דיני עבודה לקחת פשרה או להמשיך?

metm98

New member
לא הייתי מהמר על זה

אם המעסיק יביא עורך דין, יש סיכוי לא רע שרחמיו של השופט לא יתגברו על הרצון שלו לסיים את התיק במהירות ובלי ערעורים מהצד שבאמת מבין איך להתנהל מולו.
באופן כללי, גם אם נדמה לך שאת הכי צודקת בעולם, צריך להתיחס לכל משפט כאל זריקת מטבע שיש סיכוי לא רע שהיא מוטה לרעתך.

Boston Guy

New member
לפי מה שאני קורא, הקונפרנס שאליו את הוזמנת אינו "פורמאלי"

זה לא "שימוע" (HEARING) - זה קונפרנס.
HEARING זה השלב הבא, במידה והקונפרנס לא צלח ולא הגעת להסכמה.

מה שכתוב על הפרוצדורה בקליפורנייה הוא שהקונפרנס הוא הליך "לא פורמאלי", ששני הצדדים (הצד התובע והצד ה"נאשם") אינם מעידים בשבועה (לא UNDER OATH), ולא צריך להציג עדויות או מסמכים בצורה רשמית.
זו יותר "שיחה ליישור הדורים" - נסיון להגיע לעמק השווה בין שני הצדדים לפני שהולכים לפרוצדורה רישמית.
אם לא תגיעו להסכמה בפורום הזה (או שה"נאשם" יבחר לא להופיע לדיון) יקבעו זמן להליך "פורמאלי" (HEARING) - ולפי זה שאת צריכה לחכות 5 חדשים רק בשביל הקונפרנס, מי יודע למתי יקבעו את ה HEARING הזה. זה יכול להיות עוד חמישה חדשים, זה יכול להיות יותר...

נראה כאילו יש לך שלוש אפשרויות:
לקחת 1,400$ עכשיו,
לחכות למאי, לעשות את הקונפרנס הזה בטלפון - ולסגור את העניין שם (יש כבר 1,400$ על השולחן, ואולי יצא יותר מזה אם המעביד באמת בעצם נחמד כמו שאת רומזת),
או לשחק אותה קשוחה בקונפרנס, לגרור את העניין ל HEARING ולהמר על זה שהתקבלי "פסק דין" על כך שמגיע לך 5,000$ או אפילו יותר מזה.
אבל אז - את הכסף הזה תראי, אם בכלל, מתישהוא בשנת 2019.

לדעתי - המעביד שלח את הצ'ק למשרד העבודה כטקטיקת "הקפאת הנזק".
הוא יטען שאם בכלל מגיעים לך פיצויים - הם מגיעים לך רק עד מועד משלוח הצ'ק הזה.
ובקונפרנס הוא מן הסתם ימכור להם סיפור על זה שאת עזבת את המדינה, והוא דווקא חיפש אותך כדי לשלם לך את הכסף אבל את לא באת לקחת אותו... ואז הוא שלח את הצ'ק למשרד העבודה, כי זו הפרוצדורה.

GeJuFan

New member
השף שעבדתי תחתיו היה נחמד

את בעלי המסעדה מעולם לא פגשתי אז אני לא יודעת להגיד אם נחמדים או לא. השף הוא זה שדרכו נעשתה כל ההתקשרות וכל השיחות לגבי הצ׳ק (כי הוא כאמור היה האחראי עליי).
&nbsp
היה לשף קונדיטור ולמשרד שלהם לפחות חודשיים מהיום שסיימתי לעבוד למצוא אותי. גם המספר האמריקאי שלי נשאר פעיל, ואם הייתי מקבלת מכתב לדירה אני מניחה שבעלת הבית הייתה מעדכנת אותי.
בכל מקרה הם יצטרכו להוכיח שהם אכן ניסו להשיג אותי לא?
&nbsp
כשאתה מדבר על הפיצויים האם אתה מדבר בכללי, על ה-4000 או מעבר ל-4000?
את ה-4000 זה פיצויים לפי החוק של קליפורניה, יש לי הוכחות שביקשתי שישלחו לי את הצ׳ק האחרון לדואר.

iris mom of two

New member
לקחת

לא שווה את העצבים.
&nbsp
את צודקת, אבל זה לא סכום ששווה את המאמץ, כי המאמץ יעלה לך יותר. והם יודעים את זה, בגלל זה הם עשו מה שהם עשו.

אני במקומך הייתי לקחת את הכסף וסוגרת עיניין

מעבר לזה שאני לא מאמינה שתראי יותר כסף אם תתעסקי עם זה (גם אם תקבלי קצת יותר, אז הכל יתמסמס עם התשלום לעורך דין), אבל מעבר לזה נראה לי שההתעסקות עם זה סתם מעציבה אותך ומחיה את החוויה מחדש... סגרי דלת תשאירי מאחור את מה שהיה וזוזי קדימה... זה מה שאני הייתי עושה במקומך...

