דיני עבודה לקחת פשרה או להמשיך?

GeJuFan

New member
דיני עבודה לקחת פשרה או להמשיך?

אני לא זוכרת אם שיתפתי בקומונה אז אני אספק סיכום קל:
המעסיק האחרון שלי בארה״ב לא שילם לי משכורת אחרונה בתוך 72 שעות כפי שהחוק בקליפורניה דורש. וזאת למרות שהובטח לי שזה יקרה. היום האחרון היה בסוף אוגוסט, חיכיתי חודש אחרי שפעמיים שלוש יצרתי קשר והובטח לי שיגיע אליי בדואר.
בתחילת אוקטובר ניגשתי למחלקת העבודה של קליפורניה והגשתי נגדם תלונה על הלנת שכר. מדובר כאן על 1400 דולר גרוס.
בקליפורניה החוק אומר שעד 72 שעות חייבים לשלם שכר אחרון, כל יום אחרי זה, עד 30 יום, זה יום עבודה נוסף שהמעביד חייב לשלם לי קוראים לזה waiting time panelties. במקרה שלי עברו 30 יום שבהם לא התקבל השכר. אם אני זוכה בתביעה נגדם אני אקבל לא רק את ה- 1400 אלא עוד קרוב ל-4000 דולר. כלומר סה״כ ביחד 5000 דולר.
אגב זה היה משרד העבודה שהוסיף את הסעיף הזה לבקשה שלי, כשהם שלחו לי טפסים והודיעו לי על התאריך שימוע לפני חודש וקצת.

עכשיו קיבלתי מכתב מהמשרד עבודה שאומרים לי שהמעסיק שלח להם צ׳ק על סך 1400 דולר, ושאני יכולה לקבל את זה ושזה יהיה הפשרה שלי ובזה ייגמר הנושא.

מתלבטת מה לעשות. אם לקחת או להמשיך עד לשימוע. אני רוצה לציין שהאי תשלום של המעסיק לשעבר גרם להמון לחץ ועוגמת נפש כלכלית בתקופה שבה הייתי זקוקה לכסף הזה וגרם לכך שהייתי צריכה לקחת הלוואה מהבנק בארץ (הלוואה שנייה כי לקחתי אחת די גדולה שלושה חודשים לפני בשביל הטיפולים של קייטי) וזאת על מנת שאני אוכל לכסות עלויות שהיו קשורות ישירות לחזרה לארץ שהכסף הזה היה אמור לכסות.

מצד אחד אני די בטוחה שיש לי כאן קייס, יש לי את המסרונים ביני לבין האחראי עליי שבהם אני מבקשת שהצ׳ק יישלח אליי בדואר, תגובה שלו עליי שזה ישלח בעוד כמה ימים, מסר נוסף אחרי שבוע וחצי שהצ׳ק עוד לא הגיע ותגובה שלו שזה כנראה יגיע אחרי החג, ומסר אחרון שבו יצרתי קשר כשבועיים שלושה אחרי ושאלתי מה קורה וגם הכנסתי את עניין החוק בקליפורניה של ה-72 שעות, למסר השה כבר לא קיבלתי שום תגובה בחזרה (וכן זה כבר היה בשלב שבו החלטתי לגשת למשרד העבודה ובכוונה הכנסתי את הנושא של החוק, כאיום פסיבי-אגרסיבי עליהם שאם לא ישלחו אני אפנה לאנשים המתאימים)

מצד שני בגלל שאני כבר לא בארה״ב אני חייבת שירותים של עו״ד שייצג אותי ויגיע לשימוע שנקבע ל-2 למאי. ואני לא יודעת כמה הוא ירצה לעצמו מהסכום הסופי. גם אני לא מכירה עו״ד באיזור של האיסט ביי שמתעסקים בנושא.

