דיני עבודה

מצב
הנושא נעול.

2אלמוגי

New member
דיני עבודה

דיני עבודה
עבדתי במקום עבודה במשך שנה וחצי ומסתבר שהבוסית שלי לא שילמה לי שנה שעברה הבראה וחופשה על חצי שנה עבודה. בנוסף היא לא ילמה לי גם הבראה וימי חופשה על השנה הזו (משרה מלאה 5 ימי עבודה) האם מגיע לי את דמי ההבראה וחופשה של שנה שעברה? האם זה שהיא לא שילמה לי עדיין(שלושה חודשיים אחרי סיום העבודה)את הכסף נחשב הלנת שכר? איך מחשבים את ערך ימי החופשה וההבראה? איך מחשבים הלנת שכר?

שיר ורד

New member
תשובה

דיני עבודה
עבדתי במקום עבודה במשך שנה וחצי ומסתבר שהבוסית שלי לא שילמה לי שנה שעברה הבראה וחופשה על חצי שנה עבודה. בנוסף היא לא ילמה לי גם הבראה וימי חופשה על השנה הזו (משרה מלאה 5 ימי עבודה) האם מגיע לי את דמי ההבראה וחופשה של שנה שעברה? האם זה שהיא לא שילמה לי עדיין(שלושה חודשיים אחרי סיום העבודה)את הכסף נחשב הלנת שכר? איך מחשבים את ערך ימי החופשה וההבראה? איך מחשבים הלנת שכר?
תשובה
במהלך תקופת העבודה לא צריך לשלם על חופשה, אלא לאפשר לעובד לצאת לחופשה ולקבל את שכרו הרגיל. רק בסיום יחסי עובד מעביד על המעביד לשלם פדיון ימי חופשה שלו נוצלו. דמי הבראה ניתנים בכל מקום עבודה בתאריך שונה. עובד בשנתו הראשונה לא זכאי לדמי הבראה. לאחר שסיים שנת עבודה ראשונה, יקבל את דמי ההבראה בגין שנה זו ביחד עם דמי ההבראה השוטפים (עד לאותו תאריך) בהתאם למועד תשלומם במקום העבודה. בסיום יחסי עובד מעביד, הוא יקבל את השלמת ימי ההבראה ליתרת התקופה. במקרה שלך מאחר ולא פרטת חודשי עבודה מדויקים ומועד תשלום דמי ההבראה , לא ברור אם היתה כבר הלנת שכר. לאחר סיום יחסי עובד מעביד על המעסיק להשלים תשלומים אלו למועד תשלום השכר הרגיל. מעבר לכך זה נחשב הלנת שכר. אין צורך לחשב פיצויי הלנת שכר. פיצויים אלו, ניתן לקבל רק במסגרת תביעה משפטית, ואז הם יחושבו ע"י בית המשפט. ימי החופשה המגיעים לך - 10 ימים (ימי עבודה) לשנת עבודה. דמי הבראה - 5ימים בשנת העבודה הראשונה, 6 בשניה. התשלום ליום 306 שח.

מצב
הנושא נעול.
למעלה