3rd CYR

New member
אני מבינה ללבך

מקריאת הפוסט והתגובה שלך אני רואה שלמרות שאת מתלבטת ומתיעצת, בפנים נשמע לי שאת יודעת מה הכיוון שאליו את רוצה ללכת -- לקבל את הפיצויים המגיעים לך כחוק. ברור שזה מפצה אותך על נזק אמיתי, וזה הפתרון הפיירי כשהמעסיק פעל לא כשורה... אבל נשמע שזה לא באמת יעזור למצבך אלא רק ירע אותו. אם באמת את זקוקה לכסף, לכי על הסכום הבטוח והמיידי, לא על הסיכוי לקבל פעם יותר, כי הסיכוי הזה לא גדול.
&nbsp
הנה בסגנון "דיינו" -- שרשרת הבעיות הצפויות לך כדי שתהני מהפיצויים. כל אחד בשרשרת הזה דיינו כדי שלא ישתלם...
&nbsp
1. הסיכוי שהתביעה תתקבל (כמו שכתבו לך - סביר להניח שהעו"ד שלהם טוב יותר מהעו"ד שאת תוכלי להביא, וזה בסופו של דבר יהיה מה שיכריע. כבר ראיתי הליכים משפטיים מאד חד משמעיים לכאורה שהפסיקה בהם הייתה לא מה שהיית מצפה...).
אולי טענתם שהם כן ניסו להשיג אותך, או שהיתה סיבה "מוצדקת" לעיכוב במשלוח הצ'ק, תתקבל ואז לא חייבים לך כלום, ועוד כהנה וכהנה. זה שיש לך הוכחות זה לא מספיק. באמת שראיתי מקרים חד משמעיים שנפסקו הפוך מהשכל הישר.
&nbsp
2. התשלום לעו"ד יהיה גבוהה בהרבה ממה שחשבת. שוב, תחשבי על כך שיש קשר מסוים בין איכות העו"ד לחשבונית שתקבלי ממנו/ה. גם יתכן ותופתעי עם כל מיני הוצאות עו"ד ושימוע שלא ציפית להם מראש ושיהפכו את ההליך לעוד יותר לא כדאי כלכלית רק בשלב שבו את כבר לא יכולה לחזור לקחת את הצ'ק של המשכורת ולוותר על הפיצויים.
&nbsp
3. תקבלי את הכסף הזה בעוד שנתיים בגלל כל ההליכים הכרוכים בזה.
&nbsp
4. לא תצליחי בכלל לגבות את הכסף מהחברה בכלל (ואז לא תקבלי דבר, או תשלמי יותר על גביה מאשר הסכום בו זכית, ואם תקבלי גרושים הם יגיעו עוד יותר מאוחר, כעבור שנים נוספות)
&nbsp
אני הייתי שוכחת מהפיצויים - הרי במקור לא בנית עליהם, את רק חיפשת דרך לקבל שכר שהולן. נכון שהפיצויים היו מאד מאד עוזרים לך בחיים, וגם זה "פייר" שיפצו אותך. אבל הייתי אומרת תודה שקיבלתי את השכר שהולן (שזו היתה המטרה המקורית) ועוזבת את סיפור הפיצויים.
&nbsp

Fellowship

New member
אם מנכים את עלות עו"ד, מנסים להמיר לכסף את בזבוז הזמן, המתח

הכעסים, הבעיתיות של התנהלות בשלט רחוק ומוסיפים על כך את חוסר הוודאות של הזכייה,
אין לי ספק שעדיף לקחת את הכסף המוצע לך כעת, לסיים את הפרשה ולשים אותה מאחוריך.

GeJuFan

New member
תודה לכולם!!

סיפקתם לי המון חוות דעת שונות וכמובן המון חומר למחשבה! (כמו שידעתי שתעשו).
&nbsp
&nbsp
עכשיו צריך לעשות החלטה.

איי ל

New member
מנהל
החלטה? אני לא חושב שיש לך כלכך הרבה ברירות.

הבחירה שלך היא בין להיות חכמה לצודקת.
חכמה: את לוקחת את מה שהגיע לך לפני מספר חודשים, סוגרת את הפרק של ארה"ב וממשיכה הלאה.
צודקת: יודעת שמגיע לך פיצוי חוקי על הלנת השכר ומכריזה מלחמת חורמה על עסק קטן בארה"ב תוך כדי שאת נמצאת בתל אביב ומצויידת במטוס מנייר.
&nbsp
אף עורך דין לא יעבוד בשבילך על אחוזים כשמדובר בסכום זעום שכזה. רק בשביל "רפרוף" על טפסים הכי פשוטים של הגירה (כאלה שהדבר הכי קשה בהם זה לאיית פתח תקווה באנגלית) עורכי דין של הגירה לוקחים $1000 וצפונה. וזה בלי לייצג אותך, סתם משהו לתת לפרה ליגל שלהם לעשות.
&nbsp
אם היית פה, יכולת לגשת למשרד העבודה, יכולת למצוא עורכי דין פרו-בונו שיעזרו לך ממש מעט, כי מדובר פה בסכום די זעום שהשקעה בקייס כזה תגרום להם שלא לעזור לקייסים אחרים ורציניים יותר. אז המקרה שלך היה אחר.
&nbsp
עצה שלי?
קחי את הכסף ותצאי מנצחת. את לא מוותרת להם, את מרוויחה שקט נפשי שיאפשר לך להשקיע בעצמך ולהמשיך הלאה.
&nbsp

למעלה