עומדת בפני שתי אפשרויות: לקחת את מה שמגיע לי במילא ולהגיד תודה רבה ולסגור את הנושא ולהמשיך הלאה (הכסף הזה ממש יבוא לי בטוב עכשיו). או להמשיך לשימוע במאי ובנוסף לשכר שמגיע לי גם לקבל אולי את ה-3 אלף (וזה כבר ממש יבוא למי בטוב ה-5 אלף סה״כ זה יאפשר לי לצמצם משמעותית את ההלוואה שלקחתי לשלם על הטיפולים של קייטי)

אז... אשמח לדעתכם.

כמובן שלא בדקתי אבל כמה בערך יעלה לי עלות של עו״ד. האם אפשרי שהוא/היא יסכימו לעבוד בתמורה לאחוזים ולהסכים על נגיד 10% מהסכום הסופי שאני אקבל? מדובר יהיה על מקסימום 500 דולר, לא מעט אבל אני אשרוד במיוחד אם אקבל את מלוא הסכום של ״קנס זמן ההמתנה״.

xbuffalomen

New member
למה לא תטוסי ותייצגי את עצמך ?

כרטיס הטיסה יעלה פחות מעוכר דין ותזכי גם בטיול ...

GeJuFan

New member
אין לי ויזת תייר זה כבר מכשול די רציני

וכרטיס טיסה לס״פ הלוך חזור עולה בשקט כמעט אלף דולר בתחילת מאי בלי להוסיף עלות של מלון (ואין לי אלף ומשהו דולר לשים על טיסה ומלון עכשיו, במיוחד לא כשזה יהיה עניין של לטוס 16 שעות להיות שם אולי יומיים שלושה ולטוס בחזרה)- ומה אם יקבעו שימוע נוסף לתאריך מאוחר יותר?
גם אם היה לי עכשיו אלף ומשהו דולר הייתי מעדיפה לשים את זה על חופשה של כמה ימים באירופה.
&nbsp
והאמת? לא רוצה, לא מתחשק לי כרגע לחזור לאיזור של האיסט ביי.

Midriff

New member
לדעתי קחי את הכסף

כל עורך דין שמכבד את עצמו לוקח כמה מאות דולרים לשעת עבודה, אם את רוצה מישהו שיעבוד תמורת 500$ זה יהיה עו"ד סוג ז'. גם אם היה וזכית עדיין תצטרכי לקבל את הכסף. משיחותי עם עורכת דין בנושא אחת הבעיות הכי גדולות בדיני עבודה זה to collect the fund היא אמרה שמשהו בין 30-50% מהתביעות שהיא זוכה בהן קשה מאוד לקבל את הכספים האלה. אף אחד גם לא מבטיח לך שתקבלי יותר מה- 1400$ - רק שאז יהיו לך גם עלויות נוספות. למרות שהכסף יעזור לך, לא נראה לי שההתעסקות והסיכוי-תועלת שווים את זה

meir12121

New member
זה קל, ברור שפשרה...

לדעתי, ברוב המקרים עדיף פשרה על פני כניסה להליכים משפטיים. במשפט, יודעים איך הוא מתחיל, אף פעם לא יודעים איך הוא מסתיים. ובנוסף, חבל על הבריאות, הליכים משפטיים כרוכים לפעמים בהרבה עוגמת נפש.

במקרה שלך ברור שפשרה, לדעתי שכר הטרחה שעו"ד יבקש יהיה כמעט כגודל כל התביעה שלך. ואפילו אם את חושבת שבטוח שתזכי, זה אף פעם לא בטוח (בעצם כבר אמרתי את זה מקודם...).

אז לדעתי פשוט קחי את הכסף ותשאירי את העניין מאחוריך...

GeJuFan

New member
אני די בטוחה שזה לא נחשב כתביעה משפטית

לא מעורב כאן בית משפט. כל התהליך הוא מול משרד העבודה של קליפורניה, השימוע יהיה במשרד העבודה של קליפורניה בסן-פרנסיסקו.

meir12121

New member
עדיין יש כאן שני צדדים, עורכי דין,

עדויות, מישהו ששופט ומחליט (לא תמיד כמו שאת חושבת), יכול להימשך הרבה זמן, כפי ש- midriff ציינה בצדק יכולים להיות קשיי גביה, וכו' - אז אני נשאר באותה דעה.

John the Savage

New member
במצב נורמאלי, אילו היית כרגע בארה"ב

הייתי מציע לך להמשיך. אבל מכיוון שאת לא בארה"ב ומכיוון שאת צריכה ייצוג של עו"ד, האופציה הריאלית היחידה תהיה להסכים לפשרה.

ואגב, כאשר עו"ד עובד עבור אחוזים, הוא לוקח בחשבון את הסכום שיקבל במידה ויזכה בתביעה, ואת ההסתברות לזכות בתביעה. אף עו"ד רציני לא יסכים ל10% מ-5000$ במקרה כזה.

ilanvag

New member
בדרך כלל הייתי ממליץ על פשרה, אבל לא הפעם.

זוכר היטב את הסיפור שלך עם המעסיק הזה, ואת העובדה שמדובר בבן-ז*** רציני. לאחד שכזה אין בעיה של כסף, ומגיע לו לקח... אז שישלם!
&nbsp
הבעיה היא שהציפיות שלך הן לא ריאליות. אף עו"ד לא יסכים לטפל בתיק שכזה בתמורה לכמה מאות דולרים שאת מוכנה לשלם, במכסימום.
&nbsp
אם זה אני, אז הייתי מציע לעו"ד את העיסקה הבאה:
* 1400 הדולרים הראשונים הם שלי בכל מקרה (של ג'ן)
* כל סכום נוסף שאתה מצליח להוציא מהם מעבר לזה -- אתה מקבל 30% מהסכום (והייתי עולה אפילו עד 50%, ואולי אפילו עד 60% מהסכום הכולל).
* האחוזים הללו מהווים את התשלום הכולל והמקיף עבור השירות -- אין שום עלויות נוספות (עו"ד יודעים ואוהבים להלביש המון "עלויות" מעבר לשכר הטירחה, כגון נסיעות, שיחות טלפון, עלויות דואר, ארוחות, והרשימה ארוכה כאורך הגלות)
&nbsp
בעיניים שלך, לשלם 50% מהסכום הנוסף נשמע המון -- הבעיה היא שאת חושבת לא נכון, כי זה כסף שאין לך, ושלעולם לא יהיה לך בצורה שבה את חושבת (ונתקלתי בזה הרבה פעמים בחיים, באספקטים אחרים -- ליזמים צעירים יש בדיוק אותה "מחלה" -- אבל לא ניכנס לזה כרגע). הדרך שבה אני מסתכל על זה היא הפוכה -- אם תמצאי עו"ד שבכלל יסכים לטפל בזה, ובסופו של דבר יצא לך לקבל רק עוד 1000 דולר נוספים מהתהליך (כלומר 2400 דולר במקום 1400 דולר), אז הרווחת בענק... וכמובן שיכול להיות שיצא לך קצת יותר. מה יש לך להפסיד?
&nbsp
הבעיה כמובן היא למצוא עו"ד שיסכים לזה (ולוודא שהפסיקה היא אכן בהתאם לחוק -- מה שאת קוראת באינטרנט לגבי החוק זה לא בהכרח מה שמעסיקים "חוטפים" בפועל על הלנת שכר...). לא מאמין שקיים מישהו שיסכים לעבוד בשביל כמה מאות דולרים, וזה גם לא רציני לצפות לדבר שכזה... אבל מצד שני, אם את מנפנפת מולם בפוטנציאל שהם יקבלו 1500-2000 דולר בתמורה לכמה שעות עבודה, אז זה כבר נשמע אחרת...
&nbsp
אם זה מעניין אותך ואת מוכנה ל"תנאים" הללו, אנסה לעזור לך למצוא עו"ד מתאים. למען האמת, אני די בטוח שאת גם יכולה בעצמך (לא אתפלא אם למשרד העבודה יש רשימה של עו"ד מומלצים). לא קל, ולא כל אחד יסכים -- אבל בטוח שיש כאלה שזה יעניין אותם.

GeJuFan

New member
אנחנו מדברים על אותו מקרה?

