אני מבינה ללבך
מקריאת הפוסט והתגובה שלך אני רואה שלמרות שאת מתלבטת ומתיעצת, בפנים נשמע לי שאת יודעת מה הכיוון שאליו את רוצה ללכת -- לקבל את הפיצויים המגיעים לך כחוק. ברור שזה מפצה אותך על נזק אמיתי, וזה הפתרון הפיירי כשהמעסיק פעל לא כשורה... אבל נשמע שזה לא באמת יעזור למצבך אלא רק ירע אותו. אם באמת את זקוקה לכסף, לכי על הסכום הבטוח והמיידי, לא על הסיכוי לקבל פעם יותר, כי הסיכוי הזה לא גדול.

הנה בסגנון "דיינו" -- שרשרת הבעיות הצפויות לך כדי שתהני מהפיצויים. כל אחד בשרשרת הזה דיינו כדי שלא ישתלם...

1. הסיכוי שהתביעה תתקבל (כמו שכתבו לך - סביר להניח שהעו"ד שלהם טוב יותר מהעו"ד שאת תוכלי להביא, וזה בסופו של דבר יהיה מה שיכריע. כבר ראיתי הליכים משפטיים מאד חד משמעיים לכאורה שהפסיקה בהם הייתה לא מה שהיית מצפה...).
אולי טענתם שהם כן ניסו להשיג אותך, או שהיתה סיבה "מוצדקת" לעיכוב במשלוח הצ'ק, תתקבל ואז לא חייבים לך כלום, ועוד כהנה וכהנה. זה שיש לך הוכחות זה לא מספיק. באמת שראיתי מקרים חד משמעיים שנפסקו הפוך מהשכל הישר.

2. התשלום לעו"ד יהיה גבוהה בהרבה ממה שחשבת. שוב, תחשבי על כך שיש קשר מסוים בין איכות העו"ד לחשבונית שתקבלי ממנו/ה. גם יתכן ותופתעי עם כל מיני הוצאות עו"ד ושימוע שלא ציפית להם מראש ושיהפכו את ההליך לעוד יותר לא כדאי כלכלית רק בשלב שבו את כבר לא יכולה לחזור לקחת את הצ'ק של המשכורת ולוותר על הפיצויים.

3. תקבלי את הכסף הזה בעוד שנתיים בגלל כל ההליכים הכרוכים בזה.

4. לא תצליחי בכלל לגבות את הכסף מהחברה בכלל (ואז לא תקבלי דבר, או תשלמי יותר על גביה מאשר הסכום בו זכית, ואם תקבלי גרושים הם יגיעו עוד יותר מאוחר, כעבור שנים נוספות)

אני הייתי שוכחת מהפיצויים - הרי במקור לא בנית עליהם, את רק חיפשת דרך לקבל שכר שהולן. נכון שהפיצויים היו מאד מאד עוזרים לך בחיים, וגם זה "פייר" שיפצו אותך. אבל הייתי אומרת תודה שקיבלתי את השכר שהולן (שזו היתה המטרה המקורית) ועוזבת את סיפור הפיצויים.