדי שלא נתחרט אח"כ. ואני מסכימה עם kasa . חברי הכנסת מונעים עפ"ר בהצבעותיהם ממנעים אינטרסנטים שאין להם כלום עם המשמעות האמיתית של הדברים לא כל שכן חשביה לטווח ארוך. לעומת זאת, הוועדה כנראה כן תפעל משיקולים מקצועיים (אני מקווה) ומכיוון שהיא תכלול לא רק רופאים אלא גם אנשי אוצר, אני חושבת שכאן אנחנו יכולים להשפיע עם כל הנימוקים הרציונלים שלנו. כמו כן נראה לי שלא יסכימו בממשלה לוותר באופן מלא עלהקיצוצים בהפריות אבל אולי משרד האוצר וביבי יסכימו לרדת מהעץ הגבוה שעליו טיפסו ויסכימו להקל בקיצוצים או להגיע לפשרה אחרת. אני הייתי מנסה לתכנן לאיזו מין פשרה אנחנו מוכנים להגיע ולנסות ליישם אותה דרך הוועדה.

רחל5

New member
ואני לעומת זאת

לא חושבת שהמקום לדבר בו על פשרות הוא כאן. הקו המנחה כרגע הוא - אף לא שעל...

kasa

New member
בודאי שאין מקום לדבר על פשרות,

מצד שני, כשיושבים חברי ממשלה ומצביעים על תקציב ב-3 בלילה, בלי לדעת בכלל מהם סעיפיו - איזה טעם יש לנסות לשכנע אותם להצביע נגד ?? אין להם מושג על מה הם מצביעים, למה הם מתנגדים או במה הם תומכים. וכך זה בודאי גם יתקיים בכנסת. אני טוענת שדווקא מכוון שקיימת "הצהרת עקרונות" מצד ראש הממשלה המתנגדת לכל קיצוץ בטיפולי הפריון (והוא אמר זאת קבל עם ועדה ברדיו), ודווקא מכוון שהוא גילה נכונות רבה שלא לקצץ בתחום זה, ומינה וועדה להחליט בעניין זה - המקום שלנו להשפיע הוא בדיוק חברי הוועדה, שפרופ' דור עומד בראשה (שוב, עפ"י דברי רה"מ). ואם פרופ' דור מגיע עם המלצותיו להעלות את מספר הטיפולים מ-5 ל-7 - אזי לא השגנו דבר.
ותמיד יוכלו לטעון נגדנו שההחלטות התקבלו עפ"י שיקולים מקצועיים של הוועדה. בקיצור, אולי צריך לפעול בכל הכיוונים, אך הכי חשוב בעיניי הוא להבין מה תפקידו של פרופ' דור כעת, מה דעתו ועל מה היא מסתמכת, ולגייס גדולי שם נוספים, שהתנגדותם לקיצוץ נחרצת (משיח, לברן, אלנבוגן, ועוד רבים וטובים שנכחו בוועדה לקידום מעמד האשה). זה בעיניי חשוב יותר מאשר לפנות לחברי כנסת, שאין להם שמץ של מושג על מה הם מצביעים.

טליה 44

New member
אסור,אסור,אסור לדבר על פשרות ../images/Emo70.gif

לא כאן וגם לא בדיונים של צוותי עבודה. יש כאן קהל מגוון של נפגעים פוטנציאלים מהגזרות,כאלה שעברו מעט טיפולים לילד ראשון,אלה שעברו כבר יותר מ-5 טיפולים,כאלה שיש להם ילד ומטופלות בגילאי 43-44 שיפגעו בגלל חתך הגיל. מי יקח על עצמו (ובאיזה זכות) להחליט איזה מגזר יוותר ובכמה? זה לא מתפקידנו ולדעתי,אפילו לא מתפקידם של נציגי המאבק ואסור לנו להכנס בכלל לתחומים האלה של קביעת גורלות.

פרח שדה

New member
נכון, אבל יחד עם זאת כדאי

להיות יצירתיים ולהציע מאיפה אפשר לקחת את הכסף כדי להמשיך עם הטיפולים בדיוק כפי שמתבצעים כיום.

רחל

שכתבתי פשרות התכוונתי למה שכתבת כל כך יפה בפורום הורים. עניתי לך שם ולדעתי כדאי לפרסם אותה גם כאן, זה נותן נקודות למחשבה, אולי גם לרופאים שקוראים כאן.

מירבי*

New member
תמונה קבוצתית

ראיתי את המצגת הנהדרת והתרגשתי מאוד, אני מקווה שגם אנשים שאין להם נגיעה ישירה לתחום יבינו את עוצמת הכאב ... חשבתי על רעיון, אולי נצלם את ילדינו לתמונה קבוצתית? כל הילדים שנולדו אחרי הנסיון החמישי מהפריית מבחנה, ילדים שנולדו מסבב שני של טיפולים או ילדים שנולדו לאמהות אחרי גיל 44. אני בטוחה שיש מספר מכובד של ילדים שנכנסים לקטגוריות האלה, אין לי מושג מה תהיה ההתיחסות של ההורים לרעיון הזה, לי אישית אין בעיה לצלם את בנותיי לטובת הענין. נראה לי שתמונה משותפת כזאת עם כיתוב למטה שכל הילדים האלה לא היו נולדים אילו היה החוק בתוקף יכולה לזעזע הרבה אנשים.. כבר אמרו לפני שתמונה אחת שווה יותר מאלף מילים.

yi234

New member
אני מחר אצל פרופסור דור.

מחר יש לי תור אצל פרופסור דור ואני אברר את הנושא: אני בת 27 ועומדת לסגור את המיכסה שהוא הציע. אז מה לעשות להשאר בלי ילדים עד סוף ימי?

למעלה