זה שעבדתי אצלו בחודש האחרון ל-opt שלי (אוגוסט), נכון? אנחנו לא מדברים על המעסיק שפיטר אותי אחרי שהביא קונדיטורית חדשה?
&nbsp
הזה שפיטר אותי אכן...
&nbsp
הזה מאוגוסט לא יודעת אם לקרוא לו בן זונה, אבל חרא שלא דאג שאקבל את השכר בזמן כן.
&nbsp
אשמח לקבל מידע נוסף. מנסה בכלל להבין אם אני צריכה עו״ד או שיכולה להמשיך לטפל לבד. כעיקרון אין מסמכים שצריך ממש עוד להגיש- ממה שאני, יש תמליל של המסרונים שאני מנסה להבין איך להוציא ולשלוח להם, את האימליים שעברו בינינו לפני תחילת העבודה. מעבר לזה לא חושבת שיש עוד מסמכים שאני צריכה לשלוח כי את כל התדפיסים של השעון כניסה/יציאה שמרתי ושלחתי עם שאר המסמכים כשהגשתי את התלונה.
&nbsp
&nbsp
כרגע יש conference שנקבעה ל-2 למאי עם המעסיק. שמעתי על מקרים כאלו יחסית קלים שנגמרו בטוב ללא עו״ד (נאמר לי שאני יכולה לעשות את הקונפרס בעזרת סקייפ).
&nbsp
ככה שת׳כלס כרגע אני רק מחפשת ייעוץ.
שלחתי אימייל למשרד העבודה שם, למי שמטפל בתיק שלי, אם יש להם המלצות לעו״ד.
&nbsp
מוכנה גם לשלם יותר מ-10% (חשבתי 10% כי אין ממש עבודה שכבר צריך לעשות זה רק לעבור את התיק, ולהיות פיזית בחדר במהלך השימוע במאי כשאני יהיה גם בשימוע דרך סקיים או פייסטיים או וואטאבר!)
מעדיפה באמת לא לוותר על 60% מהסכום שאקבל, עד 40% נשמע לי סביר, לחוץ אבל סביר. שוקלת גם עו״ד כי אכן אי קבלת הכסף גרם לי להמון לחץ וחרדה (וכמובן ההלוואה הנוספת שנאלצתי לקחת) בתקופה במילא לא קלה וקשה, ומתלבטת אם זה יכול להיות בסיס לקבלת יותר כסף מלבד ה״קנס״ (אבל אולי אני סתם גרידי כרגע? - יש לי את ההלוואה של הטיפולי כימו של קייטי שאני מחזירה ויהיה נחמד להוריד אותה מהגב שלי) - משזה נאמר גם אם אני אקבל רק את ה-4 אלף של הקנס (בנוסף ל-1400, גרוס אז טכנית 1250 נטו, שבמילא אני אקבל) אני יהיה אדם מאד מאושר בידיעה שהחוק עשה את שלו והיה אכן לטובתי.

danakama10

New member
לעו"ד "אין ממש עבודה"?

רק לעבור על התיק ולהיות פיזית בחדר? אם כך, קחי קבצן מהרחוב שיעבור על התיק וישב בחדר פיזית. אם את צריכה עו"ד, את צריכה לשלם לו, ועם הסכומים שיש לך בראש (500 $ ?? WTF?) כנראה האלטרנטיבה של הקבצן יותר רלוונטית.

לגבי הנושא עצמו, בוודאי שאת צריכה לקחת את הכסף, ולשכוח מכל התביעות הנוספות, גם אם זה מרגיז.וזה מרגיז כשחברה עוברת על החוק. אגב, אם את חושבת שתקבלי גם פיצוי על הלחץ והחרדה בגלל שנאלצת לקחת הלוואה, את שוגה בחלומות באספמיה.

