דין מתפטר כדין מפוטר? בבקשה דחוף!!!

מצב
הנושא נעול.

alex1234561

New member

שלום רב, 1)אני עובד בחברה כשנה וחצי, בשנה הראשונה עבדתי בסניף בבאר שבע ובאותה עת התגוררתי בבאר שבע כי הייתי סטודנט לפני כחצי שנה הועברתי לפרוייקט זמני בתל אביב ובו בזמן העתקתי את מגורי לאשקלון לבית הוריי, כעת הפרוייקט נגמר ב1/4 והוצע לי לחזור לבאר שבע או להישאר בת"א אך בתפקיד אחר שאני לא מעוניין בו,האם יש כאן עילה לדרוש פיצויים (מתפטר כדין מפוטר) בשל העתקת מגורים? 2) יש לי חברה מעל 3 שנים ואנחנו בדרך לשינוי "סטטוס" אך אין בינתיים שום דבר מוחשי, והיא מצאה לאחרונה עבודה קבועה במקצועה בירושלים, עד לפני שהתחלתי את הפרוייקט בת"א התגוררנו יחד שנתיים. מה ההגדרה לבת זוג ידועה בציבור והאם אני יכול לטעון להעתקת מגורים בשל בת זוג (ידועה בציבור)שמצאה עבודה קבועה, ןהיות זכאי לפיצויין (שוב מתפטר כדין מפוטר) אני מתנצל מראש אם הטענות שלי מגוחכות מלכתחילה אך הדבר נובע מאי בקיאות מלאה בדיני העבודה ובשביל זה אני כאן.

שיר ורד

New member
תשובות

שלום רב, 1)אני עובד בחברה כשנה וחצי, בשנה הראשונה עבדתי בסניף בבאר שבע ובאותה עת התגוררתי בבאר שבע כי הייתי סטודנט לפני כחצי שנה הועברתי לפרוייקט זמני בתל אביב ובו בזמן העתקתי את מגורי לאשקלון לבית הוריי, כעת הפרוייקט נגמר ב1/4 והוצע לי לחזור לבאר שבע או להישאר בת"א אך בתפקיד אחר שאני לא מעוניין בו,האם יש כאן עילה לדרוש פיצויים (מתפטר כדין מפוטר) בשל העתקת מגורים? 2) יש לי חברה מעל 3 שנים ואנחנו בדרך לשינוי "סטטוס" אך אין בינתיים שום דבר מוחשי, והיא מצאה לאחרונה עבודה קבועה במקצועה בירושלים, עד לפני שהתחלתי את הפרוייקט בת"א התגוררנו יחד שנתיים. מה ההגדרה לבת זוג ידועה בציבור והאם אני יכול לטעון להעתקת מגורים בשל בת זוג (ידועה בציבור)שמצאה עבודה קבועה, ןהיות זכאי לפיצויין (שוב מתפטר כדין מפוטר) אני מתנצל מראש אם הטענות שלי מגוחכות מלכתחילה אך הדבר נובע מאי בקיאות מלאה בדיני העבודה ובשביל זה אני כאן.
תשובות
1. אם התפקיד המוצע לך בת"א אינו כולל הרעת תנאים מהותית, אין כאן זכאות לקבלת פצויים. במידה ויש כאן הרעת תנאים מהותית ואין הרעת תנאים מהותית במשרה המוצעת לך בבאר שבע, והמרחק מאשקלון לתל-אביב ובאר-שבע דומה אזי אתה צריך לקבל את הצעת העבודה בבאר שבע. 2. אינני יודע אם ההגדרה של בן זוג בעניין החלפת מקום העבודה, חלה במקרה של ידועים בציבור. אבל, אם לאחרונה , לא התגוררתם יחד, אזי כנראה שאינכם נחשבים כבני זוג לצורך התפטרות בתנאי פיטורים, עקב החלפת מקום העבודה ומקום המגורים של בן הזוג. 3. במידה ולא תתפטר כעת, אלא תחזור לעבוד בבאר שבע ולאחר מכן תתחתן עם חברתך (שגרה בירושלים כבר זמן מה) תוכל להתפטר בתנאי פיטורים בעקבות החתונה. (אם תמשיך לעבוד בתל אביב, זו יכולה להיות בעיה, כי המרחק בין ירושלים לתל אביב ובין אשקלון לתל אביב מאוד דומה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה