דיני תנועה-2 שאלות

• פותח הנושא ETZ
  • פורסם בתאריך

klava

New member
סליחה על שאלותי - אולי הן לא במקום

אבל "מכל נתיב" -כלומר אפשר לפנות פרסה גם מתניב ימיני כאשר בכל כיוון יש כמה נתיבים?

ציפי ג

New member
תדמיני כביש

תנסי לעשות פנית פרסה ימינה. זה אפשרי? לאן תגיעי? אין נתיב מקביל מצד ימין, לנתיב הימני. אם תעשי פנית פרסה לימין, למעשה תחזרי על עקבותיך, ותעמדי כנגד כיוון התנועה. פנית פרסה - רק לשמאל. (בישראל).

מ.ה.

New member
הכוונה היתה לפניית פרסה שמאלה

מנתיב ימני ולכאורה התשובה חיובית, כל עוד אין בכך הפרעה לתנועה.

אבל, מ.ה. ....

יש גם חובה כללית לנסוע בזהירות ובאופן סביר. כשיש מספר נתיבים בכביש אז גם אם אין הפרעה לתנועה, נראה לי שזה לא סביר לפנות פניית פרסה שמאלה מהנתיב שאיננו הנתיב השמאלי ולכן - לאו דווקא על פי תקנה 44 - הדבר יהיה אסור.

מ.ה.

New member
יתכן, אולם

אם הפניה קשה מדי מהנתיב השמאלי, כגון לרכב גדול, יתכן ויהיה מותר

klava

New member
כוונתי היא (דיברתי רק על פרסה שמאלה

שכאשר קראתי, בין התשובות, שאפשר לפנות פנית פרסה שמאלה מכל נתיב שאין בו איסור מפורש לפרסה, "נשאלה השאלה" אשר שאלתי. הרי לא ראיתי איסור פניית פרסה שמאלה בנתיב ימיני בכביש רב נתיבים, אך גם לא ראיתי אנשים עושים פרסה זו ממנו. אני לא מכירה בחוק המצוטט, אך בכל ספרי נהיגה בארץ כתוב בפרוש שפרסה מותרת איפה שפניה שמאלה מותרת ואין תמרור מאסר אותה. לאחר שדימיתי טוב את הכביש, ולאחר שדימיתני את הנהג שעושה פרסה מכל מקום שאין תמרוראוסר אותה, ויותר מזה חוק מצדיק מעשה, נהיה לי קצת עצוב

עד כמה שקראתי

הרי שהדבר לא כולל את העיריות, כי מצריך עבודת חקיקה בחוקי עזר מתאימים, אשר העיריות צריכות ליזום וכעת הבה ונראה כיצד העיריות ממהרות ליזום שינוי בחוקי העזר העירוניים המפחיתות את הסכומים שהן יכולות לגזול מהאזרח....... בנוסף, לא כולל הדבר קנסות שאינם בגדר עבירות תעבורה כגון חניה ללא תשלום (ללא שימוש בכרטיס חניה לדוגמא) וכד´.

לא מדוייק, לדעתי ...

אני לא יודע מה קראת, וגם התשובה שלי לא היתה מוסמכת, אבל לא נכון להגיד שכדי שזה יחול על רשויות מקומיות יש להביא לשינויים בחוקי עזר. כל הסמכות של הרשויות המקומיות בעניינים פליליים ועבירות קנס או ברירת משפט, נובעת מחוק סדר הדין הפלילי. מספיק תיקון בחוק סדר הדין הפלילי כדי שזה יחול על כל הרשויות המקומיות.

למעלה