תראי, יותר כסף את לא תקבלי. את לא בארה"ב, החברה שלחה לך צ'ק על השכר עצמו, וכל מה שאין לך זה הקנס שלהם. נניח ותמשיכי בתהליך נגדם, ונניח שיקבעו שהם אמורים לשלם לך את ה- 5000 $, את באמת חושבת שתראי מזה גרוש? הם יגישו ערעור, או שפשוט לא תצליחי לגבות מהם את הכסף. בכלל, פחות מ- 1 מתוך 5 עובדים שניצח בתביעת המעסיק רואה את הכסף מהמעסיק.
החלק הכי קשה בתביעה הוא החלק של קבלת הכסף.

וכל זה במידה ואת זוכה. רוב הסיכויים שהמעסיק יודע איך להתחמק מתשלום הפיצויים. מספיק שישכנע שהסיבה שלא שילמו בזמן לא היתה willfully, וכבר הם לא חייבים בתשלום הפיצויים. הנה, הם כתבו לך שזה אמור להגיע, אולי הדואר לא הגיע אלייך בזמן? בקיצור, זה שיש לו יותר כסף לשלם לעו"ד טוב, הוא זה שבדר"כ זוכה.

Count your blessing שאת המשכורת עצמה הם שילמו לך, ואני מציעה לך להתמקד בדרכים יותר פרודוקטיביות להחזיר חובות מאשר לצפות לאלפי דולרים שינחתו עלייך בקלילות. אין כסף קל בחיים, צריך להשקיע עבודה קשה. את העבודה הקשה מוטב להשקיע במשהו יותר פרודוקטיבי, גם לנפש. נניח... למצוא עבודה?

GeJuFan

New member
אני גרועה בשמות..

וגם כי מלא זמן לא הייתי קומונה.. את זו שקראה לי לפני כשנה (קצת יותר או פחות) משוגעת ושאני צריכה טיפול נפשי בגלל שיש לי חמישה חתולים שאני מחשיבה אותם כילדים שלי, לא?

danakama10

New member
זה לא הסגנון שלי

לקרוא למישהו משוגע.

ואם לא גילו לך עד היום, כשמישהו עונה לך על שאלה ששאלת ומשקיע זמן ומאמץ בתשובה, נהוג להגיד לו תודה.

iris mom of two

New member
דנה

היה פה טרול עם שם דומה.
&nbsp
גם אני התבלבתי בהתחלה. היא היתה ממש מגעליה לגנג'ו, ובגלל זה התגובה החריפה שלה. את דווקא לגמרי בסדר

זה לא "בדיוק" אותה דנה

בעבר היא באמת הייתה "טרול" אבל לאחרונה היא השתנתה והתשובות שלה ענייניות ומעניינות... זה בסדר... מותר לאנשים להשתנות... צריך לתת לאנשים אפשרות להשתנות... וכן, לפעמים היד על המקלדת קלה ואומרים דברים שלא באמת מתכוונים אליהם, דברים שפנים אל פנים לעולם לא היינו אומרים. כולנו "חוטאים בזה... (למשל, פגעתי בשבלולקה בשירשור על האוניברסיטאות ואני מצטערת על זה)
במקרה הזה דנה ענתה תשובה עיניינית ואין טעם לחפש שלדים בארונות

שבלולקה

New member
תודה וסליחה

danakama10

New member
בהצלחה למצוא עו"ד שיסכים שישלמו לו רק אם וכשגובים את הכסף

debby12

New member
מנהל
יש לך אנגלית טובה וקולחת?

כי אם כן, נדמה לי שהייתי עושה את הקונפרנס עם בית המשפט שציינת - דרך סקייפ. הייתי מנצלת את זה כדי להסביר בדמעות שהחוק הזה נועד בדיוק להרתיע מעסיקים נכלוליים כמו זה מלנצל מהגרים מסכנים שזה בדיוק מה שהוא עשה, ואומרת שאין לך כסף לעורך דין (שזה נכון) - ואז הייתי משאירה את זה בידיו של בית המשפט לפסוק ומקווה לטוב.

אם בכל זאת צריך עורך דין אחר כך - הייתי לוקחת את הפשרה הזו, אבל לפחות הייתי מרגישה טוב וקלוז'ור על זה שאמרתי למעסיק הגנב הזה בפנים את מה שאת חושבת עליו לפני השופט/ת.

למעלה